Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

2XP
Hát igen, van egy olyan beidegzõdés, hogy aki hülye az egyetemhez, az menjen szakmunkásnak. Pedig az ilyenekbõl nem lesz soha jó szakember, ugyanis ahhoz is ész kell. Talán ezért sem fizetik meg õket. Ha meg nincs jó fizetés, akkor akik alkalmasak lennének sem fognak szakmát tanulni, hanem inkább beiratkoznak egyetemre...

nekem akárki akármit mondd, szakmunkánál jobb, ha van egy diplomád, szakmunkások között is kevés a jó munkás, ugyanúgy, mint a diplomások között, nem lehet sztem kijelenteni, h kevés a szakmunkás...

#16577:

egyetemen általában olyan dolgokat tanulsz, ami érdekel, legalábbis magamból indulok ki, h olyan szakra jelentkeztem, aminek a tantárgyait szeretem (matek, informatika dióhéjban, persze a vannak olyan tárgyak, amik mindehol kötelezõek mint pl. pszichológia), tehát, ha adott egy tanuló, aki nem szereti az irodalmat és a történelmet, akkor annak ne számolják a pontjait ebbõl, duplázzon és kész, de ez elmondható mondjuk mindkét rendszerre, h ebbõl a szempontból igazságtalan... hiszen miért kell nekem megírnom egy magyar érettségit, ha nincs rá szükségem, alaptudást belémverik a suliban, és ha ott már bizonyítottam, h valamennyire tudom (ergo 12évvégén min 2esre teljesítettem)

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

Punker
ott is túljelentkezés van.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Sadist
Az meg a másik.

Azért például miért nem sír senki, hogy jaj szegény gyereket nem vették fel a katonasághoz, mert nem sikerült az alkalmasságija?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Punker
és lehet jobban jár vele mint ha diplomázna.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Sadist
Miért, kötelezõ mindenkinek egyetemre/fõiskolára járnia? Sokan ezt alanyi jognak érzik. Aki buta, vagy nem tanul, az bizony ne menjen egyetemre, mert fölösleges ha csak végigbukdácsolja, vagy néhány félév után kihullik. El lehet menni szakmát is tanulni.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

magus
ha az lesz mint volt regebben (mentoraink mondtak) akkor konstans szivatni fognak, szeszt egy darabig tenyleg nem latsz, lany az ugye nincs-.- fura egy humora van a vik-es mentoroknak😄 (illetve nalatok seniorok asszem)

grizzly21
na mesélj
egyébként bekapod😊

Balo
Nekem elmondhatod, nem tudok menni😊

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson

Balo
Eddig is most is a pontszámok fele múlt a középiskolai teljesítményen. És igen igazad van: csak a legjobbak kerülnek be az egyetemre. Mért kerülne be a gyengébb? Ha a keretszámot nem csökkentik, akkor úgyis a legjobb x embert veszik fel. Aki meg kevésbé jó, annak nem muszáj egyetemre járnia.
Ha meg csökkentik a keretszámokat a megfelelõ területeken, azzal csak a munkanélküli pályakezdõk számát csökkentik.

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson

magus
uh, tegnap reggel jottem haza golyataborbol, tegnap este meg mindig azt se tudtam hol vagyok, durva volt

(oszinte reszvetem annak aki bme-vik golyataborba megy, tudom mi lesz ott😄 )

nem tudom hogy fognak alakulni a keretszámok, de nekem az jön le az 500pontból, h még jobban ki lesz élezve a középiskolai tanulmányokra a felvételi pontszám, na most sztem ebbõl következõen télleg csak a legjobbak kerülhetnek egyetemre, legalábbis sztem a mostaninál a kiválasztás célzottab lesz, ebbõl következõen már sokan középsulinál abbahagyják tanulmányaikat, és mennek szakközépbe, jobb esetben. na most, amit BADE-nek is mondtál, nem lesz különbség 90 és 92 százalékos érettségi vizsga között, tehát télleg csak a jobbak tanulnak majd tovább, aki meg kevésbé jó, az meg lemarad?! igazságtalan, sztem a legjobb rendszer a régi volt, ha a diákoknak kétszer is kellett szenvedni, meggondolták, h nem adják be olyan egyetemre a jelentkezést, amirõl kibuknak mondjuk fél év után... a tandíjról meg ne beszéljünk, mert felhúzom magamat, ennyi erõvel kifizettethetnék nagymamámmal visszamenõleg a diplomáját

Balo
A felvételi pontok nem tudom hogy jönnek a tandíjhoz. Annak mértéke csak az egyetemei teljesítménytõl függ. Mért termelnénk több munkanélkülit? Ez hogy áll összefüggésben a felvételi rendszerrel? (Csak a felvételi keretszámokkal.)

igen, csak ha megfigyeled, h akiknek ennyi pontot kell összeszedni, azoknak már fizetni is kell... a másik pedig, h így még több munkanélkülit termelünk, akik majd kimennek Nemigazországból vhova a környezõ irszágokba, hozzánk meg jönnek a segédmunkások...

Balo
Nem igazán, ennyire nem húzná szét a mezõnyt. Úgy nem lenne különbség a 90%-os és a 92%-os dolgozat között.

BADE
ezt ugyanúgy meg lehetett volna oldani 144 pontos rendszerben is

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Balo
Azért lenne job ez a rendszer, mert jobban kiadná a különbségeket, és könnyebben meghúzható lenne a vonal, mert nem lenne annyi ugyanannyi pontos.
Mondhatod a hátrányait!

BADE
ezek betegek,miért nem 1 millió pontot lehet vinni?

