Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Persze. Annyiszor, és abból mész érettségizni, amennyit nem szégyelsz 😄
magus
de most komolyan azt hogy bizonyitod? en azt talaltam ra, hogy azert mert minden elemrol eldonthetem h benne van a reszhalmazban, vagy vmi ilyesmi, de ez olyan gaz...

tobias88
Kabbe😄
tobias88
Láttátok a 9. analízis tételt???? Én csak röhögtem!!! 35 definíció és 10 tétel, és ezekbõl 6 definíciót és 4 tételt ajánl elmondani, +10 alkalmazási forma, és még van ezen kívül 24 témakör! SEMMI ESÉLY! Ha megbukok, a szeptemberi vizsgára mehetek középszinten????
I.C.ram
Szóval legjobb esetben is csak 73%osra tudom felhúzni. Tavalyim max pontos közép volt, szóval még szarabbúl is jönnék ki 1 ponttal.

Nem baj... legalább matekot már nem kell tanulnom. Mondjuk szvsz így sem rossz eredmény, hogy összesen készültem rá 2 hónapot heti 1 alkalommal.

Legalább vígasztal a remélhetõleg 90+%os emelt törim 😊
I.C.ram
Nekem annál ratyibb lett. 65%os. 75%ra meg már úgysem tudom felhozni, szóval tök fölösleges mennem szóbelire.
[HUN]PAStheLoD
én matektanárom az n elemû halmaz részhalmazainak száma 2^n-ikent javasolja, de õ is belátja, hogy ennek nem sok köze van a term. számokhoz..

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

[HUN]PAStheLoD
om.hu-n nézd meg, amúgy szerintem 120 .. de csak tipp :C

gnar killer
angolból mennyi az összpontszám? (írásbelin)

The sky is falling, I don\'t care, I just wan\'t to feel good! *** Fordított szmájlik (:™

tobias88
Bár 70% az ratyi?
tobias88
Én is így állok😄
2XP
Megkérdeztem a matektanráom, mit javasol tétel+bizonyításnak: az 1. témakörnél szerinte az kell, hogy az unió és metszetképzés disztributív (vagy hogy az unióképzés asszociatív), a 2.-hoz pedig jó, hogy a négyzetgyök 2 irracionális.

I.C.ram
Emelt matekom nagyon ratyi lett 😄 Úgyhogy nem megyek szóbelizni belõle... dejó, hogy még el se kezdtem rá tanulni 😄
[HUN]PAStheLoD
hello, érdekes kérdés, gyorsan megnéztem és a következõre jutottam.
szerintem itt a feladatban ugyan azt jelenti mind a két kifejezés.

Általánosságban ha azt mondjuk, hogy Pécset és Dombóvárt vasút vonal köti össze, akkor az számomra azt takarja, hogy Pécs és Dombóvár között van vasúti sínpár, akár több állomással, akár közvetlenül, akár nem.

Míg ha azt mondjuk, hogy Berlin és Pest között van vasúti összeköttetés, akkor abban egy szóval sincs benne, hogy most közvetlen-e a dolog, vagy nem.

Viszont ez közép szint, azoknak, akik sok éven át csak partvonalról tanulták a matekot. Tehát szerintem nem kell belevizionálni semmit, felrajzolod a gráfot (A-t összekötöd B-vel, D-vel és C-vel. B-t összekötöd C-vel és E-vel. D-t meg összekötöd G-vel és F-el.) kiszámolod a fokszámok összegét (ugye a pontokba futó élek számára kíváncsiak..) azt ennyi. 1 pontért nem valószínû, hogy bármi trükk lenne benne.

Nem tudom mi van a javítási útmutatóban, nem is érdekel. A feladat tényleg nem egyértelmû, de ha ki akarnak szúrni a vizsgázókkal, akkor hülyén értékelik, mert az elsõ állítás (A-t vasútvonal köti össze B-vel C-vel és D-vel) egy él különbségével 2 féle képpen értelmezhetõ (ugye ha behúzzuk B-bõl E-be és C-be, utána A-ból behúzzuk B-be, akkor A-C között már van összeköttetés..) de az utasítások, információk sorrendje, stb.. miatt én a leg primitívebb módon oldottam meg. Ilyenkor oda lehetett írni, hogy a) esetben és b) esetben ..stb.

Remélem neked szerencséd volt 😊

A kéttannyelvû osztályok középszintû matematikai érettségi példasorában levõ 6. feladat két kifejezésérõl szeretném tudni, hogy ugyanazt jelentik-e, vagy más a jelentésük: 1.) ,,két várost vasútvonal köt össze,, 2.) két várost közvetlen vasútvonal köt össze,,.
A feladat és a megoldása az OM honlapjáról letölthetõ.
Ilyet keresek csak idei kémiába. Tud valaki segíteni?

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

[HUN]PAStheLoD
rendesen adjanak meg témaköröket, úgy mint a mateknál, azt akarom 😊
mert így kb 2-3x annyira jön ki..

akyyy
emelt szint, mit akarsz😄

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

[HUN]PAStheLoD
jah, most 😄

fogom azt a pdf-et , ami fent van OM.hu-n és minden mondatát kidolgozom, de már elegem van belõle, pedig még csak az elsõ témakörnél tartok (kommunikáció)..

alig van hozzá anyag a neten bazz. Neumann-elv például nincs sehol megfogalmazva egy épkézláb mondatban.

