Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a töri szerintem jó lett, én a C-t választottam mer az jó😊 az olajválság kusza volt szerintem is, de sebaj.
Irodalomnál én írtam 3 és fél oldal érvelést, oszt' jóvan
...vágod?
Matek - Közép: Jól ment minden, a 17-est hagytam ki. Bár megnéztem a javítókulcsot, az elsõ részben volt 1 feladat ahol pár gyökös egyenlet volt, ott sajna csak az egyiket választottam ki, a második részben pedig a 16-os feladatban nem P-vel jelöltem a koordinátát hanem más betûvel, meg még talán volt 1 ilyen kis figyelmetlenkedésem...😞 Remélem 90 % felett lesz.
Töri - Közép: Erre már nem készültem semmit, nem is nagyon lehetett. Az olajválságos feladatnál kicsit hülyén volt fogalmazva szerintem. Az esszéknél az "A" lehetõséget választottam. A hosszú esszék közül egyiket sem tudtam igazán, pl 56-ot már nem is vettük a suliban. De a dualizmushoz elég jó források voltak, úgyhogy írtam egy elég hosszú rizsát.
Sajnos pont Vasárnapra jött ki rajtam valami betegség, így magyar és matek közben nem ritkán rázott a hideg hõemelkedés miatt. Dehét érettségi az érettségi. A szüleim hiába adtak volna orvosi igazolást... 😊
Van olyan aki beadta a Corvinus - gazdaságinfora, vagy Debrecenbe szintén erre a szakra?
Sok sikert mindenkinek a továbbiakban!
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
football without ultras is nothing
písz
ha "felesleges" , akkor érettségi nélkül is lehet élni.. kész.
anglia királynője a koronás röfi
és most õszintén: mondd már meg nekem, hogy a logaritmust az életed során mi a jó püdös picsára fogod használni? a középiskola érettségit ad, tehát felkészít az életre.. akkor, most h tudom, h lg10=1 akkor érett vagyok?
van egy (több) osztálytársam/ismerõsöm, aki(k) képtelenek voltak felfogni a logaritmust, mint absztrakciót .. bazmeg, valami erõsen nem stimmel az ilyen emberekkel.. humán agy így úgy .. én tudok élvezni egy jó könyvet, akár sírni egy szép versen vagy hegedûversenyen.. pedig matekkal kelek és kódolásba alszom el.. nem hiszem , hogy az ilyen "humán agyú" emberek képtelenek pár alap koncepció felfogására.. persze tudják mi az a sim-kártya .. nem problémáznak azon, hogy hogyan mûködik a tv.. de a logaritmus mûködését már nem tudják megemészteni.. szerintem nem is akarják.
na, megyek inni, erre a hétre elég az érettségizésbõl ^.^
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
ez abban a formában igaz, ha a reálosok tényleg azt mondják, hogy "az irodalom szar és nem ér semmit" , de amint bekerül az irodalom helyett az irodalom óra szó, úgy már szinte ténnyé válik a dolog.
mert az irodalom óráknak ebben a formában kurvára semmi értelme .. egy idegbajos ribanc felolvas egy szar, szerkesztésileg botrányos, értéktelen könyvbõl, amiért még fizettél is év elején .. aztán nesze, mûvelõdj paraszt.
Amint egy rendes irodalomtanár tartaná, egy jó tankönyvbõl, vagy akár anélkül
A rajz megint ilyen .. amikor az a követelmény, hogy rajzolj kockát , bazmeg .. akkor nem várhatod el hogy tetszen mindenkinek.. fõleg annak, aki ovis kora óta nem fogott ceruzát.. ennyi. Rajz általában vizuális kultúra néven fut.. az meg nem
A matek azért jobb, mert nehezebb szar matektanárt "gyártani" az egyetemeken, míg bölcsészkaron ez az alap, a követelmény, a szint és a végtermék :C
szerintem ez egy jó emelt feladatsor volt. a négyesnek különösen örültem, miután megcsináltam.. számelmélet, sorozatok, valószínûségszámítás.. fincsi ;]
de miután rájöttem nem hittem el, hogy ilyen könnyû 😊
infó annyiban szarabb, gagyibb, hogy ott több részpont van, többet lehet veszíteni. nem olyan szép tiszta, mint a matek..
hát ez az bazzz...
én Wittner Mária forrásának örültem, igaz engem is meglepett 😊
Kommunista Diktatúra kialakulása 45-48ig 1.5 oldalban
Gyarmatbirodalmak felszabadulása.
Társadalmi változások a xix. század végén
Szerzetes rendek a kora középkorban
Ezt a négyet. Ebbõl a kommunistás és a gyarmatos hosszú (1.5 oldal) többi kb 1 oldal.
én végvár, egyház, 56
szerintem egyébként a nép elhülyitése ez a könnyû érettségi..minek tanulni? Ezen max az bukik meg aki nagyon akar..bár lehet h az se tudna
De a történelem az más: az tényekbõl áll, az a múlt, amit ismerni kell
igen, azon én is röhögtem, hogy a hidegháború is pl. csak fél pontokat ért, míg ha nagy nehezen 😊 rájöttél, hogy a cigányok Indiából szabadultak ránk, akkor már lett 1 pontod 😊
A sulival az a baj, hogy sok mindentõl elveszi a kedved. Én kiskoromban sok klasszikus zenét hallgattam, de az énektanároknak sikerült megutáltatnia velem 😞
Ráadásul napi 8-9 óra suli után, mikor még van jó pár órányi tanulnivalód is, nem sok kedved marad olvasni, aztán meg lehet panaszkodni.
Amúgy az én matektanárom is ilyen volt. Mintha kómás lenne, aztán félévvel rá valami dagantot diagnosztizáltak nála, és egyre jobb leépül 😛
Én nagyon szeretem a rajzot, voltam rajzszakkörös is, de az órák többsége itt is a fegyelmezésbõl állt. Az irodalommal sem lenne gondom, ha a tananyagot az értelmes szintre csökkentenék. A felszabaduló idõben pedig szívesen olvastam volna is, volt jópár író, aki érdekelt, de idõ, meg legfõképpen erõ nem jutott 😞 A tankönyvfelolvasós órákra pedig nem tudom mi értelme lenne bejárni, mert nálunk az összes irodalomtanár ezt csinálja.