Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Hát a csoporttársaid a popsid is kinyalják majd szerintem, viszont a tanároknál erõs a gyanú, hogy kicsit lenéznek :P
ja mostmár értem mire gondoltál, hát igen, kicsi gazdaság kicsi informatika, de mégsem, olyan semmilyen... :D

Ha alszom megéhezem, az evéstõl meg elálmosodom! Szép az élet!

I.C.ram
mi a gazdaság-informatikus angolúl?
és a mûszaki menedszar?

Tökörfordításukat én is vágom, mielött még valaki elkezdene bombázni ezekkel. Nekem a konkrét neve kell, amit használnak rájuk külföldön.
Ide nagyon kell a pénzügyi, számviteli szakismeret, nagyon jó szak. lehet hogy õssztel teszek egy érettségit, megpróbálom újra, mert félek én ettõl a mérnök informatikától. lehet hogy igazuk volt a szüleimnek, hogy kevés lány lesz a szakon és nem fognak értékelni.
I.C.ram
Én is így voltam vele régen, de aztán lebeszéltek róla, meg én is rájöttme, hogy nekem sem való annyira.

Neked még nem lesz fizetõs, izgulj. Csak a 2007-tõl járóknak.
magus
engem vegul arra vettek fel, s sztem tok jo szak arra amire nekem kell. felevkor tok nagy stressz volt omg omg hova adjam be, nem tudtam donteni, h melyik irany erdekel jobban a gazdasag vagy a muszak, ugyhogy kivalasztottam ezt, fele fele a muszaki es a gazdasagi tantargyak szama, regen mernok-kozgazdasznak hivtak. jarok 1 evet oda, aztan amelyik megtetszik (csak el tudom donteni mar igy) azt folytatom egy normalisabb szakon. csak azzal nem szamoltam hogy a rohadt kurva kommunistak fizetosse teszik az oktatast, rohadjanak meg:/

I.C.ram
Nem úgy értettem. Hanem úgy, hogy két szak van összegyúrva, és a két szak elfojtja egymást, így egyikben sem lesz igazûn kimagasló. Nem szeretem az ilyen összekombinált szakokat :( De ez egyéni szocproblém :P
a másik meg, h ismerõsöm ugyanezzel ment ki ausztriába bankárnak, és hülyére keresi magát ;)

Most néztem a pontjaikat, magasabbak voltak, mint az enyém, akkor nem lehet....
hát nem teljesen, mûszaki menedzser nem hiszem h üzleti- vagy közszolgálati informatikára készítene fel, egy példa: közszolgálati informatikus gazdasági kimutatásokat csinál, melyeknek manapság a megrendelési ára nem is olyan olcsó ;)

Szerintem meg nem, nagy esélye lesz pénzintézetekhez bejutni, azt tuttira csipném...vagy a Adóhivatalba...vagy a valamelyik minisztériumba..
Szerintem sokkal jobb szak, mint a mérnök-inf.szak. mitõl lesz mérnök, szak nélkül..?
I.C.ram
Persze, ha van hasonló tárgy.
I.C.ram
De átlehet, csak ahhoz ugyanúgy a felvételi pontjaid számítanak, viszont elvileg elismerik a másik suliban megszerzett krediteid is.
Te jó ég, én is jelentkeztem oda, igaz a nemzetközi gazdálkodásra, <#nezze>esélytelenül.. de ez a szakot nem láttam a könyvben. Pedig ez közelebb állna hozzám, nem lehet átmenni egyik iskolából a másikba?
I.C.ram
Mondjuk kicsit szerintem olyan, mint a mûszaki menedzser.
a Corvinus gazdálkodástudományi karán van ien szak... sztem eléggé korrekt ;)

I.C.ram
Én ilyenrpl nem hallottam. Nem kötelezhetnek arra, hogy beiratkozz, és nem is zsarolhatnak. Nem isl enne semmi logika benne, mert nekik több pénzbe kerül bevinni a nyilvántartásba, meg kiszedni utána téged, mintha simán benne se lettél volna. Ez egy átverés szerintem, telefonálj inkább körbe.

Csak annyi van, hogy nem halaszthatsz évet elsõ félévben.
I.C.ram
pl BCE
I.C.ram
Hát akkor majd legközelebb nézd meg mi a helyzet a SOTEnél vagy az ELTEnél. 2 elõadás közt akár 30-45 perc utazás van. Szóval ebbe jobb, ha beletörõdsz. Sajnos az egyetemek kinõtték a helyökét, és csak így tudták õket felhúzni. Igazából egy egyetemi városrész lenne jó, ahol minden egyhelyen van, de ez baromi sok pénz lenne.
Te én gazdaságinfora nagyon szivesen mentem volna, de én nem láttam ilyen szakot, melyik suliban volt. ?<#falbav>
Ma voltunk albérlet nézõbe Pécsett és tudjátok mit hallottam az egyik fõbérlõtõl? Azt hogy nemcsak a koleszt tatarozzák, hanem a sulit is, amihez csak õsszel fognak hozzá. Összevissza lesznek az elõadások, pl. a Rókusban, a Hõerõmûnél. Remélem gondoskodni fognak buszról is. Olyunk olyan helyen voltunk ma albérletnézõben, amit a nyanya, egy kis lyukat, osdi bútorával, nem beszélve a dohos szagról, 30 eft-ért akart kiadni. befogott orral jöttem ki.
Sajna 3helyet tudtunk megnézni sikertelenül. <#guluszem1>
LSL
CSaládot fenn kell tartanom, nem tudom megkezdeni a tanulmányaimat, majd ha anyagi helyzetem rendezõdik.
Elég nyomós érv.

