Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az átlag meg mindenkinek számít, aki egy kicsit is komolyan veszi a továbbtanulást. Egyetemre nem azért megy az ember, hogy minden tárgyból kettessel végigbukdácsoljon, legalábbis a normálisabbja. Persze aki csak a lazulás és az egyetemista életérzés miatt jár egyetemre/fõiskolára, az valószínû bukdácsolni fog, de nagy eséllyel ki is hullik a rostán.
Az a havi tizenezer forint plusz meg szerintem nem mindegy. Ja, persze, ehhez tanulni is kell, nem csak beadni egy nyomtatványt, hogy én kérek ennyi meg ennyi pénzt, mert nekem az szerintem jár.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Akinek nincs hely a vizsgán az ir oda ahova kell hogy emeljék meg a létszámot.
mellesleg átlag kit érdekel? Ha ennyire érdekel akkor tanulj, amugysem hiszem hogy sokan vesznek fel sokkal többet mint 30. És különben is az a pénz amit ösztöndij néven osztogatnak az kutyafüle
A kreditindexes baromság bevezetése mellett meg a c is szükséges, mert ha valaki bukik egy tárgyból, az abszolút nem ront a tanulmányán semmit, mert fixen 30-al osztanak. Így legalább aki mocsok sok kreditet felvesz, aztán felébõl megbukik az fizessen, mint a katonatiszt.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
http://goo.gl/gd6Zi5
„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson
Azért ez mekkora köcsögség, hogy tárgyfelvétel végén találnak ki egy ilyet...
A rektori utasítás értelmében a hallgatótól kötelezettségei elmulasztása, vagy késedelmes teljesítése esetén különeljárási díj szedhetõ az alábbi esetekben:
a) kollégiumi díj késedelmes befizetése esetén 1200 Ft/alkalom,
b) vizsgáról való igazolatlan távolmaradás esetén 3000 Ft/alkalom,
c) az adott félévben felvett de nem teljesített tárgyak esetén 1200 Ft/nem teljesített kredit,
d) a BME Tanulmányi és Vizsgaszabályzatában meghatározott további esetekben 1200 Ft/alkalom
A felsorolt térítéseket legkorábban a 2006/2007. tanév II. félévében mulasztott, vagy késedelmes teljesítés esetén kell fizetni.
„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson
mégis miket tanitottak? mennyire nehéz megcsinálni? nekem középfoku nyelvvizsgám van, de kicsit megeröltetném magam tudnék felsõt is csinálni, imádom az angolt, fõleg beszélni, az ilyen nyelvtani értelmetlen szarrágást nem szeretem.
Nálunk kicsit olcsóbbak ezek a dolgok.
elsõ iv ugye ingyenes, utána pedig aszem 800, de erre nem kerítettem most sort.
a dékáni 2500..
azóta emeltek az árakon, amióta eltörölték a beiratkozási díjat. bár elvileg semmi köze egymáshoz a két dolognak..
nemteljesített kreditrõl nem tudok nyilatkozni, de egykét éve még úgy volt, hogy akkor fizettél kb 10-15kt hogyha a kreditek felét sem teljesítetted, azaz 15 öt.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
azt, hogy mennyire éri meg, azt sajnos nem tudom megmondani még, egy félév után, egy felsõbbévest kéne szereznetek. amit én hallottam, meg amit láttam állásbörzén, hogy el lehet helyezkedni vele, de nem tudom, hogy csak Mo.-n e ez a helyzet, de a multikon kívül nem nagyon vannak direkt mûmenedzsereknek hirdetések. pl amit láttam állásbörzén, hogy lazán elvisznek projektmenedzsernek egy villamosmérnököt, vagy gépészmérnököt. de ne vegyétek készpénznek, mert nem ástam bele magamat, eleve óra helyett nézelõdtem ott. keressetek egy utolsó éves/végzett mûmenedzsert.
elsõ félévben csak gazdasági óráim voltak gyakorlatilag. vállalatgazdaságtan, mikro, marketing, analízis. volt még térinfo, meg bevezetés az informatikába. utóbbi lófaszt nem ér, régebben ért, tanultál programozni, ilyesmi, most kisírták a segghülyék, hogy ne legyen, mert nehéz... nc. következõ félévtõl lesz fizika, kémia, anyagismeret, gazdaságiból eltûnik pár egy idõre. érdemes megnézegetni, hogy milyen órák lesznek még késõbb, gtk.bme.hu asszem. tanulsz sok érdekes dolgot amúgy ezen a szakon, bár arra számíts, hogy sok mindenbõl elméletileg "butítottat". ez néha kimerül abban, hogy az elõszót nem kérik, néha tényleg kevesebbet.
hogy én maradok-e azt nem tudom. megvárom még a 2. félévet. egyenlõre várok, h kiderüljön, h mi érdekel jobban, s döntsek, most nagyon arra húzok, hogy ezt nincs értelme elvégezni, azalapján, hogy projektmenedzsernek elvisznek egy mérnököt, közgazdász meg annyira univerzális, hogy bármit felvehetsz. tekintve pl, hogy a gazdaság & menedzsmentesekkel az elsõ félévben ugyanazok az óráink voltak, (najó nem, nekik térinfo helyett pszicho volt, ami neküónk késõbb lesz), s a választhatókkal elég széles skálán mozoghatsz. én pl most felvettem egy ilyen tantárgyat, hogy vizuális illúziók (^^).
football without ultras is nothing
Amúgy így utólag lehet mégis az orvosira kellett volna menni, igaz, hogy lennék vagy 30 éves mire dolgozni kezdenék, de legalább tudnám, nagyjából merre tart az életem 😞 És kimaradtam volna ebbõl a bolognai hülyeségbõl is.
http://mti.hu/cikk/145302/
Egyfajta tandíjat, hivatalos nevén fejlesztési részhozzájárulást (fer) vezetnek be a felsõoktatásban, eszerint 2008. szeptembertõl az alapképzésben 105 ezer, a mesterképzésben 150 ezer forintot kell évente fizetni - jelentette be Hiller István szakminiszter a kormányszóvivõi tájékoztatón. A tárcavezetõ elmondta: ettõl az intézmények plusz-mínusz ötven százalékkal eltérhetnek. Így az alapképzésben havonta minimum 4.375, maximum 13.125 forintot kell fizetni. Hiller István szerint az intézkedés igazságosabbá teszi a felsõoktatás rendszerét, növeli az egyetemek szabadságát és jutalmazza a teljesítményt.
sadist, annyira nem rossz ám, mint amennyire mindenki agyában benne van tévesen a magyar szellemiség miatt a menedzsmentrõl alkotott tévképzet-.- hú de hosszú mondat lett.
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
és velünk mi lesz azt nem tudod? Mármint akiket tavaly vettek fel. Végig ingyen lesz, vagy csak a felsõ 10 % ? Annyi verziot hallottam már..