Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

light00
nézd meg az elözö évek különbségeit, és abbol ki leeht kalkulálni. 😊
legalább 2-3 számadatbol egész jol megsaccolhato.

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

Idén mennyire várható az építészmérnöki BSc szakon a ponthatár? Tavaly 102 volt az a kérdés mennyire viszik fel várhatóan.

light00
huh. Végre, kémia rulz^^
amennyit tanultam, kb olyan nehéz is votl a tétel 😄
(szal semennyire😄)
kihuztam a benzolt. elemzésre. hát örültem a fejemnek😄DD
kisérletet pofátlan modon elk**tam, azt nagyon szégyellem 😞
de amugy végre ez is kipipálva, márcsak a többi 3 van, sok szerencsét elöre is azokra mindenkinek^^

Gnome
túllettem a törin...jakobinus diktatúrát húztam és utólsó elötti voltam durvavolt...eleinte nemjutott eszembe semmi majd szépen lassan összeszedtem mindent..a végén tettek fel kérdéseket és ennyi...remélem meglesz az 50 pont..

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

részvét.. :|
énis kémián aránylag azt húztam amit nem akartam volna 😛

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

zmeor
lehetne fordítva is

pl van 20 tétel

és csak 1 et tudsz..
pont azt húzd...😊
vagy ha olyat húzol ami nem megy, rakd vissza és keverd össze

leszarom a konfigod...

25 tételbõl 23-at biztosan tudtam.
és azt húztam, ami nem megy 😞

light00
amugy most mondták neekm hogy kitették, hogy ki mikor érettségizik. szerintem te is tedd azt, hogy kérdezz valaki sulibanlakót, vagy havert, hogy mikorra tették ki a nevedet.

ok köszi,én is 20-ra emlékeztem csak nem voltam biztos benne

light00
emelten kell szobelizni
középszinten csak akkor, ha 10 és 20% közötti értéket értél el. Akkor kell csak.

grizzly21
emelten mindenképp kell,
közepen semmiképp sem kell.
ergo tökmindegy hány pontod van, az számit hogy milyen szintre mentél.

szasztok!
légyszi áruljátok el hány ponttól nem kell szóbelizni matekból?
köszi<#worship>

igen mi naívak azt gondoltuk hogy valami hasonlóra számíthatunk... jó látni hogy legalább van olyan aki hasznát is fogja venni ennek (remélhetõleg😊

Cuchulainn
Nekünk nincs és nem is akarom hogy legyen...szerintem megöngyilkolnám magam órán 😊

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

ivjoe
A mikroelõadáson szó nem esik arról, hogy mi az államháztartás és mi a költségvetés államadósság de maradjunk pénzügy témában egyáltalán hogy mi a THM. -.-
Szóval most mirõl beszélünk?
Bucser
közgáz témához:

A Mikro és Makroökonomia mióta világ a világ kötelezõen választható tárgy volt még a régi rendszerben (kredit elõtti). Azaz muszáj volt megcsinálni csak te választottad meg mikor és hogy. Akárcsak aJogi alapismeretek szociológiai alapok és pszicho alapok.

Most a kreditrendszerben ugye nem kötelezõ semmit sem megcsinálni a választottakból csak a választható tárgyakból kell csinálni X-et (amit a TO meghatároz)

De mivel a közgáz az alapmûveltség része és Magyarországon nagyon alacsony színvonalú a pénzügyi kultúra (pl emberek 90%-a nem tudja megmondani, hogy mit szabályoz a monetáris politika vagy alapvetõ dolgok, mint pl.: hogy mi az államháztartás és mi a költségvetés államadósság de maradjunk pénzügy témában egyáltalán hogy mi a THM) Ezért nagyon könnyen megvezethetõek mind a bankok mind a politikai pártok által.

Ezt úgy kívánják helyrebillenteni, hogy kötelezõvé teszik a tárgyakat beépítik a kurzuslistába. Egyébként közgére mindig szükséged lehet, még ha az óra nagy részét át is alszod valami derengeni fog az alapokból.😊 (nem úgy mint teszem azt nekem a technológiai ismeretek egy harmadrészt mérnök kétharmadrészt gazdasági szakon)

just my 2 cents😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

az engem már biz' nem nagyon zaklat... 😄

light00
mindenhol -.-

akkor én már nem értek semmit....:o

igen a mi iskolánkban.

ivjoe
Nem, mint mondtam tavaly ugyanezen a szakon nem volt mikro, bsc-ben van. -.-
light00
középszintü érettségi két dátumban van:
18-19é20
illetve
25-26-27
najo, pontosabban két intervallum😄
amelyik hétre beosztották az osztályod, azon a héten kell bemenni az elsö nap, reggel 8ra, a megnyitora. Akkor mindenkinek elmondják, hogy mikor fog érettségizni. Azaz melyik nap.

te tudod. 😄 mi nem tudhatjuk.

xy21
közép...nekem eddig annyit mondtak hogy 20 vagy 21.
Na de most akkor mikor?

közép-emelt? elméletileg megkaptad papíron, vagy osztályfõnök elmondta.

xy21
nem tuggya valaki mikor lessz infó szóbeli???

light00
Vagy csak nem tudsz a többiröl 😄
Én is egy-kettöt utolag tudtam meg, hogy van. 😊

nekünk mindenból 😊 legalábbis én utánajártam, de angol kivételével mindre bejártam 😛 tudod arcról megismernek aztán, á ez ittvolt... 😄

Blekk Síp
Nekünk egyedül fizikából volt konzultáció. (én infobol érettségizem)
Érdekes dolgok ezek... 😄

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

Blekk Síp
Ja és köszi a segítséget!!! =)

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

én azért bejártam konzultációkra, ott megtudtam mikor, miért hogy...

Blekk Síp
Mi nem kaptunk semmilyen behívót ez a legszebb az egészben, csak megmondták, hogy 18.-án 8-ra menjunk be. Bár gondolom akko fognak adni vmi lapot, hogy mikor kell vissza mennni.

akkor meghajlok ó akaratotok elõtt. 😄

grizzly21
nem, mert ennek a tárgynak nincs folytatása😊

ja. mi. más iskolában ez nem trendy XD

#19353: receptet megadsz htx 😄

magus
😄 ezt eszem reggelire

light00
(nyemis. nem emlékszel a "nagy" megbeszélésre, tudod, bolondballagáskor. Na, akkor kaptunk)

lehet csak olyan kapott aki jelentkezett valami emelt szintre, mert ugye mellé csak azt kaptad hová mész emelt szintre 😛

VBK-n van olyan részleg amivel esetleg a kereskedelemmel és a termékek gyártásának irányításával foglalkozol, ott szükség lehet ilyenekre 😄

mondjuk nem tudom hogy az elõbb imént leanyáztál-e vagy a kedvenc kajádat mondtad, de igazad lehet hogy nincs szüksége mûszaki illetõségünek ilyen dolgokra...

magus
elenyészõ részét hasznosítod a megtanultaknak, egy mûszakis arc sosem fogja használni a haszonmaximalizációs görbék negatíg meredekségét.

light00
magyar: szöveggyüjtemény
töri: atlasz
német/angol: semmi
a választott pedig az ami, amugy ezek rajta vannak a behivon. Legalábbis én kaptam oylan lapot amin rajta van mit kapnk és mit kell vinni.

Blekk Síp
Középszíntû szóbelin kapunk forrás anyagot, illetve törin térképet?

nem lehet hogy ezek az alapok tûnnek csak használhatatlannak? késõbb lehet hogy olyat fogtok tanulni amit tényleg hasznosítani is tudtok madj, csak valamire rá kell alapozni azt is...?

light00
amelyiket megadja az iskola. De lehet akár egy tantárgy is.

Hali! A szerzett pontokat melyik két tantárgy eredménye után kapom?

magus
le, elõtte odamész és kihúz

azért ez nem 100%-osan igaz. nem állítom, hogy sajnos a nagyon nagy része nem ilyen, de van pár tanár aki azért benne van az iparban és tudja mirõõl is beszél

light00
aki meg annyira sem, az könyvet ir róla.<#idiota>

Sadist
Aki tudja csinálja, aki nem, az tanítja.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

PíszLávJuniti
a vizsga napján is le lehet még mondani a vizsgát bentrõl?

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

PíszLávJuniti
így van, mi is ugyanezeket tanultuk, aminek semmi gyakorlatban is használható része lenne.
szerintem Õk ( valahol fent ) azt hiszik hogy ezekre van szükségünk, vagy ez hasznos lesz. a legtöbb probléma abból származik, hogy a tanárok nem az iparból/tapasztalatból/valós életbõl lépnek be az oktatásba, hanem ott maradtak bent, egy zárt kis rendszerben.

sok ilyen példát tudnék mondani a környezetembõl is SAJNOS.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler