Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Igen, és ez alapján a felvidék magyarjai lényegében szlovákok, akiket erõszakkal kényszerítettek rá, hogy magyarok legyenek.
Van egy lista, amibõl a tanár kiválaszthatja, hogy melyik tételeket akarja. Szóval asszem központi ez is, csak nem az OM határozza meg a tételeket, hanem a tanár a már megadott tételsorból.
a középszintû tételekhez is központi a javítási útmutató? meg pl a források is?
mert ugye törin tanára válogatja h milyenek a tételek, akkor õ válogathat hozzá forrást is, nem?
mert ugye törin tanára válogatja h milyenek a tételek, akkor õ válogathat hozzá forrást is, nem?
football without ultras is nothing
ja és még 1 kérdés. ha 66%-os lett a töri írásbelim, de a szóbelim csak 10% lesz akkor az 3as még? <#nyes>#nyes>
törobõl semmit nem tanultam, a tételeket sem dolgoztam ki, de nyugtassatok meg, forrásból + atlaszból (szinte minden benne van, most néztem meg) meglehet egy 3asra csinálni nem? de kettesre mindenképp ugye? holnap megyek...
haver a sulim rendszergazdája ,aki felviszi a szgépbe az adatokat 😊
hivatalosan jövõhét szerdán tudom meg a szóbelim végeztével
hivatalosan jövõhét szerdán tudom meg a szóbelim végeztével
Girls are like carparks. The good ones are taken. The rest are retarded.
Reszlovákizáció szerintem más 😊
Az a folyamat, amit a 2. VH után Benes-ék mûveltek. Tehát próbálták a szlovákiai magyarokat úgymond átnevelni, a szlovákokban meg megerõsíteni a szlovák nemzeti tudatot 😊 Bár az tény, hogy ennek kellettek történelmi hátterei. Pl, hogy a magyarok honfoglalása akadályozta meg egy pánszláv birodalom megteremtését, ezért mi vagyunk a bûnösök, magyarok 😊
Az a folyamat, amit a 2. VH után Benes-ék mûveltek. Tehát próbálták a szlovákiai magyarokat úgymond átnevelni, a szlovákokban meg megerõsíteni a szlovák nemzeti tudatot 😊 Bár az tény, hogy ennek kellettek történelmi hátterei. Pl, hogy a magyarok honfoglalása akadályozta meg egy pánszláv birodalom megteremtését, ezért mi vagyunk a bûnösök, magyarok 😊
Szövegrészletek: aranyforint bevezetése, pénzrontás megszüntetése, kapuadó bevezetése, 1335-ös királytalálkozó.
Illetve volt egy térkép, ami a házzasági szerzõdéseit, az import export termékeket, a behívott bányászokat és néhány évszámot ábrázolt (amibõl csak 1335 és 1312 volt ismerõs, a többi vmi lényegten lehetett).
Meg volt egy szép színes kép az aranyforintról 😄
Illetve volt egy térkép, ami a házzasági szerzõdéseit, az import export termékeket, a behívott bányászokat és néhány évszámot ábrázolt (amibõl csak 1335 és 1312 volt ismerõs, a többi vmi lényegten lehetett).
Meg volt egy szép színes kép az aranyforintról 😄
Nálunk ugyanabban a teremben voltak a gépek is (2 db), nem messze a tanárok asztalától. Akinek volt gyakorlati része, az ott mutatta be, tehát nem kellett átmenni a számtech terembe.
De votl gép is mögöttem, de nekem nem votl gyakorlati része, szóval nem is nyúltam hozzá.
10 percem volt, én kicsit hamarabb befejeztem, de mindent elmondtam, és a tanár is mondta, hogy szerinte is elmondtam mindent.
10 percem volt, én kicsit hamarabb befejeztem, de mindent elmondtam, és a tanár is mondta, hogy szerinte is elmondtam mindent.
Állítom, hogy a könyvünkben is dákó-román van, bár annak tényleg nem sok értelme van, hogy a dákóktól származnak, azt max. feket pákó mondhatja el magáról 😄
Jajj, hallgattam egy közép infós feletet egy vendégtanulótól. Igen nagyképû gyerek volt, nagy számtechzseninek tartja magát (igaz a gta-t nem tudta letölteni, azt is tõlem akarta megszerezni), de végig a tanár kérdezte, magától semmit sem tudott. Ja, meg arra, hogy mondjon egy cpu-gyártót azt válaszolta: Pentium 😄
ah, kösz 😄 ezek a szemét szlovákok, olyanok mint a románok ezzel a drákó-román elmélettel :|
jah, voltak érdekes ötletei.. de most hirtelen 1 se jut eszembe .. majd 28án elõveszem a tételeket .. 30án meg felelek 😄
jah, voltak érdekes ötletei.. de most hirtelen 1 se jut eszembe .. majd 28án elõveszem a tételeket .. 30án meg felelek 😄
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
Az a lényege, hogy a szlovákok azt terjesztik, hogy Csák Máté szlovák volt, tehát õk már akkor is a felvidék urai voltak, és mi szemét magyarok kényszerítettük rájuk az uralmunkat.
Az a szemétdomb itt van tõlünk 10 km-re, azért is volt tétel 😄 Kazinczy még egész normális volt, igaz a "bõrugrány" mint kenguru már kicsit durva húzás volt 😄
Az a szemétdomb itt van tõlünk 10 km-re, azért is volt tétel 😄 Kazinczy még egész normális volt, igaz a "bõrugrány" mint kenguru már kicsit durva húzás volt 😄
jah nem nehéz, fõleg, ha nem mondjuk csak és kizárólag szolónt vagy drakónt vagy kleiszthenészt vagy periklészt kérdezik , mert akkot szépen elmonhatjuk mindegyiket, az meg ugye sok idõ, sok infó .. 😄
Sorstalanságot ne is emlegesd... Az athéni demokárácia viszont nem nehéz, fõleg ahhoz jó források szoktak lenni, amirõl simán el tudod mondani az igazgatási rendszert.
grat .. ezt a reszlovákizációt sosem hallottam még :o
irodalomból tuti hogy csak néztem volna, mint kazincy a szép szemétdoNbján, a nyelvtanról meg középszerûen egy bazdmeggel tudnék nyilatkozni 😄
irodalomból tuti hogy csak néztem volna, mint kazincy a szép szemétdoNbján, a nyelvtanról meg középszerûen egy bazdmeggel tudnék nyilatkozni 😄
Lehet használni, de csak a felkészüléshez, a felelet alatt be kell zárni, akkor csak a vázlatodat nézheted (de lehetõleg ne abból olvasd fel, mert az jónéhány mínusz pont kommunikációs készségbõl).
Ahh, vége, vége, de jóóóóó! Most jöttem nemrég haza 😄
És végre szerencsém volt. Igen jó tételekt húztam.
Töribõl: Anjou kor gazdasága. Ráadásul épp mielõtt bementem volna, mondtam a tanáromnak, hogy ennek örülné, úgyhogy végig sem hagyta mondani 😄 A végén még kérdezte, hogy mi köze Csák Máténak a reszlovakizációhoz, véletlenül ezt is tudtam, úgyhogy igen jól sikerült 😄
Irodalom: Kazinczy irodalomszervezõ és nyelvújító tevékenyésge. Ezzel sem volt baj. Nyelvtan: képszerûség eszközei a szépirodalmi stílusban. Szintén jól tudtam. Itt a feladat annyi volt, hogy 5 versrészletben kellett megállapítani, hogy milyen képek vannak benne (illetve az egyikben hasonlat volt, ami ugye nem kép).
Megtudtam a matek szóbelimet is: 35 pont a 35-bõl, szóval így 82%-os lesz az emelt matekom.
A lebonyolítással nálunk nem volt nagy gond, a várakozó terem tele volt kajával, de sajnos az érettségis teremnek a legmelegebbet kaptuk, úgyhogy mindenkirõl folyt a víz. A földszint tele van hûvös helyekkel, de oda meg a beiratkozásokat intézõk kerültek, ehh :@ Azért nem irigylem azokat, akik ma 16 óra körül kerülnek sorra...
<#pias>#pias>
És végre szerencsém volt. Igen jó tételekt húztam.
Töribõl: Anjou kor gazdasága. Ráadásul épp mielõtt bementem volna, mondtam a tanáromnak, hogy ennek örülné, úgyhogy végig sem hagyta mondani 😄 A végén még kérdezte, hogy mi köze Csák Máténak a reszlovakizációhoz, véletlenül ezt is tudtam, úgyhogy igen jól sikerült 😄
Irodalom: Kazinczy irodalomszervezõ és nyelvújító tevékenyésge. Ezzel sem volt baj. Nyelvtan: képszerûség eszközei a szépirodalmi stílusban. Szintén jól tudtam. Itt a feladat annyi volt, hogy 5 versrészletben kellett megállapítani, hogy milyen képek vannak benne (illetve az egyikben hasonlat volt, ami ugye nem kép).
Megtudtam a matek szóbelimet is: 35 pont a 35-bõl, szóval így 82%-os lesz az emelt matekom.
A lebonyolítással nálunk nem volt nagy gond, a várakozó terem tele volt kajával, de sajnos az érettségis teremnek a legmelegebbet kaptuk, úgyhogy mindenkirõl folyt a víz. A földszint tele van hûvös helyekkel, de oda meg a beiratkozásokat intézõk kerültek, ehh :@ Azért nem irigylem azokat, akik ma 16 óra körül kerülnek sorra...
<#pias>#pias>
„Érettségi?”
Ne félj, hisz én sem félek
ne parázz hisz én sem parázok
csak higgy, hisz én is hiszek
és meglátod az érettségid hipp-hopp meglesz!
Neked van okod félni?
Mikor nekem kellene rettegni?
de bízom istenben és az eszemben
amirõl hiszem, majd segít nekem!
Ha sötétnek látod a világot olykor
Talán le kell venni a napszemüveget,
és ha ha borúsnak látod a világot
olyasvalaki kell aki a elûzi a fellegeket.
De a céltól ennyire elkanyarodván
csak annyit akartam ezekkel sugallni,
hogy egyáltalán nincs miért izgulni,
és nem kell parázni, csak tanulni!
Ne félj, hisz én sem félek
ne parázz hisz én sem parázok
csak higgy, hisz én is hiszek
és meglátod az érettségid hipp-hopp meglesz!
Neked van okod félni?
Mikor nekem kellene rettegni?
de bízom istenben és az eszemben
amirõl hiszem, majd segít nekem!
Ha sötétnek látod a világot olykor
Talán le kell venni a napszemüveget,
és ha ha borúsnak látod a világot
olyasvalaki kell aki a elûzi a fellegeket.
De a céltól ennyire elkanyarodván
csak annyit akartam ezekkel sugallni,
hogy egyáltalán nincs miért izgulni,
és nem kell parázni, csak tanulni!
szerintem se tudják, de ettõl még tényleg idegesítõ, hogy 2 szóbeli pont miatt vesztett 2 felvételi pontot:S
nekem a 35bõl 28 kell hogy szintet lépjek matekból, gondoltam is, hogy a szóbeli végén csak úgy megemlítem, hogy huuu de jó lenne ha 28 lenne, és akkor már csak megadják, ha akörül volt a felelet😊
nekem a 35bõl 28 kell hogy szintet lépjek matekból, gondoltam is, hogy a szóbeli végén csak úgy megemlítem, hogy huuu de jó lenne ha 28 lenne, és akkor már csak megadják, ha akörül volt a felelet😊
de emelt szintû írásbelid kódszámmal történt!! honnan tudnák, h neked mi volt a kódod?
