Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hát nyáron BP nem túl kellemes 😄 60 fokra melegedõ aszfaltrengeteg, por, füst, izzadtság szag mindenhol... 😄 Ti tudjátok 😄
Annyira jó érzés, hogy végre úgy nézhetem a vb meccseket, hogy nem kell stresszelni, hogy vajh ennyi idõ alatt mennyi tételt nézhettem volna át 😊))
Felüdülés 😊))
Felüdülés 😊))
*vele = mármint Pesttel 😄
Jaja, bérbeadja apum, ez a hobbija 😊) Amúgy most tervezem, hogy 1 pöppet megismerkedek vele, sztem 3-4 barátnõvel felmegyünk, aztán 1-2 hétig ott lakunk, vagy az õ vagy a mi lakásunkba, éppen ahol van hely 😊)
Asszem mind3 a 9. kerületben van, bár nem vagyok benne biztos, Pesttel még gondba vagyok 😊)
a szófajokkal lett volna gondod?😊
szóóóóóffaajok, törinél az államalapítás (bár emelten ilyen nem volt)... ááá én miért nem voltam ilyen szerencsés 😊) Mázlista nuni 😄D
Amúgy neked is gratu 😊
Amúgy neked is gratu 😊
ezek nekem fekszenek szofajokkal lett volna gond ha nemjo a segitseg amit adnak hozza
na ennyi. 😊
irodalom: Kölcsey, múl és jelen ábrázolása a mûveiben. 😊
nyelvtan: szófajok. 😊
történelem: az államalapítás. 😊
informatika: mágneses háttértárolók 😄DDd
angol: valami fasság, kérdezgetett, beszélgettünk.
összességében kurva nagy szerencsém volt, mert húzhattam volna olyan tételt bármibõl amirõl fingom sem lett volna, de ezekrõl szépen tudtam beszélni még 0 tanulással is. töri jól sikerült meg az info is sztem nagyon, magyar meg so-so. szal akinek még hátravan, no para. nekem csütörtökön bizi osztás már. :]
holnap viszont bemegyek és szívom a vérét a többieknek. :] visszakapják amit ma kaptam... :]
irodalom: Kölcsey, múl és jelen ábrázolása a mûveiben. 😊
nyelvtan: szófajok. 😊
történelem: az államalapítás. 😊
informatika: mágneses háttértárolók 😄DDd
angol: valami fasság, kérdezgetett, beszélgettünk.
összességében kurva nagy szerencsém volt, mert húzhattam volna olyan tételt bármibõl amirõl fingom sem lett volna, de ezekrõl szépen tudtam beszélni még 0 tanulással is. töri jól sikerült meg az info is sztem nagyon, magyar meg so-so. szal akinek még hátravan, no para. nekem csütörtökön bizi osztás már. :]
holnap viszont bemegyek és szívom a vérét a többieknek. :] visszakapják amit ma kaptam... :]
legalább már van terved, nekem még az sincs 😄
Amúgy mi a tervem a jövõmmel? 😊 Sok múlik azon, hogy felvesznek-e, ha nem: munka, felsõfok8angol) vagy még 1 közép, meg bulizás Pesten 1 évig <#nyes>#nyes>
Amúgy mi a tervem a jövõmmel? 😊 Sok múlik azon, hogy felvesznek-e, ha nem: munka, felsõfok8angol) vagy még 1 közép, meg bulizás Pesten 1 évig <#nyes>#nyes>
Persze, sokkal jobbak 😊 Hát a happy end, jó gyõz, dúl a láv, mindenki happy könyvek engem se fognak meg 😄
igen, ez igy van, de én inkább szeretem az ilyen könyveket, mint az amerikai fekete-fehér, jó gyõz, happy end jellegü storykat😊
naja ...
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
én nem mondtam, hogy rossz a vége, csak, hogy szomorú :// (általában a szomorú könyvek 1 idõre engem is befordítanak- rossz szokás- 😊) )
Persze, nagyon jó a vége... Ez talán közhely, de ilyen vészhelyzek esetén mutatkozik meg ugye, hogy kik azok akik érdekbõl, kik azok akik szeretetbõl (segíteni akarásból) voltak vele 😊 -hasonló helyzetben van az egyik családtagom is, szóval nem volt nehéz beleélnem magam...-
Persze, nagyon jó a vége... Ez talán közhely, de ilyen vészhelyzek esetén mutatkozik meg ugye, hogy kik azok akik érdekbõl, kik azok akik szeretetbõl (segíteni akarásból) voltak vele 😊 -hasonló helyzetben van az egyik családtagom is, szóval nem volt nehéz beleélnem magam...-
Amúgy ki mit kezd most az életével? 😊 Van v.ki aki melózni megy? Sztetek Alapfokú programozó,Szoftverüzemeltetõ,Számitügép kezelõ-használó "informatikus" érettségivel mien melót lehet szerválni? D: Szóval mien fizura lehet számítani max? Tervezni kell... Azon filózok ,hogy még egy grafikus vizsgát le kéne rakni...
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
szerintem pont a vége a jó, amikor kiderül, hogy mindenki csak kihasználta, és hogy amikor neki lenne szüksége rá akkor leszarják. nagy igazság van benne, amit a jelenkorra is lehet vonatkoztatni
Köszi😄
Elsö nap lementem😊 Szeptemberig könyvet max alátétnek használok!
Elsö nap lementem😊 Szeptemberig könyvet max alátétnek használok!
amúgy gratu 😊
csak ennyit sikerült összehoznod? mind1 jövõre megpróbálhatod újra...
Hát úgy néz ki 144 pontom lesz😄 Nem vok különösképpen csalódott<#beka3>#beka3>
Iszonyatosan ismerõs, itt van a nyelvemen, mind1, most utána járok 😊 utálom ha vmi nem ugrik be 😄
😊))) Anyukámmal megismerkedhetnél, ezek a könyvek a polcán sorakoznak 😊))
De ha akarsz 1 kib***ott jóó könyvet olvasni, akkor ezt ajánlom neked: Leon Lederman: Az Isteni Atom! Kisérleti atomfizikus, nobel díjas, és eszméletlen humora van, szenzációs 😊 <én még nem olvastam, de anyum akinek csak tudja ajánlja, no persze aki szereti az atomfizikát 😊>én még nem olvastam, de anyum akinek csak tudja ajánlja, no persze aki szereti az atomfizikát 😊>
De ha akarsz 1 kib***ott jóó könyvet olvasni, akkor ezt ajánlom neked: Leon Lederman: Az Isteni Atom! Kisérleti atomfizikus, nobel díjas, és eszméletlen humora van, szenzációs 😊 <én még nem olvastam, de anyum akinek csak tudja ajánlja, no persze aki szereti az atomfizikát 😊>én még nem olvastam, de anyum akinek csak tudja ajánlja, no persze aki szereti az atomfizikát 😊>
Stephen Hawking (legutóbb egy régebbi könyvét olavstam: Az idõ rövid története; nézegettem az újabb mûveit is, de hihetetlen ára van <#shakehead>#shakehead>), Ian Stewart (A természet számai), Stewart Brand (Amíg világ a világ Idõ és felelõsség A hosszú most órája, bár ez inkább filozofikusabb, mint tudományos).
Jaj, meg olvastam Dänikent (nem nevetni). Hát elég érdekes, de az inkább már sci-fi 😄
Jaj, meg olvastam Dänikent (nem nevetni). Hát elég érdekes, de az inkább már sci-fi 😄
Hát egy francia emberrõl szól, akinek elõször meghal az anyja, akit alig látott, mert beadta valami öregek otthonába, aztán a barátnõjét csak a szexre használja, akkor megõl pár arabot, de az sem igazán érdekli, aztán halálra ítélik asszem, de ez sem igazán fogja meg. Majd a végén azt hiszem teljesen megváltozik. Tehát az is ilyen jellemábrázolás.
nem tudom mire gondolhatsz.. van még más info, ami eszedbe jutna? Bár az érdektelen fõhõsrõl rémlik vmi, aki mindent csak kötelességbõl csinál, de nem jut így pontosan eszembe, kéne még vmi 😊
igen, 1 helyzetet ír le... hogy milyen ha megváltozik vki, egy helyzetkomikum itt pl, hogy maga a szereplõ csótánnyá változott, ami az elején vicces elemeket is szül... de aztán groteszké válik...
