Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

én csak középrõl huzok, meg én kedden a 2. leszek majd vmi valoszinûség számitást kitalálok huzás elõtt😊<#fejvakaras>

Balyy
Húúú emberek kicsit parázok mert holnap szóbelizek!
Igazából csak a számtek a lényeges a többit meg...hát...hogy is mondjam...lekakálom!
Azért annak örülök h mindenki csak pozitív dolgokat ír róla!
Mondjuk amilyen szerencsétlen vagyok tuti vmi szart húzok!

Ajándék csónak ne nézd a lapát! Hala Madrid!

Beast Machine
Ajánlott, ha kettesnél jobb jegyet akarsz...

...vágod?

sziasztok
nyelvtan kell majd feladatot is csinálni érettségin??
üdv
exo

Beast Machine
Vazz, hótt ugyanaz az eredményünk, töribõl legalábbis. Mit húztál?

...vágod?

mukika
nekem semminek nincs tétje, mivel maradok technikumon egyenlõre, mivel ez az év külsõ okok miatt úgy sikerült ahogy(örülök, hogy érettségizni engedtek 500-600 hiányzott tanórával idén).... de én akkor sem élvezem! :-) azaz holnap megtudom, hogy élvezem-e vagy nem. :-)

De rendes volt a nõ nagyon szóval véletlenül se akarok neki bajt. Egyébként én élveztem az érettségit, valszeg azért mert a magyarnak+törinek már semmi tétje nem volt számomra.

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

ha beírnád se lenne semmi 😊 az esetek 98%-ban csalnak, nem újdonság 😊

ezért nem is írok nevet iskolát meg ilyesmit

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

szóval a lényeg: TANULÁS NÉLKÜL (SEMMIFÉLE TANULÁS NÉLKÜL) 3ASRA simán meglehet csinálni, de inkább 4-esre... aki 2est kap azzal már nagy baj van 😮OO
Nem kell parázni emberek! én már túl vokr ajta és tudom mi a pálya... szal:

töri: ott van a forrás+ atlasz. én ki sem dolgoztam a tételeket, el sem olvastam EGYSZER SEM, könyvet sem vettem a kezembe, de még csak nem is gondoltam rá és így lett 62%-os... 4-est kaptam belõle... ja, és nem vok ám jó töribõl, a honfoglalást + a mohácsi vészt tudom évszámilag oszt ennyi... 😄D

magyar: irodalom kumma könnyû szerintem, csak rizsázni kell, mert gondolom azért valamennyi irodalmi érzéke mindenkinek van... egy csomó dolgot mindenhez ellehet mondani szal 3asnál rosszabb nem is lehet ha nem is tanulsz rá SEMMIT. én olyan 1 órát tanultam rá összvissz 55%-os lett... a nyelvtan sem gond, de sztem azt hagyd másodjára, mert akkor már nem hagyod az elnökben meg a tanárodban azt a benyomást, h nem tudsz semmit... elõtte irodalomról RIZSÁZZ egy 5-6 percet, majd 2-3 perc nyelvtan rizsa oszt jóvan.. nem kell para

hat akkor nemtudom mit parazok mert meg a legrosszabb tetelrol is aki bejart legalabb neha nyelvtan orara az tudo mondani 2-3 mondatot

Ez amúgy vicces 😊 Mer az elnök ki nem tehetné a lábát, ha vki felel(legalábbis iszonyatosan nagy szabálytalanság), sõõõt még mellette kötelezõ minimum 2-3 tanárnak bennt lennie 😊 Sztem amúgy mi nagyon jó fej elnököt kaptunk ki, mer mindent szabályosan csinált, de állandóan õ volt az aki mindent feljebb kerekített, és segített mindenkinek, még súgott is 😊)

igazából nem tudom, nem vagyok 1 két lábon járó érettségi szóbeli javítókulcs, de sztem igen, 2-3 mondat, vagy bármi, amire adhatnak akár 1 pontot 😊 Elvileg a semmit is jól elõ lehet adni 😊

nálunk ez úgy ment hogy a srác semmit nem tudott a Pilinszky tételrõl, szólt az ofõnek, õ meg elvitte az érettségi elnököt ebédelni... közbe meg a gyerek "lefelelt" kettesre😄

na igen, ez meg a másik 😊

de most ez milyen , hogy 10 % ?? elmondok a nyelvtan tetelemrol ha fingom nincs rola 2 - 3 mondatot es megvan a 10 % ? mert ha kiszamolom 2,5 pontert fogok szenvedni ?😊 😊 irodalomtol nemfelek de a nyelvtan necces mert szart se tanultam belole 4 evig

2XP
Tanártól függ. A miénk gonolkodás nélkül póttételt húzatna veled, ha meg azt sem tudod, meg is buktatna.

😊 ügyi

tobias88
én alig mondta 4 percet a 2bõl, és 40%os lett, úgy hogy nem tanultam
Igen, együtt határozza meg 😊
hát ha nyelvtanból nem tudod elérni a 10%-ot, akkor irodalomból, és nyelvtanból is új tételt kell húznod, de akkor már csak maximum 3as lehet, ha az új tételnél se tudod elérni, akkor bukó van 😊

Ezt már amúgy írtam, úgy nézik, ohgy 25 pont tartalom, 25 pont elõadásmód (ezt osztják nyelvtan és irodalom részre...) szal elvileg fele-fele arányban 😊

De a nyelvtan meg az irodalom pontszám együtt határozza meg a magyar jegyet nem?
Tehát ha nyelvtanból nem tudok semmit, még akkor sincs akkora gáz! Nem?

szerencse kérdése, hogy milyen tételt húzol, mondjuk szófajok, vagy nem tom mi olyan szivatós tétel mer még a tétel címeket se tudtam :/ Deee ha egyszer elolvasod az összes tételt, gond nem lehet, nekem is ha egy kicsit több idõm van és elolvastam volna százszor jobban sikerült volna 😊

Srácok szerintem nyelvtant meg lehet úgyis úszni tisztességgel, ha nem tanul az ember rá semmit! Nem?😄 Vagy csak én vok túl optimista?<#wilting>

grizzly21
az a durva, hogy csütörtökön derült ki hogy pénteken leszek, és csütörtök délután derült ki az is számomra, hogy már fél éve uj nyelvtan tételsor van😄 Ahhoz képest egész jó voltam

hozzád megyek 😊))

[HUN]PAStheLoD
és ilyenkor mindig kitör belõlem a "ki a faszt érdekel" életérzés .. de már csak pár nap .. :S

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

grizzly21
tihanyi apátság alapitolevele -1055
ma már a pannonhalmi bencéseknél õrzik
bocsiii😄DD

Igen, ilyenekre gondoltak... 😊)) (meg az ó magyar mária siralom..., vmi tihanyi is volt) Hát nálam biztos többet tudsz, amikor mondták, hogy mondjak vmit a nyelvtanról, én leszögeztem, hogy 1 árva szót se tudok errõl a tételrõl kinyögni 😊) akkor majdnem az egész bizottságnak kihulott a haja, hogy ilyet nem szabad mondani, és hogy vmit kihúznak belõlem 😊 Mondom hajrá, szenvedtünk vagy húsz percig 😄

[HUN]PAStheLoD
lol, továbbra is az az érzésem, hogy nyelvtanból semmit nem tudok 😄😄
pl. nyelvemlékek, valami oklevél vagy alapító levél, halotti beszéd, ilyesmikre gondolnak? 😄

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Ez olyan furcsa, mer én is azt hittem, hogy lesz nyelvtannál feladat, de nekünk nem volt, csak elmélet... 1 cím (nálam pl. a nyelvemlékek) és azon belül 5 pontban: a vendégszövegrõl, mik voltak az elsõ nyelvemlékek...etc! De feladat nem volt :/

köszi szépen 😊

Beast Machine
Nem csak feladatok lesznek. a Nyelvtantétel két részbõl áll: az elméletbõl, ehhez kell a tétel, a másik fele a feladat.

...vágod?

mukika
tételhez kapcsolódó feladat lesz gondolom.... de ha tanultál ne parázz. én azért parázok mert nem tanultam se 4 évig, se most. 😄

mind1, holnapi napot túlélem, és a detoxban találkozunk. 😊

Akkor miért kaptunk a nyelvtanhoz egy csomó tételt, ha csak feladatok lesznek. Nem tanultam volna annyit.<#conf>
Te jóég, minden részvétem, mielõbbi gyógyulást!<#wave>
Beast Machine
Tegnap volt a bankettom, csal címvonalakban:

Szar ízû somlói

4 db Gösser (ez fincsi volt)

1 kis Jägermeister ( ez is)

2.5 óra gyaloglás haza: 3-kor indultam, fél hatra értem haza.

...vágod?

Én meg 3 nap bulizás után, 39.5 fokos lázzal fekszek az ágyamban, tüszõ mandula gyuladással, szóval huááááá 😊 Érettségi után jön még 1 hét 4 fal közötti fekvés... úgyhogy most jóbarátok maratont tartok 😊)

😊)) ez aranyos volt...

TÖk mind1😄D AZ mégjobb<#hehe>
Nekem má mind1, csak legyek túl má az egészen, mer má a tököm ki van a sok tanulással😄 Nekem az is 8, ha rontom a százalékaimat magyarbol meg töriböl, a 144 pontom igy is meglesz(remélem)<#ravasz1> Utána meg az összes tanár seggen csókolhat

<#vigyor>

OrioN the S
na most jön a para 😄

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

OrioN the S
😊 jah

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

2XP
Szerintem vmit félreértettél, nyelvtanhoz nincs forrás, ott feladat van 😊

Holnaptól szóbeli!Bár nekem nem számít a magyar meg a töri, azért tegnap átnéztem a magyar tételek nagy hányadát, ma meg a törit fogom átnézni! Nyelvtan tételekhez hozzá sem fogok nyúlni, mert nálunk ahhoz van vmi forrás, meg amúgy is...nem szimpatikus az nekem😄 Bioszra ellenben rágyúrtam emberesen

OrioN the S
jaja nyelvnél nincs...amúgy meg készülhecc amíg sorra nem kerülsz de ha odaülsz 15 perced van ,hogy alkoss v.mit..

egyedül nyelvbõl nincs felkészülési idõ ha jól tudom. a többi tantárgyra nekem volt több, mint 1 órám hogy alkossa vmit<#vigyor0>

amúgy meg bennt van 4 évnyi szöveggyûjtemény, töri + föci atlasz, magyarból amelyik tételhez kell könyv (pl. regionális), 2 fajta függvénytáblázat, stb... szóval télleg olyan, mint 1 könyvvásár <#vigyor0>

Ez most komoly? Most olvastam a felvi.lapon, hogy még gondolkodási idõ sincs, hát ezen nagyon elszörnyûlködtem. Na egy kis lazitás, mára elég volt, nekiállok átnézni még az infot....drukkoljatok nekem...<#vigyor2>
OrioN the S
asszem 1 tantárgyra 15 perc feleleti idõ van D: nem kell parálni...ne így állj hozzá és jolesz....nekem most mentek el az õsök 4 napig lanozunk meg iszunk :😄

nem kell bevinni semmit! van bennt minden.
olyan, mint egy óriási kirakodóvásár könyvekbõl<#vigyor0>