Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én nem hallottam szal goverment et írtam 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Crazygirl
nem policeman volt hanem "policemen" - tobbesszamban

A szex a leghatékonyabb nyugtatószer a világon.

MEg most riporter suggested something (és nem volt benne a szövegben)
False - mert nem volt benne
Not in the text - mert nem volt benne

mind2 logikus =)
A reading utolsóját meg se említem xD rakat C lett

Elsõ, második jó lett (elsõben policeman-t nem halottam), utolsóban meg baze nem tudtam h most hol olcsóbb meg hol nem, meg a riporter is cselesen kérdezett 😄

kuci06
😄
A kanadai csaj legalább nyögdécselt 😄
Elsõ alkalommal ofkóz, hogy semmit sem lehetett hallani a röhögéstõl xD

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

Angolérettségi done.

Rohadjanak meg a kanadaiak, a riporterek és a rendõrök 😄

Szerintem, ha ez a legnagyobb hibád, akkor semmi gond nincs, a kettõ tényleg könnyen felcserélhetõ volt, nem ez jelenti a tudást, egy csomó dolog befolyásolja, hogy épp hogy döntöttél. 😉

Szerintem ez a matek megint olyasmi volt, mint tavaly, 2-re könnyû megírni, 5-ért meg szenvedni kell. Nem is az, hogy nehéz volt, hanem aprólékos, sok helyen lehetett hibázni.
A törire azt mondom, hogy kifejezetten nehéz volt, az esszékérdések nagyon specifikusak voltak, ha épp tudtad, akkor szerencséd volt, általános tudással nem juthattál olyan sokra (értem itt hogy 90% felettire írd meg, ha nem mélyültél el különösebben a témákban). A magyar szerintem nem volt annyira nehéz, de a tavalyi könnyebb volt. A kérdés az, hogy mennyire térhet el a javítókulcstól a tanár, mert a javítókulcsban "szlovák ember lengyelországi utazásával" szerepel, én "a szlovák és lengyel nyelv kapcsolatával"-t írtam be. Vagy elfogadják, vagy nem. Tartalmilag helyes, a javítókulcs szerint nem az.
Az angolról nem tudok nyilatkozni, szerintem könnyû volt. A kanadai lánnyal nem volt különösebb gondom, nekem a második listening nehezebbnek tûnt. Nem tudom, hogy egy átlagos angoltudással mennyire lehet jól teljesíteni, én felsõfokúval ültem be rá, onnan nézve könnyû volt. 😊
Matek meg a magyar közepesen nehéz volt.A történelem eléggé könnyû.Félek a holnapi némettõl.ne itt akarják már kompenzálni a nehézséget.😄
Szerintem meg a tavalyi icipicit könnyebb volt, de a pl a nyelvtan rész 2 éve sokkal. A szóbeliben bízom...

vagy csak hiszem, hogy tudtam 😄
jó kérdés, erre én is kíváncsi vagyok...
amúgy sztem az emelt angol nem volt olyan vészes, átnéztem a tavalyit ill. az azelõttit, azok valahogy nehezebbnek tûntek mint ez a mai, vagy csak mázlim volt, hogy olyan dolgok voltak benne amiket tudtam 😛
csao! emelt angolon mennyit számít az írásbeli és mennyit a szóbeli?

Rockynhooo
ott meg a szövegértés volt kicsit fura, nem azt mondom ,hogy nehéz , de olyan érdekesek voltak a kérdések , párnál el is csesztem, de hát ez van, szövegalkotás ugyis felhúzza 😊

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

fsgh
én tökre értettem...volt a végén egy elhadart mondata aztán annyi...

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

Pipör
bõvíteném a magyarral 😊)

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.

Rockynhooo
nekem angolba az az ásványvizes szemét szöveg, hát az total tippmix votl nálam .. meg a magnorol a csajos szöveg, bazmeg az olyan volt mint egy utolso vietnámbol betelepült halandzsázooo ribanc xD

Balumann
Sztem csak a matek, esetleg még az agol levélírás része...

Rockynhooo
szerintem a matek és az angol volt a gáz.. :|

totyak
Ez az idei érettségi tiszta szívás. Komolyan örülök, hogy tavaly érettségiztem. Bár szerintem a mienk is elég nehéz volt, meg amúgy sem vagyok egy nagy zseni, de az idei egyszerûen szörnyû. Olyanokat kérdeznek, hogy hihetetlen. Találtam olyan kérdéseket, amiket mi annak idején nem is vettünk át. Durva

szucsy89
60
zolee90
Azt nem tudja vki, hogy töri középszinten az írásbeli 90 ponthoz hány pont a szóbeli?

Balumann
Uh hát az durva. Én ilyen fénymásolatokról biztos nem tudnám megtanulni ezeket. Tavalyi érettségit meg lehet nézni, nagyon nehéz volt szerintem. Még lehet most se tudnám így megírni (na jó azt már igen mert megcsináltuk), de szóval durva, és attól tartok az idei is nehéz lesz.
Nekünk a tanár mondott el mindent, semilyen olvasni való meg ilyen nem volt, a képeket laptopról, vetítõvel néztük. Hetente 1 másfél órás mûvtöri óránk volt (délután), ahol csak azok voltunk akik érettségiznek (mert rendes órában nem nagyon tudtunk erre készülni).

davidka003
2007-est hallottad volna. Ott olyan röhögések voltak a felvételen, hogy semmit nem lehetett hallani.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

:S

Az angol hallott szöveg értésének harmadik része lol volt. Mikor a csaj elkezdett nyögdécselni, meg yeesssss, még a tanár is röhögött aki bent volt 😄

Ati

Nagyon jó tanárotok lehet,irigyellek érte. Anyag van már több kilónyi nekem is. Áprilisban volt utoljára óránk és nem írtunk semmit. Kaptunk mindenféle innen-onnan összeszedett fénymásolatot. Hát akkor marad a remény, hogy nem lesz nagyon rázós a vizsga😞
Balumann
😞

Neogan
ja most olvastam vissza, bocs

One man\'s hero, is another man\'s demon...