egyébként sztem nem ugyanazok, márcsak azértsem mert van ahol egyszerre több bizottság van, mert sok a nebuló.
ugyanakkor megértem és elhiszem h kurvaidegesítõ lehet
egyébként sztem nem ugyanazok, márcsak azértsem mert van ahol egyszerre több bizottság van, mert sok a nebuló.
ugyanakkor megértem és elhiszem h kurvaidegesítõ lehet
Mindegy a lényeg, hogy baromi idegesítõ mikor csak ennyi választ el a max ponttól. raadásul én duplázom is, tehát -2 felvételi pont pár szaros (2) szóbeli pont miatt 😞 Áhh Nagyon mérges vagyok.
nemtom miért gyártotok összeesküvéselméleteket..
a szóbeliztetõ bizotságnak fogalma sincs arról, h neked milyen lett az írásbelid, így a végpontjaidról sem udnak. õk csak a szóbelidet értékelhetik és értékelik
a szóbeliztetõ bizotságnak fogalma sincs arról, h neked milyen lett az írásbelid, így a végpontjaidról sem udnak. õk csak a szóbelidet értékelhetik és értékelik
Na mi mára voltunk berendelve 7.15 re érettségire 8 órai kezdéssel! Megjött mindenki, már szét untuk és izgultuk az agyunkat ( persze 30 fok-ban...öltönyben ) erre persze a nagyságos érettségi elnök asszony fél 10 elõtt pár perccel be is futott. Majd megtudtam, hogy én vagyok az osztályból az utolsó érettségizõ...persze szerdán! Hoogy én hogy utálom ezt a rendszert! Most minden kezdõdhet elõlrõl! Ennél az is jobb lett volna, ha engem hívnak be legelsõnek!!
még jó h irodalomból lehet szvögyûjtöt használni 😊 így sztem 3-as legrosszabb esetben lesz mindenkinek...
Nyugodj meg én is qrvára félek! Bár én szerdán megyek dehát...! Legjobban az irodalomtól, mert nem vagyok egy nagy irodalmár! Remélem azért tudni fogom!
Abba reménykedem hogy töribõl is meg irodalomból is olyan amit tudok! Pl: nagyon nem lenne jó egy Sorstalanság, vagy töribõl Ókori Athén
Hát majd csak lesz valami
Abba reménykedem hogy töribõl is meg irodalomból is olyan amit tudok! Pl: nagyon nem lenne jó egy Sorstalanság, vagy töribõl Ókori Athén
Hát majd csak lesz valami
For sale: thedronewebshop.com
sziasztok! én holnap érettségizem, és nagyon félek, de nem csak amiatt hogy nem tudok semmit, hanem amiatt, h el kell majd mondani... és mindenki néz stb... az elég szar... <#pardon1>#pardon1><#pardon1>#pardon1> törit ki sem dolgoztam és nem is fogom, úgy vagyok vele h a forrás + atlasz simán elég egy hármashoz... írásbelire sem tanultam SEMMIT és ahhoz képest 4-es lett, szóval... bár azt még nem tom, h legalább 10 percig h tudok majd rizsázni, de megoldjuk...
Info emelt szóbeli eredményem:26 pont a 30 ból.
így 126 ponttal 84% os lett az infó emeltem.
Ha megadnak még 1 pontot akkor 85%
Holt ziher ,hogy direkt nem adták meg...
így 126 ponttal 84% os lett az infó emeltem.
Ha megadnak még 1 pontot akkor 85%
Holt ziher ,hogy direkt nem adták meg...
Girls are like carparks. The good ones are taken. The rest are retarded.
Na megtudtam töri szóbelimet. 53 pontos lett. A rohadt anyjukat! 55 pontosnak kellett volna lennie, és máris 90+%os a töri emeltem... Lespórolták azt a 2 pontot... rohadt anyjukat 😞