Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

de azzal max 50 pont érhetõ el, míg egy duplázással 60. és azt senki nem garantálja, hogy nem húzok valami szar tételt magyarból, és mondjuk ugrik az érettségi átlag, egyúttal az 50+10 pont..
de végülis mindegy is 😊

football without ultras is nothing

I.C.ram
Emelt szinten is volt antiszemitizmus.
az alapvetõ mûveltséges teória ott bukik meg, hogy a gyerek hazamegy és nem kezdi el olvasni a Bánk bán-t, hanem megnézi a gyõzike sót, vagy csinál 2ezer frag-et..
ettõl függetlenül veled is egyetértek, én is örülök, hogy tudok valamit (mégha nem is sokat) irodalomból vagy mûvészettörténetbõl..
ugyanakkor a készségtárgyakkal még mindig nem vagyok kibékülve elvi szinten. amúgy nem volt gondom velük, csak énekelni nem mertem sosem.. emlékszem már 5 osztályban görcsöltem tõle.. brrr

egyébként ebben teljesen igazat adok.. az oktatásunk régebben még kiemelkedõnek volt mondható, a magyarok amúgy sem buta emberek, lásd mennyien dolgoznak külföldön, nagy multiknak, fejlesztésekben is. és oda süllyedünk, hogy megkérdezik a Kárpát-medencét meg az Etelközt, hogy olvassam már le a térképrõl..

azon viszont jót szórakoztam, hogy nem maradhatott ki a töribõl a hazai kisebbség helyzete 😊 nehogy sértve legyenek. esélyegyenlõségrõl meg annyit, hogy sok érdekeset hallani a pesti elit gimnáziumokról és tanáraikról 😊

I.C.ram
Felejtsük már el ezt a magunkfajta Budai kisköcsög életszemléletet, akinek a szülõk odatolják a segge alá a tanárt meg ilyesmi 😄 Magántanulóként tanárhoz kell járni, mert a matek feladatgyüjteménybõl nem fogod tudni megtanulni a dolgokat 😄

Én úgy vagyok vele, hogy ezek az órák is a mûveltség része. tököm ki van a sok reálostól, akik azt hiszik, hogy az irodalom, rajz, stb alsóbbrendû tárgyak. Ez egy fals állítás. Mondom ezt úgy, hogy mindig is reál dolgok érdekeltek, míg az irodalom stb kevésbé, ugyanakkor nem bánom, hogy volt irodalom óra is.
2XP
A választható tárgyak helyett tényleg lehet kérni más beszámítását is, de ha abból 5-ös volt, amibõl érettségizett, akkor ez gondolom fölösleges 😊

2XP
Ha esetleg van olyan elsõs aki olvassa ezt a topicot és vannak céljai az életben az most iratkozzon át magántanulónak. Fölösleges 4 évet szenvedni az iskolában, 2 év alatt otthon ismán megtanulsz mindent, ráadásul korán sem kell felkelni. Ha pedig akad vmilyen kiemelkedõ tanár, annak az órájára attól még bemehetsz.

Ha belegondolok hogy mennyi idõd töltöttem el fölöslegsen az értelemtelen irodalomórákon, amiken a tanár felolvasta a könyvet, az ének és rajzórákon, meg még ki tudja min, a sok lyukasóráról nem is beszélve... Ennyi idõ alatt annyi matekot tanulhattam volna... 😞 És akkor most nem így állnék érettségi után 😞

I.C.ram
Vitt pontoknál asszem nem csak a félveteli tárgyak számítanak.
2XP
Ezt a duplázást nem értem... Ha 5-ös voltál mindkét évben az érettségi tárgyakból, akkor már alapból maximális pontot kapsz arra, a duplázással sem lenne több.

juteszembe, ez szerintem könnyedén átlátható:

pontszámítás

A magyar szerintem sem volt parás, érdekesség: tanárnõm mondta, hogy a szövegértéses feladat, egy az egyben egy emelt szintû próbasorból lett átemelve. érdekes, akkor hogy is vannak a szintek? emelten meg Petõfit kérdeznek. vicc 😊 mind1, jó nekem a közép, nem kell semmire, remélem 80 fölött lesza, hogy húzza az érettségi átlagot.

matekból én is (mint sokan) eltaktikáztam magam, nem kellett volna emeltre menni, nagyon nem érte meg. ez a feladatsor nagyon kemény volt, én pedig kurvára elbasztam.. valami kis hiba minden feladatban lett, és a 4eshez énse tudtam hozzászagolni, pedig 1 teljes piszkozatoldalt elbasztam rá. egyszerûen nem jó felé kezdtem el gondolkodni. majd szóbelin megpróbálom még feljebb tornázni a dolgokat, bár az a 30 pont már sokat nem fog belekavarni :S

a történelem pedig tényleg a tárgy megalázása volt, az esszékérdésekben pl. 56-ról pl több forrás volt, mint amennyi hely az esszének 😊 az elsõ része a tesztes az meg.. a szádbarágták, hogy mi a megoldás, utána pedig megkérdezték. szerintem ez is lesz 80 felett..

