Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szûnik meg soha\" Pál apostol
De tény, hogy az a kettõ volt a legszívatósabb...
Amúgy remélem nem megint olyan lesz, hogy az emelt könnyebb volt mint a közép...
El kell menni nyílt napra, bemenni órákra, beszélgetni a hallgatókkal, oktatókkal.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Teganap megcsináltam 3 elõzõ érettségit, azok ehhez képest nevetségesen könnyûek voltak :S
elnézést a hülye megfogalmazásért.
Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!
Speciel én nyiregyi vagyok,DE-GTKn gazdálkodás és menedzsmentre megyek. Aztán ha úgy hozza a sors,és felkerülök Pestre,akk BCE-GTK g&m-re megyek.
Dehát nekem még van egy évem,bármi változhat. Egyetem után legszívesebben én kimennék külföldre,csakhát bnõmék cége meg a család ide köt mindenkit..
Érted hiába mutatják meg a jelentkezõ diáknak, hogy "na akkor fogsz tanulni egy kis hõtant meg áramlástant", ha a diáknak halvány lila fogalma sincs, hogy ez a tárgy milyen mélységekbe mászik, meg hogy eleve mirõl is szólhat ez a tárgy.
KSK ráadásul a leggecibb nevek vannak: Általános Jármûgéptan. Álmomban nem gondoltam volna, hogy ez a tárgy nem szól másról, mint hõtanról, áramlástanról, mechanikáról, méréstechnikáról stb. Azt hittem, hogy mûködési elvekrõl lesz, de a lófaszt.
Vicc ez az egész.
Most van egy lehetõségem(50-50),hogy Indiában tanuljak egyetemen. Talán Madrasban vagy Bombayban,de ez lényegtelen. Egy ottani egyetem diplomája többet érhet,mint egy itthoni ?
480 pontos már jó úton volt, hogy tényleg az érettségi, ergó a felvételi érjen a legtöbbet, és ne a nyelvvizsgák, sporteredmények, stb.
Nemrég mondták,hogy 2 év múlva ismét új rendszer lesz elõreláthatólag,mert ez a 480 pontos sem vált be<#taps>#taps>
Most rám haragszól? Pont ugyanez volt velem is, amikor 3 éve a régi érettségibõl visszamaradt emberkék 5-ös érettségiét autómatán 100%ra minõsítették, illetve a 4-eseket 80%ra. De nem kell beszarni, lesz kb 1% aki a 2005-ös rendszerbõl jön. Nem nagyon fogják felnyomni a ponthatárokat.
"Ilyenek százai mennek át és érettségiznek le minden évben, szégyen." --- szégyen, nem szégyen, meg tudnak élni. Nézd meg, mennyi ember meg tud élni anélkül, hogy pontosan, választékosan fejezné ki magát. Mondjuk az se semmi, hogy mennyi ember jut diplomához, vezetõi engedélyhez, stb.
Na az offolást abbahagytam, és Kína éves termése szakadjon az érettségizõkre!<#zavart1>#zavart1>
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
Nekem elhiheted, hogy rohadt szar érzés, mikor két évet lenyomsz egy olyan szakon, amitõl sokkal többet vártál... Szerintem érdemes inkább várni, mint elhamarkodni a dolgot egy olyan döntéssel, amit késõbb nagyobb valószínûséggel fogsz megbánni.
anno egy rohadt középfokúval kiváltottad az emelt 100%ot. Akkoriban volt a TELC vagy nem is emlékszem a nevére. Annak letetted a középfokúját, megvolt 100% emelted. Pár hónapra rá ennek a nyelvvizsgának a középszintûjét visszaminõsítették alapszintûre,a felsõt pedig középre.
