Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grizzly21
😊 gondoltam hogy valami trükk van, tipikus mszp..

2XP
Az éves jövedelemnek kell elérnie a mindenkori havi minimálbér 40-szeresét.

magus
egy jogi egyetem sok millios nagysagrendu mar

magus
A politikus hangsúlyozta, hogy az utólagos képzési hozzájárulás törlesztését akkor kell megkezdeni, ha az érintett jövedelme eléri a mindenkori minimálbér 40-szeresét.

nem tom mennyi a minimalber, de 40-szereset nem sokan keresik meg itthon...

Balo
Ez tegnapi hír, este sajna nem érek rá, majd talán HírTV-n (nc) késõ este😄

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson

grizzly21
http://www.mtv.hu/cikk.php?id=120165
eddig csak ezt találtam, de ez az 5perces hirekben volt, ugyhogy megismétlik sztem, majd este nézd meg akkor a hiradot abba talán benne lesz..

Balo
Végre értem!! Megérte szenvedni😄

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson

[HUN]PAStheLoD
lol 😄

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

grizzly21
nem, nincs csak azért mondtam hogy utána volt, mert akkor kapcsoltam el tv2rõl m1re😊

Balo
Ezt nem vágom. m1-en van Jóbarátok?

grizzly21
hát ez egy ilyen rövidhir volt, jobarátok (=friends) nek a végén kb 4 kor lehetett.

Balo
http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=127329&fr=hk

Szerintem hülyeség, a www.hirado.hu-n nem találtam ilyet.

Jóbarátok = Szomszédok ?

[HUN]PAStheLoD
mennyit? Azt a több százezret, a fél millát, egyet, másfelet? :o

[HUN]PAStheLoD
azokat az ellenõröket az ENSZ Nemzetközi Atomenergia Ügynöksége küldi ki, és az ENSZ-tõl ill. illetékes szervektõl kapják az engedélyüket. Irak-ot kötelezhették arra, hogy beengedje az ellenõröket, amit õ végül is megtagadhatott, de nem ismerem a tényeket, viszont az nem jelent semmit, hogy "usa-ban nincs joguk ellenõrizni", ami különben nem is igaz 😊

grizzly21
m1 hiradoba volt a jobarátok után rögtön. 200e fölötti fizetés esetén addig fizetsz amig ki nem fizeted

Balo
Hát nem egy agyonreklámozott divatfilm...

De készült az atombombáról, a film címe asszem az volt hogy Másnap, nem nem holnapután. Arról szólt, hogy mivel amerikai film ledobtak ott egy atombombát és a hétköznapi emberek hogyan élték meg. Talán a hidegháború végén készülhetett, nem valami új film. Azt tudom hogy a végén kiirták, hogy ez a film, legyen intõ példa a nagyhatalmak vezetõinek meg bla bla

Balo
Ez hol volt? (linket plz)

grizzly21
Na , remek, közölték, hogy akinek már van egyetemi diplomája, az is visszafizeti utolag..kedves😊

[HUN]PAStheLoD
szerintem sincs, pont ezt írtam le.. :|

[HUN]PAStheLoD
honnan tudod, hogy nem volt fasiszta? :o
és nem hiszem, hogy egoista lett volna, nem "csak magára gondolt"..

Balo
Most beszéltem tanárommal, nálunk úgy oldja meg, hogy az útmutató szerint csak a B választ fogadja el, de szóbelin "visszakapja" a két pontot, aki a C-t jelölt.

Azt hallottam, hogy volt probléma az üstökösös feladatnál is...

szoltan
Hát az ötlet jónak hangzik<#nevetes1>
Bár nem hiszem h a magyartanárom örülne neki!

Hala Madrid!

tobias88
120 az írásbeli 30 a szóbeli, és én 100at értem el eddig és aztis azért, mert hülye volt a pontozás!! A tanárom írt is be nekik!!
grizzly21
infó középen hány pont a gyakorlati és a szobeli?

nembaj, mi küldtünk 100nál több katonát irakba, tehát nem kell majd vízum ámerikába ^^

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

tobias88
Amin nagyon röhögtem, hogy azért támadták meg Iraqot, mivel nem engedték be a fegyverellenõröket, igen ám, de azok az ellenõrõknek az USA-ban nincs joguk keresni!
grizzly21
Mi ezen a furcsa? Ez a világ, amiben élsz..
/hamár igy eléggé eloffosodott a topik akkor egy hszszel én is hozzájárulok
Pearl Harbornál becsületes, tisztességes amerikai állampolgárok haltak meg, míg az atomoknál sárga ferdeszemû kis férgek, akik emberszámba se mentek <- Ez az amerikai mentalitás. Amerika mindent megtehet: szórhat atomot, nem ír alá kiotói szerzõdést, irakban bombát keres: NEM talál semmit, stbstbstb. Amekorra álomföldnek állítja be magát a médiával (filmekkel is) legalább akkora szemétkupac is.

tobias88
BE VANNAK TILTVA HÁLAÉG!!!!!!!
tobias88
Asszem volt valami film mostanában róla, de olyan felkapott volt, hogy nem is tudom a nevét!
I.C.ram
Ezekben a buta tökfilkókban azt tartom a legpoénosabbnak, hogy kurvanagy magyarnak tartják magukat, közben egy szaros SS katonát többre tartanak az egész magyar nemzetnél 😄 Mindenhol német jelképek, zászlók, stb 😄 Ostoba szarjancsik ezek.
Balo
Beleszõnének egy szerelmi szálat, mint a Pearl Harborbe😊
Amúgymeg volt egy film valami Atomvonat, ott is felrobbant egy atombomba és csomóan túlélték, szóval nem lehetetlen, hogy happy end legyen a végén...<#idiota><#idiota>

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

tobias88
Azért rossz, mert valakik másképp itélik meg a fasizmust!!!!:
www.divizio88.com, de nem ajánlom épeszûeknek, mert ezek barmok!
I.C.ram
Szálasinak még annyit sem köszönhetünk, mint az olaszok Mussolininek 😛 Szálasi eléggé ballépése votl a magyar történelemnek.
I.C.ram
Nem lenne túl gazdag cselekményben 😛
I.C.ram
Szvsz a legéletképesebb diktatúra volt. Inkább ahhoz hasonlítanám, hogy egyfajta átmeneti helyzet a dolgok stabilítására. Kb mint az ókori rómában, mikor válság idején dictatort választottak. Fasizmus volt az egyetlen diktatúra, amiben hihetetlen mértékben fejlõdött a gazdaság. Hála annak, hogy nem volt teljes államosítás, hanem csak erõmûvek, bányák stb. Ebben az idõben erõsödött meg a Fiat és sok más olasz cég. Egyfajta korporatív rendszer volt. Ideológia tekintetében, pedig csak annyi volt, hogy a nemzetet igyekezte erõsíteni. Antiszemitizmus Olaszországban fõleg Hitler nyomására indult meg. Kb mint nálunk Horthy idején. Ha nem lett volna Hitler nyomása ilyen mérvadó a térségben, akkor soha nem alakul ki állami antiszemitizmus.
Balo
Ez tényleg furcsa. Az atombombáról még egy nagyobb mozifilm se készült (tudtommal).

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

tobias88
Háborúban vesztesek, ez a baj!
Melyiket tartja a sajtó nagyobb katasztrófának, Pearl Harbort vagy Hiroshimát és Nagaszakit????........ Na látod! Az elsõben 2500an a másodikban összesen 220000 haltak meg!
Balo
Nincsenek kibékülve Mussolini bácsi emlékével😊
Mondjuk nekünk is volt egy "nemzetvezetõ" Szálasink, de õt példaképnek tekintik...

I.C.ram
Mondjuk nem tudom mit paráznak a digók... egy-egy fradi mecsen több százan karlendítenek 😄
Balo
Ja, de nem értem mi a baj a fasizmussal azon kívül, hogy együttmûködött a hitleri Németországgal. Eredetileg az erõs állami szerv mellett érvelõ eszme volt...

tobias88
Amúgy õt úgy igazolta volna le asszem valamelyik nagy csapat, ha pszichológushoz megy<#nyes>!
tobias88
Azt hogy kedden csinálják a munkát és megcsinálják a 60%át Mari valamit Juci valamit.
Szerdán bemennek dolgozni, ugyanazzal a sebességgel dolgoznak, mint tegnap és ekkor Mari 1 órás ebédszünetet tart és Juci fél órásat, mikor végeznek szerdán.
Balo
Paolo di Canio

Balo
Írtam én olyat hogy a fasizmus egyenlõ antiszemitizmussal???
Hát szerintem lehet antiszemita volt.

Amúgy érdekes lett volna, ha például ezt a versét adják érettségin, a sok kis buta kizsgyerek kiélhette volna rasszista-antiszemita vágyát😄

I.C.ram
volt régebben az Indexen egy cikk, amiben azt taglalták, hogy eg olasz focista kijelentette magáról, hogy: "fasiszta vagyok, nem náci", erre az index okostóniként jól kiröhögte, hogy hülye focista azt se tudja mit beszél... Ez jellemzi az indexesek tájékozottságát is 😛
I.C.ram
Az egy nagy tévhit, hogy fasizmus egyenlõ antiszemitizmus, ezt kitálta valaki és azóta tévesen hangoztatják.

Abban korszakában mindenki kicsit idegen"gyûlölõ" volt. Nem védeni akarom, mert Adyt nem szeretem annyira 😛
Balo
Hát szerintem lehet antiszemita volt.

ADY ENDRE: SEREGESEN SENKIK JÖNNEK

Minden semmirevalónak,
Gácsnak, svábnak és zsidónak
Grádics adatott:
Itt alant már csak egyedül
Maradok.
(...)

Furcsa, hogy a Tekintetes Úr fel is dolgozta egy számában...

I.C.ram
Látom kurvára tisztában vagy a fogalmakkal 😄 amire te gondolsz az az egoista... fasiszta nem igazán 😄
Oké mondjátok, hogy értetlen vagyok, de szerintem akkor sincs igazuk. Ennyi ez az én véleményem.
Pontosan errõl van szó, hogy nem tudja az ember fia (lánya) hogy miben és hogyan gondolkozik aki a javítókulcsot készíti. Mert pl. mi van akkor ha úgy gondolkodik hogy a kis hülyegyerek tudja-e használni a függvénytáblázatot és rájön-e hogy nem azonosak a hõtágulási együtthatók...stb.
Egyébként nekem nem magyarázzák meg, hogy teljesen különbözõ két anyag egyformán viselkedik hõ hatására, mert az én életem erre kevés hogy elhiggyem nekik.
Ebben már nincs logika csak direkt kicsavart kérdések, amik szándékosan félrevezetik a vizsgázót.
Ennyi. Remélem nem ezen a két ponton fog múlni.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro