Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én olyat hallottam, hogy kapsz egy gép hátulja képet és azonosítani kell a csatlakozókat.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Tényleg... infón tényleg van ilyen rész, hogy kommunikáció? Azaz ad egy állítást a tanár, amirõl neked fingod sincs... és arról kell beszélni/kibeszélni/kiszedni a tanárból?😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Nah én ezért megyek BMF - Neumann-ra😄
Bár ott is van matek... de nem annyira orrba-szájba😄

HTS s3rg1nh00
remélem a matekot azért szereted,mert innentõl az lesz orrba-szájba😊

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Áh, nem eleget 😄 Programozás amúgy is érdekelt, szal azt csináltam szabadidõmben is. Az alkalmazói meg csak úgy ment iskolai gyakorlás miatt. Szóbelire viszont kíváncsi leszek 3/6 pont csak meg lesz 😄

Győri Devi
meglett volna anélkül is de ha jó lett az emelt akkor végülis mind1
csak valszeg többet készültél amelynek én nem vagyok a híve 😄

やられたらやり返す。倍返しだ!

BME mérnökinfo. Mondjuk +40 pont nélkül is talán meglenne. De most 95ös emelt info-val nekem bõven megérte 😊

Győri Devi
mert hova akarsz menni hogy kell a +40 pont?

やられたらやり返す。倍返しだ!

Navárj, itt a 9 közül kapok 1et és arról mindrõl kell beszélni ? 😄

+40 pont ^^

Győri Devi
Még jó hogy! Emelt szintezni hülyeség egy mûszaki szakra

やられたらやり返す。倍返しだ!

Holnap megyek :/
Op. rendszert és nyomtatót tudom.

exxit92
A 9 témakörbõl 3 könyvtáras van... Kicsi rá az esély, csak én voltam ilyen szerencsétlen. Téged mikorra osztottak be?

Úristen, remélem nem ezt húzom 😄

exxit92
Persze, de elég nagy vonalakban. Nekem pl. rajta volt hogy beszéljek a könyvtári tájékozódás eszközeirõl, hasonlítsam össze a klasszikus katalógust a számítogépessel, mik a katalógus rendszerezésének elvei stb..

nekünk azt mondták hogy akkor tudjuk meg az emelteket amikor kiosztják majd az érettségi bizonyítványt

bardocz
Ezt még senki sem mutatta?😄
Mi a fsz. Tájékoztató eszközök ? Ne szórakozzatok már az idegeimmel, én holnap megyek és azt se tudom mi az

Tényleg, tételen azért nagy vonalakban le van írva mirõl kell beszélni, vagy csak annyi, hogy "Tájékoztató eszközök" ?

exxit92
Na, végre túl az (emelt) infó szóbelin. Még szép hogy a tájékoztató eszközöket húztam, remélem a magabiztosságom meghatotta õket és nem vették észre azt, hogy azt sem tudom mirõl beszélek : D szerencsére a vége felé kicsit áttértünk a könyvtárakra, errõl kicsit többet tudtam beszélni... Am. mikor tudom meg az eredményt?

<#shakehead>

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

Sziasztok....

Itt olyan okos mindenki, nekem meg olyan kisebbségi érzetem van 😄

Ma néztem meg érettségiket... angol 85, magyar 70, töri 59, matek 35 😄😄

Van még hozzám hasonló?😄😄

...always... Tiesto..

De közép gondolom 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Nohab
Attól nem kell félni, hogy idegenek, az fog a legkevésbé számítani. Talán rosszabb ismerõsök elõtt csinálni. (Mind a kettõbõl volt már részem.) Csak mindegyik szemébe mondjad, mert akkor sokkal segítõkészebbek lesznek, mintha elunnák magukat.
Győri Devi
Info szóbeli az semmi. Úgy mentem oda hogy csak egyszer olvastam el a tételeket és kihúztam a processzor memóriát amit alig tudtam. Soroljam fel a régi processzor típusokat megilyenek... a felét halandzsáztam és kaptam rá 26 pontot 😄 (mondjuk a tanár jóarc volt)
a kommunikáció meg a legkönnyebb tétel sztem

&#12420;&#12425;&#12428;&#12383;&#12425;&#12420;&#12426;&#36820;&#12377;&#12290;&#20493;&#36820;&#12375;&#12384;!

