Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ArtlessDesign!!!
Amúgy tipikus ESSZÉ témák: "Athén,Szent István,Mátyás,Dualizmus,1848,56,Holokauszt,Kádár,1-2 vh,Szövetésgi rendszerek"-ezeket javallom.
Én ugy csináltam h kiszámoltam a csunkakúp térgogatát, a kúp térfogatát, és a henger térfogatát ezt a 3 térfogatot összeadtam igy megkaptam az egész cölöo térfogatát. Megszoroztam 5000-rel, és ehhez hozzádtam még 18% azaz szoroztam még 1,18-cal és a végén leozstottam 1000-rel mer méterbe kérte a megoldást.
A b-részt is hasonlóan csináltam csak ott felszinnel számolgattam!
hmm?
ArtlessDesign!!!
Maffiozo nick: LoSA (22124), lvl: 12
Akkor elöször is a 4.-es tananyag fontos momentumait átnézem.
http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...
Ezek nem hiteles infók, csak találgatások 😊
60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play
Gondolom a világháborúk is elõkerülnek.
Ennek a három egyenletnek az ismeretében (2-öt adtak meg ez) meg lehet oldani a három ismeretlent. Ha tudod a piros valószínûségét és a pirosak számát (amit megadtak (18)), akkor ki tudod számolni hogy hány golyó van összesen és innen gyerekjáték az egész...
jó eset volt: z+k, z+18, k+18
s fel kellett írni a jó/összes modellt a vszg. modelljéhez, a vszg-ek eltérésével 2 ismeretlenes egyenletrendszer, s szépen kijöttek az eredmények
monotonitás érdekes, mert ha monoton akkor csök. és növ. is lehet, ami meg már-már ellentmondásként hangzik 😄
valaki leírná amúgy hogy a golyóst hogy kellett volna?
ezt az "a" részre gondoltam
korlátosnak meg csak akkor, ha alsó ÉS felsõ is van
konstans sorozat viszont többféleképpen is értelmezhetõ, h. éppen monotom és korlátos-e
Remélem a 2-es megvan, nem akarok szóbelizni matekból😄
Holnap mi várható töribõl?
A rövid rész megoldásai.
sõt, a c részét szinte biztos vagyok, hogy elrontottam 😊
😄
http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
legalábbis nekem...vélemény aki még emeltet írt?
és a valami1 és valami2 számoknál tagoltam intervallumokra az egészet.
Kikötés egybõl x>=0.
25 = 5^2-bõl átírod 5^(2*gyök(x))-re, jobb oldal 5^(1+3*gyök(x)) lesz.
Logaritmusát veszed, mindkét oldalt négyzetre emeled, nullára rendezed, lesz egy másodfokú egyenleted gyök(x)-re, y=gyök(x) behelyettesítéssel megoldod, kijön, hogy y1 = -5, y2 = -2. y = gyök(x) miatt nem megoldások (komplex számokat gondolom még nem kérnek), az eredeti egyenletnek tehát nincs megoldása.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
amúgy én azt közös alapra hoztam, aztán elhagytam az 5-öt :C lehet kurvanagy faszság, matek nem az erõsségem
(5^2)^x/2=5*5^x/3
Ati
8a-nál nem tudtam hogy így már nem korlátos...
8b: a feladatban meg volt adva hogy n pozitív egész (legalábbis én így emléxem). Nem emléxel hogy milyen számoknál jöttek ki a te eredményeid? Én csak 10-ig néztem mindegyiknél...
Õszintén szólva nem vagyok otthon ebben a 8-as fealadatban, szóval örülök h tudtam írni oda valamit😊
És ha tényleg úgy van ahogy mondod, akkor remélem nem csak véletlenül jöttek ki azonos eredményeink😉
60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play