Meg van még jó pár mega leírásom, de azok inkább e-bookok meg komolyabban foglalkoznak a témákkal :S

akyyy
nekme ma derül ki mi hanyas, áhhhh mien jó h tegnap kicsit bepiátam😄😄

2XP
Hmm, nekem meg 8-án lesz a matek 😄 De lagalább utána már csak törit kell tanulni 😊

nekem 10-én van matek 13 infó szóbeli

pas: te emet infó szóbelire mibõl/mit tanulsz? te is most állsz neki? 😄

football without ultras is nothing

BADE
én 10-én szombaton megyek emelt bioszra
Miért nem rakták már inkább vasárnapra?

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

magus
najah, de legalabb nem pentek, az esne meg jol

I.C.ram
én is 13án megyek elvileg matekra, bár lehet, hogy el sem megyek... holnap derül ki 😄
[HUN]PAStheLoD
neked "speciális" tételsor lesz D😄😄

magus
en 13-an szobelizem emelt matekbol. nem tudom hogy, mindenki 9-en akivel egyutt jelentkeztem.

[HUN]PAStheLoD
amúgy elseje van 9-én matek, 12-én infó .. kéne tanulgatni vazz ;]

[HUN]PAStheLoD
79.5%ra 5öst kapsz má' ,nem? 😄

I.C.ram
Hát én eddig csak az emelt törim meg az infóm tudtam meg. Matekot majd holnap. Emelt töri 88+% infó közép 83% 😄 Tudom lehetett volna jobb is, de elcsúsztam csomó olyan szarságon, hogy 14es font helyett 12-est használtam, mert úgy nekem jobban tetszett 😄
[HUN]PAStheLoD
rosszabb lenne, valószínûleg, vagy méginkább belesülnének az ígéreteikbe. viszont nagyon remélem, hogy nem csak láblógatás lesz a következõ 4 évben, van mit tenniük.

magus
jo oke, igaz, az eddigi szazalek alapjan.. a veglegest meg nem tudom, de igy optmistabban hangzik^^

BADE
100+50

most aztnemértem miaz h 5ös lett mondjuk a közép törid? még jön rá 30 pont a szóbelivel nem? és egyszerre nézik a százalékokat. vagy hogyan van ez?

football without ultras is nothing

magus
emeltet elcsesztem, kozepek mind 5-sek

grizzly21
infot kivéve már rég mindent tudok😊

akyyy
ti mikor tudjátok meg az eredményeket? én holnap, és áhh kicsit be vok fosva😄DD

akyyy
pff!!!

grizzly21
a lengyeleknek több van😞

bocsi off
http://eurosport.com/football/world-cup1/2006/wcteamcentury.shtml
légyszi szavazzatok az aranycsapatra!
Egyszer mi is nyerhetünk!
winner2 vote
I.C.ram
Amit konkrétan tudok pl BME GTK 150ezer/félév. Corvinuson is 150-200 között mozog.
magus
vagy te vagy en tudok rossz szamadatokat, de en egy itthoni rangosabb egyetem felevere 150-nel tobbet tudok.

2XP
Mert szerinted mit csinál az összes politikus? Mert a másik párt nem nézte hülyének az embereket? Ha most a másik, szintén igen "kiváló" párt lenne hatalmon, akkor szerinted jó lenne nekünk?

Többek között ezért is akarok innen elmenni. Nincs választási lehetõséged, a két nagy párton kívül esélye sincs másnak választást nyerni. És ami a legszörnyûbb, hogy pártállás alapján ítélnek meg embereket, a többség pedig fel sem tudja fogni, hogy utálod mindkettõt.

grizzly21
Annak örülök, hogy szerintem sokan vannak, akik eddig meg sem kérdõjelezték õket, most azért midnenkiben felmerülhet 1-2 kérdés..
És valóban, hülyének nézik az embereket. De miért ne néznék annak õket? Hiszen megszavazták õket.

Egyébként a nyugati egyetemekrõl annyit, hogy pont most számoltam, hogy az egyetemi díjat nézve még olcsóbb a nyugati, amit még 1 éve belinkeltem ide külföldi egyetemet (Anglia-Luton), ott a tandíjat a forintba átszámolva kb 500.000 felett keresõk fizetik, de max a diploma utáni 25.évig bezárólag, és az 500ezer feletti résznek is csak a 9%át.

I.C.ram
Csak nyugaton egy félév kb 300-400ezertõl kezdõdik, addig itthon kb 150 az átlag, és ettõl csak az orvosi tér el nagyságrendekkel.
magus
majd ha enis annyit fogok keresni mint nyugaton akkor fizetem

addig nem

I.C.ram
Alig van nyugaton olyan, hogy állami egyetem. a legtöbb egyetem mind fizetõs nyugaton is.
BADE
én is lelépek

Azt hallani,hogy kevés az orvos,ennek több oka is van:
1.nincs megbecsülés
2.keveset keresnek
3.ponthatárok növelése
4.egyetemi létszám csökkentése
5.nagy munkaidõ

És így menjenek az emberek orvosnak?Nemcsoda,hogy aki elvégzi lelép külföldre és nem alamizsnáért fog itthon dolgozni!

BADE
hol voltak ezek az intézkedések a választási ígéretekben?
Ezek teljesen hülyének nézik az embereket,mondjuk most is vannak,akik bólogatnak rá.

magus
ezt nem tudom elhinni... jovore akkor mar biztos itthagyom ezt a foldi poklot , ezt a putto szar vadkeletet