Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

2XP
Na jól, matek az esetleg kivétel (igaz nem is ér csak 35 pontot a szóbelije), de akkor ott van a töri, ott nem tudod mi lesz a konkrét tétel.

2XP
Csak nekünk nem a filmbõl kell, hanem a könyvbõl. Ki is emelte, hogy ha észreveszi, hogy nem olvastuk a könyvet, csak a filmet láttuk, akkor meghúz. rendes :/

2XP
Hmm, nekem az egyik osztálytársam megy töribõl emeltre, neki van olyan témaköre, ami 30 oldalas 😄 Igaz, az teljes szöveg és nem vázlat 😄

I.C.ram
Van egy oldal, amin összevan gyûjtve az összes tétel, és ez alapján tanulom. Ma fogom befejezni az összes tétel egyszeri elolvasást, aztán holnaptól elkezdem újra õket, meg megnézem a térképet, évszámot, hogy mi van benne, meg hogy lehet használni az adott tételhez. Nekem is lenne jobb dolgom ennél, de azért megyeget. Naponta elolvasok kb 2 témakört a 6-ból.

Te hogy tanulsz? 1 vagy 2szer átolvasod, ahogy én, vagy más módszerrel? 😊
Átlagba 4 oldal-nyomtatott-vázlatszerûen van leírva... de a 13-as témakör(egyházszerepe a középkori katolikus európában: 10 oldal!

Nem sokat, azaz képtelen vagyok már tanulni.. nyûgös vagyok, és hiányoznak már a semmittevéseim 😊)) Neked hogy megy? Tudsz tanulni?

énis remélem, hogy alacsonyabb lesz<#vigyor>

hnap megtom, milyen lett a törim...

tobias88
Matekból teljesen konkrétak! Megmondták, melyik def mehet bele és melyik nem, és egy önálló feleletet kellene összehoznod minden témából!
tobias88
biztosan kevesebb, mert több az emeltszintes, és többen cseszték el, mint én is! Ez a kiváló felvilágosult tanátoknak, de leginkább a ki8válóan felvilágosító rendszernek köüszönhetõ!
kevesebb
remélem......

football without ultras is nothing

Szerintetek most milyenek lesznek a ponthatárok? Több vagy kevesebb?

I.C.ram
Egyébként te mennyit készülsz rá? Mekkorák a tételeid?
Szerintem nem... mer tegyük fel ha rosszul mondtál vmi, akkor van rá lehetõséged kijavítani, tehát ott nincs vesztenivalód, illetve ha nem tudtál vmit, azér újra nem vonhatnak le, hogy megint nem tudtad 😊 szvsz

I.C.ram
Én tavaly Sorstalanság filmadaptációból feleltem irodalomból! 😄 Nagy volt a vigyor a képemen, gondolhatjátok 😄 Legkönnyebb tétel volt 😄
I.C.ram
Értem, köszi. De ha azt felelem, hogy akarok kérdést, de nem tudom rá a választ, akkor nem vonnak le pontot? 😊
Én már kezdem amúgy szoktatni magam a gondolathoz, hogy évvesztes vagyok, van egy évem... eldolgozgatok, elleszek Pesten a nõvéremmel, meg az ottani bagázzsal, aztán jövõre újra megpróbálom <#nemtudom>

Akkor látom te is hasonló cipõben jársz mint én 😊

Az a szar, hogy nekem most minden összejött... tényleg minden! :/ Imádom az esõt, de az amúgyis melankólikus hangulatomnak most nem tesz jót!

Magyarból még a tételeket sem tudom, nem hogy meg lennének! Azután is mennyit kell majd járnom, fénymásolni ecetera... az irodalom amúgy még annyira nem is gázos, én a nyelvtantól parázok: a 4 év alatt 1 nyelvtanom se volt, és ez nem vicc! 😄 Tollbamondásokat íratott állandóan, és ennyi volt! 😊

De én is basszus ahelyett hogy ide írogatok, tanulhatnék... ehh, már úgyis mindegy a biosznak...

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

de szerintem matekból pl. ilyen tételek vannak, hogy integrálszámítás. Ez elég konkrét, nem? RÁadásul magad állíthatod össze a tételedet. Egyedül a feladat lehet szívás, úgy hallottam az baromi nehéz

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

meg a nyelvatantételek a csúcs még. Idén nem volt egyetlen egy nyelvtanunk sem

2XP
Akkor bizony rosszul tudják 😊

grizzly21
uhh micsoda f@szság..ideje elkezdeni nekem is lassan

2XP
Nekünk két héttel az írásbeli elõtt mondta, hogy el kell olvasni a 350 oldalas sorstalanságot, hát persze, csak erre van idõm :@

de matekból konkrét tételek vannak, azt mondta legalábbis minden matekos (meg töris)

jajj, ez durva volt: paródiái, helyesen

2XP
Hát emelten ez van, mindenki csak témaköröket kap 😊 Matekon, törin szintén ez a helyzet...

A kedvenc tételem Karinthy irodalmi paródiáji. Az a vicc, hogy ne is vettük órán.

De bizony

2XP
Már nekem sincs semmi kedvem 😞 De ez az esõ szerintem most jó, legalább nincs kedvem kint lenni 😊

Magyarból nálatok is olyan "kitûnõ" tételek vannak, mint itt? Pl. nálunk: Sorstalanság + Szinbád mesevilága Krúdy novellájától Huszárik Zoltán filmjéig a két kedvencem. Ez utóbbit el is kezdtük nézni egy "konzultációs" órán, de ennyire unalmas és érthetetlen mûvészfilmet még nem láttám 😞

Ez kérlek a témakörök jegyzéke, ami nem azonos a tételekkel... tételbõl kb.150 van. Ez a jegyzék gyakorlatilag lefedi az egész anyagot...

Az informátikából is hiányzik még két tételem,
1. Könyvtárak és dokumentumok/könyvtár használat/
Jellemezze a könyvtárakat a tárolt dokumentumok alapján. Csoportositsa a könyvtárban található dokumentumokat az információhordozó tipúsa és a dokumentum tartalma alapján. Mutassa be, milyen hozzáférési lehetõségeket biztosit a könyvtár az egyes dokumentumokhoz. A könyvtár fogalma és tipusai, terei, szabadpolc, raktár és raktári rend. a Mûvek azonositása, ETO, ISBN és ISSN szám. Kiadvány tipusok, Periodikák, kézikönyvek, a könyv részei, nem nyomtatott dokumentumok, kazetta, video....
Az igazat megvallva a fele nekem kinai. mit lehet errõl beszélni?
Sziasztok! Középszintû töriben kérném a segitségeteket. Még egy pár tételt nem tudtam kidolgozni, ha véletlenül valakinek megvan , nagyon megköszönném.
1. A kiegyezés elõzményei és megszületése. Mutassa be a "nemzet prókátorának" nevezett Deák Ferenc szerepét a kiegyezés létrejöttében.
2. Az Osztrák-magyar Monarchia fölbomlása. Trianon gazdasági, társadalmi és etnikai hatásai. Mutassa be a trianoni békeszerzõdés rendelkezéseinek hatásait.

Ha valakik tudnának segiteni, akkor a fentmaradt 3 tételet is bemásolnám. köszi.
te se vagy képbe látom <#nyes>

A holnapi napra én is nagyon kiváncsi leszek! Én majd a töri után tanulok magyart, lesz 4 napom bevágni 60tételt: alig várom... De már most az õrület szélén vagyok, annyira nincs erõm tanulni, hogy ihaj 😄 Ráadásul ez az esõ is...

ivjoe
Az idei biosz emelt témakörök?
Ebbõl szóbelizek 10-én. 😄
Biosz emeltszintes nincs itt?
Szerintem a biosz a legnagyobb szívás... nincsenek ugyanis kiadva a tételcímek, ergo akármit húzhatsz...

2XP
Köszi 😊 Én hülye meg most nyelvtant tanulok, mert matek után a törire kellene koncentrálnom, de holnaptól lesz még 2 napom a metekra 😄 Bár ha holnap megtudom az írásbeli eredményét, akkor lehet csak mély depressziós állapot lesz belõle :/

Tanulj! 😊 elvetemült elme... semmi pénzért nem vállaltam volna be, szorítok neked <#puszis>

2XP
Matekra nincsenek esetleg tippek? 😊

Figyelj, sztem a forrásokból nagyon sokat ki lehet szedni, ettõl függetlenül kerek elõadást kell tartanod, elõzményekkel miegymással, szóval csokorba kell foglalni, nem lóghat a levegõbe... Sztem ha nagyjából vágod mirõl van szó, nem lehet gond, meg ahogy elnéztem neked nagyon jól sikerült az írásbeli is, szóval olyan nagyon részletesen biztos nem fogják kérni-már ha belegondolsz nem is tételek, hanem témakörök vannak! Én amúgy sztem azzal fogok megszenvedni, hogy 15 percig kell beszélni, ez a humbug rizsázás sose ment! Ja, és ha megkérdezik, hogy óhajtasz-e kérdést a végén, mindenképpen feleld azt, hogy igen, mer amit esetleg kihagytál, arra kérdeznek rá, hogy tudod-e... és így plusz pontokat szerezhetsz. A külön töri tanárom is vizsgáztat, õ mondta 😊

magus
a tetelek felenel sem tartok, szal ezen a heten eszmeletlen tempoban kell belehuzni

(persze sztem akkor is az lesz amit josolok, a fele tetelbol akar tudnek max pontosra is felelni, a negyede abszolut nulla pont (integralas, analizis es tsai) a masik negyed az ilyen atlagos)

viszont nekem 13-an lesz, jovohet kedd

2XP
Hát nem vagy vele egyedül, csütörtökön matek <#rinya>

magus
na mostmar kezdek parazni h nem tok annyit amennyit kene:-/

Treblakos
na holnap mindenki derül, ugyanis hivatalosan holnap tudjuk meg az eredményeket.
<#crazya>

Girls are like carparks. The good ones are taken. The rest are retarded.

I.C.ram
Aki töribõl emeltet tesz, az mennyire részletesen tanulja meg a szóbeli tételeket? Nagyon részletesen kell tudni, vagy elég nagyvonalakban, mert úgyis a forrást kell elemezni?
[HUN]PAStheLoD
hm. vááárjááál csaaak .. 2 is van .. lol 😄

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Treblakos
álmodj királylány...

<#vigyor2>
én is szenvedek vele <#wow3>

Girls are like carparks. The good ones are taken. The rest are retarded.

Nincs egész véletlen valakinek emelt infó szóbeli kidolgozva?