hátravan még az angol, remélem nem lesz nehéz, illetve az emelt info. ott be kellene hozni a matekot elcseszett pontokat.. de ezek után nem is tudom, miben bízzak.. jól megszopattak :S

ahova jelentkeztem tavaly 127 volt a pont. most abban bízom, hogy kicsit lejjebb mennek majd, mert kevesebben is jelentkeztek, illetve a matekra mindneki azt mondta, h nehéz, és amúgy is csak 6ezren írtuk. bár, a közepesek jobban jártak. eddig én is a duplázásra apelláltam, de mostmár a másik módszerrel számolok...
mivel a tárgyakból 5ös voltam mindkét év végén, így megvan az 50 megszerezhetõ. ha a magyar meg töri 5ös lesz, már csak egy kell még 5ösre, és megvan a megszerezhetõ 10 az érettségi átlagból. a matekra 21-22 pontot mondok, remélem ennél csak több lesz. az akkor 81, plusz jön hozzá a 2*7 az emeltek miatt, valamint van egy nyelvvizsgám az még 7, ez így összesen 102. akkor az infón össze kéne hozni legalább 25 pontot, ami 65%. a duplázós módszerrõl egy ilyen matek után végleg lemondtam..

nah, kicsit hosszúra nyújtottam, de sokáig zárva volt a totyik. a továbbiakra mindnekinek egy kalappal!

2XP
A magyarral nem volt gond, bár én a szövegértéshez telejsen másokat is írtam, mint ami a megoldókulcsban volt, de hát ez elég szubjektív tantárgy. Én az érvelést választottam, bár nekem sajnos túl irodalmi téma volt, vmi filozofikusabb kérédsnek jobban örültem volna, eddig is mindig azt gyakoroltuk, de nem hiszem hogy gond lesz vele.

A töri nem volt nehéz, itt csak figyelmetlenségbõl adódhatnak hibák. A hosszú esszében ppedig annyira tömören fogalmaztam meg kis betûkkel írtam, hogy a végére maradt 4 sor üres hely 😊

Matekból emeltre menetem, de eléggé elkeseredtem 😞 A 4. feladatot nem tudtam megcsinálni, ami a megoldókulcsaban volt az soha nem jutott volna eszembe, még csak hasonlót sem csináltam soha, úgyhogy a 90%+nak esélye sincs :'( Ráadásul voltak kisebb hibák is (pl. a tetraéder térfogatánál elfelejtettem 3-mal osztani), úgyhogy jó néhány pont veszteség lesz 😞

sufnituning
Nekem a magyar jó lett. Örültem mikor megláttam Márai: Halotti beszéd-ét! Matek tök jól sikerült! A mai töritõl fostam de végülis elég egyszerû volt!
Remélem jó is amiket írtam! 😊

For sale: thedronewebshop.com

Sadist
Akit érdekel valami és komolyan is veszi, az általában be is kerül oda, ahova szeretne.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Ez az érettségi egy vicc volt, jót röhögtem 😄
[HUN]PAStheLoD
persze .. hogy ne kéne. Jé Ká Rólin' angol írónõ .. az angol az világnyelv .. tehát duplán tuti jót választottál 😄

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

[HUN]PAStheLoD
jah, törit még másnaposan is megírta volna akárki atlasz nélkül 3-asra..

[HUN]PAStheLoD
sehol... de ahány olvasó annyi féle asszociációs lehetõség.. lehet hogy valakinek a torna szám jut eszébe, a gyûrûk , amiken Csollány Szilveszter szokott ugrabugrálni aranyéremért .. másnak jeggyûrû .. harmadiknak péniszpiercing .. van akinek beugrik a matematikai absztrakt objektum a gyûrû (ring angolul..) ami egy olyan dolog aminek van két bináris operátora, összeadás és szorzás.. stb.

Kinek hogy 😛

[HUN]PAStheLoD
OMFG .. az kemény lehetett ^-^

Mondjuk én is írtam a Kincskeresõ kisködmönt, mint cím, ami csak a végén árulja el az értelmét, és nem lövi le a poént :]

Érvelésben a saját gondolataidat kell mondatokba szedni, és ha neked az a véleményed akkor nincs azzal semmi baj

I.C.ram
Tavaly haverom Hófehérkét írta a "Nõk szerepe az irodalomban" címû esszéhez 😄
es? hol itt a baj?

http://zsebpenz.com

Balo
Én Márait írtam, de haverom az érvelésbe a Gyûrûk urát írta, hogy eg ynaív olvasó, egy házasság történetére számítana, de mégse arról szól<#wilting><#wilting><#idiota><#idiota>

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

Jó..tudom hogy például Rómeó és Júlia egyértelmûbb lett volna....de nekem csak az jutott eszembe! Remélem elfogadja....végülis miért ne lehetne?!?!
I.C.ram
😄
Amugy én is gondoltam rá😄D
De aztá nem raktam bele😄

Hello!

