Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Valaki megtudná mondani, hogy mi van akkor, ha idén tettem egy szintemelõt, de nem akarok elmenni a szóbelire, mert az írásbelim alapján már nem lehet jobb a tavalyi középszintümnél. Táhát akkor mi lesz a bizonyítványomban? Viszont töribõl úgy érzem, hogy elég jó lett, és azt meg megakarom tartani, akkor lehet úgy kérni, hogy az új bizonyítványban csak az emelt töri kerüljön be új tárgyként, és a matekból a közepem maradjon bent?
iko
ha 61 pontos az írásbeli, akkor még lehetek 5 ös 😄

spam. sry

gnar killer
olvasott szöveg megértésénél az utolsó kemény volt de úgy összeségében nem volt vészes.

The sky is falling, I don\'t care, I just wan\'t to feel good! *** Fordított szmájlik (:™

2XP
Pontok száma:

Történelem:
- Közép: írásbeli max. 90 pont (45+45), szóbeli max. 60 pont
- Emelet: írásbeli max. 90 pont (44+46), szóbeli max. 60 pont

Matematika
- Közép: írásbeli max. 100 pont (30+70), szóbeli nincs
- Emelt: írásbeli max. 115 pont, szóbeli max. 35 pont

Informatika
- Közép: írásbeli max. 120 pont (40+30+20+15+15), szóbeli max. 30 pont
- Emelt: írásbeli max. 120 pont (30+15+30+45), szóbeli max. 30 pont

Balo
Általában 100 pont az írásbeli és 50 a szóbeli.
Ahol nem ott is aza lényeg, hogy összesen 150 pont, kivéve a matek, ahol középszinten 100.

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson

iko
nem tudom, engem is érdekel, hogy milyen arányban vannak a szóbeli és az írásbeli pontok 😊

spam. sry

grizzly21
pont ezt mondom te

vasko22
Angol hogy ment??? Szerintem elég durva volt egy két feladat!!!😞😞

Gigabyte GA-M770 DS3, CSX 2*1 Gb DDR2 800Mhz, AMD Athlon64 4800+ X2, HIS X3850 512Mb GDDR3, Samsung 320Gb és 80Gb

[HUN]PAStheLoD
a szóbeli a teljes jegynek hány százalékát adja? mondju matek emelt és info emelt esetén konkrétan? :]

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

iko
bár ez naon felületes számolás, amúgy sem old meg semmit ha pontra kiszámolom, inkább pihizek 😊

spam. sry

iko
valszeg töri meg irodalom 4-es matek 5-ös angol 5-ös még info, remélem az is 5-ös lesz, utánna már csak szóbelin kell javítana/tartani

spam. sry

[HUN]PAStheLoD
van egy csomó szövegértõs, meg olyanok ahova ABCDEF.. -et kell írni .. stb. úgy ;]

levelet mondjuk nem írtunk .. de akkor is meglett volna a 2-es simán ^-^

nah azt hogy hüm?

ÁZ!

[HUN]PAStheLoD
közép szinthez nem is kell.. megírtuk a próbaérettségit, úgy lett 3-as (!!!!!) hogy nem írtam le egy német szót se ;]

Wask
Én a holnapi némettõl parázok mint az állat:S
Egy betüt se tudok:S

[HUN]PAStheLoD
"Egy televíziós játékban 5 kérdést tehet fel a játékvezetõ. A játék során a versenyzõ, ha
az elsõ kérdésre jól válaszol, 40 000 forintot nyer. Minden további kérdés esetén
döntenie kell, hogy a játékban addig megszerzett pénzének 50, 75 vagy 100 százalékát
teszi-e fel. Ha jól válaszol, feltett pénzének kétszeresét kapja vissza, ha hibázik, abba
kell hagynia a játékot, és a fel nem tett pénzét viheti haza."

Szerintem ez egyértelmû..

Elsõ kérdés.. 1+1=2 . jól válaszol , van 40K-ja .. ha nem, kiesett.. második kérdés, azt mondja felteszi mindet .. 40K-t feltesz, tehát a tét 40K és neki nincs tartalékja.. ha nyer 80K-ja lesz, ha veszít, akkor 0 és mehet haza.. következõ kérdés (3.-ik) feltesz 80K-t, tartalék 0. 160K lesz .. (4.-ik) 320 (5.-ik) 640K-ja lesz ..

na most megnézem a megoldókulcsot ^-^

jeah, okos vagyok

[HUN]PAStheLoD
_ROTFL_ jakupcseken nevelkedtél, ahelyett, hogy a matekkönyv fölött görnyedtél volna ;]

na megnézem az OM-en a feladatlapot 😄

Hát de bassza meg ugy lenne logikus....szövegböl is egyértelmünek tünt!
Multimilliomosnál is ugyanez van....hozzáadodik...