Remélem én is azt húzom, aztán szép lassan keresgélem a dolgokat, kis súgó 😄 De pl nyomtató,háttértár,hálózat megy. De most kommunikáció,könyvtárkezelés, wtf

bardocz
Nekem tavaly info szóbelin az volt, hogy egy emailt kellett küldenem indamail-bõl, és kellett hozzá raknom csatolmányt, de nem találtam hol van, mert valami teljesen más neve volt, mint ami gmail-en, és én azt használom évek óta😄
bardocz
Amúgy nem 20 percet kéne beszélni emelt matekon? Mert ha csak 10et kell, azt még valahogy össze tudnám hozni.
Én infótol parázok, az 15 percet kell beszélni 😄 És nem tudom a tételek több mint felét. Van olyan tétel amit tegnap tudtam meg, hogy van.

bardocz
Az para:\
Nem tudom mit fogok majd teljesíteni pár vadidegen embernek. Sulimban 30 pontot kaptam, de szerintem volt benne jóindulat, ott a 23-ast húztam.
Nohab
Megvolt a matek emelt.... Beparáztam semmit sem tudtam, 10 percbõl ötöt tudtam beszélni. Bizonyítás, alap tételek nem mentek. Feladatnál elszámoltam valamit (amit csak kint találtam meg). A végén aláírattak valami névsoros papírt, remélem nem a pótvizsgára a jelentkezõlap volt :S
bardocz
Na baszki, megvolt a próba szóbeli tegnap matekra, már semmi ingerem nincsen tanulni😄 Pedig erõsen kéne.
lippet
78%-os lett a közép infóm! A szóbeli 86%-a kell az 5-höz! =(

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

Hasonló helyzet<#nyes> Matekom:93,közép infóm(tavalyi) 92 + nyelvvizsga: ez 405 pont legrosszabb esetben tavaly BME-VIK-re 355 kellett.Most csak nem emelnek 50 pontot.
Győri Devi
még jó hogy 😄 osztálytársaim mind itt feszülnek az érettségin nekem meg van 403 pontom egy nyelvvizsgával és 330 kellett tavaly oda ahova jelentkeztem XD

&#12420;&#12425;&#12428;&#12383;&#12425;&#12420;&#12426;&#36820;&#12377;&#12290;&#20493;&#36820;&#12375;&#12384;!

Látom te is duplázol 😄

Győri Devi
92% infó ( még elõrehozott volt)
92% matek
45/100 magyar XD
62/90 töri
108/117 angol
kell még pár 10%os szóbeli és fasza vok XD

