Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

burkusdió
Hali

Valaki tud valamilyen metódust közép törire?
Csomószor elmondta már a tanárunk, de nem ragadt meg. Van valami rotációs rendszer ami szerint az esszék következnek...
Hogy álltok amúgy az anyaggal? 😊

Balumann!
Magyartól szerintem nem kell félni. Tesztes rész nincs, szövegértés van, arra mennek rá,hogy mennyire vagy fantáziadús, és mit tudsz kihozni az adott szöveghez. Az esszé vagy érvelés kicsit neccesebb, bár ha átnézed,hogy mit kell egy érvelésbe beleírni (mik azok a fontos kritériumok, szerkezeti elemek, amiknek benne kell lennie), akkor irodalmi háttér nélkül is egészen jó jegyeket lehet összekaparni. Amúgy ezis kcisit lutri, mert vagy jó az érvelés témája, vagy sem... 😊

Ja, és még egy kérdés...
Elõérzetetek szerint nehéz, vagy könnyû lesz a matek, illetve a töri? (hál istennek nekem csak ez a kettõ számít)
Azt hallottam,hogy új bizottság állítja össze a törit.

Balumann
<#wilting><#wilting> remélem nem lesz azért ilyen

szucsy89
Bibliából nekünk volt rendes anyag róla az irci könyvben, mikor miért készült, jelentõsége, hány része van, stbstb...szal lehet róla mit írni😄

aztán át lehet nézni a Bibliával kapcsolatos mûveket is ha már így belemélyedünk(Jónás könyve pl.)

ez csak tipp volt, amúgy kösz ezzel a nyugat-Ady-val segítettetek, sztem benne lesz, át is nézem õket vasárnap este😄D:😄
Fujiryu
Pl bibliai motívumok más mûvekben.Sztem ilyen simán lehet 😊

Meet_FUJI_Your_Maker A csalók örökös védelmez?je, a lagmentes játékos akinek bead mindent a szerver.

kuci06
...szal jó lesz átnézni Ady-t? 😄
Amúgy Bibliából mit lehetne ? :S Jézus élete, vagy mi? Valahogy nem jut eszembe semmi sem, amit tételként is el tudnék képzelni (irodalomból)

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

tommyg
a Nyugat most 100 éves

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit

Balumann
Én is most fogok érettségizni, és félek tõle rendesen. Fõleg azért mert magyarral kezdünk, ami nekem a leginkább nem megy, esszé írás pláne. 3 oldalt nem tudom hogy fogok írni, mert sokat írtunk és másfél oldalnál még nem sikerült többet... C: Remélem olyasmi tétel lesz mint a tavalyiba, bár szerintem annál csak nehezebb lehet már 😞

Reneszánsz és biblia éve van, de most erre lehet készülni valamit? Szóbelire nekünk nincs ilyen tétel, írásbelin meg szinte akármi lehet evvel kapcsolatban, nem? :S

Meg én úgy hallottam Krúdy -nak is valamilyen évfordulója van.

szucsy89
irodalomból érdemes a 6nagy költõt átnézni...
Dying Soul
És Biblia is. De azt emelten úgy sem adják, max reflektálásban.

De ha érvelést írsz nem.

PLackó
Fogalmazáz bevezetésében kell a költõ életérõl beszélni.

Igen, renszánsz év van.
Irodalom írábelire ne tanuljatok ott még nem kérdeznek életrajzokat.

stargatelost
Én is érettségizek sajna....

Amúgy még a reneszánsz éve is van, nem? Én úgy tudom....

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

100 éves a Nyugat az fix.
PLackó
Látom tényleg nem vagyunk sokan, akik most érettségizünk. (Vagy csak mindenki tanul?)
Lenne két kérdésem.
Van valamilyen évforduló az idén, ami miatt esélyesebb egy adott költõ irodalom érettségin mint más költõk?

Van valahol egy kis tanulmány, hogy pl. összehasonlító elemzésnél milyen szempontokat érdemes érinteni?

Az eddig álltalatok belinkelt anyagokért pedig köszönet.

