Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez az internet amúgy vicces, pont a pesti barátomnak nem tudják megcsinálni a netét, mer vmi "páros" oldalon lakik, nem a páratlannál... már nem is tudom pontosan mit magyarázott, de most úgy kell mindent össze-vissza intéznie, hogy legyen 😛 😊

Off
Jaaa IC, Catanhoz találtam jó oldalt (elõször regisztrálsz, majd a playre kattintasz😛), és itt Xplorer néven lehet játszani: két félét is egy bonyolult city of knights-ot meg basic game-t(na az utóbbi a catan 😄) ha gondolod itt van: Catan/Xplorer

2XP
Ha a frnacia jobban tetszik, inkább tanuld azt. Talán még többet is fogsz vele érni, mint a némettel. Olyan nyelvet tanulni, amit utálsz, úgy sem lehet hatékonyan.

[HUN]PAStheLoD
1 szó: corvinus. 😄DDDDDDDD

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

2XP
Gondolom nem a saját esze miatt került be. És az a baj, hogy az ilynek felvételét nem lehet sehogy kivédeni :/ (talán régebben a felvételi bizottságot nehezebb volt befolyásolni, mint ma egy érettségiztetõ tanárt -- amihez nem is kell sok, ezt sajnos saját szememmel is láttam --, de akinek mondjuk képviselõ az apukája, az akkor is bekerült) Ha pedig olyan kapcsolatai vannak a szüleinek, amivel mer ilyen hangon beszélni, akkor valószínûleg a diplomát is meg fogja kapni 😞

BADE
nálunk lesz latin,bõven elég lesz az+tanulni a vizsgákra

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

I.C.ram
Sõt én még a külvárosban lakó haverom is mindig basztatom ilyenekkel, hogy mikor pl elment az internete, akkor mondtma, hogy biztos elrágták a disznók a kábelt 😄 De ezeken csak jót röhögünk 😄 Vidékiek meg gettózzák le nyugodtan a városiakat, erre érzékenyek szoktak lenni 😄
Én meg németül nem fogok megtanulni...! Bár ahogy most nézem lehet kénytelen leszek!

Hát lehet bennem nem alakult ez ki... bár amikor a pesti haverjaim lejönnek, mindig megy, hogy mi csak zsíros kenyeret eszünk, meg a szokásos dolgok, de ez nálnunk abszolút vicc, de ez a gyerek... és nála 100szor értelmesebbek meg lemaradtak 1-2 ponttal, õ meg itt veri magát!

Sadist
Ahahahahaha, na az ilyet remélem elverik mint a lovat, vagy minimum kilógatják a kolesz ablakából ^^

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

2XP
Azzal még nem is lenne baj, de ez komolyan gondolja :/
Na nem baj, majd megneveljük 😊

I.C.ram
Mondjuk a németeknél unalmasabb ember nem sok létezik. Zéró humor. Ismerek pár németet, és tényleg kegyetlen unalmas emberek.
I.C.ram
Mi is basztattuk a vidékieket, meg õk is minket Pöstieket, de mi röhögve csináltuk ezt, és egy sör mellett 😄
ivjoe
LOÁL, sztem semmi köze a srácnak a Corvinushoz.😄
jesszusom... ebben se sok ész lakozik

2XP
Hát franciául soha nem fogok megtanulni az biztos. Bár nem tudom, hogy a nyelv kényessége, vagy az ott élõ emberek miatt vagyok olyan elõítélettel iránta 😊