Neogan
Nem írták el a 3. résznél a megoldást? Szerintem értelmesebb lenne ha a C menne a 17-hez

One man\'s hero, is another man\'s demon...

Nem az számít, ahonnan ered, hanem ami ered. 😊 Vagy másik magyarázatom, hogy, egyrészt az origón is kicserélték arra, amit mondok, és másrészt pedig ha a 18. században kezdõdött Európában és ugyanakkor Amerikában, akkor az évszám nem stimmelne a 17.-es bekezdésben, mert 1890 bõven 19. század. 😄
Balumann
Már múltkor is kérdezted. De nem tom. Nagyon sok mindent tanultunk mûvtöribõl, szinte akármi lehet. Mûvészeti korokkal nagyon tisztában kell lenni, az biztos. Meg sok mûvet ismerni kell.

Én leszedtem netrõl sok képet amiket tanultunk, és ráraktam kisebb méretbe a telefonomra, fájlnevekbe meg beleírtam fontos információkat. Így tanulgatom ha van idõm 😄
Mi egy nagy alaku füzetet (ami nem spirálos) teli írtunk, és még van 2-3 tétel ami már nem fog beleférni, még lesz 2 mûvtöri óránk addig, meg mi még megyünk egy múzeum körútra is, írásbeli elõtt.

http://oktatas.origo.hu/20080508/angolerettsegi_megoldasok
bulba
Én! Bár konkrétan nem tudom mit ékne átnézni, amit tuti át fogok az a nyelvtan, azon belül is a névelõk!

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

Mûvészettörténet írásbelirõl van valamilyen infótok, hogy mire lehet számítani?
Németbõl holnap valaki?😄
Miket kellene mát átlesni,milyen témákat javasoltok?
csum666
Látom más is megy közgáz érettségire😊 az szép lesz 26 én én emeltre meek nagyon kellene hogy jó legyen...

Hajrá ALBACOMP HAJRÁ MAGYAROK

fsgh
mind1 holnap ugyis megtudjuk a tutibiztos megoldást...😄 majd az om oldalán...

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

Balumann
vagy inkább Ókori Rómából ? 😄 De mind1 az a lényeg, hogy az még az eredetérõl beszél, és az múlt idõ, nem jelen! Amit be kell írni abba meg nincs olyan mondatrséz amibe idõ utalás lehetne.

Balumann
Hát mert nem a jelenrõl beszél, hanem a múltról. Ha naggyából jól értem, akkor a Roman times (román kor?) -i fürdõkbõl származnak.

Sima jelen, minek lenne ott feleslegesen múlt idõ? Akkor has its origins, de a gyógyfürdõ-mozgalmak, amik a 18. században kezdõdtek Európában, eleve múlt idõ, úgyhogy múlt idõ jár utána. Vagyis nekem eddigi ismereteim alapján így lenne logikus, de ki tudja, majd holnap kiderül. 😊
Amennyiben jó a hozzászólások közt leírt hallás utáni, ott egy pontot vesztettem, ha még ezt a kettõt felcseréltem, akkor ma összesen vesztettem 3 pontot, ennyi miatt nem megyek a Dunának. 😄
fsgh
Az Origo tuti helyesn írja amúgy ezeket a javításokat? vagy voltak már problémák az elözõ érettségi javításokkal is amiket õk adtak ki?

fsgh
hát eddig az olvasásértés és a nyelvtanom 60% együtt...:S (olvasás=51% nyelvtan=69%) remélem a hallásértés meg a levél húz fel rajta rendesen...(mondjuk olyan 73-74ig...)

Balumann
Miért ennél a "water spas and bottling of natural mineral waters" milyen idõ utalás van/lehetne? Én ezt úgy írtam, ahogy origon is írják :-)

nekünk meg azt szokták mondani h hosszabb szöveg = több hibalehetõség...
Az elvileg get, get lost, de a become is jó, mert a javítókulcsban a get és a become mindig párban jár. 😊 Viszont a vizesnél szerintem a C és E fordítva van, ugyanis ha had its origins, és nem has, akkor az elõtte lévõnek is múlt idõben kéne lennie, a "water spas and bottling of natural mineral waters" részben semmi olyan nincs, ami múlt idõt követelne meg. A 17-ben meg az elõzõ bekezdésre utal vissza idõben, nem a 18. századi Európára. De végül is ha ennyi a hibám az egészben, akkor legyen.
aki 100-120-nál több szót írt az egyáltalán nem érvénytelen, sõt csak örülnek neki, aki meg kevesebbet, még a 80 szó is elfogadható, bár tanárfüggõ
én meg az elsõ magnót... de így is számítok egy 90% körülire <#rolleyes><#nemtudom>
fsgh
baxameg a hallásértést is kiírhatták volna...

az olvasásértést nem gyengén elbaxtam:SSSS

kár h nem hangzásra megy 😞(( 😄
PLackó
az a helyes amelyik legjobban hangzik 😄