Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
fentvannak valahol a 2005 ös érettségi kérdései illetve megoldásai???
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson
Az osztályomnak szinte egésze úgy gondolja, hogy 1-23 fontos tárgy .. a többi meg "bejárok, me' van fûtés" alapon megy.. és tartjuk is magunkat ehhez.
nemsokára felsõfokúzom angolból TELCéknél :S
Most vagyok 12-es, úgyhogy azt még nem tudom, hogy hány embert fognak felvenni az elsõ helyre. A 20 fõs osztályban 4-en vagyunk, akiknek jó a tanulmányi eredménye, az utának jövõké: 4,5 4,2 és 4,0, a többiekérõl pedig nem érdemes szót ejteni (a osztály fele 2-es szinten van) 😊 Volt olyan év, amikor 5-en buktak meg (25 fõbõl). A legjobb az egyik irodalomdolgozat volt, aminek 1,2 lett az átlaga 😄
2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2
És nálatok az osztályátlag hogy alakult? Mindenki ilyen tanulós volt mindenbõl? 1. helyre hány százalék került be? És melyik suliba is jártál? 😊
s a végén nyilvánosan felkoncolják MB-t 😄
mibõl mész és milyen szinten ?
/me matek info extra deepthroat .. a többi meg "csak" alap :C
Magyart meg tényleg szard le .. mi is ezt tesszük.
Írásbelin érvelõ szöveg
A mi magyar tanárunk , emellett osztálylóf4sz is, kéri a nem-érettségi-tétel részeket is, viszont le vagyunk maradva mint a p!cs4. Ezt rakd össze..
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
A másik, hogy én utálom, ha kijeölik nekem mit mikorra tanuljak meg. Legalább érettségire adhatnánk annnyi önállóságot, hogy saját magam készüljek fel rá. A kedves magyartanárom meg kitalálta, hogy feleltetni fog a tételekbõl. Na jó, de ez neki nem elég, tehát nemcsak a tételt, hanem az egész témakört kell tudni (pl. Ady végig, minden kisbetûs résszel). És minden héten újat ad fel. Aztán ott a nyelvtan, arra is minden héten 2 tételt kell kidolgozni, aztán megtanulni, de ez sem elég neki. Megvetettet velünk egy 2e ft-os könyvet (állítom jutalékot kapnak érte a tanárok, mert mindegyik halálra dícsérte), amibõl minden hétre meg kell csinélni egy feladatsort + ki kell dolgozni egy érvelést. Na meg persze haladunk továbbb a tananyaggal. Hát ez így kb. 3 délutánomat veszi el. A legszebb pedig, hogy töri és matek a felvételi tárgyam, amire eddig szinte semmi idõm nem jutott. Pedig 80% fölött kell mindkettõt megírnom, ráadásul a matekot emelten.
Tudom, diákként nehéz valamit elérni, de szerintem benne van az ikola tanrendjében a követelmény, és nem hinnám, hogy az emelt szint lenne...
„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson
A régi rendszerben nem lehetett rossz napod? Sõt ott még a felvételin is lehetett rossz napod.
Akkor ott vannak azok, akiket 4 éven át szivatnak a tanárok, és nem a tudásuknak megfelelõ jegyeket kapják. A rossz jegyeket egy jó érettségivel és pontduplázással orvosolni tudják.
Ez az új rendszer azoknak is több esélyt ad, akiknek késõn nõtt be a feje lágya, és pl. az utolsó évben jönnek rá, h milyen fontos is a tanulás, ami nem azt jelenti, h buták, mert mégis összehoztak az uccsó 1-2 évben két nyelvvizsgát és úgy felkészültek az érettségire, h megírták 90% felett.
Úgyhogy sztem annyira nem vészes ez az érettségi / bár idén tutira sokkal nehezebb lesz 😞 /, inkább a Bolognázással van a gond.