Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
minden benne van, amit én adtam neked!!!! hidd el, és annál tuti nem kell több....
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
rendesen be van gyújtva nálam a PARA boomba<#vigyor>#vigyor>. még 2 napom van, hogy megtanuljak 80 tételt<#violent>#violent>
Fasza 😄 Akkor én most megvagyok szivatva? 😄
gondolom azért nekünk csak nagyon tömören kell. kb 10 perc van egy feleletre, szóval nem hinném, hogy olyan sok kell, de fogalmam sincs, hogy konkrétan mi, mert ilyeneket soha nem tanultam infón.
gondolom azért nekünk csak nagyon tömören kell. kb 10 perc van egy feleletre, szóval nem hinném, hogy olyan sok kell, de fogalmam sincs, hogy konkrétan mi, mert ilyeneket soha nem tanultam infón.
ez két tétel? emelt szinten ami neked a kettes az volt nekünk kb 5 különálló tétel
football without ultras is nothing
Valaki nem tudna erre a két tételre valami jó kis tételt, mert nekem elég szarok vannak 😞 Középszinten kéne:
1. Adat, információ és az ismeret összefüggése. A kommunikáció általános modellje, adatokat fenyegetõ veszélyek, biztonsági eljárások.
adat, információ, ismeret fogalma
a kommunikációs modell fõ részei
az információ megjelenési formái
adatokat fenyegetõ veszélyek
az adatok biztonsága
2. Jelátalakítás és kódolás – Analóg és digitális jel, mértékegységek. A különbözõ típusú adatok bináris ábrázolása
Ismertesse az analóg és digitális jelek fogalmát, átalakításának jelentõségét!
Határozza meg az adat és információ fogalmát alapján az adatmennyiség mértékegységeit!
Mi a számítástechnikában használatos számrendszerek jellemzõi? Milyen módon történik az egyes számrendszerek közötti átalakítás?
Melyek a bináris számábrázolás fajtái? Mutassa be az egyes fajták fõbb jellemzõit!
Ismertesse karakterek kódolását, kódrendszereket!
1. Adat, információ és az ismeret összefüggése. A kommunikáció általános modellje, adatokat fenyegetõ veszélyek, biztonsági eljárások.
adat, információ, ismeret fogalma
a kommunikációs modell fõ részei
az információ megjelenési formái
adatokat fenyegetõ veszélyek
az adatok biztonsága
2. Jelátalakítás és kódolás – Analóg és digitális jel, mértékegységek. A különbözõ típusú adatok bináris ábrázolása
Ismertesse az analóg és digitális jelek fogalmát, átalakításának jelentõségét!
Határozza meg az adat és információ fogalmát alapján az adatmennyiség mértékegységeit!
Mi a számítástechnikában használatos számrendszerek jellemzõi? Milyen módon történik az egyes számrendszerek közötti átalakítás?
Melyek a bináris számábrázolás fajtái? Mutassa be az egyes fajták fõbb jellemzõit!
Ismertesse karakterek kódolását, kódrendszereket!
na persze kedd estén haza se megyek 😄DD
Köszi, viszont 😊
Jaja, 4 gyökér nap!! Ááááá alig várom a kedd estét... hiányoznak a semmittevéseim 😄
Nekem sztem már nem marad idõm a nyelvtanra, 1szer elolvasom, azt puff! 😄
Nem tudja valaki , hogy magyar irodalom szóbelin lehet e szöveggyûjteményt használni?
magyart meg törit kellene megtenulnom 1 hét alatt...
Lehet belenézek
Lehet belenézek
Girls are like carparks. The good ones are taken. The rest are retarded.
Milyen kihalt ez a topic ilyenkor 😄 Menni kellene aludni :S Pedig nem jött össze a terv, maradt még 13 irodalom tétel 😞
Nekem meg sikerült megbetegednem 😞 Ez az én szerencsém 😞
De legalább végre befejeztem a nyelvtant. Ma még 2 vagy 3-ig átismétlem az irodalmat is, aztán még marad 2 napom a törire + hogy vmit kihozzak a sorstalanságos és szinbádos tételbõl... Utána meg szerencsére vége mindennek.
De legalább végre befejeztem a nyelvtant. Ma még 2 vagy 3-ig átismétlem az irodalmat is, aztán még marad 2 napom a törire + hogy vmit kihozzak a sorstalanságos és szinbádos tételbõl... Utána meg szerencsére vége mindennek.
ajjaj..csütörtökön érettségizem és még az informatikával sem végeztem, a töribe magyarba bele se kezdtem..infonak kb a felénél járok..valahogy a matek emelt sok erõt kivett, vagy a meleg, meg itt a vbis, nem tudom de nagyon nehezen tudom rászánni magam akár 1 óra tanulásra is egy napon..
Hát így a részletekre nem igazán emlékszem, de biztos van benne kocsma is, ha már krúdy írta 😊
Jaja, Krúdy írta, novellaként még csak-csak fogyasztható (bár már ott is van mindenféle "homályos idõkezelésnek" elnevett alkoholos befolyásoltság), de a Huszárik-filmnek még annyi értelme sincs :@ Kb. olyan mintha egy házikamerával felvennél mindenféle hülyeséget, összemosnád õket, aztán eladnád mint mûvészfilm...
az a szinlófasz az krúdi ? mármint eredetileg .. ugy az az amelyikben valami kocsmába megy be és valami nõt talál meg a fiát/lányát .. ugye? 😄
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
most látom csak mekkora téééék
törire sztem nézd át amit kell, mert ugyan lesz forrás, de a tanár úgyis faggatni fog. persze ha csak a 10%-ért mész.... 😊
törire sztem nézd át amit kell, mert ugyan lesz forrás, de a tanár úgyis faggatni fog. persze ha csak a 10%-ért mész.... 😊
Hmmm... azér nézd át 😊)) De sztem a közép törin a források nagyon segítõek, nem úgy mint emelten -ahol sztem csak plusz információt lehetett a forrásokat beleépíteni a szóbelibe- szóval ha csak átolvasod az már rég jó 😊
torire mennyi tudas kell? van ott forras meg minden nem? eleg annyit mint az irasbelire (gyakorlatilag semmi) vagy azert nem art ha atnezem?
en ha huzok meghalok, szal attol tenyleg parazom:/
csutkara 60% lett a matekom, MEGERTE 😄 (eh, lol:/ )
csutkara 60% lett a matekom, MEGERTE 😄 (eh, lol:/ )
testvéri szeretet <#nyes>#nyes>
Na most jöttem haza a strandról, ennek örömére benyelem Rómeó és Júliát... <#wilting>#wilting><#finom>#finom>
Na most jöttem haza a strandról, ennek örömére benyelem Rómeó és Júliát... <#wilting>#wilting><#finom>#finom>
irodalom+nyelvtan ja!
rohadt sokat számít iylenek hogy szakszavak használata meg jó megfogalamzás,összefüggõség,a mondatok egymás után logikusan következzenek,alanyok egyeztetése,meg ilyenek.
ez kb a pontok negyede,harmada!
tudom,tavaly érettségiztem...
rohadt sokat számít iylenek hogy szakszavak használata meg jó megfogalamzás,összefüggõség,a mondatok egymás után logikusan következzenek,alanyok egyeztetése,meg ilyenek.
ez kb a pontok negyede,harmada!
tudom,tavaly érettségiztem...
Emancipate yourself from mental slavement!
én emeltre tanultam fél napot 😊
Tudja valaki hogy középfokon a magyart (irodalom+nyelvtan) hogyan pontozák? (nem arra lennék kiváncsi hogy hány pont hanem hogy mi módon)
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
<#nyes>#nyes><#nyes>#nyes>
Egyszer legyen vége ennek, soha egy mûelemzést sem fogok elolvasni. Elégetném az irodalom tankönyveimet is, de sajnos még kell a tesómnak <#idiota>#idiota>
nah akkor látom ti is elvagytok látva faxa témákkal <#vigyor>#vigyor>
nálunk az irodalom határterülete az szabadon válasdztott tétel, arról beszélsz amirõl akarsz
a kortárs az meg varró dániel
a kortárs az meg varró dániel
talált, süllyedt 😊
Nekünk árvácska a filmes téma 😊)) De az a legjobb, hogy senkinek sincs meg... még videótékában se lehet kapni! 😄 Viszont órán megnéztük egyszer: elaludtam rajta, ott a padon órán! Az Árvácska szerintem KO-ra ütni unalomban a szinbádot <#idiota>#idiota>
A Tóték legalább nagyjából normális film, nem úgymint ez a szinbád, semmi cselekmány, 10 percek mennek el azzal, hogy két nõ táncolgat a kertben, aztán egy másik nõ legurul a dombon... ehhh... És ezzel mi volt a "mûvész" célja? Szánalmas :@
Esterházyt nem olvastam.
Ezekrõl a mûelemzésekrõl meg annyit: egyszer megkérdezték Aranyt, hogy gondolt-e vmelyik elemzés megállapításaira, mikor a mûvet írta, mire õ: "Gondolt a fene".
Esterházyt nem olvastam.
Ezekrõl a mûelemzésekrõl meg annyit: egyszer megkérdezték Aranyt, hogy gondolt-e vmelyik elemzés megállapításaira, mikor a mûvet írta, mire õ: "Gondolt a fene".
nekünk a filmes téma: Örkény Tóték c. regénye. Fábri Zoltán - Isten hozta õrnagy úr!
kortárs irodalom meg Esterházy Péter - A szív segédigéi <#wow3>#wow3>
Bár ez a 2 még mindig jobb, mint a prófétai magatartás meg a gondolati költészet + a többi hülye téma...<#vigyor0>#vigyor0> utálom a verseket, ahhoz egy másfajta gondolkodás kell, hogy tudjál róla rizsázni. <#mf2>#mf2> mi vagyok én, hogy a költõ szemével lássam a dolgokat?
kortárs irodalom meg Esterházy Péter - A szív segédigéi <#wow3>#wow3>
Bár ez a 2 még mindig jobb, mint a prófétai magatartás meg a gondolati költészet + a többi hülye téma...<#vigyor0>#vigyor0> utálom a verseket, ahhoz egy másfajta gondolkodás kell, hogy tudjál róla rizsázni. <#mf2>#mf2> mi vagyok én, hogy a költõ szemével lássam a dolgokat?
Ehh, ha kihúzom a Szinbádot meghalok 😞 Nem is tudom melyik rosszabb, ez vagy a sorstanaság? Az utóbbihoz legalább van elemzés, bár háromszori elolvasás után sem maradt meg belõle sok, legalább egy rövidítés lehetne belõle a neten vhol 😞 Ezt a szinbádot meg megnéztük, de annyira unalmas volt, hogy 10 perc után már egyáltalán nem tudtam figyelni, és egy szót sem értettem belõle 😞