Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tegnap hallottam egy jót, pesti kiscsaj egyedüli volt osztájában aki megmondta, hogy nem akar tovább tanulni, ezért nem számít neki az érettségi. Meg kérdezték miért, erre õ: 'mert én úgyis vidékre akarok csak menni' <#wilting><#wave>

http://www.lohere.net - a MagyarChan

90 alatt az 5 😄

ez igaz 😉

2XP
Viszont az iskolából kikerülõk pont a friss, még jegyzett munkanélkülieket gazdagítanák.

Balo
Azért nem árt ha tudod, hogy milyen eséllyel írsz lottót😊

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

Balo
Ez nem igaz mert a PISA-teszt szerint a tanulók 40 százaléka nem tudja alkalmazni a tételeket és definíciókat a gyakorlatban illetve, ha más jelöléseket használnak.

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

mondom: amit te mondasz az papiron NEM a munkanélküliség megfelelõje 😊 hiába nincs munkád, ha elmentél a munkanélküli hivatalba, hogy sorba állj onnantól kezdve te már NEM vagy munkanélküli. Csupán munkakeresõ. Tehát magyarországon nincs sok munkanélküli, csupán kurva sok munkakeresõ 😉

grizzly21
Ez nem igaz. Nem sok mindenben vagyunk élen EUs viszonylatban, de a munkanélküliség nagysága oda tartozik amiben élen vagyunk.

magyarországon alig van munkanélküli <#ejnye1>
csupán több százezernyi bejelentett ideiglenesen munkával nem rendelkezõ munkakeresõ van...

2XP
A mondat elsõ fele hülyeség, azért csak elég minimális mértékben vontak össze szakokat (pl. ami corvinuson eddig volt gazdaságmatematikai elemzõ az most gazdaságelemzés lett, és ugyanúgy csak egyféle msc-re mehetsz onnan), fõleg a tanári szakok miatt csökkent a képzési szakok száma.

Az viszont igaz, hogy egy bsc diplomával semmit sem fogsz érni. De így tovább marad a gyerek az iskolában, és addig sem növeli a munkanélküliek számát :/

ha úgy vesszük akkor már a gimnáziumit sem fogod soha sem használni... kérek szépen x alapú logaritmus yköb derivált almát a gyök2 pi+k intervallumon

I.C.ram
Ha belegondolsz, aki nem mérnöki, vagy matek/gazdasági pályára megy, az soha nem fog többet használni az osztásnál, szorzásnál, osszeadásnál, kivonásnál. Szóval ilyen alapon semmi életszerûség nincs a 4 évnyi matekban.
volt róla szó 😊

azért az új bolognai rendszer sem kutya 😄 3 évig mindenki ugyanazt tanulja (az agysebész emg a mûszaki gépészmérnök) ami után kapnak egy fél diplomát ami semmire sem jó, és utána még 2-3 év és akkor tanulják meg azt amire jelentkeztek <#eljen>

grizzly21
egyetértek,
egyébként ezek képesek megszüntetni az ingyenes egyetemet figyeld meg

de hát DOKTOR magyar bálint az tud mindent, mint ahogy a kuncze rendbe rakta az egészségügyet is.

A vicces még, hogy ugye az ingyenes oktatásunk mellé nem kötelezõ megvenni a most kiadott könyveket, csak ugye ERÕSEN ajánlott, mert abban vannak a feladatok. MAtek tanárnõnk aki már vagy 40 éve tanár nevetve közölte velünk, hogy ezek a feladatok már mind õsrégiek csak más a borító meg a sorrend, érdemes értük kiadni 4-6 ezer hufot

aláírom a rendszer szar ahogy van, a lényege hogy lehet diplomád ha van PÉNZED

aki mostanság éresttségizett az valószinüleg tudja, hogy a 11 és 12-ik évi 2/3os átlag bõven elég minden létezõ egyetemünkön arra, hogy felvegyenek, ha FIZETÕSKÉNT jelölöd meg.

de ez igy sokkal gyakorlatiasabb, haverom gratulált is nekem a közép szintû törimhez:
tudom volt egy nehéz kérdés: mit lát a képen tigris tankot vagy julius caesart, x-elje be 2 pontért

grizzly21
Másik meg a valószínûségszámítás, amit annyira nyomatnak mostanában. Na annak semmi köze a gyakorlathoz, és semmi értelme..

grizzly21
semmivel sem lett gyakorlatiasabb.
Most az hogy azt mondják hogy van egy háromszög,melnyek kerülete 15 méter, vagy azt mondják, hogy van egy háromszög alaku kert, és hozzá 15 méter hosszu kerités az tök ugyanaz. Mindenki aki meg tudja oldani egyikféle megfogalmazásban, az meg tudja a másikban is...
nem reformáltak meg ezek semmit, hanem annál inkább levitték az érettségi szinvonalát a béka segge alá..ami nem jó, mert igy már csak az nem fog érettségit szerezni aki nem is akar, és igy az egyetemi diploma sem lesz kiváltság (mint ahogy már nem az), hanem minimális követelmény, és igy tovább...a kérdés hogy meddig fajul el ez az egész.

