Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Balo
Emelt szinten nem kérhetnek számon szerintem, én nem engedném. Ez veled fordult elõ?

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson

[HUN]PAStheLoD
thx!

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

[HUN]PAStheLoD
Azé' van A meg B tételsor, mert szokott lenni több vizsga nap, és egyik nap az A-t másik nap a B-t tolják be.. de ez igazából szóbelin lófaszt se számít. Inkább írásbelin, ott is volt/van, hogy valaki késõbb írja mondjuk a matekot, mint a többiek és akkor értelem szerûen nem azt kapja.

btw, a tévedés jogát fenttartom..

És aktõl meg erõsebb suliban minden tárgyat emelt szinten kérnek számon, nagy nehezen összeszed mindbõl 4est évvégén és semmi esélye nincs bekerülni ezzel az jobb?

Balo
AZ érettségi nincs elkúrva, mindig is a tudást értékelték. A pontrendszer van elkúrva, mert olyannak is lehet maximumpontja aki az utolsó évében megcsinál két nyelvvizsgát, és ír egy 90%-os érettségit. Az meg nem jut be aki 11-12 o.-ban közel kitûnõ volt, és az érettségit elszúrta (rossz napja volt). Mondjuk én még nem vagyok érintett, de ha ez lesz... :@:@:@

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson

akyyy
régen teljesen más volt az éreccségi, most szépen el van kúúva az egész, szíjuk a gázt ezerrel!

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

grizzly21
apám mesélte..régen!=2éve

I.C.ram
Régen se volt így. Mindig tudni kellett a tételpárok mindkét oldalát.

Általában úgy van, hogy pl törinél 1 magyar, és 1 külföldi tétel. Földrazjnál 1 természetföldrajz 1 társdalomföldrajz.
grizzly21
régen ugy volt, akkor meg valoban szart sem ér ha tudod a párját

LiPTON
nem érted

Sadist
Aszitted, mi? 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

I.C.ram
A nagy faszt! 😄
grizzly21
az más..akkor én nem értem, ugy tudtam hogy azért van 2 hogy abbol 1et választasz

I.C.ram
Még mindig nem értem. Ha húzol egy tételt, akkor azon van egy A meg B. Arról MINDKETTÕT, ISMÉTLEM MINDKETTÕT kérdezni fogják. Magyarul, ha csak az egyiket mondod az 3as max.
grizzly21
ha párositva vannak, akkor az azt jelenti hogy huzol egy számot, ahhoz 2 tétel tartozik. ha tudod a párokat elõre akkor értelemszerûen csak a felét kell megtanulnod, mindegyik párból 1-et.

I.C.ram
Nem értem miért lenne elég a felét tudni? Az csak max 3as lehet. Vagy ti erre utaztok? 😄
LiPTON
itt megtalálod

[HUN]PAStheLoD
tényleg emelt info tételek, ohh elnézést , témakörök , fent vannak már valahol? 😊

LiPTON
h ha 1iket jobban tod, akkor nem nézed át annyira a másikat, de mondjuk ha nem tod, meik meiknek a párja, akkor lehet olyan, h egyikrõl sincs fingod sem.. és az elég ciki<#shakehead>

grizzly21
ha tudják a párokat akkkor a felét elég megtanulni..

I.C.ram
Miért, ha nem lenne összepárosítva, akkor nem kéne megtanulni az összeset? 😄
Nálunk nem adják ki 😞

Harly18
Közben megoldottam a problémámat, köszönöm a "segitség"-eket 😊

1:18 Gyűjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/

grizzly21
hát ha nekem holnap ezt mondják akkor lincselés lesz

LiPTON
középszintû tételeket a vizsgáztató tanár rakja össze mindenhol, de elvileg nem adhatják ki a diákoknak a tételcímeket... ezt általában nem tartja be senki nálunk(A - B tételeket kiadják, de hogy meik meikkel lesz párosítva, azt nem tudhatjuk, így rákényszerülünk, h az összes tételt megtanuljuk.. de szerintem ez így elég korrekt), de azért akadnak aljas kivételek.. ("nem adhatom ki, törvény tiltja... " + ilyenek) <#mf3>

grizzly21
azt tudom hogy a többi tárgyból igen, de infóból is? megkérdezem akkor a tanárokat..