Én is inkább reálos vagyok, de vannak könyvek, amik nagyon nagyon jók. De még a nagy "reálosok", mint túdosok is mind elismerték a nagy írók munkáit, sõt imádták azokat. Szóval minél több felé nyitott az ember, annál jobb 😊
De itt nem azon van a hangsúly, hogy csótánnyá változott, nem ezen kell "lovagolni" , hanem hogy milyen folyamatokon megy át maga a fõszereplõ, illetve a környezete hogyan viszonyul hozzá... én ezt olvasva érdekes dolgokra jöttem rá, és érdekfeszítõ volt olvasni!
De hát persze, kinek a pap, kinek a paplan 😊 Szerencsére mindenkinek más tetszik... tudományos könyvek közül miket szeretsz? 😊
De hát persze, kinek a pap, kinek a paplan 😊 Szerencsére mindenkinek más tetszik... tudományos könyvek közül miket szeretsz? 😊
A csõtánnyá változó ügynöknek pont az volt a lényege, hogy annyira érdektelen a családja Samsa felé, hogy még az se nagyon érdekli õket, ha csótánnyá változik. Szerintem nagyon jó volt benne a csótányos elem, annélkül nem lett volna jó.
Na jó, az igaz, de azért gép elõtt görnyedve nem olyan, mint egy kényelmes fotelben, vagy egy hideg vizes kádban 😄
Na jó, én itt fõleg az irodalomórán tanítottakra gondoltam. Nem tudom miért kell hülye történetekbe (pl. csótánnyá változó ügynök) csomagolva ellõadni egy pár mondatban leírható véleményt.
Bevallom engem nem igazán fognak meg a szépirodalmi mûvek, ha van idõm inkább tudományos könyveket vagy újságokat olvasok.
Bevallom engem nem igazán fognak meg a szépirodalmi mûvek, ha van idõm inkább tudományos könyveket vagy újságokat olvasok.
Meg volt az a könyv, ami Algériában játszódik, de nem jut eszembe a neve. Az is jó volt. Arról szól, hogy a fõhõsünk totálisan érdektelen minden irányba, és mindent csak kötelességbõl csinál. Nem jut eszembe a címe 😞
komor, misztikus krimi? 😊 Jólvan, mostanság csak úgyis ilyen "afrikai szeretõket" látok a polcokon ,beszerzek egyet 😊 Aztán meglátjuk, hogy megszeretjük-e egymást 😄D
Köszi szépen 😊 Ezt már sikerült megvennem könyvben 😊 Én amúgy speciel jobban szererem a könyv formátumot 😊) Bár a harry potter 5. részét anno kénytelen voltam így olvasni angolul, meg is fájdult sokszor a fejem 😊
Ha szereted az ilyen komorabb, misztikus, krimiket akkor mindeképp szerezz be egy H.P. Lovecraft könyvet is. Valamelyik Cthulhu-sat. azoknak is olyan hangulatuk van, hogy ihajj 😄
Ilyet ne mondj, nagyon nagy alkotások születtek a 20. században... Sztem igen is nagyon jó mûvek születtek! Én mondjuk Daniel Keyest mondanám: Virágot Algernonnak, de számos könyvet lehetne sorolni 😊
Töri emeltre is monitoron néztem a tételeket, és nem volt vészes, egyáltalán nem basztatja a szemed, csak azért pihentetni kell néha. Inkább minthogy gyártsak egy tonna papírszemetet, amit utána úgysem fogok használni.... Bár a könyvet megéri, nyilván, megvenni.
Én imádok olvasni, de utálom ha köteleznek vmire 😊 Úgy vagyok, ha van kedvem, és idõm: elolvasom, most mindkettõ van 😊 Ráadásul ballagásra kaptam 40 ezer ft könyvvásárlási utalványt, úgyhogy lesz mit olvasnom 😊
Én pont ellenkezõleg gondolom. 19. és 20. század elején születtek a legnagyobb mûvek, amiket mai fejjel is nagyon lehet élvezni.
Olvass el pl. egy H.P. Lovecraft könyvet és megváltozik a szemléleted 😊
Olvass el pl. egy H.P. Lovecraft könyvet és megváltozik a szemléleted 😊