Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

élterajz nem kell?

tobias88
te is jókor tudod meg😄😄😄
tobias88
na, elmondom hogy van!
bev: elmondod melyik korszakhoz tartozott(hülyeséget ne mondj, mert pontlevonás), milyen körhöz, milyen dolgokat alkotott:pl Örkény 1 percesek, családi körülmény, mely a témához kapcsolódik ( a születés dátuma az nem kapcsolódik!!) és a választott mûved(ha adott akkor azt) kapcsolatára utalva elkezded azt elemezni
bef: u.a. mint az eleje, de az életkörülmény már nem kell
Basszus 😄

Hy Mindenki! Megtudnátok mondani, hogy irodalom szóbelinél mennyi mindent kell elmondani az adott költõrõl? Elég ha a megadott mû alaján elmondom h az életét ilyen szomorúság, meg szenvedés követte ( mármint a költõnek) ?
Köszi elõre is!

PARA ON!
I.C.ram
Infó elsõ pár tétel nekem is szivatós, de utána eléggé kamu 😊
tobias88
a nyelvtan az nehéz
tobias88
vazz, ma néztem meg elõszõr a tételeket számtekból, és be voltam sz@rva, azthittem az elsõ 3 után, hogy durva lessz: Jogszabályok, Korai számítógépek, stb
most nézem, a többi az ilyen: mutassa be a winfost, beviteli eszközök, stb
nézem a kérdések között ilyen volt, mi a dos 6.2.2 gépigénye, azon röhögtem, mert ezt 2005ben adták ki!!
I.C.ram
Hát magyarnál van is. Egyik a nyelvtan része, másik az irodalom. Meg van földrajznál is.
iko
Úgy hallottam lesz A és B tétel, ti errõl mit tudtok?

spam. sry

ajajjj :/ az szuper! <#falbav>

2XP
Tényleg, ott van Bocskai végrendelete is, és ugye Bethlen nemzeti uralkodó lett volna. Köszi!

2XP
Nem, nyelvtanból is van elmélet. Nekem meg pont a nyelvtannal nincs bajom, abban legalább van logika.

Irodalom, töri nekem sincs kidolgozva, de azokat jobb is könyvbõl tanulni. A nyelvtant muszáj volt, mert tanár kérte óráról órára :/ Pedig aztán 4 helyrõl is be tudtam volan szerezni õket 😄

grizzly21
elméleti is lesz asszem:S hát, én csak csütörtökön megyek😊

grizzly21
nekem nem, mert nyelvtan soha nem tanultam még. amikor tanitották 1 évig akkor sem.
irodalomrol legalább lehet mesélni, de ez hogy metakommunikácio meg amiket most látok:o

Nyelvtanból csak feladat lesz... nem? Átolvasom a tételeket, amibõl csak 8 van nekem, na mind1, akkor elég lesz az, nem?

Vagy neked van még rá idõd megtanulni? 😊

nekem irodalom tételek ki sincsenek dolgozva.. nyelvtan dettó <#zavart1>

mondjuk töri sincs de azt könyvbõl tanulom 😊

football without ultras is nothing

I.C.ram
Azért nem, mert akkor egyértelmûen Erdély függetlensgét akarta volna, és ez egyértelmû jel lett volna a császárnak arra, hogy Erdély elakar szakadni, ami szintén egyértelmû katonai beavatkozást vont volna a császár részérõl, mivel a török küldte neki a koronát. Az Erdélyi fejedelmek mindig is törekedtek a függeetlenség fenntartására, vagy legalábbis annak a látszatára.
Balo
A 20 irodalom kellemetlenebb:S:S

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

grizzly21
te jó ég, 20 nyelvtan tétel van..az nagyon sok

Dehogy számít!

Áááá eszem azt a csöppnyi kis szádat, max pontos... és még azon aggódik, hogy eléri-e a 10%-ot!! <#nyes><#nyes> Jajj, én is ilyen gondokkal akarok küzködni <#schmoll2><#idiota>

BADE
akkor...:_)

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Duplázásnál miért számitana a többi?😊

BADE
azért meg ne húzzanak😊

Fogorvosira megyek😄

BADE
nemigen fog emelkedni a ponthatár,szerintem

BADE
Jelentkezõk száma összesen elsõ helyen
orvos (osztatlan) ANA 1845 1328

tavaly:
általános orvos ANA 2091 1241 309

grizzly21
hogy zajlik az érettségi irodalombol? két tétel lesz?

grizzly21
biztos hogy senkit nem fog érdekelni. de hogyha ilyen jo lett minden más, akkor nem hiszem, hogy 10%osra fogod a szobelit😊

MerlinW
szvsz a túljelentkezés mértékétõl függ.

[merlinw.org]

Hali!
24 pluszpontom van, Kémiám 30 pontos lett, Bioszom pedig kinéz 30 pontosnak...tehát lehet hogy 144 pontom lesz!
Na most magyarra és törire gecire nincs kedvem tanulni...87%os lett a töri, 78 % a magyar...ugye szóbelin 10%ot kell elérni tehát 50-böl 5 pontot ( ez csak menni fog ). Ha igy alakul akkor 5 pont esetén a törit 4-esre a magyart meg 3-asra rontom...ez ugye a SOTE-n senkit nem fog érdekelni??<#wilting>

tobias88
és nem tanultam semmit, ma kezdem<#vigyor3><#vigyor3><#vigyor3><#vigyor3>
tobias88
hát, én úgy tudom, hogy A TÖRÖK SEGÍTETTE, DE NEM EGYEZETT VOLNA BELE AZ OSZMÁN BIRODALOM, HOGY MAGYARORSZÁG ÉS ERDÉLY EGYESÜLJÖN, MIVEL AZ VESZÉLYT JELENTETT VOLNA RÁ, MIVEL BETHEL ERDÉLYI FEJEDELEM IS VOLT!!!
tobias88
hát nekünk konkrétabb, de van olyan hogy római köztársaság válsága?? nekünk ennyire régiek nincsenek!
2XP
Törihez egy kérdés: Bethlen miért nem koronáztatta meg magát királlyá az 1620-as besztercebányai országgyûlésen? A könyvben annyi van, hogy tisztában volt a katonai helyzet instabilságával, de ha ilyen egyszerû lenne, a töritanárom nem mondta volna, hogy a 90%-osoknak válaszolnia kell erre a kérdésre 😊

2XP
Konkrét kérdések nincsenek, tételcímek vannak, mint pl. Az athéni demokrácia, Petõfi szerelmi költészete.

2XP
Én Budapestre gondoltam.
Nincs egyész bp-en annál szebb hely, mint ahol most lakom 😊 (na jó, cigány az van bõven, de hát máshol sem jobb a helyzet) Persze itt meg élni nem lehet, mert se munka, se egyetem, és ha vásárolni akarok, akkor 90 km-t kell utaznom miskolcra (bár õszintén megvallva ez utóbbi tetszik, szertek autózni 😊)

Gyerekek, volt értelme tanulni az irodalom tételeket 😊 Épp Örkényt tanulgattam- groteszk, abszurd... írtak róla mindent 😊 - gondoltam beleolvasok az "Egyperces novellákba", és baromira tetszik, valamelyik tök poénos 😊) Jajj volt értelme a mai napomnak 😄D

<#vigyor> kééész 😊

találkozunk odafennt <#nyes><#nyes>

nekem is, tételcímek vannak

mondjuk egy srácnak jobban zavaró az, hogy 95% a fiúk aránya, mint egy lánynak 😛P Amúgy 1-2 "rejtett" kocka igenis tök helyes tud lenni, csak egy kicsit helyre kell pofozni 😊))

Áh hétvégenként majd beszívom a vidéki friss levegõt, 18 évig ezt szívtam, most szeretnék 1 picit mást is 😊) Meg már nagyon unalmas ez a mindenki ismer mindenkit (+ebbõl fakadó pletyka vihar😄)! Ráadásul egyedül leszek tesómmal, meg két sráccal... és véégre akkor csinálom és azt amit akarok 😊)

iko
Nektek hogy vannak megadva az irodalom, történelem szóbeli tételek? Konkrét kérdések, vagy csak témakörök? Mert nekem olyanok vannak csak hogy a Római köztársaság válsága, az államalapítás, a Horthy rendszer, Petõfi, Arany, József Attila stb...<#idiota>

spam. sry

I.C.ram
Visszafogod te még sírni a vidéki levegõt. Én észak-budán lakom, az egyik legszebb környéken, de valahogy ide is elér a nagyváros bûze. Csövesek, túlzsúfolt BKV járatok, sok autó, stb. Amint beérsz a belvárosba a helyzet mégdurvább lesz, és kb minden hatványozódik.
magus
ja azt hittem Budapestre gondoltok. Én Dél-Budán lakom egy nyugis környéken, ez itt tényleg kellemes

grizzly21
azám! dübörög a gazdaság😄 de ez más téma.
Pestet én se szeretem de hidd el Buda egészen más, sokkal jobb, némelyik része egészen kellemes.

magus
most csinalnak szinte minden fontosabb utvonalat, szal tomegkozlekedes haldoklik. duborog az orszag!

2XP
Én nagyon utálom Pestet 😞 Sok ember, autóval nem lehet közlekedeni, hajléktalanok, tömegközlekedés, ehh 😞

magus
hogy fogsz majd elvagyni ebbol a budos szemetteleprol par ev mulva-.-

viken en is gondolkozom h felcserelem gazdinfora ha mar nem vesznek fel elso helyre. (ha csak 2 ponttal megy lejjebb mar benn vagyok)

ui. en is managert irtam be otletem sem volt mit kellett volna...