I.C.ram
Nálunk elég sok tárgyból van elõvizsga.
Molnibalage
Mi a meglepõ a megajánlott jegyen? Valahol ez valahol meg az dívik. Én pl. elõvizsgával még nem is találkoztam a BME-n pedig egyes helyeken meg az dívik. Matekból nekünk volt (amikor én csináltam), de dinamikusan. Az évfolyam 2/3-a kaphatott megajánlott jegyet a megírt Zh-k alapján. Volt olyan, hogy 75%-kal még 3-as voltál (B4, laza volt), de B3-ból pl. 31%--tól volt a kettes az egyik félévben és 65% környékén volt a jeles. Fincsi...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

magus
nálunk is ritkán, 4-est és 5-st ajánlanak meg. bár tavaly volt egy kis hiba a bsc-re való átállásban, megajánlottak 2-est : ) gondolom nem akartak vizsgáztatni

ivjoe
MEGAJÁNLOTT??? Na takarodás! :CCC Nálunk olyan nem létezik. :C
grizzly21
en megertem..en mindig magamban tartottam eddig, annyira nem tudtak felidegelni. eheten kedvem lett volna megmondani reklamalasnal (megint 1 pont ..) hogy tobbet voltam oran mint o, (es ez igaz is mellesleg) de nem voltunk sokan, szerintem irta volna papirra a nevem.
A bme az a hely ahol ugy lehetsz sikeres ha az onerzeteddel nem foglalkozol, es inkabb benyalsz annak a hulye gyokernek aki eppen baszogat. ugyis ez az 1 dolog van amibe kapaszkodhat az eleteben akkor ez maradjon meg neki😊

magus
tisztában vagyok vele, hogy nem egészséges ha nem nyeled le, de akkora de akkora faszságot csináltak és úgy megszopattak azért mert nem bírnak elõre gondolkodni 3 percet, hogy kitört belõlem az indulat

magus
most megpróbálok rámenni a megajánlott jegyre hogy ne menjek vizsgázni, mert egyszer elküldtem a kurva anyjába Daruka kiskutyáit, õk meg csak hebegtek habogtak. mondtam nekik h ne habogjal a kurva eletbe es kimentem. sztem megjegyeztek az arcom

Molnibalage
Nekünk még tételcímek sem voltak nagyon csak témák asszem. Hát igen...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

wander01

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

Bandee1987
Hja 😄DD

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Sadist
Ó te szegény, elõre tudtad, de nem voltak kidolgozva, micsoda dráma 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Bandee1987
emelt infóra értem amugy a dolgot

wander01
uristen, mikor érettségiztem 2000-ben, elég komoly para volt rajtam 😄 na mindjárt kaptok egy linket az összes tantárgyhoz kidolgozott tételekhez. csak mert jofej vagyok 😄

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

Bandee1987
Hát bsszátok meg, nálatok tiszta luxus van, amikor én 2005-ben érettségiztem elõször az uj rendszerben, csak a tételcimek voltak meg, sehol nem voltak még ilyen full kidolgozott tételek készen a neten.

grizzly21
ezt fizikavizsgan hallottam kettessel😄 nekem mar a 3mas is jatszik mikrobol😊

Molnibalage
Én 7 éve érettségiztem és igazából fel sem fogom, hogy hogyan mentem át nyelvtanból. Valhogy lett belõle egy négyes... Képtelen vagyok felidézni azt, hogy én tanultam -e egyáltalán komolyan 1 napot is -e rá az utolsó pillanat elõtt. Mikor kiderült, hogy utolsó elõttinek megyek majd be és van két napom akkor az cimbimmel aki elõttem ment be átvettük a nyelvtan és a törit. A nyelvtant õ tudta a töribõl meg én voltam a penge az osztályban (holott én gépésznek mentem sokan meg közgázra...).

Törbõl én lettem dícsértes ötös egyedül (olyan tételt húztam, hogy a tanár és én alíg bírtuk ki röhögés nélkül, tudtuk mi lesz a vége)...

