Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

és te idén érettségizel? <#wilting>

football without ultras is nothing

I.C.ram
Mi az, hogy mit jelent? Hát az a pont szám, aminél, ha kisebb a pontod, akkor nem vehetnek fel. Ha egyenlõ vagy nagyobb, akkor kötelesek felvenni.
iko
nem tudjátok mit jelent a felvételi ponthatár?

spam. sry

iko
vagy ^(-1) re emeled :o

spam. sry

Sadist
Érdekesen tudsz reciprokot számolni. Legegyszerûbb ha kiszámolod a (90 alatt 5)-öt és az 1-et elosztod ezzel.
Vagy kiszámolod, hogy mennyi (85!*5!)/90!
Az is ugyan annyi lesz.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

iko
azért mondom, hogy hosszú távon relatíve :) az ilyen gyakorlati példáknál csak a végtelen felé közeledve bizonyosodik be az elmélet

spam. sry

I.C.ram
Nem értem, hogy mi az összefüggés aközött, hogy 500 forontért vesznek szelvény,t és hogy mennyi a fõdíj, ez max akkor számít, ha az összes lehetséges módon kitölti ka szelvényeket, de 500 forintból aligha lehet kitölteni így :D
iko
szóval 4-esért 320 millió 3-asért 6 millió

spam. sry

iko
na jó a 4-es 3-ast elszámoltam mert nem vettem figyelembe hogy 5-öt jelölnek meg alapból de az 5-ös az jó :)

spam. sry

I.C.ram
Lottó nem más, mint kapzsi emberek adója :D
iko
Minden szerencsejátéknak a valószínüségszámítás az alapja. Azért lottóznak sokan mert azt gondolják, hogy kevés pénzért sokat nyerhetnek. Pedig ha 500 ft -ot adnak ki akkor hosszú távon úgy nyerhetnek, ha 5-ösért 22 milliárd 4-esért 1.3 milliárd 3-asért 59 milliót adnának :o

spam. sry

I.C.ram
Ez bizony rossz megoldás. 90alatt1 az tök hülyeség, nem kell oda.

90alatt5 az összes lehetõség, ebbõl 1 a kedvezõ esetek száma. tehát 1/90alatt5
grizzly21
90alatt1 osztva 90alatt5 = 90/43949268. szerintem (mivel kedvezõ/összes)
bár hozzá kell tegyem mindig utáltam a valószinüségszámítást..majd utánanézek hogy van pontosan.
bér mostmár nincs érettségi kár ezen vitatkozni:)

grizzly21
*szerintem már :)

Sadist
Nyert, számolj utána még egyszer.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Úgyértem olyat, aki pénzben játszik, és az esélyeit ismerve kockáztat, nem mázlira alapozva. Attól még nem lesz valaki jó póker játékos, mert tudja, hogy mibõl áll egy royal flush.

I.C.ram
Elsõ tagmondatod nem igazán értem :P
grizzly21
szerinte más puszzulásra van itélve, de a többivel egyetértek.

I.C.ram
pff, és szorzod százzal, és megvan a % esély. Most már megnyugodtál? :P
grizzly21
és még az se nyert

grizzly21
az se számol valószinüséget, csak tud játszani.
NE keverd a szart, most meg is kérdeztem 1 jo pokeres ismerõsöm és fingja nincs a valószinüségszámitáshoz.

iko
"Fibonacci bácsi pont a nyulak szaporodását figyelte meg"
A perverze! :D

spam. sry

Sadist
Mondd ezt egy jó pókerjátékosnak.

Sadist
Veszed a reciprokát oszt' jónapot.

Sadist
Nem csoda hogy van kapcsolat, hisz Fibonacci bácsi pont a nyulak szaporodását figyelte meg.

büdös kölke :c

http://www.lohere.net - a MagyarChan

I.C.ram
Mert a nyugdíjasok aztán nagyon vágják a mai oktatást.
igen de a nyugdijasok megmonodták, hogy az oktatásunkkal semmi baj sincs csak az orbán viktor szitja megint az indulatokat!4

I.C.ram
Ha az állam pont az oktatásból vonja majd el a pénzt, akkor ez az ország pusztulásra lesz ítélve. Klebelsberg Kunó mondta annó, hogy Magyarország, nem versenyezhet a nagyhatalmak gazdaságával, viszont szellemitõkében még lehet nagyhatalom. Ebben nagy igazság volt. Lásd az õ korszakában és az õ reformjaival végzõ diákok közt volt a legtöbb Nobel-díjas, nemzetközileg elismert tudós, mérnök, stb.

