Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ffxi
Elvileg egy hét múlva küldik az adat egyeztetés?

Fákjúal!

Sadist
PowerCalc for Windows XP
.bmp-be ki lehet exportálni a képet, utána oda illeszted be, ahova akarod.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Lehet hogy OFF, de volna egy kérdésem. Ismertek olyan programot ami tud mondjuk koordináta rendszert rajzolni. Az külön jó volna ha a World-be is be lehetne illeszteni a mûvet.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

akyyy
inkább olvasom a blikket mint magyar hírlapot😮OO

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Sadist
Mert ha az önéletrajzod mellé csatolod a bizonyítványod fénymásolatát és látják, hogy a Pitman szerepel rajta, akkor azonnal tudják, hogy kb. milyen szintû a nyelvtudásod. Míg ugyanezt egy magyar nyelvvizsgáról nem lehet elmondani.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

grizzly21
külföldön minek jó ha elismerik? ezt sose értettem, ott a gyakorlati tudás számit nem az hogy van egy papirod..
egyébként jó a kokárdád!

Sadist
Tök jó, hogy egész Európában elismerik, kivéve itthon (nekem is ilyen nyelvvizsgám van). Pedig nem lehet rá azt mondani, hogy olyan gagyi, mint a TELC (legalábbis amikor én voltam vizsgázni, akkor még nem így volt). Direkt azért választottam ezt, mert külföldön és itthon is elismerik (elismerték)...

köszi

Dichter
Majd most mennek TELC-re, akiknek kell a plusszpont.

Dzsini
Pitman Nyelvvizsga - errõl ugye tud mindenki?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

LiPTON
hello, nem tudná nekem valaki megmondani hol tudom a tavalyi üzleti gazdaságtan irásbelit leszedni, ha jól tudom azért ez már nem titkos, tanárom adott belõle házt de elhagytam a lapomat<#szomoru1>

[HUN]PAStheLoD
bazmeg késõ volt , sry
regisztereket akartam írni .. fel se tûnt 😄😄😄

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Sadist
kit szeret a regi? <#idiota>

[HUN]PAStheLoD
btw, viszek magammal egy gyógygépet is azt csá ^-^

[HUN]PAStheLoD
mért ne engednék? Nem "programozható" nincsenek direktben hozzáférhetõ regiszereti .. stb.

[HUN]PAStheLoD
ehehe .. nekem még ennél is dúúrvább van, de tényleg jól jött már párszor, hogy nem kellett fejben/papíron számolni a hatódal hosszú integrálokat .. és persze nem programozható ;>

Sadist
Nekünk van egy rohadt régi számológépünk, 1 soros kijelzõvel, de már azon is lehetett használni zárójeleket, csak nem láttad, hogy hanyadikat teszed 😄 Meg persze ha egy rohadt hosszú számolásban valamit elcsesztél, akkor lehetett újra bepötyögni az egészet <#wilting> A mostani gépekkel legalább vissza tudsz lépkedni és kijavítani a hibás részt.

hehe, most tuti lehet használni már ezeket a kütyüket 😉 de akkoris mekkora lol volt... :_)

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

Dichter
Énsem értettem. Lehet a tanárok túl scientifikusnak tartották. Bár mondom, jópár ember azzal ment át. Mellesleg most így a hsz írása közben esett le, hogy esetleg azért nem, mert azokkal már lehetett zárójelezni, meg ismerték a mûveleti sorrendet. Ki tudja. De ha most nem így van, akkor tárgytalan 😊

lol, és miért nem lehetett 2 sorba író gép??? 😄😄

Dichter
Nem tuti, de nálunk a régi rendszerben nem lehetett olyan számológép nálad, ami már 2 sorba tudott írni. Persze senki nem ellenõrizte le, de azért tényleg kérdezz meg egy matektanárt.

megkérdeztem, biztos forrásból tudom, h engedik használni, és ahogy sadist mondta, csak függvényábrázolót nem lehet használni...

áhh köszi, akkor azt mondjátok hogy valszeg lehet, nagy kõ... de persez azért megkérdek még hivatalos szervet is, bár aki nem ismeri a tipusokat nem is hiszem hogy nagyon tudná hogy melyik mit tud. pl a matek tanárom se tudta.

Sadist
Ami tud sin, cos, tan, faktoriális, logaritmus, tört számolást, azt általában engedik, ugyanúgy ahogy négyjegyû függvénytáblázatot is. Ezeknél a feladatoknál úgysem a számoláson van a hangsúly, hanem a mögötte lévõ elméleten. Olyanokat nem engednek, amik pl. tudnak függvényt ábrázolni, vagy magasabb szintû matematikai mûveleteket számolni (pl. integrálás, deriválás).

simán, csak grafikus megjelnítést tudót nem lehet sztem, de ezzel tudsz logaritmust is, ahogy látom ,de nehogy használd, mert nulla ponto éreccségin 😛

LiPTON
nekem gyanús, h lehet.. de biztosabb, h ha +kérded a tanárod

igen hülyeség volt leirni a tipusát ha már képet rakok be! kérlek mondjátok hogy lehet hazsnálni!!!<#confused><#nemtudom><#nemtudom><#nemtudom><#help>

sziasztok nekem egy fontos kérdésem lenne, remélem nem cska számomra, szóval ha jól tudom érettségin csak NEM programozható számológépet lehet használni? ez most mit jelent? szubjektiven müködik? vagy meg van adva valahol hogy milyen müveleteket nem tudhat végrehajtani?
nekem egy, szerintem egész komoly számológépem van, CASIO fx-82es ha valakinek mond valamit, az is oda van irva hogy scientific calculator de sztem ezt szitne minde számológépre ráirják

Köszönöm mindenkinek aki segített!
Dichter!
Ha elolvastad volna az elsõ hozzászólásomat - miszerint "Nem tud valaki egy linket ahonnan tudnék hozzá anyagot szerezni?" - akkor tudhadnád hogy nem azt kértem hogy valaki írja meg helyettem hanem csak anyaggyûjtõ helyet kerestem!
A másik pedig amit Cnut észrevett Te pedig nem "kézzel írott" tehát semmire se megyek a ctrl+c ctrl+v-vel!

Azért mindenkinek még egyszer köszönöm!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Kézzel írott kell legyen azt írta 😄 Tanárok már nem olyanok mint régen...

[HUN]PAStheLoD
és jut eszembe, adtak hozzá valami CD-t is ^-^

[HUN]PAStheLoD
hát , végül is csak be kell scannelni és utána OCR .. aztán lehet ;]

Dichter
De a HVG-t nem lehet ctrl+c, ctrl+v-zni :C

[HUN]PAStheLoD
rendszerváltástól "napjainkig"
újságcikkek .. pl. könyvtárban a régi újságokból .. HVG-nek van egy jó kis melléklete, ami azt hiszem az újság egyik szép kerek születésnapjára készült, abban jól össze van foglalva a dolog.

Ez persze TomBond-nak ment

1988 - megszülettem
1990 - elsõ évem az oviban (õsztõl)
1994 - elsõ évem a suliban
2002 - eslõ évem a gimnáziumomban

és akkor ezekrõl 1-1 oldal <#idiota>

Na, de van egy olyan könyv hogy Magyarország krónikája, azt javaslom és akkor nem kell napokat a rosszagú könyvtárban tölteni.

Sajnos nem tudok pontosítani ez van feladva (gondolom nem segítség hogy minimum 4 kézzel írott oldal)
Köszi megnézem

LiPTON
Mo. 1988-2002? kicsit pontosabban nem lehetne? kezdésnek itt keresgélj

Gondoltam segítetek és nem kell napokig a könyvtárban kotorászni.
Segítséget kértem nem ba**ogatást.
Azért köszi.

Dichter
gondoltál már a könyvtár nevû helyre?

Nem lustaság de nincs könyvem, a Google meg nem ad használható eredményt.

Dichter
<#wilting>
Ennyire nem lehetsz lusta...

2XP
Nem. Majd áprilisban.

Tudna nekem segíteni valaki? Történelembõl Házi dolgozatot kell írnunk Magyarország 1988-2002 címmel. Nem tud valaki egy linket ahonnan tudnék hozzá anyagot szerezni?

ffxi
Hali! Kéne már kapnom vmit, miután beküldtem már a jelentezést?

Fákjúal!

[HUN]PAStheLoD
lol. . másodszorra sikerült:

"Sikeres hitelesítés."

akkor tárgytalan ^-^

[HUN]PAStheLoD
WTF .. kaptam egy levelet a felvi.hu-ról , hogy hitelesítenem kell.. persze, de 3adszorra? :o

és az ügyfélkapu meg baszik menni .. legalábbis már 1 perce tõt .. más valakinek hasonló panasza? :o

LiPTON
nincs mit.. de ha kell, hát kikell ismerni<#wow3>

Mármint rajtad kívül! Köszi! <#worship>