[HUN]PAStheLoD
közép szint? nem is néztem még azt, csak az emeltet ^-^
azt mondták , hogy nagyon könnyû volt félreérteni ;P

[HUN]PAStheLoD
mert? egyértelmû .. mindenki más törzsgyökeres erdélyi ... csehek totál máshol voltak.. ez sztem "háttérismeret" ;] amúgy benne volt a forrásban, hogy kik laktak ott 😄

[HUN]PAStheLoD
jah töri nem volt nehéz .. pedig tanárunk mondta, hogy kevés lesz az idõnk, tolni kell meg izé.. igaza is volt, mer sose fért bele 45 percbe 😄😄

Basszus mos néztem meg, hogy a nyereményes feladatnál elbasztam az egészet, mert én a nyereményt az addig pénzekhez mindig hozzáadtam

I.C.ram
Hát azért fontos az, hogy állami, mert piacgazdaság lehet a szabadversenyes kapitalizmus is, amit pont ez hivatott korlátozni.
grizzly21
*Melyik nemzetiség nem élt..

grizzly21
Ilyen volt középszinten egy kérdés:
Melyik nemzetiség nem élt Erdély területén?
a,szászok b,székelyek c,románok d,csehek

Ez még akkor is gáz lett volna, ha nincs benne a válasz a felette levõ forrásban, de benne volt..

Balo
Szerintem simán, az a lényeg, hogy piacgazdaság.

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson

I.C.ram
Mert elvileg ennek a gazdasági modellnek ez a hivatalos neve, nem pedig a szociális piacgazdaság. Szóval elkéne fogadniuk.
I.C.ram
Csehország... pff 😛

Szóciális piacgazdaság helyett azt írtam, hogy állami piacgazdaság, az még elfogadható szerintetek?
jaj sneciek tegnap elõtt 38 fokos lázam volt, elkapott a virus, tegnap meg erre megírtam a töri érettségit o_O kész voltam délre

a magyar eleje könnyü volt, a másik részét elszúrtam, a matek emelt rohadtul nehéz volt, a töri meg bagatel, 2 óra alatt kész voltam

http://www.lohere.net - a MagyarChan

[HUN]PAStheLoD
nekem a szászos székelyesnél volt .. ugye volt kérdés, hogy melyik nemzetség szabad és nem adóztatható egyéneiben vagy valami ilyesmi , azt úgy értettem, hogy melyik az a nemzetség , amelyik tagonként nem adózik, hanem akkor mondjuk egyben .. mint a szászok! erre kiderül, hogy a székelyekrõl volt szó, akik se nem adóztak se nem voltak "nem-szabadok" bazz 😄

Balo
Bazz annyi figyelmetlenségi hibám lett töiben mint a ház.

[HUN]PAStheLoD
107,53% most néztem meg a megoldást 😄DDD

[HUN]PAStheLoD
nem baj, most már mind1, nem?
illetve most kéne elõkeresni a könyveket és szépen megérteni mindent 😄

[HUN]PAStheLoD
Van benne valami, mondjuk a jog elég messze esik a humán területektõl szvsz, mondjuk tény, hogy több köze van hozzá, mint mondjuk a gépészmérnökségnek.. de 😛

Mellesleg manapság szerintem nincs tisztán humán terület, pl. szociológia, ott van mögötte a statisztika és komoly matek. Pl. antropológia (c14-es kormeghatározás.. LOGARITMUSát kell venni az egyenletnek, mert az ismeretlen az e-n van ^-^), történelem (rengeteg mérnöki munka fekszik pl. a régi iratok rekonstruálásában .. stb), lingvisztika (hatalmas informatikai területté kezd válni .. fordítógépek..stb), szabad bölcsészet (ez szerintem igazából filozófia.. jönnek a morális kérdések, pl. klónozás.. de ha fingja nincs mi az a klónozás, hogy mer egyátalán beszélni róla? :]])

Tehát olyan igazi-l'art-pour-l'art humán terület nincs is .. ill. nem kifizetõdõ, senki nem támogatja , talán a tanári pálya, máshova nem nagyon kell irodalmár .. esetleg a mûfordítás.. de az meg rabszolgamunka szvsz 😊 akkor talán a színmûvészeti de hol van az már, hogy elindul szerencsét próbálni a tehetséges szinész-izéke és sok-sok év alatt tényleg szinész lesz belõle? sehol .. 5 év alatt kifaragjuk, ha kell baltával is .. tudjátok mennyit ér

ZilogR
A fõ gond az, hogy passzív tudást kap az ember a középsuliban. A humán tárgyak inkább "bebiflázandó" részeket tartalmaznak, a reál tárgyaknak pedig van egy kis "most ezt valóban használtam egy probléma megoldására" íze.

