Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Nincs valakinek Érettségire Felkészítõ Feladatgyûjteménye informatikából? Pár (megadott) feladat szövegére lenne szükségem belõle egy elõadáshoz...

grizzly21
a te szokodon talán😊
de az azért tény hogy a közgáz 80% án a szakoknak kutyafüle az ahhoz képest amit a bme-n nyomatnak. igaz Icram?😊 vagy te eltés voltál?
Na mindegy, ismerek embereket akik nálam kicsit gyengébben tolták a matekot meg miegymást suliban, õk most 30 kredittel ficánkolnak, én pedig erõsen megszenvedtem a 20 körüliért.

azért gondolják sokan ezt, mert az órákra egyáltalán nem kötelezõ bejárni, beadandó sincsen, zhzk is nagyon kevés, katalógus meg egyik órán sincsen, viszont a vizsgák és a tananyag semmivel sem könnyebb mint akárhol máshol

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

grizzly21
azt senki nem mondta, de számomra magától értetõdött, mivel közgáz😊

ki mondta h annyira nagyon könnyû? 😮 könnyûnek könnyû, ha az ember beállítottsága a gazdaság és informatika...

grizzly21
egyébként állitolag a ti szakotok sem olyan könnyü ám.
meg több a gazdasági cucc értelemszeruen ami nem jo-nekem. de az konnyit rajta talán.
én azt hittem büfészakon vagy

én is külföldre szeretnék menni, valszeg ersténél fogok dolgozni, és megyek ki ausztriába...

grizzly21
naja, ennek ellenére itt azért mindenki pont azt választotta amit nem tanácsolt az iro😊

2XP
Csak a mi szakunkon van ennyi, sehol máshol, pedig egy közgazdásznak ezek elég alapvetõ tárgyak lennének, és ennyi kell is minimum, hogy legalább az alapokkal megismerkedj.
Nálatok azért más a helyzet, egy gazdinfósnak bõven elég egy félév is.

2XP
😊

DEFINITION OF COLLEGE

College is basically a bunch of rooms where you sit for roughly two thousand hours and try to memorize things. The two thousand hours are spread out over four years; you spend the rest of the time sleeping and trying to get dates.

Basically, you learn two kinds of things in college:

1. Things you will need to know in later life (two hours).
2. Things you will not need to know in later life (1,998 hours). These are the things you learn in classes whose names end in -ology, -osophy, -istry, -ics, and so on. The idea is, you memorize these things, then write them down in little exam books, then forget them. If you fail to forget them, you become a professor and have to stay in college for the rest of your life.

It's very difficult to forget everything. For example, when I was in college, I had to memorize --don't ask me why-- the names of three metaphysical poets other than John Donne. I have managed to forget one of them, but I still remember that the other two were named Vaughan and Crashaw. Sometimes, when I'm trying to remember something important like whether my wife told me to get tuna packed in oil or tuna packed in water, Vaughan and Crashaw just pop up in my mind, right there in the supermarket. It's a terrible waste of brain cells.

CHOOSING A MAJOR

After you've been in college for a year or so, you're supposed to choose a major, which is the subject you intend to memorize and forget the most things about. Here is a very important piece of advice: be sure to choose a major that does not involve Known Facts and Right Answers. This means you must not major in mathematics, physics, biology, or chemistry, because these subjects involve actual facts. If, for example, you major in mathematics, you're going to wander into class one day and the professor will say: "Define the cosine integer of the quadrant of a rhomboid binary axis, and extrapolate your result to five significant vertices." If you don't come up with exactly the answer the professor has in mind, you fail. The same is true of chemistry: if you write in your exam book that carbon and hydrogen combine to form oak, your professor will flunk you. He wants you to come up with the same answer he and all the other chemists have agreed on. Scientists are extremely snotty about this.

So you should major in subjects like English, philosophy, psychology, and sociology -- subjects in which nobody really understands what anybody else is talking about, and which involve virtually no actual facts. I attended classes in all these subjects, so I'll give you a quick overview of each:

ENGLISH: This involves writing papers about long books you have read little snippets of just before class. Here is a tip on how to get good grades on your English papers: Never say anything about a book that anybody with any common sense would say. For example, suppose you are studying Moby-Dick. Anybody with any common sense would say that Moby-Dick is a big white whale, since the characters in the book refer to it as a big white whale roughly eleven thousand times. So in your paper, you say Moby-Dick is actually the Republic of Ireland. Your professor, who is sick to death of reading papers and never liked Moby-Dick anyway, will think you are enormously creative. If you can regularly come up with lunatic interpretations of simple stories, you should major in English.

PHILOSOPHY: Basically, this involves sitting in a room and deciding there is no such thing as reality and then going to lunch. You should major in philosophy if you plan to take a lot of drugs.

PSYCHOLOGY: This involves talking about rats and dreams. Psychologists are obsessed with rats and dreams. I once spent an entire semester training a rat to punch little buttons in a certain sequence, then training my roommate to do the same thing. The rat learned much faster. My roommate is now a doctor. If you like rats or dreams, and above all if you dream about rats, you should major in psychology.

SOCIOLOGY: For sheer lack of intelligibility, sociology is far and away the number one subject. I sat through hundreds of hours of sociology courses, and read gobs of sociology writing, and I never once heard or read a coherent statement. This is because sociologists want to be considered scientists, so they spend most of their time translating simple, obvious observations into scientific-sounding code. If you plan to major in sociology, you'll have to learn to do the same thing. For example, suppose you have observed that children cry when they fall down. You should write: "Methodological observation of the sociometrical behavior tendencies of prematurated isolates indicates that a causal relationship exists between groundward tropism and lachrimatory, or 'crying,' behavior forms." If you can keep this up for fifty or sixty pages, you will get a large government grant.

Wreck86
hali!
ha van két nyelvvizsgám,és más szakra felvételizek(nem jelntkezhettem át),hogy párhuzamosan csináljam,az hány plusszpontot ér a mostani érettségiben?
köszi

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

grizzly21
mondjuk nekem ez nem érdekes, mert ugyis azt fogom csinálni amit szeretek és amit sehol nem tanitanak (itthon), (flash), de egy diploma kell.

igencsak könnyû, viszont elõnye hogy gazdaságinformatikusok még nem kerültek ki egy egyetemrõl sem, tehát a piac nem telített...

grizzly21
hm, hát nem tudom.
kicsit komolytalannak tünik, mármint nem kemény ami persze nem baj feltétlenül.bár ki tudja
Most irtam egy akkor egyest fizikából hogy a javito fogja szégyellni magát amikor megnézi

hát nagyon alapszinten nyomják, én csak néztem, hogy ezt minek? save dialoggal fájl mentés, meg listboxba textboxból adatok felvétele, stb.

nálunk nem mindenkinek 😊 asszem 2XP-nek is 2 félév mikor, 2 félév makro van... szóval õk szopnak 😄

I.C.ram
mikromakró mindenkinek 1 félév alatt van 😄
basic-et oktatnak egyetemen? :c
és csak mi szopunk anallal meg bsz-el a valagunkba x félévet _egyszerre_??

football without ultras is nothing

I. félév: analízis, vállalatgazdaságtan, statisztika I., közgazdaságtan (mikormakro egy félévben), gazdaságinformatika alapjai plusz választhatónak: IT biztonságtechnika (ilyen hackerkedés meg miegymás 😊)

II. félév: lineáris algebra, számítógép architektúrák, számítógép hálózatok, jog plusz választhatónak: gazdaságtörténelem, környezetpolitika, alkalmazásfejlesztés

grizzly21
milyen targyaid vannak ebben v elozo felevben?

grizzly21
én elhiszem, a kérdésre válaszoltam csak

visual basic, és télleg igen 100% lett 😛

grizzly21
valoszinuleg ja.
milyen nyelv?

na mivan mindenkivel? csak én írom itt a 100%-os prog zhkat? 😉

😊)))

football without ultras is nothing

2XP
Akkor most töltsd le a 2006-os emeltet is 😊

ehh hát most töltöttem le a 2006os matek érettségit(középszint), aztán meg is odlottam 90%osra, röhej az egész
grizzly21
akkor legyen kötelezõ. csak az a baj hogy itt mindenki ugy áll hozzá hogy megtanulja a definiciokat amiknek semmi értelme (pl én hol nem szarom le mikor élt Taylor és mit csinált), megcsinál egy kettest és ugyanott van mintha nem is tanult volna ilyet. ha valamit kötelezõvé tesznek azzal azt is elintézik hogy mindenki utálni fogja ezért elvbõl nem tanulja

2XP
Elküldtem mailben mindkettõt. Én sem voltam benn órán, és 4-est kaptam 1 napos tanulással 😊 Tipikus t karos tárgy...

gazdaság töribõl van neked jegyzeted? esetleg egy beadandó copyd, ami alapján megtudnám írni az enyémet? mert egy órán nem voltam bent, és fingom nincs az egészrõl :$

2XP
Pedig sokkal szívesebben tanultam volna, mint mondjuk a kiváló ismeretelméletet és a gazdaságtörténetet :

Amúgy lehet már tényleg kezdek meghülyülni 😊

I.C.ram
Ez most nagyon stréberûl hangzott 😄
I.C.ram
A mai anyagiasodott világban sajnos mindenhez kell már bizonyos fokú gazdasági ismeret, viszont egy fizikai tanulmány nem igazán szükséges úgy általánosságban.

Én nem bánom ,hogy tanulunk ilyet is, sõt szerintem szeretném is, ha nem lenne kötelezõ, és akkor tanulnám, ha kedvem van hozzá.
2XP
Pedig mi elég sokat könyörögtünk, hogy legyen fizika, de nem engedik 😞

Balo
Addig még lesz egy ZH makró-ból a 12. héten. A 14. héten bármelyik pótolható.
Szar dolog ez a közgáz, fõleg hogy kötelezõ (ennek ellenére közgázon nem tanulnak pl fizikát). Azért nem mondanám rájuk hogy értelmetlen. Elvégre ha egy vállalkozásba kezdesz (amire azért jó sok esély van), akkor nagyon hasznos pl. az üzleti jog. Talán nem ezeken fog múlni, hogy bennmaradunk-e.
Attól nem félek hogy kirúgnak, csak attól, hogy az elbukott kreditek után több tízezer forintot fognak kérni... Ami elég húzós.

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson

I.C.ram
Ezek a szar utódtárgyak nekem is lesznek 😞 Bár üzleti jogban nem vagyok biztos, de valamelyik szakirányban ilyen is van az tuti.
grizzly21
14.hét ? az még jo messze van.
egyébként ha tényleg bevállalod azt nagyon megköszönném majd, és meghálálnám.
Most második félévre 41 kreditet vettem fel, ugyhogy nem sok esélyt látok arra hogy a mikrora is szenteljek idõt. elsõ félévben kb 2-3 orát azért tanultam rá, olvasgattam egy jegyzetet neten de még a kettesre sem volt elég.
legrosszabb esetben egyébként nyáron megtanulom (hogy én milyen naiv vagyok hogy ezt mondom, amikor tudom hogy ez ugysem fog megtörténni).

Viszont a legnagyobb para, hogy ezután még nincs vége! én most vállgazd és menedzsmentet tanulok, eddig még nem volt számolás, és az elõadok korrektek voltak (nem ugy mint bánoczy-akinél kétszer voltam), igy ezt meg fogom tudni tanulni, viszont lesz olyan is hogy üzleti jog! ez már a több a soknál. 3 -szerintem- tökértelmetlen tárgyat tanulok, ami ilyen gazdasági. alig érnek többet kreditben a programozások.
na mindegy minek siránkozok itt, ebben a félévben eldõl hogy ittmaradok e vagy sem, ha a másodikat elkezdem akkor már végigszenvedem mert csak 3 év az egész.

I.C.ram
De a kémia sikerült 😄

Mikró-t meg gyorsan átlapoztam, és a kiemelt részeket elolvastam, de mire már a ZHhoz értem el is felejtettem mindent.

Az meg mekkora szívás, hogy 13-14 héten lesz. 14. héten alapból írok valami 8 ZH-t + a pótok, amibõl a mikroóval együtt van 2.
Balo
Akkor ne légy meglepõdve... (Amúgy néha elgondolkozok azon, hogy lehet nem is a suli nehéz, hanem a diákok - engem is beleértve - lusták, de nagyon, és így nyavalygunk, jogtalanul)

Megírom mindenkinek persze😄 Nem nagy cucc ám, elég átolvasni az összefoglalót VIR-rõl. Tényleg nem lett itt meg senkinek? Amúgy majd 14.héten lesz pótZH...

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson

I.C.ram
7-8 óra összesen? 😄 Kémia féléves vizsgámra nem tanultam ennyit 😄

Szóval, akkor megírod helyettem is? 😄
Balo
Rövid hajam van😄
Jó tanultam bevallom, de nem sokat, kb 7-8 órát összesen, elõadásra nem járok...
Ennyi ráfordítás talán megér egy jobb jegyet, ha már másból kétszer ennyi tanulással is bukik az ember😊

Éljenek az iskolák, ahol nincs tavaszi szünet!

magus
tegnapi zh felejtõparty annyira jóra sikerült, h még mindig forog minden : S

grizzly21
ja erre nem is gondoltam, tanultál rá? ugy könnyü 😛P 😄DD

I.C.ram
Najó ,de te tanultál is rá, és azt nem ér 😄
grizzly21
hopp az nem gyenge! nincs kedved megnézni hátha tudsz ennél jobbat is? némi készpénzért?😄 rövid haj elõny😊

Balo
Háhá, kivétel erõsít, no meg a 70%-om😊

magus
dota-> 10-0

vállgazdhoz már nem volt idõm : /

2XP
Nekem is épp ma volt mikro negyedéves 😊

Ja, ma megkaptuk a tanulmányi tájékoztató kiegészítését, az egész egyetemen egyedül nekünk van szigorlat a bolognai képzésben :@ 3. félévben a matek tárgyakból (anal, linal, valszám), 4. félévben a közgáz tárgyakból (mikro, makro, nemzgazd, piacszerk), csodálatos lesz... De ennek is mi értelme, amikor egy évre rá már diplomázni meg újra felvételizni kell?

grizzly21
a mikró itt mindenkinek mumus😊

I.C.ram
Na a 6 ZHbõl 4 meglett 😊

Matek, Vasúti futómûvek, programozás, mûszaki rajz megvan 😊
Statika, mikró nincs 😞