Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de végülis mindegy is 😊
football without ultras is nothing
ettõl függetlenül veled is egyetértek, én is örülök, hogy tudok valamit (mégha nem is sokat) irodalomból vagy mûvészettörténetbõl..
ugyanakkor a készségtárgyakkal még mindig nem vagyok kibékülve elvi szinten. amúgy nem volt gondom velük, csak énekelni nem mertem sosem.. emlékszem már 5 osztályban görcsöltem tõle.. brrr
azon viszont jót szórakoztam, hogy nem maradhatott ki a töribõl a hazai kisebbség helyzete 😊 nehogy sértve legyenek. esélyegyenlõségrõl meg annyit, hogy sok érdekeset hallani a pesti elit gimnáziumokról és tanáraikról 😊
Én úgy vagyok vele, hogy ezek az órák is a mûveltség része. tököm ki van a sok reálostól, akik azt hiszik, hogy az irodalom, rajz, stb alsóbbrendû tárgyak. Ez egy fals állítás. Mondom ezt úgy, hogy mindig is reál dolgok érdekeltek, míg az irodalom stb kevésbé, ugyanakkor nem bánom, hogy volt irodalom óra is.
Ha belegondolok hogy mennyi idõd töltöttem el fölöslegsen az értelemtelen irodalomórákon, amiken a tanár felolvasta a könyvet, az ének és rajzórákon, meg még ki tudja min, a sok lyukasóráról nem is beszélve... Ennyi idõ alatt annyi matekot tanulhattam volna... 😞 És akkor most nem így állnék érettségi után 😞
matekból én is (mint sokan) eltaktikáztam magam, nem kellett volna emeltre menni, nagyon nem érte meg. ez a feladatsor nagyon kemény volt, én pedig kurvára elbasztam.. valami kis hiba minden feladatban lett, és a 4eshez énse tudtam hozzászagolni, pedig 1 teljes piszkozatoldalt elbasztam rá. egyszerûen nem jó felé kezdtem el gondolkodni. majd szóbelin megpróbálom még feljebb tornázni a dolgokat, bár az a 30 pont már sokat nem fog belekavarni :S
a történelem pedig tényleg a tárgy megalázása volt, az esszékérdésekben pl. 56-ról pl több forrás volt, mint amennyi hely az esszének 😊 az elsõ része a tesztes az meg.. a szádbarágták, hogy mi a megoldás, utána pedig megkérdezték. szerintem ez is lesz 80 felett..
hátravan még az angol, remélem nem lesz nehéz, illetve az emelt info. ott be kellene hozni a matekot elcseszett pontokat.. de ezek után nem is tudom, miben bízzak.. jól megszopattak :S
ahova jelentkeztem tavaly 127 volt a pont. most abban bízom, hogy kicsit lejjebb mennek majd, mert kevesebben is jelentkeztek, illetve a matekra mindneki azt mondta, h nehéz, és amúgy is csak 6ezren írtuk. bár, a közepesek jobban jártak. eddig én is a duplázásra apelláltam, de mostmár a másik módszerrel számolok...
mivel a tárgyakból 5ös voltam mindkét év végén, így megvan az 50 megszerezhetõ. ha a magyar meg töri 5ös lesz, már csak egy kell még 5ösre, és megvan a megszerezhetõ 10 az érettségi átlagból. a matekra 21-22 pontot mondok, remélem ennél csak több lesz. az akkor 81, plusz jön hozzá a 2*7 az emeltek miatt, valamint van egy nyelvvizsgám az még 7, ez így összesen 102. akkor az infón össze kéne hozni legalább 25 pontot, ami 65%. a duplázós módszerrõl egy ilyen matek után végleg lemondtam..
nah, kicsit hosszúra nyújtottam, de sokáig zárva volt a totyik. a továbbiakra mindnekinek egy kalappal!
A töri nem volt nehéz, itt csak figyelmetlenségbõl adódhatnak hibák. A hosszú esszében ppedig annyira tömören fogalmaztam meg kis betûkkel írtam, hogy a végére maradt 4 sor üres hely 😊
Matekból emeltre menetem, de eléggé elkeseredtem 😞 A 4. feladatot nem tudtam megcsinálni, ami a megoldókulcsaban volt az soha nem jutott volna eszembe, még csak hasonlót sem csináltam soha, úgyhogy a 90%+nak esélye sincs :'( Ráadásul voltak kisebb hibák is (pl. a tetraéder térfogatánál elfelejtettem 3-mal osztani), úgyhogy jó néhány pont veszteség lesz 😞
Remélem jó is amiket írtam! 😊
For sale: thedronewebshop.com
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
Kinek hogy 😛
Mondjuk én is írtam a Kincskeresõ kisködmönt, mint cím, ami csak a végén árulja el az értelmét, és nem lövi le a poént :]
http://zsebpenz.com
„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson
De aztá nem raktam bele😄
Szerintetek ha a magyar érettségiben az érvelésnél világirodalmi példának a Harry Potter és a bölcsek köve címû könyvet hoztam fel, azt el kell fogadnia??
Mert szerintem világirodalomhoz sorolhatjuk...mint pl. A Kisherceget vagy az Alíz csodaországban-t...nem?
magyar jól sikerült, az a szövegértés nagyon könnyû volt, plusz az összehasonlító elemzést választottam, simán írtam 3,5 oldalt.
matekból világ életemben 2es voltam. most nézegettem a javítókulcsot, keményen pontoztam magamnak, de még így is meg lett a 4es. 😊
a mai törirõl meg ne is beszéljünk... forrás, és atlasz alapján simán 4esre megírja az ember.
szóbeli már parább lesz, de ez idáig egy nagy semmi. holnap angol könnyû lesz remélem, jövõhét péntek info is jó lesz... 4 évig nem tanultam semmit. már bánom... simán 5öst lehetett volna írni idáig mindenbõl. mind1 jó nekem a technikum! 😄d
Real Madrid Club de Fútbol | FIFA Award - Best Club XX Century
na mindegy, valahova ugyis felvesznek szerintem, elég volt egyszer érettségizni😊
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
De javíts ki, ha tévedek, bár inkább a tájékoztató oldalszámát mondd!
sajnálom hogy nem az dönti el hogy kit vesznek fel, hogy mennyire tudja a tárgyat hanem hogy hogy taktikázik..ezért szar ez a rendszer
meg a mai töri: nevetséges volt középszinten..ez már egy bizonyosfoku megalázása a tárgynak
Azért csodálkoztam hogy Wittner Máriát berakták mint forrásszerzõ😊
Annyira szarul nem sikerült, de most ahogy néztem olyan 60 70 % közöttire tippelem, tehát nem éri meg:S