Mára már csak az egyetemeken hülyítik a diákokat, hogy a magyar oktatás az élvonalba tartozik... a francokat. Ezt lehet köszönni a liberális oktatástörvényeknek, európai integrációs folyamatoknak, amire lazán azt mondhattuk volna, hogy kösz, de nem veszünk részt benne, stb.
I.C.ram
Ja egyetemen. :P
az állam fizeti az oktatásod mostmár egyre inkább nem lesz igaz mondat... egyre kevesebb lesz az államilag finanszírozott felsõoktatási intézmény, mindenhová bevezetik a tandíjat. és sajnos szerintem ez eléggé közeljövõ, mivel az elmúlt 4 év túlköltekezéseit be kell hozni. (lásd áfa emelések stb.)

I.C.ram
Államnak az a célje, hogy minél hamarabb elvégezd az egyetemet, és menj dolgozni. Hogy miért? Állam fizeti az oktatásod, minél tovább csinálod, annál több pénzt õl beléd. Minél késõbb végzel, annál késõbb fogsz dolgozni, ergó késõbb adózól. Szóval neki rohadtul nem éri meg, hogy ott rohadj az egyetemen.

ez igy van minden tantárgyban a légypiszkon buksz el, pl többet irtál egy betüvel mint kellett volna vagy ami a kedvencem volt és MINDENKI elbukott rajta akit ismertem a mult évi emelt info legjobb feladata: színezz be painttal egy kockát bordóra. Senkinek sem sikerült, ugyanis amit mi bordónak hittünk az csak KIBASZOTTUL SÖTÉT PIROS volt -.-

ivjoe
Hülyeség, rengetegszer használtam már a középiskolai matek tudásom. A szögfüggvényektõl kezdve a gúláig.
iko
nem tudjátok, hogy számolják át egyes tantárgyakat a felvételi pontba?

spam. sry

iko
Megnéztem az angol középszint megoldását, háát kis légypiszkokon bukok pontot oszt nem biztos hogy 90% fölött lesz. Attól függ hogy a szövegalkotást hogy sikerül, meg hogy, hogy pontoz a tanár.

spam. sry

Balo
#12338-re

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a fõnöke lesz.&#8221; - Emerson

Balo
Ne abból az egypár tízezer emberbõl indulj ki, sokkal többen vannak akik nem mérnöki vagy orvosi képzésre járnak vagy jártak, hanem egyszerûen van egy érettségijük és hozzá egy szakmájuk.

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a fõnöke lesz.&#8221; - Emerson

grizzly21
:)

nem emeltet :D ok félreértettem a kérdést :P

igen de jobban hangzik a médiában a máté kriszta szájából :D

a matek tanárom mondta: 3 fokozata van a hazugságnak:
kegyes hazugság, hazugság, statisztika :)

grizzly21
:))
közepet irtál?
90 alatt az 5 = 43949268 . Ennyi az esélyed? Az esély az egy 0 és 1 közötti szám:)

grizzly21
teljesen mindegy hogy most hogy fogalmazza át a kormány a munkanélküliség fogalmát. Akinek nincs munkája az munkanélküli, és magyarországon ilyenbõl sok van.

de a lottó 5ösre ennyi az esélyed (90 alatt 5)
mert 90 számból választhatsz de a sorrend nem számít

grizzly21
akkor annyit ért a pisateszt. A magyar egyetemek mindig rangosnak számítottak, és külföldiek mindig is jöttek ide tanulni bme-re, orvosikra stb, mert nívosak, és jók az egyetemek, tehát jó munkaerõt képeznek (aminek feltétele az elmélet gyakorlati alkalmazása).

2XP
Á, az vmi örödögi szerkezet. Olyat csak a fõvárosi uraságok használnak.

grizzly21
az mégcsak nem is valószínûség. majdnem:)

mi az a lámpa?

2XP
Tudod, itt lenn vidéken mi még lóval járunk iskolába, meg este gyertyafénynél tanulunk. A malacot meg diploma nélkül is meg lehet etetni. Szánalmas <#wilting>