Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Van elektronikus formában is, ha az jó neked.

Ember Tragédiája
2XP
Ehh, mi van itt, bölcsész szakkör?! 😄
Hát nem tudom, de számomra ami a 20. században született irodalmi alkotás, az szemét (na jó, persze régen is volt elég sok értéktelen "alkotás", amit túlmagyaráztak, de a jelen korból nem tudnék olyan mûvet említeni, ami megfogott volna). Úgy tûnik, ha baromságokat írunk, abba mindent bele lehet magyarázni és nagy mûvészek lehetünk :/

Hát igen, meg kell hagyni nagyon jó könyv 😊 Az Ember Tragédiáját nagyon sokan ajánlják, hogy nagyon jó el kell olvasnom...
A Bûn és Bûnhõdést meg szerettem volna anno 1 hónapja megvenni pesten (asszem libri könyvesboltban), és nem volt 😊 Na mind1, úgyis ott töltöm már pesten a fél nyaramat, szóval lesz alkalmam megvenni 😊

I.C.ram
Azaz! 😊 Szerintem az egyik legjobb könyv abból a korszakból. Nagyon élveztem.

Ember Tragédiáját olvastam, az sem olyan rossz. Az sem happy-end 😊 Van benne sok igazság.

Bûn és bûnhõdést nem olvastam, valahogy kimaradt, pedig kellett volna 😄
Amúgy ha az öcsém/nõvérem csótánnyá változott volna, biztos vagyok benne, hogy elõször is megfejtem ,hogy érti-e amit mondok, akár bólogasson vagy vmi...! 😊

Amikor csóóóótány? 😊 Jajj azt is imádom, csak a vége olyan szomorú ://

Most akarom elolvasni a bûn és bûnhõdést, meg az ember tragédiáját... vki olvasta? vélemények?

I.C.ram
Nekem Franz Kafka - Az átváltozás az egyik nagy kedvencem 😊
Balyy
Na hát én is túl vagyok rajta!
Töri: reformáció
Irodalom: Balassi
Nyelvtan: képszerûség elemei
infó: könyvtár
Sztem a 2est simán össze lehet szedni! Irodalomból egy szót nem tudtam és mégse kellett póttételt húznom! <#vigyor3> Az infóból meg nagy meglepetésre kurva szépen feleltem! Meg is dicsért utána a tanár! <#bee1> Az elnök meg tök rendes volt mondjuk ha jól tudom nincs joga kérdezgetni õ meg persze mindenbe beleszólt de nem kötekedõen!
Összeségében jól alakult!

Ajándék csónak ne nézd a lapát! Hala Madrid!

grizzly21
ajjajj, én meg azt se tudom mirõl beszéltek😄

OrioN the S
sztem én meg v.mi kamu C4-et magamrakötnék körbe a derekamon éá ssztem még ki is javítanák mindet 5-ös re 😄

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

hat szerintem elkuldenem oket a ********************************************** -ba

OrioN the S
Az lenne a skilles ,ha ma bemondanák a tv-ben ,hogy mindenkinek újra kell felelni <#vigyor3> páran meghalnának D:

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

jah hat igen mondjuk nekem nemaz volt a feladatom hanem tudod a 3 elvetemult a akakij a csinovnyik meg ivan , az orr-ot nemis olvastam <#nemtudom>

grats 😊 na akkor túl vagy rajta te is 😄

Húúúú Gogol: az orr... az egyik kedvencem 😊))

gl

Én szerdán megyek most már biztos.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

na tulvagyok rajta
irodalom : a 3 nagy orosz realista csehov, gogol , tolsztoj
nyelvtan : a hivatalos level
tori : az europai integracio, az unio tortenete
angol : house or flat , meg szituaciosba kuld el a havert aki faradtnak latszik sportolni
info : az internetes bongeszok felepitese , fajtai

majd szerdan aztis megmondom milyen lett de szerintem egesz jora feleltem 😊
amugy nalunk a tanarok ugy maszkaltak mintha atjarohaz lenne ki be ki be , a felugyelotanar rosszul lett kb ha fel orat volt bent a 3bol , a fika tanarom meg ugy sugott toribol , hogy azthittem leesik a szekrol szal akinek meg van valami hatra no para

az enyémis... 😄 ezér lett olyan csúcsszuper, na meg azér a gyûlölete is rátett 1 lapáttal a jegyemre 😊))

2XP
Az írásbeli vicc? Akkor beszélj a magyartanárommal. Csak azt fogadta el, ami szinte szó szerint megegyezik a javítókulccsal :@

ügyes legyél 😊

De ez is tételfüggõ, mer mondjuk ha kikapja amit én: Shakespeare: Rómeó és Júlia, lehet 4est kap... ettõl függetlenül magyarból érdemes megtanulni/elolvasni a tételt, vagy/és a rövidítettet!

G@b0r
az oké de akkor máris tanulni kellett. Õ meg azt mondta h tanulás nélkül négyesre lehet érettségizni.
Bioszból esetleg, nekem is négyes lett tanulás nélkül de magyarból vagy tanulsz vagy megbuksz.

BADE
ott elolvashatod a rövidítést😊

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

G@b0r
Beszélj már nekem 10 percig mondjuk a bûn és bûnhõdésrõl úgy, hogy nem olvasod el...
Sajna azért szóbelire kell tanulni. Az írásbeli az tényleg vicc

Köszi. A B-t tudtam, csak az A-ban nem voltam biztos.
Aki ma megy egy kalappal! <#kacsint>

OrioN the S
drukk good luck

mukika
én már tudom, hogy ma vagyok. 😊

drukkoljatok, kurvára tétel függõ ez az egész... :C

Emberek 5 óra mulva fogom kb meg tudni hogy hétfön kedden vagy szerdán vagyok😄
Eddig bioszt tanultam! Az elmult 3 napban már 4-edszer megyek át az összes tételen

nyami
a víz nagyon jó, kb 25 fokos 😊

grizzly21
azaz..egy egyetemre járunk jövõre vagy nem?😊
vitorlázás..na igen, akinek van rá pénze😊 nekünk mondjuk 2 nyaralonk is van, északi parton, és most mindkettõ üres, le kéne majd menjek...csak hideg a viz még sztem:S meg itthon is van még dolgom

I.C.ram
Fürdeni nem fürödtem igazán. Vitorlázunk csak, meg mókáztunk pajtikkal. Baromi sokan voltak, meg ott volt szombaton DJ Tiesto a Palace-ben. is, aztán az is tapasztotta az embereket. Ja meg ugye VB is volt, volt pár projektor, aztán azon nézték a németek, szokásos stílusban. 😊 De a víz tényleg hideg kicsit, de annyira nem vészes, pár nap is teljesen meleg lesz. De jó volt nagyon. Fociztunk egy jót, "kicsit" bemattulva, taknyoltam is rendesen a vizes füvön este, meg majdnem cangával is 😊 Meg láttunk sok helyes lánykát is <#puszis>

Nekem 132 pontom lett, infóm szóbelim nekem is maxos lett, illetve 29 pontos, de a lényeg, hogy pont becsúsztam a következõ felvételipont szintbe, azaz 85% megvan 😊
grizzly21
semmi gond, sõt nem is emlékeztem h volt ilyen😄
hány pontod van maestro?😊 nekem 133 info szobelim maxos lett😊
Hol voltál balatonon? én is azt hallottam hogy már lehet fürdeni, pedig ilyenkor még hideg szokott lenni a viz. nem égtél meg?😊

😊

😊

I.C.ram
Nem hagylak titeket cserben 😊

Grizzly: Tõled is bocsánat, hogy leléptem hírtelen MSNrõl, de akkor szólt a haverom, hogy fél óra múlva legyek menetkészen, mert leugrunk Balatonra 😄
😊)) szia, már hiányoltalak 😊 Azt hittem vége az érettséginek, aztán eltûztél 😊

[mázlista😛

I.C.ram
Na hazajöttem egy kis Balatonozásból 😄 Esély nicns rá, hogy ezt a hétvégitermést most átrágjam... majd holnap 😊
2XP
Én nem voltam benn akkor, de elvileg nem arról kezdtek el beszélni, ami a feladat volt. Tehát ha '56 külpolitikai háttere a feladat és te a rákosi-rendszer jellemzõit ecseteled, akkor nem értetted meg a feladatot, hiába tartozik a kiváltó okok közé, tehát új tételt kell húznod.

2XP
Oda semmit sem kell küldeni. Viszont minden helyre, ahová B lapot küldtél be kell adni az érettségi, az évvégi bizonyítvány, a nyelvvizsga, stb. másolatát!

nem, most jöttem meg Németbõl 😊
jó, akkor mikor azt írtam, picit részeg vótam még, repülõvel a felszállás nem is esett jól :\ 😄

football without ultras is nothing

Délután bevittem a párom a kórházba, holnap mûtik. Én meg megyek érettségizni (bár ha minden igaz akkor csak szerdán kerülök sorra, amikor is 4-en fogunk érettségizni).

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

hogy a faszba lehet a torit elbaszni ? nemeleg , hogy ott az atlasz amibe van terkep meg a vegen 1 csomo tortenelmi esemeny meg adnak forrast is hozza ...
szoval akinek ezek mellett pottetelt kell huznia az nonszensz....

1 kérdésem lenne: ahova az A lapot küldtük, utólag mit kell elküldeni? érettségi bizonyítvány gondolom igen. nyelvvizsga (nemrég lett meg) + évvégi bizonyítvány is kell?

Balyy
Egyátalán nem biztam el magam csak nem foglalkozok annyira azokkal a tantárgyakkal amelyek nem számítanak!
Egyébként meg nagyon parázok!
Ha meg tanárfüggõ akkor nem gáz mert évfolyamtársak akik már túl vannak rajta mondták h tök rendesek a tanárok kivétel a töri de szerencsére engem szeret!:-)

2XP
Akkor tessék: nálunk törin 3 emberrel húzattak póttételt, pedig a tanárunk az egyik legrendesebb (igaz, akit nem szeret, annak vége). Magyaron szintén 3 ember kapott 2 jeggyel rosszabbat, mint amire számított (és jórészt a szóbeli húzta le õket). És ez csak a mi 20 fõs osztályunkból. Szóval annyira nem kell elbíznod magad. Bár tényleg tanárfüggõ a dolog, és épp ez az ami nagyon idegesít. Van aki 0 teljesítményre megkapja ugyanazt a %-ot, mint én, aki elég sokat tanultam, és õt is ugyanúgy fel fogják venni, mint engem :@

Balyy
A nem lemaradt!
Egyébként holnap én is a 2. leszek!

Balyy
Na igen arra gondoltam!
Jó neked!
Csak nekem lett vmi tökéletes (enyhén kifejezve) az írásbelim szóval nem tom mi lesz!

Beast Machine
Angolra nincs is nagyon tétel, témakörök vannak, lökjed a rizsát, oszt jóvan, nekem így lett 80 %-os

...vágod?

Balyy
Egyébként az angol nagyon gáz középszinten?
Csak azért kérdezem mert egy darab tételem sincs!<#vigyor3>