A humán tárgyak mûvelõi nem akarnak problémát megoldani a szó hétköznapi értelmében. A reálosok megõrülnek egy ilyenért. Ez szerintem a középiskola végi állapot. A reálosok ugyanis nincsenek szinte semmilyen természettudományos háttérrel, ismerettel felszerelve a valódi problémamegoldás irányába. Ha jó gyakorlati szakemberek szeretnének lenni, akkor számukra a mérnöki pálya az ideális.

Ugyanilyen problémamegoldó a humán területen a jogot választók tábora: õk valódi élethelyzetekre alkalmaznak már kialakult vagy kialakuló módszereket. Õk is valódi problémamegoldással foglalkoznak. Kevésbé népszerûek nálam azok az emberek, akik nem "alkotnak", hanem meglévõ alkotások vagy események elemzésével próbálnak újat alkotni. Nem mondok véleményt - nem ismerem az efféle területeket, valószínûleg hasznos munkát végeznek a társadalom számára.

Az, aki eddig nem jutott el az olvasásban, az meg örüljön, hogy meglesz az érettségije <#eplus2> ...

-=ZR=-

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

[HUN]PAStheLoD
mondanám, hogy nem neked szólt, de mivel te is benne vagy abba a csoportban akikrõl véleményt nyilvánítottam... viszont megbántani nem akartalak semmi esetre sem, inkább elgondolkodtatni :|

[HUN]PAStheLoD
ilyen kérdést feltehetnél a tananyag 99,99%-ára .. ezt te is jól tudod 😊

mellesleg a logaritmust mint matematikai eszközt sokszor, sok helyen használják .. grafikonok skálájánál, pl. bioszban is elõkerül... stb.

de nem ez volt a lényege a hozzászólásomnak, annyi, hogy szvsz a matematikai eszközök is csak "dolgok" , elvontak, de mégse bonyolútabbak mint egy mosogép, beraksz valamit, beállítod a programot, és kijön valami , csak túlmisztifikálják egyesek.. 😛

[HUN]PAStheLoD
ez, ill. hasonló, volt az én végkövetkeztetésem is :C

gnar killer
akkor én nagyon szégyellem magam [:

The sky is falling, I don\'t care, I just wan\'t to feel good! *** Fordított szmájlik (:&#8482;

I.C.ram
Akkor meg pláne 😄
gnar killer
akkor is ha valaki nagyon hülye hozzá? [:

The sky is falling, I don\'t care, I just wan\'t to feel good! *** Fordított szmájlik (:&#8482;

I.C.ram
Azért egy közép matekból illik legalább egy 80%ot összehozni 😛
bazeg mindnekinek van ilyen kronológiás atlasza? nálunk senkinek sem volt.. minden osztályt végigjártm <#zavart1>

football without ultras is nothing

mukika
nagyon jó poén... ha-ha-ha.

amúgy törin én is, az egyházakat, végvárrendszert, illetve az 56-os megtorlást választottam. ha nem is tudtál semmit, akkor is atlasz kronológiai táblázat alapján illetve a forrás alapján nagyon jól meg tudtad írni. nevetséges volt ez az egész... matekot nézegettem valószínüleg meglesz a 4es. ahoz képest, hogy világ életemben 2es voltam belõle, nem is rossz. 😊

holnap délután már meg is nézheted 😊

addig meg no para, bizti jó lett

football without ultras is nothing

I.C.ram
Áhh megnéztem az elsõ feladatban jól írtam, hogy Arisztotelész 😄
I.C.ram
A faszt... Svájc, mi? 😞
I.C.ram
85%ban már belekalkuláltam a formai hibákat, meg a helyesírást is 😄
I.C.ram
az én emelt írásbelim, olyan 85%osra tippelem. Eszéket elég jól vágtam, meg tudtma hozzá egy rakást kulsõ infót is, biztos jó szemmel nézik. Rövid kérdésekben volt két feladat, amiben bizonytalan voltam, az egyik az évszámos, másik a Westphaliai békével kapcsolatos.

Tényleg ott melyik Habsburg országnak változott meg az alkotmányos jogrendszere? Én Ausztriát írtam, remélem jó.