Igen, akartam tanulni én is, tényleg utálatos..
Csak az a baj, hogy a franciák, nem akarnak megszólalni más nyelven, engem meg ez zavart.
2XP
Érdemes belolvasni a corvinusos felvi topicba, különösen egy abm nevû emberre hívnám fel a figyelmeteket, azt hiszem nem a saját lábán fogja elhagyni a gólyatábort 😄

http://www.felvi.hu/forum/topik.ofi?mfa_id=7&tem_id=5367

Csak néhány a beszólásaiból:

na te vidéki ... majd megmutatom neked, hogy milyen az igazi magyar!û

Tudom néhán yitt lévõ egyén szellemi szinvonalát meghaladja, amit néha írok, és igen: büszke vagyok rá, hogy pesti vagyok, ti akkor is idióták maradtok, de a gólytáborban nyugodtan kifejtem nektek a véleményemet a mi kis vidékünkön élõ egyedek értelmi képességeivel kapcsolatban!

te meg menj inkább haza kapálni, ahhoz nem kell túl sok ész, hogy ilyen embert hogy vettek fel?

Én meg pont akkor vizsgáztam, mikor lesett az elsõ nagy hó. Úgy be voltam rezelve, azt hittem itt a világvége, de biztos a havazásnak köszönhetem, hogy megvan a jogsim.
I.C.ram
Francia szerintem szép nyelv nagyon, de nagyon is utálatos. Egy igének kb 36 alakja van, és ez nem túlzás.
Még hogy a német a legszebb?na ne má....!!!durva, még a francia is szebb, de az angol az igazi.
ivjoe
Rutin, igen, ami a rutinpályán volt Szolnok mellett, mikor vége lett a legelsõ rutinórámnak, mondta, h akkor most vigyem vissza a városba. 😄D
Well ált. kurva reggel suli elõtt, vagy suli után vezettem. Mikor vizsgáztam forgalomban asszem 7-kor kezdtünk, én voltam az elsõ, kurva hideg volt köd, full nyálkás szar idõ, majd' szétfagyott a belem.
2XP
Rutin? Azt a rutinpályán szokták csinálni 😄
A forgalmi gyakorlás meg mindig vmelyik nagyvárosban van, úgyhogy mindenki így kezdi 😄
Amúgy ti is reggel 6-kor indultok? Én õsszel csináltam a jogsit, és amúgy is késõnkelõ vagyok, de abban a sötét nyálkás idõben alig bírtam nyitvatartani a szemem, amíg felértünk miskolcra (ahol gyakarolni kellett, tõlük 90km-re van) 😄

ivjoe
<#hehe> Engem oktató elsõ rutin órán bevitt a városba, fostam eléggé. <#hehe>
BADE
én most csinálom,holnap megyek elõször vezetni,aki jót akar magának ne menjen az utcára!😊

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

ivjoe
Aha, 2 éve csináltam jogsit és az egész kb 100-ból jött ki. :o
2XP
Azért az ált. iskolás tanárnéni kiejtését nem kellene az eredetivel összehasonlítani, hallanád a szomszédomat beszélni 😊

Angolban meg minden szót máshogy kell ejetni, mint ahogy leírod, szóval a szótanulás alapból duplaannyi meló a kezdetekkor.

Azért mondhatnál példát arra a rengeteg rendhagyó dologra 😊

ott a pont 😄

grizzly21
jáá dász iszt gánc rihtig, englis iszt niht zóó menslihesz spraaache.😊
angolban kb 40 ige van ami rendhagyo formáju, azoknak a 3 formáját megtanulod egyszer, az kb 2 óra alatt tökéletesen megvan, és annyi a magolás. mig németben..szinte minden rendhagyo, tele van szabályokkal de több a kivétel mint amikre érvényees

2XP
A névelõk tényleg problémásak, de van egy pár szabály rá, plusz ha elég ideje tanulod a nyelvet, lassan kezded megérezni, hogy melyikhez melyik kell.

2XP
Szerintem egyáltalán nem nevetséges, sokkal férfiasabb mint az angol 😊
Gondolom a bonyolultság nálad a sok szabályt jelenti, de szerintem ez így jobb, mintha a rengeteg rendhagyó szót kellene magolni.

