Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PESK
az akkor végül most 3szor gyök x volt avgy harmadik gyök alatt X???<#wow1><#szomoru1>

ArtlessDesign!!!

3 gyök x nem?
pTk
vah, miért nincs szerkesztés? 😊 46 m3 lett a megoldás és 20 m2 körül a festéshez, amugy nem 1000-rel kellettl eosztani hanem 1000000-val.100*100*100 a váltószám.

Szerintem az "a" megfordítása a "c" volt.Én azt írtam,meg nálunk többen is..

Amúgy tipikus ESSZÉ témák: "Athén,Szent István,Mátyás,Dualizmus,1848,56,Holokauszt,Kádár,1-2 vh,Szövetésgi rendszerek"-ezeket javallom.
pTk
PESK
Annak a facölöpösnek mi lett a megoldása?
Én ugy csináltam h kiszámoltam a csunkakúp térgogatát, a kúp térfogatát, és a henger térfogatát ezt a 3 térfogatot összeadtam igy megkaptam az egész cölöo térfogatát. Megszoroztam 5000-rel, és ehhez hozzádtam még 18% azaz szoroztam még 1,18-cal és a végén leozstottam 1000-rel mer méterbe kérte a megoldást.

A b-részt is hasonlóan csináltam csak ott felszinnel számolgattam!

hmm?

ArtlessDesign!!!

doddencs
Kádár meg 2006ban volt, az oktoberiben talán

KeKKSZike
Srácok, honnan lehet majd leszedni a matek idei középszintû érettségi feladatait, megoldásait??

Maffiozo nick: LoSA (22124), lvl: 12

pTk
annyira volt egyértelmü hogy az utols 10 percben jöttem rá hogy azért nincs megoldása mert 3ik gyök 3 és nem 3szor gyökhárom....szoval krvára nem.

PLackó
köszönet a tippekért, gyûlik a tanulnivaló 😊
Akkor elöször is a 4.-es tananyag fontos momentumait átnézem.

Nem értem az origósok mit problémáznak a gyök3 VS 3.gyök 3-al. Szerintem elég egyértelmû hogy az 3gyök3!

kuci06
Én úgy tippelem, hogy Rákosi, Dualizmus, Szent István, meg '48 lesz.

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

na azt írod, hogy elhagyni az alapot, azt vágom 😄 de azt nemtudtam hogy akkor a logaritmusát vesszük 😄
pTk
Vannak akik kádárt tippelik mivel tavaly rákosi volt...
Ezek nem hiteles infók, csak találgatások 😊

bulba
Ez tapasztalat. Az eddigi érettségiken is 50% körül volt a 4-es anyag.

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

PLackó
köszi,legalább ez is egy kis segítség, hogy minek az átnézésének van értelme.
Gondolom a világháborúk is elõkerülnek.

doddencs
sztem csupán sejtés, mint azok, h. régen voltak már ezek az esszék:  Erdély István Kiegyezés elözményei, reformor társ.gazd., magyar holokauszt, római közt.válsága, reneszánsz, 1848-as szab harc

középszint 7 el feladatánál az "a" nak a megfordítotja az melyik volt? :S
PLackó
Ez mennyire hiteles infó?

Én úgy csináltam hogy p-vel z-vel k-vel jelöltem azt hogy mennyi a valószínûsége annak hogy a Pirost, Zöldet vagy a Kéket huzzúk ki. ez alapján felírtam két egyenletet, amit megfogalmaztak a feladatban, és azt is felhasználtam hogy p+k+z=1, mivel valamit tuti kihúzunk.
Ennek a három egyenletnek az ismeretében (2-öt adtak meg ez) meg lehet oldani a három ismeretlent. Ha tudod a piros valószínûségét és a pirosak számát (amit megadtak (18)), akkor ki tudod számolni hogy hány golyó van összesen és innen gyerekjáték az egész...

doddencs
z+k+18 golyód van össz..
jó eset volt: z+k, z+18, k+18

s fel kellett írni a jó/összes modellt a vszg. modelljéhez, a vszg-ek eltérésével 2 ismeretlenes egyenletrendszer, s szépen kijöttek az eredmények

doddencs
nincs itt szeret nem szeret, korlátot kértek s nem határértéket 😉

5c0rp330n
annak hangzik, de nem az. de ez nekem is csak most, utólag esett le, hogy lehet akár monoton is (#21681)

5c0rp330n
jah, asszem ez így van, de sztem azért jobban szeretik, ha a legnagyobb alsó korlátot és a legkisebb felsõ korlátot adod meg 😊

doddencs
korlátosnak az sztem is.. ott én beírtam h. 0 ill 2... 😄

monotonitás érdekes, mert ha monoton akkor csök. és növ. is lehet, ami meg már-már ellentmondásként hangzik 😄

szucsy89
hát én egész matekemeltbõl csak az egyenletbe vagyok biztos hogy jó😄

valaki leírná amúgy hogy a golyóst hogy kellett volna?
doddencs
ráadásul a korlát lehet akár a -1000000 is, ugyanis a korlát csak egy olyan érték ,aminél mindig nagyobb a sorozat midnen ellem vagy kisebb 😉

ezt az "a" részre gondoltam

5c0rp330n
a konstans értelmezésénél monotonitás szempontjából nemtom, hogy mi a hivatalosan elfogadott, de szerintem mindenféleképpen korlátos.

doddencs
lényeg, h. monotom csökkenõ volt a fgv..

korlátosnak meg csak akkor, ha alsó ÉS felsõ is van

konstans sorozat viszont többféleképpen is értelmezhetõ, h. éppen monotom és korlátos-e

xy21
A matek az nagyon igénytelen volt!
Remélem a 2-es megvan, nem akarok szóbelizni matekból😄
Holnap mi várható töribõl?

http://oktatas.origo.hu/20080506/nyomtatasi_hibara_panaszkodtak_a_diakok

A rövid rész megoldásai.
pTk
vajon az (x+8)/(x^2+8x) re elfogadják az x/x^2-et is és az 1/x-et is?

5c0rp330n
pont arra írtam, hogy abban vagyok a legkevésbé biztos 😊
sõt, a c részét szinte biztos vagyok, hogy elrontottam 😊

kuci06
durva. nehéz. jaj.

😄

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

szucsy89
jah most csinálom...az iwiwest tuti jól csináltad?😄
Sadist
Pedig nincs abban semmi bonyolult vagy nehéz. Alap mindkettõnél ugyanaz, az egyenlõség nyilván csak akkor teljesül, ha a kitevõ is ugyanannyi. A logaritmusát venni meg csak annyi, hogy elhagyod az alapot.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Igen, erre gondolhattam volna én is.. Így már értem, köszi!

5c0rp330n
kicsit olvass vissza, pont most beszéltünk róla

szucsy89
nah nem olvasom el a 200új üzit, nemtom milyen volt a középszint, valaki pár mondatba összefoglalhatná, az emeltre annyit mondok hogy szvsz kurvanehéz volt..:::S:S:S:
legalábbis nekem...vélemény aki még emeltet írt?
5c0rp330n
8b: ha látnám a feladatot, akkor megmondanám, de most nincs elõttem. a lényeg, hogy valahogy így nézett ki a feladat: |x-valami1|-|x-valami2|
és a valami1 és valami2 számoknál tagoltam intervallumokra az egészet.

lol, ezt így meg se tudnám oldani... mármint a "lugaritmusát veszed" dologra értem 😄
Sadist
Ennek meg nincs.
Kikötés egybõl x>=0.
25 = 5^2-bõl átírod 5^(2*gyök(x))-re, jobb oldal 5^(1+3*gyök(x)) lesz.
Logaritmusát veszed, mindkét oldalt négyzetre emeled, nullára rendezed, lesz egy másodfokú egyenleted gyök(x)-re, y=gyök(x) behelyettesítéssel megoldod, kijön, hogy y1 = -5, y2 = -2. y = gyök(x) miatt nem megoldások (komplex számokat gondolom még nem kérnek), az eredeti egyenletnek tehát nincs megoldása.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

sweech
egyenlõség után gyök alatt nem x volt?

amúgy én azt közös alapra hoztam, aztán elhagytam az 5-öt :C lehet kurvanagy faszság, matek nem az erõsségem

(5^2)^x/2=5*5^x/3

Ha tényleg csak az iwiw-est meg a 8b-t b*sztam el akkor nagyon boldog vagyok😊

A 3. feladat megoldása 20%. A matek tanárom is azt mondta, miután megkérdeztem a vizsga után.

Ati

5c0rp330n
5/a-t én is elszámoltam, vmi irreális gyökök jöttek ki vmit elronthattam, 3,vmennyi, minusz tizenakármennyi, szóval azt én sem tudom megerõsíteni, a b részénél stimmel a dolog.

Az iwiw-esbe én sem vok biztos...
8a-nál nem tudtam hogy így már nem korlátos...
8b: a feladatban meg volt adva hogy n pozitív egész (legalábbis én így emléxem). Nem emléxel hogy milyen számoknál jöttek ki a te eredményeid? Én csak 10-ig néztem mindegyiknél...
Õszintén szólva nem vagyok otthon ebben a 8-as fealadatban, szóval örülök h tudtam írni oda valamit😊

És ha tényleg úgy van ahogy mondod, akkor remélem nem csak véletlenül jöttek ki azonos eredményeink😉

bulba
Az szerintem nem 3*gyök x hanem harmadikgyök x volt.

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

pTk
allitolag 60%-a a törinek 20. század, szal abbol érdemes, mondjuk engem nem érdekel, ami benne vna az atlaszba azt irom, oszt csõe 😊

Sadist
Ennek pl. van megoldása, csak elég csúnya. x = 7 + (6*gyök(3))/4