Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Félre ne érts! Belenézhetsz! Én is belebele néztem, de igyekeztem minél kevesebbszer, aztán jól ki is hagytam egy-két dolgot, de végül arra késõbb rákérdeztek 😄

Köszi szépen! <#vigyor3>
gratula!<#taps>

ivjoe
Most voltam szóbelizni, nagyon úgy néz ki, hogy a biosz emeltem 90+os lesz. 😄
ddomi87

ööö...retekegér...!

töri emelten haveromékat szanaszét szopatták.. szal függ sokmindentõl.. lehet h épp stukáltak a ribancok vagy régen láttak f@xt 😄

infón milyen tételek vannak még, vagy mi?

football without ultras is nothing

2XP
Nálunk is elég rendesek voltak. Az egyik volt kicsit keményebb, amikor látta, hogy a gyerek elég láma, akkor rendesen kérdezgetett tõle mindent 😄 A végén is kevesebb pontot akart adni neki, mint a többiek, de teljesen jogosan, tényleg hülye volt a vizsgázó. Nálam nem volt semmi, kivéve amikor elnézte a feladat megoldását 😄 Utána már elég csöndben volt 😉

ddomi87
Na ....túl az emeltszintû infón.....Neumann elvet húzatm....
Elég jó sikerült,egy-két történelmi mozzanatot nem tudtam a munásságába de azért vágtam.
Nagyon rendesk voltak,ha vmit nem tudtam rávezettek....Nem tudom miért ijeszgetik a jó népet azzal h nagyon genyók a vizsgázattók...Vagy csak itt voltak rendesek..Nálatok?

ööö...retekegér...!

grizzly21
hát jo, lehet, bár mondjuk már az is megkérdõjelezhetõ hogy kellene e lennie feladatnak szobelin..mindegy, ha nem baszom el, akkor nem szolok egy szot se😊
Viszont a valszámitásosat azt tutira elbasztam volna, mondjuk az irásbelin se ment nagyon, részben amiatt lett 73% (bár nekem ez is megfelel)

jól gondolod 😊

elég alapvetõ feladatok vannak, ahogy hallottam a többiek feleletét...

grizzly21
fél 2kor vagyok, ugyhogy remélem lesz idõm😊

grizzly21
cos tétellel kiszámolod annak a háromszögnek a nagyobbik oldalát, melynek másik 2 oldala 20,és 26, kijön hogy 15.31 cm.
Aztán kapsz igy egy háromszöget, aminek 2 szára sugár, a 3.oldala meg amit most számoltál ki. Tudod, hogy a nagyobbikkal szemközti szög 72 fokos (középponti szög), itt pedig vagy még egy cos-tételt használsz,vagy felbontod 2 derékszögû háromszögre, és sin(alfa) -val kiszámold, igy kijön hogy r = 13. Jól gondolom?

elsõ fordulóban mentem be, de utolsónak.. szóval 30 perc alapból, plusz 4*20 perc de volt hogy 25-30 perc is, mert ugye minden vizsgázó után értékelnek...
ha nem te vagy az aznapi elsõ akkor nincs gond, mert akkor minimum háromnegyed órád van

grizzly21
nh, az jo, grat.
mennyi idõd volt elõtte felkészülni?

ja 22esnél a feladat:

adott két egy pontból induló húr. egyik 20 másik 26 cm és 36 fokos szöget zárnak be. mekkora a kör sugara

feladat nem volt bonyyolult, 22es tételt húztsm, izgatottságtól van amit kifelejtettem, nálam rendesek ovltak segítettek, belekérdeztek stb..
nem lett vészes, de maxpontos se, mind1, vége az a lényeg

grizzly21
Ja tavalyi 17+18as tételbõl lett az idei 18-as: kör, kör és egyenes, kerületi, kpi szögek. Kiesett tehát a látószög, és igy Thalesz is? Ide ti mit bizonyitotok? A kerületi és kpi szögek tétele tul hosszu, én inkább a pontbol huzott érintõk, és érintõbe huzott sugár merõlegességét választanám.

grizzly21
hát, nagyon változó..vannak nehezek, meg sík primitivek is..szerencse kérdése.

2XP
Amit én kaptam, az nagyon könnyû volt. Egyszerre 4-5 ember van bent, elõtted minimum 2-en még vizsgáznak, és utána még meg is beszélik a pontozást, úgyhogy legalább 1-1,5 órád van arra, hogy kidolgozd (persze ha nem elsõnek hívnak be aznap).
Nem tudom mit szólnának a vizsgáztatók, ha csak a feladatot mondanád, de szerintem elvileg kezdheted azza is. De pár mondatot biztos hozzá tudsz szólni a témához (és akkor kommunikációs készségre is kapsz jónéhány pontot), meg vannak nagyon könnyû tételek + bizonyítások.

tobias88
az emeltszintes feladatsornál ugye nem nehezebb?=írásbeli
tobias88
a feladat az mien nehéz???? Kezdhetem a feladattal?
az emeltszintes feladatsornál ugye nem nehezebb?
ja, és hogy van az egész vizsga: mennyi idõ mire??
2XP
Ha csak a feladatot oldod meg, az már alapból 8 pont, ami 22% 😊

BADE
Épp most jöttem a vizsgáról.
Tételcím:Fehérjeszintézis+társulások
A társulások nagyon jól ment,a fehérjeszintézisbe belekötött az egyik köcsög csávó.Én voltam a 4-ik felelõ,addig meg sem szólalt,csak nálam...

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

tobias88
Szted a 10% elérésére mennyi az esély, ha nem tanulsz semmit, de jó matekos vagy?
Nem állt szándékomban felolvasni, csak azé jó lenne ha néha belekukkanthatnék, mer sztem ijedtemben még a nevemet is el fogom felejteni... gondoltam amúgy, hogy rendesek lesznek, mégiscsak intelligens(mûvelt) emberek fognak vizsgáztatni! 😊 Én meg annak örülnék ha középkorból vagy ilyesmibõl húznék, a XX. századot csak elolvasni fogom :/ most.. 😞

😊))) Köszi ezt a "kis" élménybeszámolót! Te atyaúristen, hogy tudsz ilyen korán kelni? <#wilting>

Boldog Szülinapot!!!<#puszi>

I.C.ram
Emelt töri írásbelin én is szoptam, mert az esszéknél kb 2-3 mondat kilógott a helybõl 😛
I.C.ram
Tavaly Garrett emelt irodalmat nyomott, bár nem sikerült neki túl jól 😊
I.C.ram
Hát szólítanak kb 3 másik emberrel együtt. Bementek a terembe, húztok tétetelt, majd kaptok kb 30 perc felkészülési idõt, majd sorban elmondjátok. Így értelemszerûen annak jóval több ideje lesz kidolgozni a feleletét, aki legutolsóként húz tételt a csoportból 😊 Szóval a tételhez kapsz forrást, ami kb 2-3 oldal. Képekkel, szövegekkel, táblázatokkal. MEg kapsz Atlaszt is. Továbbá egy piszkozati lapot, amire írkálhatsz. Érdemes vázlatot csinálni, de szvsz nagyon rossz néven veszik, ha gyakorlatilag felolvasod. Szóval próbálj minél több szemkontaktok kialakítani a két szép szemeddel 😄 Nem is tudom mennyi idõ áll a rendelkezésre, gyorsan elröppent. A felelet végén megkérdezik (ahogy te is mondtad), hogy kérdezhetnek-e, mondtam persze, és akkor feltettek egy-két kérdést, fõleg apróságokat, pl ilyet kérdeztek, hogy miért szórták a gabonát a tengerbe, mindent elmondtam, hogy többe került a tárolás, mint amennyiért ellehetett adni, stb, szóval a gazdasági részénél közelítettem meg, aztán mákomra beugrott, hogy mit is akar megtudni a vizsgáztató, és ekkor rábökte, hogy mert megromlott volna 😄 Szóval ilyen piti szarokba is belekérdezhetnek, de ne ijedj meg, a lényeg, hogy gondold át a kérdést 😊, általában sokkal könyebb a válasz, mint azt gondolná az ember. Az elöttem felelõk feleletébe is belehalgadtam ott is ilyen tök nyilvánvaló hülyeségekre kérdeztek rá 😊

Nagyjából ennyi 😊
ja persze.. nekem kedden.. utána dettó off 😄D
aztán 23-án középszint magyar töri angol... cirka 80 tételt kell addig megtanulnom..

tételt honnan húztad? csak belenyúltál v elõre eldöntötted honnan fogsz húzni? 😊

[HUN]PAStheLoD
_MÉG_ nem , mert hétfõn izé .. infó emelt szint :]
viszont utána pár napig off ;]

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

bebasztál-e? 😄

grizzly21
na milyen lett? 14es? az melyik, háromszögek nevezetes vonalai v mi?😊

grizzly21
szardle..én mindig utáltam a magyartanárokat, de a mostanival mondjuk semmi bajom, 75% ot adott ami nekem tökéletes, tök rendes, de ha rosszabb lenne az se érdekelne

SHADOWEYES7
<#banplz><#banplz><#banplz><#banplz><#banplz><#banplz><#banplz><#banplz><#banplz><#banplz>

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

[HUN]PAStheLoD
na , tegnap má' megvót .. csak most értem ide 😄

14-es tétel , valami háromszögek vótak benne 😛

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

mázlista... nekem a magyar tanárom -aki egyben az ofõm is- lelkendezve megy oda az osztálytársaimhoz, hogy "háhá a tied már nem lehet ötös max szóbelivel sem!", és közbe teli pofával vigyorog, az én hármasomnál képzelheted, mennyire vigyorgott! Pedig nem tartom hülye gyereknek magam... 😞

grizzly21
na bekapod😊

2XP
Mert szegények el voltak nyomva és még a végén Strassburgba mennének ha keserû sorukról nem kapna megfelelõ képet a mai nemzedék 😊

nekem magyarom 93%os lett, és jövõ héten beszéljük meg a tanárral a tételek sorrendjért az asztalon.. vannak jófej emberek is 😊

2XP
Szegény osztálytársam járt még úgy, hogy törin a felügyelõtanár elmondta neki, hogy nyugodtan túllépheti a megadott helyet, hiszen arra van a tisztázati lap... Hát nem, nem lehet túllépni, úgyhogy jónéhány pontot vesztett miatta 😞

Az elsõ részt nálunk is nagyon szemét módon értékelte a tanár. Szinte csak a szó szerinti megoldásokat fogadta el 😞 Ott 20 pontot vesztettem 😞

Na és a 48/49-es magyar forradalom és szabadságharcnál miért a nyomott nemzetiségeket kell megtanulni? Jóó oké emelt, de nem lényeges, szvsz :/

2XP
Az is vicces, hogy szóbelire milyen tételek vannak... Átváltozás, Brecht, Szinbád (ráaádsul értelmetlen mûvészfilm feldolgozásban), miközben pl. a Himnusz és a Szózat elemzése nincs. Ezek azért talán fontosabb mûvek, nem? Pedig nem ez lenne a magyartanítás egyik feladata? Ehelyett magold a drogos, homokos költõk 5-6 oldalas életrajzát meg az értelmetlen verseit, amit magadtól soha nem jutna eszedbe elolvasni, sõt valószínûleg senkinek sem, ha vmi elmebeteg ki nem találta volna, hogy kötelezõ tananyaggá kell tenni :@

Persze meg azt is odaírták, hogy csak a pontozott vonalra írjunk, naná, hogy a megoldókulcsban az 1 mondat helyett -hiszent 1 sor volt kipontozva- õk azt 4 mondatban fejtették ki... Én a magyart el is csesztem, ugye egy árva szót nem tanultam rá (ráadásul a magyar tanárom mindent megtett, hogy a lehetõ legszarabb legyen nekem)--> hiszen teljesen szubjektívan lehetett értékelni a magyart SZERINTEM! UGye én az összehasonlítást írtam, lehet túlságosan érvelésesen, mer a saját gondolataimat fejtettem ki, és biztos vagyok benne, hogy a megoldó kulcstól nem lehetett eltérni... csak az a jó amit õk megszabtak <#violent>

Márait rengeteget olvastam -Gyertyák csonkig égnek a kedvencem- de a halotti beszéd nem jött be :/

2XP
Hát nem tudom, én amennyit hallottam -- igaz csak másodkézbõl, mert irodalom-fanokkal nem haverkodom 😄 -- nem volt vmi nehéz az emelt magyar. Petõfit meg Adyt kapták, mi meg Ecot (aki benne sincs a könyvben, még jó, hogy érveléshez volt), Márait (akire nem is emlékszem, hogy vettük), meg Vajda és Juhász Gyula (szintén "kiemelkedõ mûvészek")?! Elég vicces. Ráadásul az a vitaindító, amit nekünk kellett írni (soha nem vettük), szintén emeltes feladat volt. Arról nem is beszélve, hogy mindek írják oda, hogy vázlatosan kell írni, hogyha egyszer összefüggõ szöveget várnak???

amennyi könyvet el kell nekik olvasni, sztem bõszen olvasnak 😄D

magyar emelteseket itt nem láttam még

Csak kiváncsiságból?
Mi a legjobb ismert emelt magyar eredmény?

grizzly21
áhá, értem, köszi

invariáns az olyan alakzat, amelynek képe saját maga. egy invariáns alakzat pontjai általában nem fixpontok.

grizzly21
Nah, van azért komolyabb kérdésem is😊
Tehát, szimmetrianégyszögek.
pl Forgásszimmetrikus négyszög def.:
Olyan négyszög, melyre van olyan pont körüli forgatás, melynek az adott négyszög invariáns alakzata.
Ugyanez a szó van a tengelyesen és középpontosan szimmetrikus négyszög definicioba is. Én elmondom, de arra az esetre ha belekérdeznének. Mit jelent ez?