Most 3. év elején letettem a felsõfokút, elsõre meglett, origo (rigó u) komplex C. És mit kapok érte? Egy nagy büdös lófaszt,már elnézést. Aki 60%al átcsúszott középfokún anno,ami kb egy alapfokúnak felelt meg,100% emeltje van. Én egy 100%os középnek örülnék a felsõfokúval,mert ez mondjuk reális. De egy felsõfokúval is emelten vagy 90%ot ha megírnék. Na, akinek egy középfokúja van,a 80%ért megizzadna ott. Ismét csak gratulálni tudok az oktatási miniszternek és a tárcának.
pedig sztem jó orvos lenne belõem :P
dixitque deus fiat lux
Csak akkor kezdõdik elõlrõl a 12 félév számolása, ha az elsõ képzésem 3. félévében jelentkezem másik szakra... Többi esetben 2-esével vonódnak le a félévek sajnos.
tavaly voltam emelt bioszon angolul, kiváncsi vagyok kinek h sikerült :)
dixitque deus fiat lux
2005ben érettségiztem. Tudjátok, a botrányos érettségi keretei közt.
-Angol érettségimet nyelvvizsgával kiváltottam, így azt emelt 100%nak vették.
Na már most az új 480 pontos rendszerben, így ugye van:
-178 tanulmányi pontom,
-188 érettségi pontom (ebben benne van az emeltszintû töri, ami 88% lett, és a 100%os emeltnek számító angolom)
-továbbá a 2 emelt szintbõl van 2*40, azaz 80 pontom.
Így szumma kijön, hogy 456 felvételi pontom van.
A 428 pont az elöbb úgy jött ki, hogy direkt nem azt angolt jelöltem be felvételi tárgynak, mert azthittem, hogy nem lehet. De most megnéztem a felv.hu-n lévõ pontszámítós oldalt, és ott azt írják, hogy csak akkor nem lehet beszámítani a 2005-ös, elfogadott angolt a felvételibe, ha a felsorolt szakokra jelentkezek, mint pl.: anglisztika, tehát, amiknél a nyelv az elsõdleges.
Most akkor tényleg 456 felvételi pontom van? Ez elég brutál. :P
Utána olvastam pár dolognak.
Jelenleg BME-KSK-ra járok. Berakom magam passzívra. Beadtam jelentkezésem a BME, BCE GTK-ra is. Ott szépen lenyomok két félévet. Aztán GTK passzívra, és újra KSK.
Eddig azon paráztam, hogy a 12 állami félév az szumma 12 félév, DE NEM! Az elsõ diplomáig, tehát, amíg megnem szerzed az elsõ diplomád, addig akárhány szakon lehetsz egyszerre, mert a 12 félév újraindul a másik szakon. Zsír! Most nagyon boldog vagyok.
Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.
Az pedig elég nagy baj, hogy az érettségi rendszer középszinten ennyire keveset követel, mert a jól érettségizett diákok sem lehetnek abban biztosak, hogy képesek az egyetem elvégzésére anélkül, hogy a diplomáért évekre fakírrá válnak. Én sem tudom, hogy (esetleg) õsztõl mire vállalkozok és azt sem, hogy a középiskolában megszerzett tudásom és az egyetem azonnali követelménye között mekkora a szakadék. Inkább megírtam volna egy nehezebbet négyesre, mint ezt az "elégségesekért" kegyes sz*rt 100%-ra.
Melyik évben érettségiztél le? Szerintem elõnyödre vált, hogy nem ilyet írtál.
Gigabyte Ga-P35-DS3L | Intel Core 2 Duo 3,2 GHz (E8500) | 2*1 GB 800 MHz Kingmax DDR II | ASUS EAH4850 512 MB | Samsung 320 GB (SATA II) | Pioneer 112 D | ASUS 550 W
Gigabyte Ga-P35-DS3L | Intel Core 2 Duo 3,2 GHz (E8500) | 2*1 GB 800 MHz Kingmax DDR II | ASUS EAH4850 512 MB | Samsung 320 GB (SATA II) | Pioneer 112 D | ASUS 550 W
amúgy annyira nem lenne vészes, ha akár csak egy épkézláb tanárt tudnék mutatni ezen az egyetemen. de nincs...