zvaragabor
Ezt olvastam, csak sokkal okosabb nem lettem.
#28015 - köszi

Chaos Anno Domini

III. A végzettek alkalmazási lehetõségei:
􀂃 a média és az üzleti élet alapvetõ intézményeiben szakmai tudásuknak megfelelõ munkakörök
􀂃 magas szintû nyelvtudást és kommunikációs technológiai ismereteket követelõ üzleti vagy szervezõ
munkakörök és azt azokhoz tartozó tevékenységek, pl.:
• telekommunikációs asszisztens
• ügyfélszolgálati munkatárs
• üzleti levelezõ
• közvetítõ-társadalmi segítõ
• mediátor
• PR szakember
• Menedzser asszisztens, szakmai/szakterületi referens
• kommunikációs tréner
• üzleti kommunikációs konzulens
• reklámszakértõ
• vendégkísérõ tolmács
IV. Kompetenciák
􀂃 magas szintû szóbeli és írásbeli üzleti nyelvkészségek
􀂃 probléma-elemzés és feltárási készség, a szaknyelvi készségekre és a kommunikációs ismeretekre épülõ
problémamegoldó készségek kompetens alkalmazása
􀂃 kapcsolatteremtõ-készség
􀂃 logikus gondolkodás
􀂃 rendszerezõ-készség
􀂃 gyakorlatias feladatértelmezés
􀂃 helyzetfelismerés
􀂃 döntésképesség
􀂃 kommunikációs rugalmasság
􀂃 együttmûködõ készség
􀂃 kezdeményezõ készség
􀂃 kritikai önreflexió
􀂃 felelõsségtudat
􀂃 hatékony és sikerorientált gondolkodás
.
V. Képzettség
􀂃 magas szintû szakmai szóbeli és írásbeli üzleti nyelvkészségek (folyamatos, szabatos beszéd üzleti
témakörökben), az üzleti nyelvhez szükséges jogi és hivatali szaknyelv
􀂃 idegen nyelvû prezentációk, tájékoztatók tartása
􀂃 olvasott idegen nyelvû üzleti szakszöveg megértése, magyarra való pontos fordítása
􀂃 üzleti és hivatalos levelek, elektronikus levelek szabatos megfogalmazása
􀂃 tájékoztató, reklám- más üzleti célú anyagok kompetens idegen nyelvi megformálása
􀂃 szóbeli és írásbeli üzleti kommunikációs ismeretek
􀂃 az idegen és a magyar kultúrkör különbségeinek ismerete az ügyfélszolgálati kommunikációban
􀂃 üzleti protokoll, etikett
􀂃 üzleti szituációk ismeretköre (értekezletek, tárgyalás, telefonálás, üzleti beszámoló, marketingfeladatok,
stb.)
􀂃 szövegszerkesztõk, prezentációs szoftverek, adatbázis-kezelõk, táblázatkezelõk, elektronikus levelezés,
az internet használata idegen nyelven
􀂃 A kommunikációhoz és médiához kapcsolódó alapfogalmak és alapelvek, a társadalom mûködésével
kapcsolatos összefüggések
VI. A képzésben résztvevõk:
􀂃 középiskolai végzettséggel és idegennyelvi (angol, német, francia, olasz) tudással rendelkezõk
􀂃 olyan középiskolai végzettséggel, jó kommunikációs képességekkel és kiváló nyelvérzékkel
rendelkezõk, akik nyitottak egy új nyelv elsajátítására
􀂃 a germanisztika, anglisztika, romanisztika, szlavisztika, kommunikáció alapszakos bölcsész diplomával
rendelkezõk
􀂃 más, nem idegennyelvi alapszakos (pl. közgazdasági, mûszaki, informatikai, vagy más bölcsész képzési
területrõl érkezõ) diplomások
VII. Bemeneti feltételek:
A választott idegen nyelv függvényében:
Szakmai elõképzettség: igazolt nyelvtudás (eredményes nyelvi szintfelmérés)
VAGY
- klasszikus nyelvek (angol, német, francia, olasz, spanyol, stb.) esetében a megfelelõ nyelvbõl tett
középszintû érettségi + magyar v. történelem középszintû érettségi,
- ritkább nyelvek (pl. orosz, lengyel, holland, japán, stb.) nyelvek esetében bármely nyelvbõl tett
középszintû érettségi vizsga + magyar v. történelem középszintû érettségi

tommygear
N AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.
N AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.
NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. N
Hja, alkalmazói az hibátlan lett, programozásban vesztettem 6(5) pontot.

Akkor ezek szerint te nem kúrtál el olyan dolgokat, mint én... excellben FORMÁZÁSRA kaptam pontlevonást... meg kb ilyen triviális lószarokra😄

zvaragabor
BGF idegennyelvi kommunikátorra senki? És aki máshova megy erre a szakra, az mit tud róla? Most a idegennyelven folyik, vagy csak vannak idegennyelvû tantárgyak? Milyen szintû angol tudás szükséges?

Chaos Anno Domini

Nekem ha 30/30 a szóbeli, akkor 96% az info, 95 helyett...

nekem is ez a cél...
Kivéve az infót... ott maxot akarok😄

Nem kompetencia mérés ez :p

adios
nem tudtok valamilyen országos statisztikát az eredményekrõl? viszonyítási alapnak, plusz jó lenne megtudni h az átlaghoz képest hol állok.

Jó, 3 pont csak meg lesz, vagy 6 😄

akkor megbuksz<#nezze>