ColdFire
én errõl nem sokat tudok még, mert általánosba járok, de azt tudom, hogy szar dolog 😄

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Punker

Én is valami hasonlóra gondoltam, akkor megnyugodtam. köszi.
ivjoe
Hát, nekem nincs online beiratkozás (SZTE), de ez sztem csak arra való, hogy lerövidítsék a személyes beiratkozást. Mivel ott meg kell jelenned, igazolnod kell magad, be kell mutatnod az érettségid, nyelvvizsgád stbstb.
Köszi és mi az a szándéknyilatkozat, ez nem egyenlõ az onlines beiratkozással?
ivjoe
A beiratkozási lapot beiratkozáskor kell kitöltve vinni.
Mák, h neked 4-én van beiratkozás, nekem akkor kezdõdik a suli. :C
A beiratkozási lapot és azt az onlines bejelentkezést, ugye nem kell beküldeni? ha nem majd a beiratkozásnál 09.04-én visszük magunkkal. nem tudom miért maradt meg bennem a 08.15-e, tegnap be voltam pánikolva, hogy ezeket le kellett adni, igaz az van a levélben, hogy határidõre beküldeni, de határidõ nuku. Nálatok hogy van a BME-n.
2XP
Ok 😄

na mind1, ha fent vagy pesten, akkor jelezz, azt akkor csapunk vmit 😊

minden le van írva a lapokra
olvasd el õket figyelmesen

football without ultras is nothing

grizzly21
ezt még nem hallottam. és akinek nincs internete?😊

Balo
A nyelvekre interneten kell jelentkezni, a nyelvi tanszék honlapján, de nemtom fejbõl a címét...

2XP
Sajnos nem miskolcon, hanem még 90km-rel északkeletebbre :/
Kellett itt nekem panaszkodni, ma felhívott az egyik ismerõsöm, hogy menjek csináljam meg a vírusos gépét. Ehh, szuper, a "kedvenc" idõtöltésem 😊

aztmondtad miskolcon laksz? mert ha közelebb csinálhatunk programot 😊 mondjuk feljössz vmikor pestre, amikor ott vok én is, aztán sörözünk egyet meg körbenézelõdünk 😉

I.C.ram
Hát én is csak annyit tudok, ami a lapokon van. Szerintem mindenre a reg hét alatt kell jelentkezni, ami ilyen plusz dolog, hogy nyelv, támogatás stb.
grizzly21
te Icram,nem tudod hogy BME-re mit kell intézni? Nyelvekre mikor kell jelentkezni? Meg az ilyen támogatások miatt is lehet hogy kéne valami. (nem koleszos leszek nem azért kérdezem, de van valami más is asszem)

A kis vidékgyalázó gyerek is vidéki<#vigyor3>. Beírta még régebben fórumon az email címét, iwiw-en 5 másodperc alatt visszakerestem, Üllõi, az meg legjobb tudomásom szerint vidék még.<#mf2>
I.C.ram
Ja elvileg lesz egy regisztrációs hét, amikor a tárgyaidat kell felvenned, stb. De ez iskolánként változó.
Fiúk, az elsõ héten, szóval szeptember 4.-étõl számítva 1 hétig még ilyen beiratkozások lesznek? vagy már elkezdõdik rendesen? 😊 lehet hülyeséget kérdeztem, de vmi ilyesmit hallottam 😊

2XP
Hmm, nekem pl. semmi dolgom 😊 Gólyatábort a helyszínen kell fizetni és ennyi az összes infó róla (a helyszín titok a megérkezésig). Albérlet már van, viszont beköltözni még nem tudok, úgyhogy a szept. 4-ei kezdés elõtt lesz 4 napom, hogy megvegyem a bútorokat, bekötessem a tv-t, netet, felvigyem a cuccokat, meg egyáltalán berendezkedjek. Húzós lesz.
A haverjaim pedig vagy nyaralnak, vagy dolgoznak, vagy messze laknak, és mivel már nincs suli nem buzozgatnak be 40km-rõl naponta, úgyhogy egyedül ülök itthon a gép elõtt. Ez a nyár sem úgy tellik ahogy elképzeltem 😞
De legalább sikerült egy kisebb webes melót szerezni, a gólyatábor + néhány számtechalkatrész ára kijön belõle.

biztos mindenki albérletet keres, meg GT-t intéz... meg amúgyis a sok papírmunka.. mondjuk én az utsó 200hsz-t nem olvastam vissza

football without ultras is nothing

I.C.ram
nagyon meghalt itt mindenki.
Csak tömjétek meg a fejét kis vidékgyalózónak ---<#taps>
BADE
valszeg én is focira jelentkezek majd,ha lehet

ffxi
Üdv!
Mit takar az aug. 11-i határidõ egyes intézményeknél. Most mát csak költsétérítéses formában lehet, nem?

Fákjúal!

Sadist
Igen, csak általában a másodikért fizetni kell.

grizzly21
egyszerre 2 sportra is lehet ugye?

Balo
Üdv mindenkinek, újra itthon. Amint látom lekéstem a gólyatábor jelentkezési határidejét (maradtunk még plusz pár napot), ami amúgy se gond, mert a pénzemet elköltöttem😊

A sportlövészet az én fejemben is megfordult, sõt 5 eFt/félévért simán meg is érné, de így elszomorító😞
Marad a foci, ami mondjuk elfért volna mellette.

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

grizzly21
a kis rohatt, nem keménykedem - nem szeretem az ilyen embereket -, de majd visszaveszünk a pofájából, ha más nem, ésszel... 😉

lamase
biztos sokszor kérdezték már, de megkérdezem azé.. hogy van ez a pontszámítós dolog?

Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.

grizzly21
bme-s levélben jött a sok reklám között