Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grizzly21
en az utolso evben tanultam csak, es csak arra ami kellett, jo taktika az nincs vele baj szerintem.

ha mar a matekot hozod fel peldanak? melyik egyetem az ahova matek kell es magas a ponthatar? Semelyik, mert mindenki marketingre, kommunikaciora, meg ilyenekre megy.
tavaly bme info volt a legmagasabb az infos helyek kozott - 125
elte matek - valami 90 korul, loal
elte info - 105 talan, az is egy vicc
szoval ilyenekre nem nehez bejutni.

mondjuk lehet h kozgazra is kell matek, de a maxpontos helyre ugyis csak azt veszik fel aki masbol is kurvajo es minden +pontot megkapott

biológia emeltszintût írt valaki?
magus
ja, lol, azokról el is feledkeztem, a true noliferek -.-

Sadist
Mostanában melyek az elitszakok? Az ilyen marketing, menedzsment, kommunikáció és hasonló hülyeségek mennek még?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

zolee90
Szerintem nem olyan jó ez a 480 pontos rendszer azoknak, akik amúgy is tanultak, meg jó iskolába jártak. Mert ha 12 évig nem tanultál sokat, akkor is ezt megírhatod nagyon jóra, és csomó pontod van. Emellett nagyon sok rosszabb iskolában hallottam, hoyg megbeszélték az eredményeket, tanárok segítettek stb. Míg az erõs iskolákban ugyanolyan szigorúan javítanak, mint máskor. Ezzel csak a gyengébbek kerülnek elõnybe, igaz utána kibuknak, de elveszik a jobb helyeket. Ha nehezebb lenne az érettségi, akkor lehet, hogy a jobbak is nehezebben írnák meg, de akkor is jobbra mint akik nem tanultak és azoknak is hiába segítenének, akik nem olyan jók, mert lehet, hogy a nehezebb feladatokhoz már alapból hozzá se tudnának kezdeni. Nekem ez a véleményem. Én 12 év alatt mindig 5-ös tanuló voltam, érettségieim is jól sikerültek, de pl. matekon egy kis félrenézés és máris csak 92 pontom lett. Lesz kb 465 pontom, ami igaz nem kevés, de ismerek olyat, aki utolsó év elõtt átment rosszabb suliba, hogy ott 100%ot írjon, vagy olyat aki életében nem tanult matekból, 2-es 3-as volt és 95%-ra megírta ezt most. Na õket fogják felvenni az elitegyetemek elitszakaira. Ennyit errõl az egészrõl. (Mi jön le ebbõl egy mai fiatalnak? Minek tanulni, ráér az utolsó félévben kicsit ráhajtani az érettségi tárgyakból 2-re, ami fontos és kész. Hajrá OM, hajrá magyarország...)

grizzly21
de de pontosan azon voltam, csak lattam hogy ennek semmi kozze ahhoz amirol egy nyilt napnak kellene szolnia, igy megleptem idoben

grizzly21
en az odajaro hallgatokra ertettem, akik elmennek a nyilt napra

5c0rp330n
azt nem mondom, hogy nem idegesít, mert bár személyesen engem nem érint különösebben, mégiscsak látom, hogy mekkora szopás ez valakinek, de ettõl még nem rágódok rajta, csak tudomásul veszem, hogy ez egy ilyen geci dolog, és ha kell, leírom. ennyi.

Sadist
Jaaaaa, hát akkor te nem nyílt napon voltál, hanem csak igazoltan hiányoztál.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

magus
Matematika A3--Optimumszámítás

hogy mi a francnak, az egész gtk-n csak mi tanulunk a3-ig, a mérnökök a3-ja meg differenciálszámítás.

Sadist
#22705 alapján nem úgy tûnt.

magus
én akkor még totál abban a tudatban voltam, hogy hû bme, mekkora intézmény, milyen régi épületek, milyen magas szintû oktatás, nézzük meg. aztán jól pofánbaszott, hogy nem, de akkor én elmentem, pedig a strébertõl hát kicsit messze állok 😊

grizzly21
a "te szerencsetlen" reszre gondoltam konkretan, de teljesen mindegy.
Amit irtam nem butasag, hanem tapasztalat, mert ott voltam (igaz hogy csak egy fel orara, hogy ne kelljen aznap suliba menni, de epp eleg volt).