Szerintetek ha a magyar érettségiben az érvelésnél világirodalmi példának a Harry Potter és a bölcsek köve címû könyvet hoztam fel, azt el kell fogadnia??
Mert szerintem világirodalomhoz sorolhatjuk...mint pl. A Kisherceget vagy az Alíz csodaországban-t...nem?
jaj igen, bocsi.. csak haver töribõl megy, egyedüli tárgyként, és egyedül a töri emeltbõl össze tud szedni 134-et ideális esetben.

mukika
hát ez nevetséges komolyan...

magyar jól sikerült, az a szövegértés nagyon könnyû volt, plusz az összehasonlító elemzést választottam, simán írtam 3,5 oldalt.

matekból világ életemben 2es voltam. most nézegettem a javítókulcsot, keményen pontoztam magamnak, de még így is meg lett a 4es. 😊

a mai törirõl meg ne is beszéljünk... forrás, és atlasz alapján simán 4esre megírja az ember.

szóbeli már parább lesz, de ez idáig egy nagy semmi. holnap angol könnyû lesz remélem, jövõhét péntek info is jó lesz... 4 évig nem tanultam semmit. már bánom... simán 5öst lehetett volna írni idáig mindenbõl. mind1 jó nekem a technikum! 😄d

jAsOn VoOrHeEs
Töri középszinten mik voltak az esszék? 😊

Real Madrid Club de Fútbol | FIFA Award - Best Club XX Century

I.C.ram
44+46=90

és 60 pont a szóbeli ugye?
I.C.ram
Hány pontos is a töri írásbeli emeltszinten?
grizzly21
középen az 56os megtorlás volt

I.C.ram
Ja egyébként mondtátok, hogy 56 tuti lesz benne.... hát kurvára nem volt benne 😄 Csak a kommunista diktatúrának a korai, Rákosi szakasza. Bár középen lehet volt.
I.C.ram
Sõt nem is kell várnod egy évet. Már Októberben mehetsz, vagy februárban.
I.C.ram
Annyiszor érettségizel, amennyiszer akarsz.
grizzly21
bizony

grizzly21
és ha valaki emelten ment egyszer az mehet kövi évben középre?😊
na mindegy, valahova ugyis felvesznek szerintem, elég volt egyszer érettségizni😊

I.C.ram
Az volt az összetett függvényes, ugye?
grizzly21
szerintem ha négyszerezel csak akkor kapsz +14et

grizzly21
hát igen, én a 8ast nem választottam hogy nem csinálom meg.

I.C.ram
Tévedsz 😄 Ez csak akkor van így, ha csak matek a felvételi tárgy. De ilyen nem nagyon van asszem, talán csak matematika szaknál.
I.C.ram
De hiába szórodik ki, ha egy évet ezzel elvesz azoktól, akiket tényleg érdekli a téma, és komolyan is vennék.
grizzly21
igen de van aki nem jut be és bennmaradna az a baj

I.C.ram
Nekem is akörül lehet a matek emeltem... Sajnos 1 év kihagyás sokat számít, és volt olyan, amit nem is tanultam gimiben pl deriválás, ezt is önszorgalomból tanultam meg magamtól, jól is sikerült az a feladat, de az összetett függvényeket nem gondoltam volna, hogy van pofájuk berakni, mikor az iskolák 90%ban meg sem említik õket. Tavalyi közép matekom 92%os lett szóva nem hinném, hogy elmegyek szóbelizni, mert úgy sem lehet jobb.
Sadist
Aki csak a mázlija miatt jut be valahova, az úgyis kiszóródik fél, de legkésõbb egy év után.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Kivajítanálak😊 Ha duplázol, akkor a +7 pont is duplázódik, így 62 pontod lesz belõle.
De javíts ki, ha tévedek, bár inkább a tájékoztató oldalszámát mondd!

grizzly21
na de ha nem jön ki több pontra akkor nem éri meg...😞
sajnálom hogy nem az dönti el hogy kit vesznek fel, hogy mennyire tudja a tárgyat hanem hogy hogy taktikázik..ezért szar ez a rendszer
meg a mai töri: nevetséges volt középszinten..ez már egy bizonyosfoku megalázása a tárgynak
Azért csodálkoztam hogy Wittner Máriát berakták mint forrásszerzõ😊

Annyira szarul nem sikerült, de most ahogy néztem olyan 60 70 % közöttire tippelem, tehát nem éri meg:S

I.C.ram
Jut eszembe. Töri emelt közben eszembe jutott Sipos lufifeje, és alig bírtam visszatartani a röhögést 😄
iko
van még mit finomítani a rendszeren...

spam. sry