Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Beast Machine
én most olvastam az újságban a matek megoldását, és hát elbasztam, de rendesen. remélem, kettes azért meglesz. pedig akkor jobbnak éreztem😞((

a töri szerintem jó lett, én a C-t választottam mer az jó😊 az olajválság kusza volt szerintem is, de sebaj.

Irodalomnál én írtam 3 és fél oldal érvelést, oszt' jóvan

...vágod?

Magyar - Közép: Szövegértésnél kicsit leblokkoltam, nagyon precízen akartam mindent körülírni és megfogalmazni, és az utolsó feladatot picit összekaptam idõ hiányában. A második részben az összehasonlítást választottam, írtam 4-5 oldal kemény rizsát, bár nem túl összefüggõ a szöveg, mert írás közben jött meg az ihlet, de magyrból 4-es is elég.

Matek - Közép: Jól ment minden, a 17-est hagytam ki. Bár megnéztem a javítókulcsot, az elsõ részben volt 1 feladat ahol pár gyökös egyenlet volt, ott sajna csak az egyiket választottam ki, a második részben pedig a 16-os feladatban nem P-vel jelöltem a koordinátát hanem más betûvel, meg még talán volt 1 ilyen kis figyelmetlenkedésem...😞 Remélem 90 % felett lesz.

Töri - Közép: Erre már nem készültem semmit, nem is nagyon lehetett. Az olajválságos feladatnál kicsit hülyén volt fogalmazva szerintem. Az esszéknél az "A" lehetõséget választottam. A hosszú esszék közül egyiket sem tudtam igazán, pl 56-ot már nem is vettük a suliban. De a dualizmushoz elég jó források voltak, úgyhogy írtam egy elég hosszú rizsát.

Sajnos pont Vasárnapra jött ki rajtam valami betegség, így magyar és matek közben nem ritkán rázott a hideg hõemelkedés miatt. Dehét érettségi az érettségi. A szüleim hiába adtak volna orvosi igazolást... 😊

Van olyan aki beadta a Corvinus - gazdaságinfora, vagy Debrecenbe szintén erre a szakra?

Sok sikert mindenkinek a továbbiakban!

Sadist
Köszönjük, ennyi elég is lesz belõled :|

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Pl. egy átlagos embernek sem árt tudnia, hogy mi a különbség a lineáris és a logaritmikus skála között. Olvastam már, hogy valaki azt írta a +3 decibel zajszint túllépésre, hogy az semmi, egy proci venti is 20 dB hangos. Csakhogy a +3dB azt jelenti, hogy kétszerese.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

mi ez a díszítõsor ? <#idiota>

??????????????????????????????????????????????
matek szerintem könyû volt
<#help><#help>
annyit mint az eddigiekrõl: lesz...

football without ultras is nothing

jólvan, errõl ne nyissunk vitát, vagyis ne itt off-oljuk szét 😊

písz

2XP
Remélhetõleg 90%+, ha nem szúrtam el megint vmit.

tudtok valamit a holnapi angolról?

milyen lett a töritek?
hali!
Trade
sok forma1-es,vadasz pilota,tuzolto,kommandos kerul majd ki

vaa
ilyen alapon már oviban szakirányú iskolában csak azt tanulja, amit gondol hogy késõbb érdekelni fogja. bizonyos szintig alapmûveltséghez, és a késõbbi lehetõségek kitárásához kell hogy minden irányban elég tájékozott, felkészült legyél.
ha "felesleges" , akkor érettségi nélkül is lehet élni.. kész.

anglia királynője a koronás röfi

én úgy értettem, hogy egy átlagos ember.. nyilván utána mindneki azt tanulja, ami szükséges az általa elképzelt jövõjéhez.. de egy hentesnek nem fog kelleni a logaritmus szerintem

Sadist
Azért magyarországon nem csak logikus gondolkodású emberek élnek.

Sadist
Pl. hangtechnikában. A decibel skála is logaritmikus.

szerintem meg a matekot vagy tudod vagy nem, vagy érted vagy nem.. nem születhet mindenki erre, fõleg manapság. te vágod, attól még más nem biztos, h tudja..

és most õszintén: mondd már meg nekem, hogy a logaritmust az életed során mi a jó püdös picsára fogod használni? a középiskola érettségit ad, tehát felkészít az életre.. akkor, most h tudom, h lg10=1 akkor érett vagyok?