Balo
Emelten nem nagyon lehet, mert olyan elvont számításokat az életben senki nem használ, csak egyetemen kell.

nem középen voltam, azt nem is láttam.. csak van egy példa amit fakton mesélt a tanárnõ, mindig azon röhögök 😊

football without ultras is nothing

Balo
Kamatoskamat, nyereményjáték, mozgásérzékelõ😊

életszagúak a derékszögû 3szög alakú telkek meg a kikötözött kecskék 😄

amugy matek és infó és egyéb gyakorlatias tárgyaknál a szóbeli értelme nulla.. ezért nincs olyan meghatározó szerepe sem

Balo
Hát aért a matematika példák elég gyakrolatiasak mostanában a reform óta...

grizzly21
naná hogy nincs.
de ezt a kérdést az érettségin fölösleges feltenni..ha minden alkalommal feltennéd, amikor jogos, egész nap kérdezõsködhetnél😞

Balo
Ejjj, és van gyakorlati haszna?

grizzly21
az a része az infónak sajnos..

Balo
Mikbõl nem érettségizel... Ebben már nem tudok segíteni.

köszi én is erre gonodltam.. tehát akkor itt sincs kimondott tételsor, hanem témakörök vannak csak. fasza :S könyvtárhasználatból meg úgy egyáltalán van valakinek tételei? <#dumcsi>

Balo
Szerintem ez az.

hidd el, h van aki bedõl.. csak ész nélkül kattintgat

más: emelt szintû infó szóbelire megvan valahol a tételsor? vagy ott mire kell számítani?

Balo
Akkor jól gondoltam, azért nem kellene hülyének nézni az embert...

valaki a sok lámerbõl akar pénzt csinálni.. a google ad-bar vagy mi a tököm, az fizet pár fillért x mennyiségû kattintás után. ennyi 😊 sok a genny ember

Jó ez igaz, de ha a szövegben az volt, hogy egy rendezvényen léptek fel akkor valószínû az a válasz, hogy a rendezvények segítenek.

shad0w
semmi, leginkább...
lehet éppen ezért érdekes 😊

don't give a fuck

Balo
EZ most mi?

grizzly21
hát nem volt minden azért egyértelmû...de tudás valóban nem kellett volna
Pl a szövegben nincs róla szó hogy a nemzetiségek egymás közötti kapcsolatán hogyan változtat a rendezvény, mégis volt ilyen kérdés.
Vagy mondhatnám azt hogy a képen/forráson/szövegben találod meg az informáciot:
Az hogy elégedetlen a nép azt végülis szintén semelyik nem tartalmazta..

Én törinél a romás feladaton néztem egy jót. Azokat az állításokat amik ott voltak csak az nem tudta megoldani aki nem tud olvasni😄

Igen. Nemrég néztem egy mûsort a Fibonacci sor és az élet kapcsolatáról.

2XP
Én úgy tudom, hogy külön kapod meg, szóval csak azt adod be, amelyik tetszik 😊

ivjoe
Akárhogyis fáj minden tudománynak a matematika az alapja. 😄
I.C.ram
és a tárgyakból külön külön kapom a tanusítványokat, vagy 1 lapon az összeset, amit abban a viszgaidõszakban tettem? Mert nem szeretném, hogy a matek írásbeli kb 65%omat lerontva kb 45%ra, mivel nem megyek szóbelizni, ott legyen a törim meg infóm mellett 😄 Szóval ciki lenne 😄
a többi középszinthez képest szerintem is nehéz volt.

most néztem meg a középszintû útmutatót töribõl, hát az esszékérdések eléggé a tanár jóindulatán múlnak. ezzel az a probléma, hogy a dolgozatokon rajta van a nevünk, szóval pofára osztályozás rulz

mrall
sztem az a középszintû angol nehéz volt

angolotok h sikeredett?

ja igen a középszinten

Bocsi

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Balo
Ez nem általában van, hanem középszinten.

Általában a következõek a határok (%-ban):
00-09 = 1 elégtelen (nem szóbelizhet)
10-19 = 1 elégtelen (szóbelizhet)
20-39 = 2 elégséges
40-59 = 3 közepes
60-79 = 4 jó
80-100= 5 jeles

Ha rosszul tudom javítsatok ki, de nekünk ezt mondták.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

2XP
Pontosan, új bizonyítványt már nem kapsz, abból csak egyet adnak 😊

Balo
A bizonyítványodba ha jól tudom már semmi nem kerül. Csak tanusítványokat kapsz.