Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Hát ezek az extrémek sokba kerülnek ja, de még így is olcsóbb, mintha magánemberként cisnálnád, és úgyis kötelezõ valamilyen sport. Ha lúd akkor legyen kövér 😊
grizzly21
jo az. azokbol van nyelvvizsgám.
bár a németet utálom.
a szakmai angolt azért megnézem majd. remélem nem nekem kell javitani a tanárokat mint annyi éven át gimiben😊

Váó ilyeneket honnan tudtok? 😊

Bár én sztem fizetõs sportra nem megyek, de kétlem, hogy egyáltalán lesz-e ilyesmire lehetõség... nyelveknél (mer legalább ezt elküldték a levélben) csak angolt és németet lehet tanulni, szal sz**ás 😊 spanyolt akartam 😊

Sadist
Hát, ahogy hallottam a búvárkodás, meg ejtõernyõzés súlyos tízezrek. Úgy 50 ropi körül/fölött. Meg ejtõernyõzésnél csak egyetlen egyszer ugranak. Elõtte gondolom csak elmélet, meg homokágyra ugrálás, hogy megtanuld hogy kell földetérni.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

I.C.ram
Az már több jóval. Úgy van, hogy BME Vitorlázó klub csinálja, és olyan, mintha tanfolyamra mennél, csak jóval olcsóbb. Tehát 150helyett mondjuk 80-90. Nem tudom pontosan sajna.
2XP
És a vitorlázó repülés?

I.C.ram
Annyira nem kerül sokba. Sportlövészet kb 5rugó/félév.
2XP
Kb. milyen összegben?

grizzly21
nekem kosár foci böven elég lenne, és lesz is😊

Sadist
Csak azokért általában perkálni is kell rendesen.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

2XP
Ennek biztos utánajárok, a vitorlázó repülés nagyon megfogott 😄

Nekem squash helyett a tenisz is tökéletes lenne, de még arra sem lehet beiratkozni, csak 3.-ban (bár lehet ez változni fog) 😄

I.C.ram
Azt tudom pl, hogy a BMF-esek jöhetnek a BMEre sportolni. BCErõl nem hinném, hogy van rá mód, de kérdezd meg azért.

Inkább squasholnál, mi? 😄
2XP
Ahh, de irigyellek titeket 😞

Nálunk csak ezek vannk: floorball, foci, kosár, kondi, box, úszás, tollas, evezés.

Semmi menedzsersport 😄

Nem lehet vhogy nálatok sportolni? 😊

I.C.ram
Persze csomó minden van. Van sportlövészet is.
2XP
Miiii? Ez most komoly? Izé, hogyan lehet átiratkozni? 😄
Hülye corvinuson alig van vmi 😞

I.C.ram
Sokkal több sport van, mint amit leírtak ott. Van pl ejtõernyõ is, meg vitorlázó repülés is. MEg egy rakás más is. Érdemes elötte körbenézni jobban.
I.C.ram
Ja nekem is ott lesz. Nem kötelezõ szerintem. ELTEn mikor voltam, csak rizsázás volt, meg kézfogás a dékánnal.
grizzly21
nem nevezünk Kispályás focira? most látom van a bme-n. poén😊 ja és kötelezõ sportolni! ennek örülök. én sztem még plusszba is be fogok járni

grizzly21
most nézem egész sok épületben van wlan a bme-n. ez jo hiir.
Icram neked is a K ban lesz az évnyito nem? info asszem aulában, nyilván mert sokan vannak..ehh kötelezö amugy elmenni?😊

I.C.ram
Lehet, hogy számlafüggõ amúgy. Nekem BPbanknál Universo vagy milyen számlám van.
I.C.ram
Mikor én kötöttem a szerzõdést nekem még ingyenes volt.
2XP
Pedig ezt a bp bank lapjáról szedtem 😄

grizzly21
valami bank buzi kéne aki minden adatot tud minden bankról up to date😊
de mindegy, asszem CIB-et nyitok, tetszett a grafikája a szorolapjuknak😄

I.C.ram
25 ft + az átutalt összeg 0.25%ka. De mondom BP banknál ingyenes a neten keresztül.
grizzly21
25 ft ba kerül egy átutalás? vagy attól függ mennyit utalsz?
/mindigis utáltam az ilyen szarrágó dolgokat mint gazdaság, bank, pénz, fujj

I.C.ram
Már hogy ne lenne. OTPnél pl 2-3x annyiba kerül a pénzkivétel, mint a BP banknál.

BP banknál ingyenes a netes átutalás.
2XP
Nem, sajnos neten sem ingyenes.

Elektronikus forint átutalás
bankon kívülre: 25 Ft+0,25%, max. 1.500 Ft
bankon belülre: 25 Ft+0,25%, max. 500 Ft

Amúgy tényleg nem sok különbség van a bankok között, annyi meg fõleg nem, hogy a mi felhasználásunkat érintse 😊
Ha lehet, olyan bankot keress, ahol van ismerõs, az sokat segít.

I.C.ram
Ja neten asszem ingyenes a BPbanknál, de nemzetközi átutalásnál nem tudom, hogy megy.
Kandurex
Na, végre, megerõltette magát az informatika szak és kaptam vastag cumót 😊

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Sadist
Max bankon belül.

grizzly21
de neten asszem free

I.C.ram
Számlavezetés az ingyenes. Viszont az átutalás, az mindenhol pénzbe kerül. Nincs olyan bank, ami ne kérne díjat átutalásonként.
grizzly21
meg persze forintot

grizzly21
na igen. ezzel egyetértek.
a másik kérdés csak az hogy a számlavezetés vagy amit idöközönként elkérnek az mennyibe kerül. bár gondolom nem nagy összeg.
ja meg a legfontosabb, hogy neten tudjanak nekem ingyen utalni eurot meg svájci frankot.

I.C.ram
Budapest Banknál az egyik legolcsóbb a pénz kivétel az autómatáknál, és szerintem egy diáknak csak ez számít. Kamat le van szarva, mert úgysem kamatozik annyit az a pénzmag, amivel egy átlag diák rendelkezik.
grizzly21
na ezaz hogy mindenki mást mond. mindegy valamelyiket majd kiválasztom azt le van tojva, nagy különbség ugysincs.

2XP
MKB rlz 😊
K&H régen jó volt, de mióta ilyen idóta kölyök-dizájnjuk van jobb õket elkerülni (az alkalmazotti rétegüket is ehhez igazították).

I.C.ram
Ehhez mindenki így áll hozzá 😄 Gondolj csak bele Villany karon legalabb 900 diák van. Évente abból lediplomázik olyan 300. Telítõdik a piac keményen 😄
grizzly21
de az nem én leszek😛😊

I.C.ram
Ja a szórása meg 230ezer... 😄 Húú de jó 😄 Azaz van aki minimálbéren van 😛
I.C.ram
Budapest Bank 😄
grizzly21
jah én is. az informatikusok keresnek a legtöbbet átlagosan az van benne, bibibee..lol
Viszont! 2 bank is küldött, cib vagy káendhá? ez itt a kérdés.

I.C.ram
Azért a BMEsek sem tökéletesek a helyesírásban 😄
I.C.ram
Kaptam ma újabb leveleta BMEtõl. Tele volt reklámmal 😄
grizzly21
😄 konkrétat nem tudok, néhány éve mintha ennyire emlékeznék. de sztem kizárt hogy 1 milla körül lenne. max bruttoban és akkor már ott vagyunk 4-5százezernél

I.C.ram
Hát akkor lehet, hogy a haverod apját átverik 😄
2XP
Attól még nem biztos, hogy a valós összeget mondja, a magyarok nem igazán szeretnek errõl beszélni, én egyik haverom szüleirõl sem tudom mennyit keresnek 😊

Gondolom a pilóták azért a hierarchiában a légiirányítók felett állnak, akkor pedig többet is kell kapniuk.

2XP
A híradóban volt nemrég.

grizzly21
ja de asszontad hogy a magyarok ugyanannyit keresnek. ezért irtam, hogy nem, egy haverom apja malévnál pilóta.

grizzly21
hát ezt nem tudom honnan találtad ki, de hogy havi 1 millioról 2re sztrájkolnának ez ránézésre is vicces.