Szóval nem kell parázni, pedig én még massuívan a régi rendszerben voltam. Szerintem, ha most megmutatnék egy régi központi matek felévételit pár szívrohamot kapnának az tuti. Egy átlag gimis tudással egy átlag tanuló számára megoldhatatlan feladatok voltak benne. A fizikát fura módon nem éreztem olyan vészesnek.

nyami
töribõl kéne 92,5 százalék akkor lenne 460 pontom, nem lenne olyan rossz 😛

ám többire nem nagyon tanulok, max megcsinalok 1-2 érettségit

gercse
én alig készültem, de meglett a 4es...atlaszból, forrásból + alapmûveltséggel meg lehet írni jóra, persze ha készül az ember, akkor még jobbra 😊

Blekk Síp
Fusd át az atlaszban a kronológiát, sokat fog segíteni! :]

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

Dying Soul
Azt mondják, hogy töri közepet kis készüléssel és kronológiás atlasszal meglehet írni simán négyesre. Errõl ti mit tudtok? Nekem töri az az, amitõl félek. Most tartok Rákóczinál és el kéne még jutni legalább Kádárig.

cSuwwi
sok szerencsét az idei brigádnak
nem kell fosni, évrõl évre egyre harmatosabbak a középszintû érettségik.
asszem tavaly volt irodalomból a könyv-cd összehasonlítás érvelésként. aki ebbõl nem tud legalább egy hármast írni... 😄
(a szóbeli nagyobb szopás, pl. reálosoknak a magyar)

nézegetnivaló a parásoknak
http://2006a.cjb.hu/erettsegi/

shit happens

magus
rövid leszek és tömör

mikro megajánlott 4-esért szopok

Híres vagy. Gyorsan küljd egy aláírást, mert szeretnék venni egy új Porsche-t...

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Bandee1987
Fókuszban nem interjuvoltak meg? 😊

I.C.ram
Nem. Ide került fel elõször az egész. Legalábbis, ami publikus. Innen indult az egész botrány. Konkrétan ebbõl a topikból 😄 Hírekben is mindenhol az Sg-t említették, és mutatták is. Sõt még a saját kommentem is felolvasták asszem 😄
grizzly21
kellett 1 bunbak, sg lett az

Bandee1987
A magyarok igen, de csak kikockázva. De gondolom ide is már sokadjára került, csak itt került nyilvánosságra, nem?

I.C.ram
Az a baj, hogy tényleg itt voltak 😄
Bandee1987
Minden érettségizõnek hajrá, én is itt tolongtam anno 2005-ben 😊
Istenem, mekkora botrány volt akkor, amikor kikerültek a tételek, aztán majdnem meghalt az sg a sok kis csírától, akik mind azt hitték, itt vannak a tételek 😊)))))

Ja, és felajánlom, hogy megírom ötösre az emelt info érettségijét annak, aki nekem "Vizuális Eseményvezérelt Programozás" és "Programozási Paradigmák és Technikák" tárgyból ír egy legalább 50%-os aláíráspótot, thx 😊)))

Segítség érettségihez (nem az érettségi tételek! "csak" segítség 😊

Általános dolgok\
Angol\
Biológia\
Filozófia\
Fizika\
Földrajz\
Informatika\
KÉMIA\
Logika\
Magyar Irodalmi korszakok\
Magyar Irodalom\
Magyar Nyelvtan\
Magyar Történelem\
Matematika\
Müvészettöri\
Néhány dolgozat\
Német\
Pascal Programok\
Pedagógia\
Román irodalom\
Vallás\
Világirodalmi korszak\
Világirodalom\
VilágTörténelem\

http://data.hu/get/232102/Erettsegi_2008.rar.html

Balo
Hát igen, ha szarik rá az ember úgy nehéz. Emiatt buknak, aztán meg írnak ilyen dalokat (ahelyett, hogy inkább makrót tanulnának😛).
Nem kell rá sokat tanulni, logikus tárgy, bár ez nem változtat azon hogy nem látom (sok) értelmét.😊

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

grizzly21
nekem a masik kettovel nem volt gondom valahogy, menedzsmentbol se kellett meg pot zh-t sem irnom egyet sem, uzleti jog meg nevetseges volt, 4es lett 1 ora tanulassal ugy hogy orara se jartam. egyedul ez a mikro egy tu a seggemben
(belegondolva azert osszesen 1 mikmak zh-n voltam, annyibol meg nem sok embernek sikerult kreditet szereznie, tehat legalabb el kene majd mennem neha😄)

nyami
na ez napi 10szer már kicsit unalmas 😊

Sadist
You have won +10 internet points! 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem