Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Szóval magyar, töri, ill. nyelvvizsga miatt angol .. kilõve, ahogy már itt említették elõttem, matek, emelt szint, arra meg nem lehet felkészülni pár nap alatt, jó lesz, reméljük, ennyi. info.. ehehe.. :LOÁL:.. a 24 órás napokon csak 24,5-et vagyok gép elõtt, a többin kicsit többet, és nem CS-zek
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
btw, én még semmit nem kaptam, igaz e-jelentkeztem, de.. 😛
The sky is falling, I don\'t care, I just wan\'t to feel good! *** Fordított szmájlik (:™
es amiket leirtal, amiatt nem mertem bevallalni az emelt matekot, egyebkent teljesen egyetertek
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
Törinél az esszére azért tudni is kell, csak a forrásokból + térképpel 3-asnál jobb nem lehet.
Egyébként teljesen úgy vagyok vele, mint j0nNyKa kollega, nincs mire tanulnom a fizika emelt kivételével, az meg megy suliban biológián és németen.
Szóval ha engem megkérdeznek, hogy melyik volt a leglazább éva négy közül, tuti a 4.-et mondom😊
„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson
Fákjúal!
A matektól meg azért nem féltünk, mert végigtekintve az elõzõ évek feladatsorain, egy kaptafára készült az összes. Másodfokú egyenlet, egyenletrendszer, koordinátageometria TUTI hogy volt benne, így elég volt ezt a 3 feladattípust begyakorolni, és már biztos is volt egy 3-as.
Az osztály jelentõs részének volt már nyelvvizsgája, így arra egyáltalán nem kellett tanulni.
Szóval ne aggódjatok, (bár tudom, hogy ezt érett fejjel könnyû mondani) de visszatekintve olyan viccesnek fog hatni az egész. Szal fel a fejjel.
Jott az, hogy "uristen mar csak 2 honap van erettsegiig, tanulni kene"
Aztan jott az, hogy "uristen mar csak 1 honap, TENYLEG tanulni kene"
Jott a 3het...
Aztan elkezdtem gondolkozni, rendszerezni magamban, hogy akkor most hogy is kene hozzakezdeni a tanulashoz (az irasbelihez)
1. Matek: Nagy boszen toltogettem a probaerettsegiket, oldottam oket sorra, rajottem, hogy CSAK figyelmetlensegbol adodhatnak hibak, mivel egyreszt nem nehezek a feladatok, masreszt a fuggvenytablazat mindent tartalmaz. Na akkor matek kilove.
2. Magyar: Hu hat magyar, utalom, felek tole, mi lesz most ?! Leszedtem ehez is... Szovegertes+elemzes (persze a verseket megkapjuk hozza). Erre igazabol megint nem lehet tanulni, ez vagy megy az embernek, vagy nem. Olyan fanatikus meg nem vagyok, hogy az osszes koltot megtanulom, az osszes picit is fontosabb verselemzessel egyutt. Kilove.
3. Tori: Jottek le szepen ehez is a probaerettsegi feladatok. Mit latok? Az osszes feladathoz forras van. Eszmeletlen konnyu. Ne is menjunk bele, kilove.
4. Info: Van ecdl vizsgam, bar tudom, hogy azert az erettsegi 1 fokkal nehezebb, de gondolom csak meg tudok csinalni 1 word meg 1 excel, stb. feladatot. Kilove.
Na akkor tovabb.. mi van meg, mi van meg... jahogy semmi?
Akkor most felteszem a kerdest, mit lehet tanulni igazabol irasbelire?
közép szóbeli június 19-30
infó közép írásbeli május 19. 8 óra
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
The sky is falling, I don\'t care, I just wan\'t to feel good! *** Fordított szmájlik (:™
Én vagyok a legjobb példa erre: angolt 1, németet 10 évig tanultam iskolában, az angolt azonban szerettem is+több ragadt rám a filmek és játékok révén..az angol elsõre sikerült+20%kal, a németet utána próbáltam meg és elsõre el is basztam a szóbelit.
„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson
jó, hát ez extrém körülménynek számít, jó lehetett mondjuk annak, akit hidegen hagyott a német 😛
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Ha érdekel, én sem voltam soha N.o.-ban, bár kiskoromban sokat néztem német adókat. Jó lenne ha nem értelmeznéd félre a dolgokat, ezt arra írtam, hogyha vkinek sok az a +15e ft, akkor annak arra sem lesz pénze, hogy felkészüljön (tankönyvek nélkül elég nehéz, az pedig nem filléres kiadás). Ha pedig az iskolai tanítás 0 szintem van, mint ahogy náluk, akkor aztán mit fog tanulni? A semmit?
És jó lenne, ha a személyeskedést befejeznéd, szerintem neked pont nem kell bizonyítanom.
És igenis lehet külföld+filmek nélkül nyelvet középfokra vinni. Ez az a szint, amit mindenki el tud érni, iskolai tanulással is akár. Én pl német filmet sose láttam, németországba sose voltam, mégis megvan.
Nem azt mondjuk, hogy a mi nyelvvizsgánkkal milyen királyok vagyunk, hanem hogy milyen igazságtalanság a telc. ennyi.
de szerintem ezen már tényleg kár vitatkozni.
És te mire fogsz menni ezzel a kiváló nyelvvizsgával? Dicsekedhetsz majd vele? Mert nehogy azt hidd, hogy vhol komolyan fognak venni egy középfokúval, akármilyen vizsgarendszer szerint is van. Aki pedig a diplomáig nem tanul meg úgy angolul, hogy ne okozzon neki nehézséget bármelyik vizsga letétele, az ne is számítson jó munkahelyre...
😊
Ha nálad a nyelvtudás számítana, nem telceztél volna.
Ha kockáztatás neked, hogy középfokura elmenj egy normálszintû nyelvvizsgára, akkor a felsõre meg se próbálj.
A vitának viszont tényleg semmi értelme, még nyárig lehet telcezni, aztán vége, kár ezen idegeskedni. Sok olyan embert ismerek amugy is, aki nem is azért megy a telchez mert tudja hogy könnyû, hanem csak oda került.
Igazából azzal kéne vitatkozni, aki középszintûnek elfogadta ezt a tipust, gondolom azért valamilyen nyelvvizsga szint-tesztmérõnek kellett lennie amikor beindult a telc..
De látom nálatok a papír számít és nem a nyelvtudás...
Egy idén érettségizõ diák gondolatai a vizsgák elõtt.
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
Köszi
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro