Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valaki tud valamilyen metódust közép törire?
Csomószor elmondta már a tanárunk, de nem ragadt meg. Van valami rotációs rendszer ami szerint az esszék következnek...
Hogy álltok amúgy az anyaggal? 😊
Balumann!
Magyartól szerintem nem kell félni. Tesztes rész nincs, szövegértés van, arra mennek rá,hogy mennyire vagy fantáziadús, és mit tudsz kihozni az adott szöveghez. Az esszé vagy érvelés kicsit neccesebb, bár ha átnézed,hogy mit kell egy érvelésbe beleírni (mik azok a fontos kritériumok, szerkezeti elemek, amiknek benne kell lennie), akkor irodalmi háttér nélkül is egészen jó jegyeket lehet összekaparni. Amúgy ezis kcisit lutri, mert vagy jó az érvelés témája, vagy sem... 😊
Ja, és még egy kérdés...
Elõérzetetek szerint nehéz, vagy könnyû lesz a matek, illetve a töri? (hál istennek nekem csak ez a kettõ számít)
Azt hallottam,hogy új bizottság állítja össze a törit.
aztán át lehet nézni a Bibliával kapcsolatos mûveket is ha már így belemélyedünk(Jónás könyve pl.)
ez csak tipp volt, amúgy kösz ezzel a nyugat-Ady-val segítettetek, sztem benne lesz, át is nézem õket vasárnap este😄D:😄
Meet_FUJI_Your_Maker A csalók örökös védelmez?je, a lagmentes játékos akinek bead mindent a szerver.
Amúgy Bibliából mit lehetne ? :S Jézus élete, vagy mi? Valahogy nem jut eszembe semmi sem, amit tételként is el tudnék képzelni (irodalomból)
http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...
ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit
Reneszánsz és biblia éve van, de most erre lehet készülni valamit? Szóbelire nekünk nincs ilyen tétel, írásbelin meg szinte akármi lehet evvel kapcsolatban, nem? :S
Meg én úgy hallottam Krúdy -nak is valamilyen évfordulója van.
Amúgy még a reneszánsz éve is van, nem? Én úgy tudom....
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Lenne két kérdésem.
Van valamilyen évforduló az idén, ami miatt esélyesebb egy adott költõ irodalom érettségin mint más költõk?
Van valahol egy kis tanulmány, hogy pl. összehasonlító elemzésnél milyen szempontokat érdemes érinteni?
Az eddig álltalatok belinkelt anyagokért pedig köszönet.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A bme az a hely ahol ugy lehetsz sikeres ha az onerzeteddel nem foglalkozol, es inkabb benyalsz annak a hulye gyokernek aki eppen baszogat. ugyis ez az 1 dolog van amibe kapaszkodhat az eleteben akkor ez maradjon meg neki😊
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash
Törbõl én lettem dícsértes ötös egyedül (olyan tételt húztam, hogy a tanár és én alíg bírtuk ki röhögés nélkül, tudtuk mi lesz a vége)...
Szóval nem kell parázni, pedig én még massuívan a régi rendszerben voltam. Szerintem, ha most megmutatnék egy régi központi matek felévételit pár szívrohamot kapnának az tuti. Egy átlag gimis tudással egy átlag tanuló számára megoldhatatlan feladatok voltak benne. A fizikát fura módon nem éreztem olyan vészesnek.
ám többire nem nagyon tanulok, max megcsinalok 1-2 érettségit
Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM
nem kell fosni, évrõl évre egyre harmatosabbak a középszintû érettségik.
asszem tavaly volt irodalomból a könyv-cd összehasonlítás érvelésként. aki ebbõl nem tud legalább egy hármast írni... 😄
(a szóbeli nagyobb szopás, pl. reálosoknak a magyar)
nézegetnivaló a parásoknak
http://2006a.cjb.hu/erettsegi/
shit happens
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
Istenem, mekkora botrány volt akkor, amikor kikerültek a tételek, aztán majdnem meghalt az sg a sok kis csírától, akik mind azt hitték, itt vannak a tételek 😊)))))
Ja, és felajánlom, hogy megírom ötösre az emelt info érettségijét annak, aki nekem "Vizuális Eseményvezérelt Programozás" és "Programozási Paradigmák és Technikák" tárgyból ír egy legalább 50%-os aláíráspótot, thx 😊)))
Általános dolgok\
Angol\
Biológia\
Filozófia\
Fizika\
Földrajz\
Informatika\
KÉMIA\
Logika\
Magyar Irodalmi korszakok\
Magyar Irodalom\
Magyar Nyelvtan\
Magyar Történelem\
Matematika\
Müvészettöri\
Néhány dolgozat\
Német\
Pascal Programok\
Pedagógia\
Román irodalom\
Vallás\
Világirodalmi korszak\
Világirodalom\
VilágTörténelem\
http://data.hu/get/232102/Erettsegi_2008.rar.html
Nem kell rá sokat tanulni, logikus tárgy, bár ez nem változtat azon hogy nem látom (sok) értelmét.😊
„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson
(belegondolva azert osszesen 1 mikmak zh-n voltam, annyibol meg nem sok embernek sikerult kreditet szereznie, tehat legalabb el kene majd mennem neha😄)