Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grizzly21
keveset? Magyarországon talán..😊

Még mindig a világ legjobb szakmája, csak állandóan tanulni kell. Látom az anyut állandóan tanul, mert az adótörvények léápten nyomon változnak.
2XP
Nem vagytok ezzel egyedül, én sem tudom igazán, mi szeretnék csinálni. Sokáig orvos akartam lenni, de szerintem nem nekem való pálya (bár lehet tévedek). Most talán legszívesebben csillagász lennék, de azok nem keresnek annyi pénzt, amennyi nekem kell 😊 Úgyhogy maradt a közgáz, bár nem tudom alkalmas vagyok-e rá 😞

Sokat segítettél, le is mentettem rögtön az info anyagát. Köszi. Na az már kilõve... <#taps>
Tegnap beraktam töri és info tételt, amit nem tudok kidolgozni. Tudna valaki segiteni?
[HUN]PAStheLoD
na, megyünk megtekinteni, aztán meg elõkaparom azt a nyamvadt pdf-et ..

amúgy az is nevetséges, hogy még az irodalomnak is konkrétabb és jobban szerkesztett témakörsora van, mint az informatikának.

http://om.hu/letolt/okev/doc/ketszintu_erettsegi_2005_2006/magyar_em_szob_tetel_2006maj.pdf
vesd össze ezzel a szarral:
http://om.hu/letolt/okev/doc/ketszintu_erettsegi_2005_2006/informatika_szobeli_tematika_2006.pdf

szal annak aki infóból megy: katt
és ugye lehet használni netet vizsgán, és mutogatni kell dolgokat, google-tõl kezdve levelezõlistákig .. akármit, ehhez meg ott a perifériák könyvtár, van benne egy rakás kép.

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

I.C.ram
Húúú má csak 3 napom van 😞 Te hanyadikán mész? Gondolom hétfõ.
I.C.ram
Akkor nem lesz gond, gondolom 😊
Beszélni azt szeretek 😊)

én meg már megint 1 óráig msneztem :/ fejre állok, de tényleg..

I.C.ram
Én azt biztos nem tudnám csinálni. Folyamatosan dumálás, konferencia, stb. Ehhez a szakmához komoly beszélõke kell 😄
azt tudom, hogy sokat keresnek vele, és keveset dolgoznok, és külföldre utazgatnak ezzel az állással... gondolom ebbõl látszik mennyire nem tudtam már mit megjelölni :/ néha már trombita meg hasonló szakokat fontolgattam idegességemben 😞

I.C.ram
Nem bírom tovább... Elolvastam még 2-3 rövidebb tételt, de a többit nem volt erõm elkezdeni, olyan hosszúnak tûnnek 😛
I.C.ram
Corvinus BME BGF gazdálkodási (asszem ex-közgazdász)
BME közlekedésmérnök

Jelenleg úgy vagyok vele, hogy inkább közlekedésmérnök, de igazából nem tudom 😄
I.C.ram
Hát én is kb így vagyok. Minden évben mást.

Azt a humán erõforrást nagyon szeretik manapság az emberek 😄
te miket jelöltél be?

Igazából a mai napig nem tudom mit akarok... nézegettem a szakokat, és bennem nem volt ez, hogy már két éve építész akarok lenni -irigyeltem is az ilyen embereket- meg pl a pszichológiát vagy a szálloda szakokat is bejelöltem volna, de sose lesz annyi pontom...

Sote- sportmenedzser
bkf- gazdaság és menedzsment
corvinus - emberi erõforrások

(és anyum megjelölte a fizetõs sportmenedzsert is😊 )

I.C.ram
Egyébként te hova jelentkeztél? Hova szeretnél menni?
Igen azt láttam a vh-s topicban 😊))

I.C.ram
Imádom a 2. VH-s strat, taktikai játékokat, stbket, szóval sok mindent magamba szívtam ezekbõl 😄 Szóval II. VH kihúuása nálam sok boldogság hormont szabadítana fel 😄
Mellesleg a világháborúkat én is nagyon szeretem... Hitlerrõl könyveket, újságokat vettem, és kielemeztem a wcn <#nyes><#vigyor>

Na látod 😊 Szóval vannak itt furcsaságok... de ez a jó a töriben 😄

I.C.ram
Hmm 😊 MEgnéztem Wikipediában és ott azt írják, hogy a legtágabb értelmezés szerint is (amit hivatalosan elfogadnak) a Luther féle reformáció kezdetéig mérik, azaz 1517-ig.
jajj úristen de hülye vagyok: angol

2XP
Belém ált. suliban meg 1640-et 😄

Illetve francia forradalom, és reformáció vége/kezdete már nem tom... Külön töri tanárom mondta ezt, szóval azér mondom 😊

I.C.ram
Milyen sorrendben tanulod a tételeket? Mert ha Erdélynél tartasz, és még hátra van 26 tétel, akkor gyanítóm, hogy nem témakörök szerint 😄
I.C.ram
Hát nem tom annó belém elég jól beleverték. hogy 1492 a középkor vége, azaz amerika felfedezése 😊
Igen, borzasztóan tömények! Most játszik bennem durván egy félsz, hogy mi lesz ha nem jutok a végére -12.tételnél járok- és 6 napom van 26 tételre, szóval úgy érzem ennek se lesz jó vége 😄

Az a durva, hogy a töri tanárom még ezeket a tételeket még meg is toldotta, úgyhogy én már semmit se tudok!(Viszont a középkori egyháznál a reformációt Õ már nem venné bele...csak hát ugye senkise tudja meddig tartott a középkor, ugye 3 évszám közt vergõdnek az emberkék) A lényegre nagyon menj rá, ami nem annyira fontos olvasd el, én most így próbálom!

I.C.ram
Én a XX. századot szeretem nagyon, abból szinte mindent tudok, amit kérdezhetnek, viszont szomorúan konstatáltam, hogy alig van XX. századi tétel, pedig az új rendszerben elvileg súlyozott.
I.C.ram
Erdélyi után van asszem 3 vagy 4-gyel. Utolsók közt.
I.C.ram
szerinted tényleg ilyen részletesen kell? Mert nekem kicsit töménynek tûnnek ezek a tételek.
Háááát nagyjából én is így vagyok, viszont ha vmelyik téma megfog, az belerepül a fejembe!!

az hanyadik tétel?

Ebbõl tanulok 😊 Csak olykor voltak kis buktatók: pl. a honfoglalásnál morva helyett moldva, meg hasonló kis ínyencségek... 😊))

I.C.ram
Én még nem kezdtem el, de belenéztem, és hosszúnak tünt 😄 Leghoszabb tétel nekem az 1 és 2. vh jellemzõi.. de szerencsére azt vágom nagyon, lehet bele se nézek 😄
I.C.ram
egyébként nem tudom, ismered-e, de itt egy oldal, ahol fent van az összes emelt töri szóbeli tétel: www.seljan.hu/tori
I.C.ram
Hát nekem olyan a memóriám, hogy a logikus dolgokat nagyon gyorsan megjegyzem, de a neveket, évszámokat már nehezebben 😄 De szerencsére a térkép ott lesz mellettem 😄
jajaja 😊 erdély fénykora az én estémet azér beárnyékolja rendesen 😄

grizzly21
jah, jol gondoltam, nálunk nics Kertész bácsi

I.C.ram
Én most fogom elolvasni Erdélyt. Mármint a tételt, gondolom te is arra gondolsz 😊
grizzly21
mármint a Sorstalanságot?😊 Hát, nem vagyok rá büszke, de nem sok irodalmi mûvet olvastam 12 év során (kötelezõt), mindenesetre igazságtalanság lenne a többivel szemben, hogyha pont ezt olvasnám el😄
nálunk asszem nem is tétel..franc tudja, mindjár megnézem

Csatlakozok, én most épp Bethlen Gábor szapulásánál tartok <#bohoc> hanyadik oldalnál jársz? vagy nem olvasod?

grizzly21
mekkora geciség.
egyáltalán hogy kerül az a szar bele az érettségibe..

én is parázok <#shakehead>

Ledobom magam elé a tételeket... elkezdem olvasgatni, aztán mindig vagy elmegyek inni,enni, aztán leülök a gép elé, msnezek-csézek, aztán eszmélek, hogy már megint elcsesztem egy órát... magyarul: képtelen vagyok koncentrálni 😊 Néha már a wcbe+ a fürdõbe kell mennem, hogy ne vonja el semmi se a figyelmem: Kéne egy gumiszoba tanulásra!! <#nyes> Amúgy félretéve a hülyeségeimet, gondolom neked jobb a memóriád, mer nekem 1-2 elolvasással nem sok marad meg, fõleg, hogy az utsó hónapokban kezdtem el tanulgatni a törit :/ a lustaság ugyebár... pedig imádom, meg nagyon élvezem! Szóval jó 1-2 órát rászánok a tételre, olvasgatom, forrásokat nézegetek, meg a térképet! Asszem ennyi 😊 -ja és idõrendben, nem csoportosítás szerintí

2XP
Hát én már úgy elolvasgattam, meg tanulgattam az összes tételt, holnap, meg holnapután még átismétlem õket, meg kitalálok vmi jó felépítést hozzájuk, aztán csütörtökön vizsga 😞

írásbelid milyen lett?

tényleg emelt matekosok hogy haladtok? én felénél járok és szombaton vizsgázom.. 13-án meg infó, arra nem is tanultam még.. oda majd olvasgatok és valami lesz. infó olyan szempontból könnyebb, h lehet rizsázni.. matekon sajnos nem

football without ultras is nothing

tobias88
és abból a 25ból a 10%ot valahogy el kell érnem, mert nem tudom megtanulni a 20 sorban leírt tételt, mert fölidegesedek, mivel fél sorban alkalmazom, így nem is tanulok emeltre, lesz@rom, fõleg mióta gyurcsány papa, bejelentette, hogy fizetnem kell majd!
tobias88
én a matekomért izgulok