Sil3nt
hat jolvan csesszel mar le joember...ejj-ejj

[HUN]PAStheLoD
1+1=2 .. az eredmény: 2 ^-^

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

[HUN]PAStheLoD
olyan nincs, hogy szart se konyitasz a matekhoz.. a matek a leglogikusabb dolog, magara a logikara epul.. ezen nem lehet mit nem erteni :]]

van egy (több) osztálytársam/ismerõsöm, aki(k) képtelenek voltak felfogni a logaritmust, mint absztrakciót .. bazmeg, valami erõsen nem stimmel az ilyen emberekkel.. humán agy így úgy .. én tudok élvezni egy jó könyvet, akár sírni egy szép versen vagy hegedûversenyen.. pedig matekkal kelek és kódolásba alszom el.. nem hiszem , hogy az ilyen "humán agyú" emberek képtelenek pár alap koncepció felfogására.. persze tudják mi az a sim-kártya .. nem problémáznak azon, hogy hogyan mûködik a tv.. de a logaritmus mûködését már nem tudják megemészteni.. szerintem nem is akarják.

na, megyek inni, erre a hétre elég az érettségizésbõl ^.^

grizzly21
Mikor lesz eredmény?

[HUN]PAStheLoD
Én úgy vagyok vele, hogy ezek az órák is a mûveltség része. tököm ki van a sok reálostól, akik azt hiszik, hogy az irodalom, rajz, stb alsóbbrendû tárgyak..

ez abban a formában igaz, ha a reálosok tényleg azt mondják, hogy "az irodalom szar és nem ér semmit" , de amint bekerül az irodalom helyett az irodalom óra szó, úgy már szinte ténnyé válik a dolog.

mert az irodalom óráknak ebben a formában kurvára semmi értelme .. egy idegbajos ribanc felolvas egy szar, szerkesztésileg botrányos, értéktelen könyvbõl, amiért még fizettél is év elején .. aztán nesze, mûvelõdj paraszt.
Amint egy rendes irodalomtanár tartaná, egy jó tankönyvbõl, vagy akár anélkül

A rajz megint ilyen .. amikor az a követelmény, hogy rajzolj kockát , bazmeg .. akkor nem várhatod el hogy tetszen mindenkinek.. fõleg annak, aki ovis kora óta nem fogott ceruzát.. ennyi. Rajz általában vizuális kultúra néven fut.. az meg nem kockákról szól..

A matek azért jobb, mert nehezebb szar matektanárt "gyártani" az egyetemeken, míg bölcsészkaron ez az alap, a követelmény, a szint és a végtermék :C

Sil3nt
igen, tori es magyarom 5-os lesz szinte biztos, ezekszerint megsem vagyok olyn hulye nem? ... en human agyi ember vagyok, szartse konyitok a matekhoz...ezvan

[HUN]PAStheLoD
hat akkor te nagyon hülye lehetsz, már bocs .. a közép szintû feladatsort nem néztem meg, gondolom már fent van a neten.. de a 2-esért azért tényleg nem kell sokat tudni. abból indulok ki, hogy a magyaron az érvelésben is benne voltak Umbójumbó Ekó szövegében a példák.. törin egyszerû copy-pasteolás ment.. matek közép is kb ilyen szintû lehetett 😊

[HUN]PAStheLoD
nem kellett volna emeltre menni, nagyon nem érte meg. ez a feladatsor nagyon kemény volt, én pedig kurvára elbasztam..

szerintem ez egy jó emelt feladatsor volt. a négyesnek különösen örültem, miután megcsináltam.. számelmélet, sorozatok, valószínûségszámítás.. fincsi ;]
de miután rájöttem nem hittem el, hogy ilyen könnyû 😊

infó annyiban szarabb, gagyibb, hogy ott több részpont van, többet lehet veszíteni. nem olyan szép tiszta, mint a matek..

Sil3nt
hat sracok minden jol ment, de amatek nagyon paras nekem...itt a 2-est ertem...basszaameg, holnap derul ki hogy megbuktam-e matekbol...ehh...jolesz

[HUN]PAStheLoD
"Ha belegondolok hogy mennyi idõd töltöttem el fölöslegsen az értelemtelen irodalomórákon, amiken a tanár felolvasta a könyvet, az ének és rajzórákon, meg még ki tudja min, a sok lyukasóráról nem is beszélve... Ennyi idõ alatt annyi matekot tanulhattam volna... 😞 És akkor most nem így állnék érettségi után 😞"

hát ez az bazzz...

[HUN]PAStheLoD
Ezzel egyetértek, valami filósabb jobb lett volna.. mondjuk érveljen a halálbüntetés bevezetése mellett 😄

[HUN]PAStheLoD
ebbõl látszik, hogy a közép az nulla.. az emelt viszont erõsen odatesz..

én is a B kombinációt választottam esszébe, bár sztem a két rövidre: egyház a középkorban illetve a végvárak és török hadjáratok elég kevéske helyet hagytak, de nem akartam tisztázati lapra írni, ha annyi hely van akkor tán elég amit oda írtam 😊 hosszúba meg az '56os megtorlást.. hát ott szinte csak saját szavaiddá kellett alakítani a forrásokat.

én Wittner Mária forrásának örültem, igaz engem is meglepett 😊

2XP

na hogy sikerült a töri? <#vigyor>mit írtatok eszzébe? én: károly robi, 1.vh, zsidótörvény

grizzly21
jaja, jégkrém meg az õ kis filozofiája😊

2XP
Aztán majd a szegény gyerekek magolhatják az 5 oldalas életrajzodat 😄 "... fialakorát I.C.ram néven hozzászólások írogatásával töltötte, ahol legjelentõsebb filozófiai felvetései is elhangzottak ..."

I.C.ram
emelten:

Kommunista Diktatúra kialakulása 45-48ig 1.5 oldalban
Gyarmatbirodalmak felszabadulása.
Társadalmi változások a xix. század végén
Szerzetes rendek a kora középkorban

Ezt a négyet. Ebbõl a kommunistás és a gyarmatos hosszú (1.5 oldal) többi kb 1 oldal.
2XP
Egyház (épp pár hete kaptunk töri fakon egy 9 oldalas cikket a témából fénymásolva a rubiconból, úgyhogy ebbõl hosszú esszét is szívesen írtam volna), II. József és Károly Róbert.

I.C.ram
Elég szomorú. Nem a tudományt kell lenézni, hanem azt embert, akki rosszúl mûveli. Hú ezt pár év múlva memoriter lesz az érettségiken 😄
grizzly21
mit választottatok?
én végvár, egyház, 56
szerintem egyébként a nép elhülyitése ez a könnyû érettségi..minek tanulni? Ezen max az bukik meg aki nagyon akar..bár lehet h az se tudna

grizzly21
Én pl lenézem a bölcsész és a magyar irányultságu tárgyakat, egyetemeket.
De a történelem az más: az tényekbõl áll, az a múlt, amit ismerni kell

belátom abban igazad van, hogy mindenképp jól járok a hozott pontokkal 😊

igen, azon én is röhögtem, hogy a hidegháború is pl. csak fél pontokat ért, míg ha nagy nehezen 😊 rájöttél, hogy a cigányok Indiából szabadultak ránk, akkor már lett 1 pontod 😊

2XP
Elég hülyeség ez a felosztás is. A nyelvek is humán tárgyak lennének elvileg, pedig a matekos beállítottságúaknak jobban szokott menni.

A sulival az a baj, hogy sok mindentõl elveszi a kedved. Én kiskoromban sok klasszikus zenét hallgattam, de az énektanároknak sikerült megutáltatnia velem 😞

Ráadásul napi 8-9 óra suli után, mikor még van jó pár órányi tanulnivalód is, nem sok kedved marad olvasni, aztán meg lehet panaszkodni.

2XP
És milyen érdekes, hogy míg a többi feladatnál egy jó válasz 0,5 pontot ért, itt 1-et 😊

I.C.ram
Ne haragudj nem konkrétan neked szántam az írásom, de sok embert ismerek, akik élbõl lenézik a humántárgyakat, még a törit is, pedig az nem igazán humán. Engem ez zavar.

Amúgy az én matektanárom is ilyen volt. Mintha kómás lenne, aztán félévvel rá valami dagantot diagnosztizáltak nála, és egyre jobb leépül 😛
2XP
Az igaz, de egy rossz (2-es) magyar érettségivel is max. 1 pontot tudsz veszíteni (persze ha a többi 5-ös), ami nem túl sok 😊

2XP
Egy vidéki kis lepusztult városban lakom 😊 Magántanárra nem igazán lett volna pénzem, de amit a suliban kaptam, az nem volt sok. Egyedül a töriórákra volt érdemes bejárni, a töritanár tényleg nagyon jó volt. Viszont sok matekfeladatot a matekkönyvbõl értettem meg, szerintem sokszor a matektanárom sem értette mit csinál, a könyvbõl másolta a példákat és egy órán legalább négyszer kellet szólni, hogy elrontott vmit. Persze ha mi tévedtük, akkor fél óra szidás...

Én nagyon szeretem a rajzot, voltam rajzszakkörös is, de az órák többsége itt is a fegyelmezésbõl állt. Az irodalommal sem lenne gondom, ha a tananyagot az értelmes szintre csökkentenék. A felszabaduló idõben pedig szívesen olvastam volna is, volt jópár író, aki érdekelt, de idõ, meg legfõképpen erõ nem jutott 😞 A tankönyvfelolvasós órákra pedig nem tudom mi értelme lenne bejárni, mert nálunk az összes irodalomtanár ezt csinálja.

I.C.ram
éneklés, rajzolás tényleg más tészta, mert az vagy megy vagy nem, de a rajzolás pl fejleszti a megfigyelõképességet, kreativítást is.