Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

magus
igen? ez biztos? nem kell megvarni a kemenyfedelest a szammal?

magus
hat nem nulla, nem idegen a nyelv, annyira, foltokban tudok dolgokat. tudok passzivot kepezni, de nem tudok ragozni, tudok mult idoben utalgatni ide oda, de nem tudom a nevmasokat rendesen. telc es goethe kozott mekkora a szintkulonbseg? azt hallottam goethe is konnyu.

I.C.ram
Sõt ha azt vesszük, és mondjuk 130 ponttal számolunk, akkor bõven elég, ha kb 50%ra írod, vagy mittomén mennyire.
I.C.ram
Szerintem simán. Szerintem még csökkenni is fognak kicsit a ponthatárok, mert ugye a fõiskola gyakorlatilag ugyanazt tanítja ugyannyi idõben, mint az egyetem, és mindkettõbõl lehet tovább menni MSCre ezért nincs az, hogy jajj csak egyetemet jelölök be, mert annak van csak értéke. Jobban szétoszlanak majd az emberek az intézmények közt.
grizzly21
kösz😊

I.C.ram
Kell kérni egy igazolást a telctõl, hogy tényleg megvan, és azt elküldeni.
Joey_The_Man
szerintetek BME-gépészre elég 2 közép + 1 nyv ? tavaly 111 volt a ponthatár.. ha minden igaz 127et könnyen be tudok gyûjteni.

\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"

Joey_The_Man
egy gyors kérdés: ha most gyorsan jelentkezek valamelyik nyelvvizsgára (telc-re gondoltam 😊, és pl. nem jön meg a nyelvvizsgám, de már lehet tudni, h megvan, akor van rá mód, hogy tudassam a OFIK-al ?

\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"

I.C.ram
elég, ha 90%os lesz.
grizzly21
+matek emelt=141
ennyirõl indulok, de messze nem lesz a matekom 100% pl, és a szar évvégiek miatt duplázni is fogok valoszinüleg. infot meg még el se kezdtem tanulni (word és társai)

I.C.ram
és? van két nyelvvizsgád. Az már 134 pont.
grizzly21
az elsõ helyre tavaly 126 volt: de a reál tárgyak nehezebbek szerintem mint a humánok, mindenesetre tavaly nem voltam faktos matekbol, és informatikából igaz h csak középszinten megyek, de azt még el se kezdtem mondván ugyis primitiv (és valoban az, de a szobeli tételeket csak meg kell tanulni, és a feladatokat csak be kell gyakorolni). Ki mondta, hogy hajtok mint a hülye?😊

I.C.ram
Hát ja. Nem túl esélyes. Én is így gondolkodtam a franciával, de aztán rájöttem ,hogy ez nem fog menni, pedig volt egy erõs alapfokú tudásom.
I.C.ram
Akkor nem értem mit hajtasz, mint a hülye. ezekre a szakokra mind 130 alatt volt jóval a ponthatár. Semmi félni valód nincs. Villanyon volt asszem a legmagasabb, de ott is csak 124, ami lófaszjóska.
I.C.ram
Valaki tudja, hogy mit írjak jelenlegi tanulmányokhoz, ha jelenleg az ELTE-re "járok", viszont kb egy héten belüle kiiratkozom?
grizzly21
bme info,bme villany,elte info,bmf info,pázmány info ebben a sorrendben

grizzly21
0ról nem fog menni.
ha alap tudásod van akkor igen: TELC.

magus
hmm, na most jon az az idoszak, hogy ket honapom van, hogy nullarol felhuzzam magam egy goethe (telc szintjen van) zertifikat deutschra. ohogy dogolne meg az aki kitalalta ezt az undorito nyelvet.

I.C.ram
Hát ez az, hogy õk sem tudják konkrétan.
magus
Certificate in English /középfok, C típusú, egynyelvû/ 23.000 HUF

Balo
Nem tudom biztosan, de szerintem a volt gimidben lehet, szerintem holnap menj be és kérdezd meg, vagy hívd fel õket...

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson

I.C.ram
Valaki légyszíves nagyon gyorsan válaszolja meg a következõ kérdést, mert nagyon fontos, és nem tiszta számomra!

Tavaly érettségiztem. Idén szeretnék 2 szintemelõt és egy sima közepet írni (matek, töri, infó) A volt gimiben lehet jelentkezni erre, vagy csak ezen ? Azaz mindenképpen be kell mennem az OKÉVhoz leadni, vagy postán? Jóval jobb lenne, ha a volt gimimben tundék jelentkezni. Légyszi valaki, aki tudja válaszoljon.
Vanek
vn itt pszf-es? télleg szopatós a matek nagyon? gazdaság és menedzsment szaokn is?

R U Ready?!?!? ...broken soul...

BADE
Szintemelõ érettségi vizsga egyes vizsgatárgyakból a középszinten sikeresen befejezett érettségi vizsgának az emelt szintû érettségi vizsgán elsõ alkalommal történõ megismétlése. Az érettségi bizonyítvány átadásáig ugyanabból a vizsgatárgyból – a pótló- és a javítóvizsga kivételével – szintemelõ érettségi vizsga egy alkalommal tehetõ (100/1997. (VI. 13.) Korm. rend. 9. § (6)).

Ismétlõ érettségi vizsga az érettségi bizonyítvány kiadása után iskolai felvételi kérelem elbírálásához vagy más okból egyes vizsgatárgyból a korábban sikeresen letett érettségi vizsga azonos szinten, illetve az emelt szintû vizsga középszinten történõ megismétlése (100/1997. (VI. 13.) Korm. rend. 9. § (9)). Ismétlõ érettségi vizsgára az jelentkezhet, aki rendelkezik már érvényes érettségi bizonyítvánnyal.

Itt nem írja,hogy ua-on a szinten ne lehetne többször próbálkozni.

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

BADE
hát,akkor ezt tényleg megszívtam,remélem tudok rajta korrigálni

I.C.ram
Hova mész végül?
I.C.ram
Annyira nem, mert szakonként jó ha 5-6 ilyen jelentkezõ volt ,aki régebben érettségizett. Ezek közül se mindegyik tett szintemelõt.
grizzly21
ja én is igy vagyok:21 pont: már nem éri meg a másik emeltet.

BADE
ja és azt tudja valaki,hogy ha közepet írtam tavayl,hányszor lehet azt javítani?(mármint hányszor lehet újra közepet írni)

BADE
csak mert most elég nagy kakiban vagyok,teljesen kiment a fejembõl a a max vihetõ 24 többletpont,mivel ha viszek 21pontot és bevállalom az emelt kémiát,csak 3-at kaphatok rá.Tavaly 26pontosra írtam a közepet,így ha valamit javítani akarok emelt szinten,akkor minimum 60%-ra(ennyit érzek,többet nem hiszem,hogy sikerülne) kellene megírni(ez csak +1pont javítást eredényezne).Ha kémia közepet írok nagyobb valószínûséggel több pontot szerzek,mint emelten.Csak egy baj van,hog már feladtam,mondjuk egy kis utánatelefonálással valszeg anulálni tudják és holnap újra elküldem megfelelõen kitöltve.

2XP
Vmit nem jól értettél, telc felsõfokú 25e.

http://www.telc.hu/nyelvvizsgak/vizsgadijak

2XP
Inkább szerencsére 😊 Na az még a nyelvvizsgáknál is igazságtalanabb volt 😊

2XP
Jaj, nem. 2. helyen BME alkalmazott közgazadaságtan, 3. helyen meg ELTE fizika.

I.C.ram
Nem. Már sajna nincs ilyen leehtõség 😞
BADE
ugy már nem él az a lehetõség,hogy emeltet írok és ha megvan a 33v35%,akkor a +7 pont hozzáadódik a tavalyi közép ötösömhöz?

grizzly21
igen. nem minden egyetem kéri.

grizzly21
a fele tudás hagyján de a pénztárca a fontosabb tényezõ.
BME 10 körül van, 2 x is nyelvvizsgáztam ott. TELC pedig osztálytárs beszámoloja alapján 35-40K.

BADE
akkor indulna mindenki egyenlõ eséllyel,ha a nyelvvizsgát be se számítanák

I.C.ram
Engem is bosszant, hogy valaki fele annyi tudással ugyanolyan eséllyel indul a felvételin. 😞
I.C.ram
TELC 24k pénz asszem. Euro a legolcsóbb, az csak 9500. BME asszem 10 fölött van, de nem biztos.
I.C.ram
Ez biztos? Mert e-felvin a kötelezõen feltöltendõ dokumentumok közt van.
grizzly21
Azért idegesít, mert egy egységes rendszernek kellene lennie egyrészt, másrészt pedig a telc-en 40K egy nyelvvizsga, rendesebb helyeken 20, mig BME-n 10K. az ár forditottan arányos a nehézséggel, és ez igazságtalan.

magus
nem tudom miert idegesit, hasznald ki te is, igen, a leggyengebb a felsofokok kozott, de en a pontok miatt tettem, angolul szeretnek majd jobban megtanulni, csak a sorrend fontos.

amugy ti jartok ilyen dft elokeszitore? az intenziv az nekem tul intenziv, ugy hogy tanulnom kell most a nemet nyelvvizsgamra, a levelezovel meg az abaj, hogy gyakorlatilag kuldenek feladatsorokat, amiket megtudok szerezni osztalytarsamtol, viszont nem tudom hogy javitjak a feladatsorokat. a probaerettsegi feladatsor az nevetseges volt, a javitas abbol allt, hogy megneztek jo e az eredmeny, es ha nem akkor athuztak. reszpontokat nem adtak, indoklast nem irtak, semmi. egyre mai napig nem jottem ra miert nem jo. ha ezt csinaljak levelezon is akkor nincs ertelme befizetni.

grizzly21
jun11ig kell, ahol kérik, és amilyet kérnek

I.C.ram
Szerintetek nagy gáz, ha nem küldök kézzel írott önéletrajzot?
grizzly21
rá se ránts, annyi mindenkinek van közepe, és szerintem nagyon sokan képesek lennének telcesek nem telc helyen is nyelvvizsgázni, a középfok nem olyan nehéz. Viszont azt mondják hogy a felsõfok 1 nyelvbõl töb tudást követel, mint 2 közép..és én ismerek olyanokat akiknek felsõ TElc nyelvvizsgája van gyakorlatilag gyenge közép tudásra..és az már bosszantani tud néha

I.C.ram
e-felvételin a TELC is benne van a listában... Szívjatok csak az abcdefghi lapokkal 😄
I.C.ram
3-astól. Nem tudom, hogy a 3as hány százaléktól. Kb 35% lehet.
BADE
emelt szint esetén a +7 pontot hány %-nál adják?Tavaly 33% volt,ha jól emlékszem.

BADE
hol lehet megnézni,hogy milyen nyelvvizsgákat fogadnak el?A B-lapon nem jeölték a TELC-et,akinek Telc-e van az egyébbe írta?