Mert rossz hallgatni, plusz engem iszonyatosan idegesít a der/die/das... ,hogy találgatnom kell, hogy vajon milyen nemû egy szó! 😄 Semmi logika! 😊 Szvsz 😊

grizzly21
hátt, az hogy fölöslegesen bonyolult, nevetséges ahogy hangzik ha valaki beszéli, és nem is elég elterjedt. talán itt európában.
a bonyolultságát jelzi, hogy 10 éven át tanultam és csak 2.szorra lett meg a nyelvvizsga, ellenben angolt 1 évig tanultam suliban, és rögtön meglett böven a nyelvvizsga.

2XP
Nem tudom mi a bajod vele, a német a legszebb nyelv 😊
Én majd svédül vagy norvégul akarok tanulni, de elõtte inkább az angolt kellene tökéletesíteni 😊

2XP
Nekem is 60e volt 2 éve, igaz baráti áron, mert jóban voltam az oktatóval 😊

grizzly21
ezek a sztereotípíák😊

Sadist
Pl. gólyatáborban elmondták. Meg lehet látni a listát a kurzusfelvételnél. Ha valami érdekel, megnézed a részleteket, hogy mi mennyi, esetleg elmész az elsõ órára, ahol szintén elmondják a dolgokat.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

az vicces 2.5 év alatt majd a duplájára növekszik... na mind1!

de még tulipán kereskedõ... 😊)) inkább egy spanglit kérnek tõled 😊)

I.C.ram
2.5 éve kb 😊
I.C.ram
Áhh nem... ezt fogják majd mondani, hogy "húú ki ez a menõ srác? Biztos egy gazdag tulipán-kereskedõ, csapjunk le rá!" 😄
hát az nagyon anno lehetett 😊

I.C.ram
Nekem annó még 65bõl megvolt 😄
jah, meg törölgetik az arcukról a nedveket, ahogyan megpróbálsz pár szót kiejteni 😛P 😊

Jaaaa, úgy korrekt! Azt hittem fél évente kell ennyi összeget befizetni 😊
Épp most csinálom a jogsit, bõven 100 fölött van: könyvekkel, meg orvosi igazolásokkal miegymással (plusz ha a benzin ilyen ütemben növekszik, úgy fog a gyakorlati óráim ára is)...

I.C.ram
Tudom milyen a nyelv. összesen 1 hónapot voltam amsterdamban eddig 😊 Nekem azért tetszik, mert az angol-francia.német összegyúrva, és aki ezekbõl legalább 2t már tanult, annak szerintem tök könnyû 😊 és egy egzotikus nyelv. Csajok döglenek majd értem 😄
joebacsi
majd 1 hónap múlva szójj 😄

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

I.C.ram
Nem félévente 😊 Hanem a tanfolyam díja annyi. Abban repülsz x órát, megtanulod az elméletet, és a végén lehet vitorlázó jogsid is. Ha belegondolsz, hogy egy autós jogsi sincs meg ma már 100ból, bõven megéri szerintem 😊
Jajj az nagyon csúnya 😊 Biztos vagy benne? Basszus komolyan megyek hozzátok! Bõvelkedtek sport lehetõségekben, nyelvekben, és még a hím nemûekben is 😄

Háááát azér 80-90 ezer Ft-ért sportolni félévente? Bár ha élete álma, és mindenféleképpen kiakarja próbálni, akkor okés, de ha nem így van ezzel, akkor én vmi olcsóbbat választanék 😊

I.C.ram
BME-n még holland is van. Lehet azt fogom tanulni 😄
na ez az, én a némettõl idegösszeomlást kapok... épp ezért -ha tegyük fel külföldre utazok: 100%, hogy a német területeket el fogom kerülni 😄- örültem volna, hogyha vmi más nyelvet tudtam volna tanulni...ingyen

Nagyon tudnék neki örülni, ha küldenének vmi mailt, akármit... mer abba a levélbe reklámot, meg bankokat ajánlós papírokat beletettek, de ha már több papírra nem volt pénzük, legalább 1 honlapot odabigyeszhettek volna abba a fránya levélbe 😊