Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

2XP
A felvételi követelményeknél kérik, tehát be sem hívnak megírni a tesztet, ha nincs meg a szükséges minõsítés.

2XP
Amúgy nem értem, hogy ha 1 hét alatt fel lehet nálatok készülni egy kemény vizsgára, akkor miért van ekkora híre a bme-nek. Ok, biztosan akad itt pár zseni, node mindenki csak nem lehet az...

grizzly21
sztem ott is felveteli van inkabb mint papirok alapjan dontsenek.
en szerencsere olyan szakon vagyok ahol a konkret gyakorlati tudast ertekelik (most nem a bmerol beszelek persze..hanem a munkavallalasrol), igy tkp kitorolheted a diplomaval, meg mscvel, ha nem tudsz rendesen helytallni. ha meg tudsz akkor nincs gond. persze egy diploma azert kell, hiaba megiscsak igazol valamit.

2XP
Hát aki azt tervezi, hogy egy normálisabb külföldi egyetemen szerzi meg az msc-t (pl. én), akkor 5-ös (néhány esetben talán még 4-es) minõsítés alatt szóba sem állnak veled.

2XP
Gondolom szaktól is függ, de a felvin egy mechatronikás bme-s azt írta, hogy nekik sok megajánlott jegy van, így a vizsgaidõszak viszonylag nyugodtabb, viszont szorgalmi idõszakban rendesen kell készülni.
Ha 5-ös akarsz lenni, akkor kb. semennyi szabadidõd nem lesz, persze ha elég a 2-es, akkor nem szóltam 😊

grizzly21
"Igen, tehát arra fel lehet készülni, hogy karácsony egy ideig nincs."
Hat azert ez baromira nem igy van sztem. Akkor tanulsz amikor akarsz, nekem altalaban kevesebb vizsgam van mint mas szakokon (max 4-5), igaz ezek fingatosabbak. De meg egy igy is 1 laza het tanulas (napi 2ora max) vagy 3 nap intenziv boven eleg arra hogy sikeruljon akar 3mas 4esre is (mas kerdes hogy engem meg ez se hajtott soha, a kettes a lenyeg).
most nyilvan aki 5ost akar minden vizsgajara, az osszeszarhatja magat es elbaszhatja a karacsonyat is, meg a szilvesztert meg mindent, de gondolom itt senki nem akar olyat.

Light: te nem ugy volt hogy most nem jossz meg bmere?

Majd úgy hozzászoksz, mint MAJD én FOGOK VELED EGYÜTT. így megfelel kend? 😄

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

light00
miaz hogy "ugy mint én"? :o Sokat tanulhattál eddig egyetemi vizsgára 😄D

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

justin
Igen, tehát arra fel lehet készülni, hogy karácsony egy ideig nincs.

Hozzászoksz majd, kénytelen leszel. Úgy mint én... <#idiota>

light00
Jo, igen, de a januári vizsgákra ugye mikor tudsz tanulni, ha nem az utolso pillanatban (jéé, meg is van mikor tanulok-illetve majd csak probálok 😄)? Ünnepek közt, nem?

justin
Nos alapvetõen ugyebár két idõszak van: szorgalmi meg vizsga. Egyénektõl függõen válatokozik ki melyiket favorizálja LAN-ra 😄 (én a szorgalmit használtam). Az ünnepeknek meg semmi köze a vizsgákhoz. BME-n karácsony elõtt le lehet tudni 1-2 vizsgát a többi januárban.

light00
Hogy legyen mikor lanozni 😄D
Csak érdekelt, hogy mennyi szabadidöm lesz, legalábbis mikor nincs suli 😄 Mek azt izs hallottam hogy ünnepek után van mindig vizsga, haddne legyen már olyan jo a karácsony -.-

justin
Igaz. De minek is kéne ilyen?

light00
Hi BME-sek.! Sry hogy ide flémelem, dehát itt vagytok 😄
Csak egy egyszerü kérdésem lenne, hogy beszélgetem egyszer egy BME-sel (egy másikkal 😄D) és azzal probált elkeseriteni, hogy nincs összel me tavasszal sulimentes hét. Igaz ez? :S

Blekk Síp
"Adatok megadásának határideje:
2007. augusztus 23. 8 óra (lejárt!)
Adatok ellenõrzésének határideje:
2007. augusztus 30. 8 óra"

Olyankor mi a helyzet, ha a neptunon nem adtuk meg az adatokat 23.-áig?

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

áh, értem köszi.

Balo
Ha jól tudom még ebben a félévben nem a Neptunban kell beiratkozni (ez még nem is lehetséges ott). Hanem írásban kell nyilatkozni a passzív félévrõl, illetve ha aktív szeretnél lenni, akkor fel kell venned tárgyakat. (ha felsõbb éves vagy le kell adni indexet)

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

köszi ^.^

magus
HBD Nuki

Ejnye ejnye... holnap jelentkezz felelésért xD

Bandi 18
Azta ezt -->{} el is felejtettem... pedig mennyit használtuk programozásnál 😄

{ } például a rendelkezésedre áll, vagy idézõjel, macskaköröm, bármilyen kód-jel 😄

Bandi 18
Elvileg ez mindenhol így szokott lenni. De kell lennie egy doksinak (vagy pdf-nek) fenn az oldalukon ahol le van írva szépen hogy mi a teendõ a 2007/2008-as tanév elején vagy mi a teendõ a 2006/2007-es tanév végén (nálunk az utóbbi volt fenn a szájton 😄 ) (Ki kéne találni még több fajta zárójelet mert egyszerûen nem tudom magamat kifejezni...😄

Ja székesfehérvár az nem itt van 😊
BME-VBK-s vagyok, és itt is neptunt használnak...

Bandi 18
Ja bocs 😊 BMF-NIK Szfvár

Neked mi is az a "nálunk" ? 😊

Bandi 18
Ezeket mindet cask reghéten lehet legalább is nálunk

én passzív leszek, de még azt se tudom bekattintani 😛

Bandi 18
JAJA látom már a tapasztalat beszél belõled is 😄

szerintem is úgy ahogy bandi mondta... beiratkozás után amikor be TUDTAD klikkelni hogy aktív vagy. 😊

Bandi 18
Nálunk vagy regisztrációs héten vagy az elsõ héten. Attól függ mikorra kezd a neptun rendesen mûködni 😄

tárgyakat mikor kell felvenni?

köszi az infót mindenki! hát akkor majd legfeljebb szembesülök a gonosz igazsággal a beiratkozáskor...

Balo
Biztos hogy lehet, beiratkozáson a beíratkozási lap utolsó részét akkor kell kitölteni ha passzíváltatni akarsz rögtön.

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

Nekem meg azt mondták odabennt, amikor halasztást kértünk, hogy a klasszikus-1év-halasztás helyett két passzív félévet jelöljünk be.

magus
én nem tudom, sry, vagy aludtam vagy csocsoztam az ilyen beszélgetéseknél : /

I.C.ram
Tavaly a BME-n nem lehett elsõ félévben passzívra menni. LEgalább 1 félévet aktívon kellett megkezdeni, hogy passzívra válthass. Nézzetek utána.
ivjoe
vagyis nálunk de
ivjoe
de
I.C.ram
Elsõ félévben tudtommal nem lehet passzívra menni.
BME-re járók!

Beiratkozni passzívra vagy aktívra csak regisztrációs héten lehet? Mert nekem minden adat megvan, de mégsem fogadja el hogy be szeretnék iratkozni passzívra.

Fujiryu
én se tanultam a töri érettségire egy szótse😄 Mégis jó lett mert kihúztam az 1-es tételt ami a földrajzi felfedezések volt, és ugye lehetett használni töriatlaszt...Egyébként meg úgyse érdekelt mert dupláztam, de nem ez a része érdekes a történetnek<#vigyor2>

Meet_FUJI_Your_Maker A csalók örökös védelmez?je, a lagmentes játékos akinek bead mindent a szerver.

justin
KTH honlap jobb oldal.

grizzly21
a bme-n mikor kezdodik a reghet meg a tanitas? honlapon nem sok infot talaltam rola eddig:s

Rage47
ez jó<#taps>
Egy fiatalember lázasan tanulja a szóbeli érettségi tételeket. Egy nappal az érettségi vizsga elõtt riadtan konstatálja, hogy a történelem tételekre nem maradt ideje. "Mentsük, ami menthetõ!"- alapon EGY tételt azért megtanul, mégpedig a 13-as számút, ettõl rögtön elmúlt a félelme. Másnap, amikor a 8-as számú történelem tételt húzta, egy hirtelen mozdulattal visszadugta a többi közé.
- Na-na fiatalember, mit mûvel? Hányas tételt húzta?
- A 13-ast, de szörnyen babonás vagyok, ezért ijedtemben visszadobtam .
- Ilyen nincs!!! Tessék, mondja csak el a 13-as tételt!
A fiatalember jelesre vizsgázott.

wordsworth
2. doboz cigimet szivom egyhuzamba.. Ezen a mocskos oldalon hogyan lehet bejelentkezni 😄DDD
rá is gyujtok megeccer nembírom, kész megölt, mien életrajz mien tussa meg hozé 😄
szoval e-mail/NEPTUN alatt mit ért? 😄

PSP user n\' soon ps3 user too :)

magus
nekunk anno volt golyaoldlunk ahol mindenfele kerdesre lehetett valaszt kapni, egy chat volt ahova jartak a mentorok. a vikeseknek pl tok profi forumjuk is volt, sztem kerdezoskodj ott. ha van mar ilyen persze.

justin
Javaslom a legfelsõ elolvasását: BME TVSZ.