Én is úgy tudom...

I.C.ram
középszinten nem az iskolák adják ki a tételeket?
Ez.

grizzly21
nos, az emelt 50 tétel megvan, de középre megyek infóból. arra ha jol tudom 25 tétel kell. ez az emelt elsõ fele? vagy más tételek? nincs meg valakinek?

[HUN]PAStheLoD
ez az a szép 13 megás file ? :]

Harly18
ja, értem, akkor jó.....Remélem, hogy akkor lesz valaki, aki tud segiteni...

Gladiator
nem azt nem lehet itt keresni. az még múlt évrõl maradt, amikor érettségi elõtt mindenki a kiszivárgott tételeket kereste itt.

Harly18
Mondjuk látom, hogy ne nagyon keressen az ember itt ilyesmit, de csak olyantól tudom ezt kérni, akinek esetleg megvan...

Harly18
Nincsen köztetek valaki aki errõl az oldalról leszedte már a kidolgozott töri emelt szóbeli tételeket? Innen kellene leszednem, de nem mûködik az oldal...Aki leszedte innen, az nem tudna nekem segiteni?? Fontos lenne...

BADE
a részletes érettségi vizsgakövetelményeket honnan szedhetem le?

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Joey_The_Man
k akkor nm is töröm magam. Remélem jól döntöttem.

\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"

I.C.ram
Nem. Azt is feb 15ig kellett eldönteni.
Joey_The_Man
ez a vonat már elment. sose fogom megtudni mirõl beszéltél, de remélm jól töltöttem ki.

azt, h mibõl mész éreccségizni már nem lehet változtatni ugye ?

\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"

I.C.ram
érettségi eredményeknél
I.C.ram
Ne rajtam vezesse le a helpdeskes picsa a haragát. Nekem kurvára mindegy, hogy utolsó napon cisnálom, mert baromira nem kell sorbanállnom 😛
Joey_The_Man
ilyen pipa hol van ? én is tavaly váltottam ki.

Balo
Én is felvi.hu-t nézegetem, és csak nevetek azokon akik az utolsó pillanatra hagytak mindent😛😊 Meg jó sok türelmetlen paraszt is feltûnt. Egyszer-kétszer már felhúzták a helpdesket😊

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

I.C.ram
Egyébként nem tudja valaki, hogyha tavaly kiváltottam a nyelvvizsgával az emeltszintût, akkor mindenképpen be kell pipálnom az e-felvin azt, hogy nem számítható be a felvételimbe?
I.C.ram
felvi-s infósok milyen parasztok.

Kérdeztem valamit, jön a valász, erre csupa mellébeszélés. Újra rákérdeztem, erre lekezelõ módon ír egy olyat, hogy "az én levelem is magyarul volt ,tehát tudnom kéne értelmezni" pff totál másra válaszolt....
magus
a mûszaki irányba továbbtanulók száma több lesz sztem, lassan kimerül az a nagy lendület, ami a rendszerváltás után jött, hogy mindenki eladni akart, túltermeljük magunkat.

Joey_The_Man
azt is elképzelhetõnek tartom, h mûszaki irányba többen jelentkeznek, és egy-két hlyen nõni fog, de az szerintem szinte biztos, h legtöbb helyen csökkenni fog, mert a tavalyinál egyszerûn nem lehet magasabb.

hozzáteszem ezt senki ne vegye mérvadónak. csak az én agyszüleményem.

Joey_The_Man
Én is így gondolom, ezért feleslegesnek érzem az emelt matekot. bár hozzáteszem elég kiszámíthatatlan idén, mert egyik az amit te mondtál, meg az is csökkenti a pontokat majd, ami a #10846-ba van leírva. ugyanakkor bp-en pl. a legtöbb helyen kissebb a keretszám, ez növeli a pontokat. és ha jól tudom a OM igyekszik lejebb szorítani a ponthatárokat, amit még az érettségi nehezítésével lehet elérni. ergo nekem fingom sincs hogy, mi lesz.. dde remélem felvesznek 😄

Én is pont oda jelentkezek, és én is most teszek majd nyelvvizsgát (telc). Mennyi lesz a ponthatár kb? Növekedik- csökken?