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

de nem leszel egyedül, legalább engem már picit ismersz :D

gazdaságinformatika

ffxi
Errõl lemaradtál! #16277

Fákjúal!

I.C.ram
Ne haragudj, de mi a frászkarikáról beszélsz??? Mi az, hogy beiratkozom, aztán gyorsan ki.

Nem lenne talán egyszerûbb, be se iratkozni???
ffxi
De halasztani csak nyomós indokkal lehet és azt elbírálják meg minden. A kiiratkozás sokkal gyorsabb és kényelmesebb szerintem.

Fákjúal!

LSL
Neked meg azt javaslom, hogy iratkozz be, és halassz félévet. 4 félévet lehet halasztani.

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

LSL
Gólyatábort nem érdemes kihagyni. Egyrészt nagyon sok információval látnak el minden 1. évest az egyetemmel, ha más városba mész suliba a hellyel kapcsolatban. segítenek eldönteni melyik tanárnál érdemes órát felvenni, hogy is megy ez a BSC-s rendszer stb. Arról már nem is beszélve, hogy megismered a szaktársaidat, akik jól jöhetnek majd, ha nincs jegyzeted, vagy nem tudod melyik terem hol van stb. Azon kívül tényleg jó buli. Ez a kalózos dolgot sem kell véresen komolyan venni. visz a haverod egy szemkötõt, meg 1 játék kardot és kész. Bár csajok nélkül tényleg unalmas lesz :D
Én annyira élveztem 2 éve, hogy most negyedszer megyek gólyatáborba. Másodszor mint fõgólya.

ffxi
Gólyára én sem megyek, de majd beiratkozni igen oszt gyorsan ki is iratkozok.<#wilting>

Fákjúal!

magus
hm meg mindig nem kaptam golyataborrol levelet se smst:(

(nem szep orom a karorom, de haverom sirva fakadt mikor megtudta h bme-vik golyatabor kaloztabor lesz, ahol kalozruhaban kell rohangalni csajok nelkul (3 lany van) es raadasul a szesz is ki van tiltva-.-)

2XP
Én ott leszek :) (nehéz döntés volt, de nem vagyok túl ismerkedõs típus, így fõleg nem akarok egyedül lenni az elsõ napon :)) Te melyik szakra mész?

ahha, akkor találkozunk a keletinél? :)

LSL
Eddig nem került pénzbe, csak ha új diákot csináltattál valamiért.

Sadist
Az aláírás kezelõ oldaluk elég szar. Tavaly pl. nem lehetett változtatni a befoglaló keret arányait, ezért az aláírásom szép torzított lett, plussz lett a szélén egy fekete vonal is.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

I.C.ram
Ideiglenes diák pénzbe kerül amúgy?
grizzly21
akkor jo.
én most találtam meg egy levélben a csekket.

joebacsi
nekem még hét elején küldtek egy levelet (postán), hogy nem került el hozzájuk a fénykép meg az aláírás...kár hogy mind2 szép pipával fel volt töltve még anno e jelentkezésre...és hogy 5dikéig töltsem fel netre, majd emailben kuldenek oldalt, felhasználónevet, meg jelszót...hát email az nemjött...szal bekaphassák, gyökér ügyintézés, felvi.hu is év honlapja meg minden kurvaélet, és ilyen alapdolgok nem mûködnek (anno a nyelvvizsga scan-eket se sikerült továbbítania, pedig oldalon minden pipálva volt)
majd beiratkozáskor jólesz az a diák, úgyis még mindig fél éve lejártat használok :)

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

köszi,
Együtt bizony..<#wave>gyere csak el, ha már egyszer bejutottál, mellette tudnál dolgozni, a táborba nem biztos, hogy elmegyek, mert 31-én lesz az angol irásbelim és nagyon kellene ez a pár nap még.
2XP
Igen, én kaptam. De ne számíts vmi nagy dologra, nagyon igénytelenek :(

A gólyatábor aug. 27-tõl szept. 1-ig lesz, a keletinél kell lenni 8:30-kor (na, ez a másik szép dolog, nekem 3-kor !!! indul az a vonat, ami addigra odaér) és 15e ft-ba fog kerülni.

Úgy hallottam a G karosok Békéscsabára vagy Szanazugra megy, de ezt nem kell kézpénznek venni.

Bõvebb infó: http://golyatabor.uni-corvinus.hu/

Sil3nt
thx, szuper akkor elvesztettem, noh akkor beiratkozas

2XP
Ha az "a" lapon bejelölted hogy kell, és ragasztottál fényképet is a lapra, akkor a regisztrációt visszaigazoló levéllel együtt jött egy csekk. Ha elvesztetted, akkor majd beiratkozásnál igényelhetsz.

Sil3nt
nekem soha nem volt ilyen diakigenylo lapom vagy csekkem...a lapon bejeloltem hogy akarok termeszetesen de azon kivul semmit nem kaptam...hol lehet ilyen csekket vagy lapot kerni?

LSL
Ehakódot csak a beiratkozásnál tudod meg.

ffxi
Ja! 1ütt lennénk gólyások a mûsz-infón, ha nem tévedek:)

Fákjúal!

grizzly21
ááá nem találom, hol van amit be kell fizetni és hova kell?

Kandurex
Eehhh...:(

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Ugye nekünk még nincsen EHA kódunk, amit rá kell írni a kolesz igénylõlapra?
Már nekem is csak az hiányzik. De szerintem csak az Info karon ilyen lustik, mert jópár ismerõsöm megkapta már Orvosiról, jogról, fõiskolai karról, stb.