Sadist
Opkut, vagy formális nyelvek? <#idiota>

Sadist
Melyik része volt a személyeskedés? 😊
"a nyilt napra miert jarnanak hallgatok? oda max a strebereket tudjak elrancigalni, hogy dicsoitsek milyen fasza hely az."
Erre a butaságra reagáltam csupán.

5c0rp330n
nem rágom magam rajta, csak megemlítettem.

Sadist
Ha meg számodra abszolút nem számít, akkor miért rágod magad rajta?

magus
80%, nem 60% volt a telc

Sadist nekem úgy nem mond semmit hogy jövõhéten pótzh-zom belõle.

sztem is jobban jársz az 1 év kihagyással, legalább tiszta fejjel tudod átgondolni, haverjaid tapasztalatai alapján, hogy mit szeretnél, és nem egész évben azon streszzelni, hogy nem ezt kellene, de ha már idáig eljutottam...

Balumann
Kb. mintha japán szöveget olvasnák <#idiota>

grizzly21
egy rossz szot nem szoltam mar, es maris atmegyunk szemelyeskedosbe?😊 neked komoly gondjaid lehetnek az eletben😊
nem tudom hova jarsz, a bme-n nem ilyen volt a nyilt nap (pont)

5c0rp330n
nem vagyok irigy, mert mint már mondtam nekem nem számít az angol érettségi szinte semmit, max talán annyit, hogy 5-ös legyek belõle, de ha nem így lesz, az is minimális pontveszteség csak. és attól sem leszek különösebben irigy, hogy be kell mennem 2szer emiatt (írásbeli, szóbeli), úgysem kell tanulnom rá semmit. csak egyszerûen idióta ez az egész rendszer: van 2 államilag elismert középfokúm, de azért menjek be érettségizni, hátha majd ott bukok meg. akinek pedig tényleg kell az angol nyelv, azokkal szemben pedig úgy igazságtalan az egész, ahogy van. ha összesz@rják magukat, és anyanyelven beszélnek sem csinálnak 100%-os emeltszintût, amit mondjuk aki egy évvel korábban megcsinált, csak úgy megkapott ajándékból a hûdenehéz nyelvvizsgája mellett (ezekbõl sokat nehezebb volt elrontani, mint megcsinálni (régi telc)).

Sadist
A nyílt napon szerinted mit mutatnak, te szerencsétlen? Az üresen álló épületeket? Normális helyen az a nyílt nap, hogy a leendõ hallgatóknak megmutatják hogy folyik az oktatás, bemehetnek a tantermekbe, és leülhetnek a többi hallgató közé, ahol figyelhetnek és kérdezhetnek.
Év elején haver odajött hozzám, hogy a gyakorlatunkon szokott-e szabad hely lenni, mert pár leendõ gólya beülne hozzánk órára. Szépen leültek közénk, és figyeltek, ha kérdésük volt, akkor meg feltették. Nekünk hallgatóknak.

grizzly21
a nyilt napra miert jarnanak hallgatok? oda max a strebereket tudjak elrancigalni, hogy dicsoitsek milyen fasza hely az.
A tematikabol nyilvan nem fogja tudni, hogy mi van mogotte, de hogy nagyjabol mit fog tanulni azt legalabb megtudja belole. Es az ilyen szarok nincsenek benne a felvi-s konyvekben

Sadist
Például? Mindegy mi, csak lényeg, hogy te is beleess a kedvezményezettek körébe, igaz? 😊 Szerintem csak pusztán az irigység beszél belõled.

Sadist
És áruld már el, hogy egy tematikából hogy fog rájönni, hogy mit kell tanulnia, vagy hogy mennyire nehéz? Azért megy oda, hogy azt TANULJA.

* Optimumszámítási modellek.
* Az operációkutatás feladata, a modellek osztályozása.
* A lineáris programozás általános feladata, standard feladat.
* Szimplex algoritmus.
* Módosított szimplex algoritmus.
* Lexikografikus szimplex algoritmus.
* A szimplex algoritmus néhány változata.
* Szimplex módszer.
* Néhány gyakorlati alkalmazás.
* Konvex poliéderek és a lineáris programozás kapcsolata.
* Dualitás.

Ebbõl példál kurva sokat megért a földi halandó.

Nyelvek. Mûveletek nyelveken. Reguláris nyelvek. Determinisztikus és nemdeterminisztikus automaták. Determinizálás. Jobblineáris nyelvtanok. A véges automaták, jobblineáris nyelvtanok és reguláris nyelvek ekvivalenciája. A reguláris nyelvek zártsági tulajdonságai. A reguláris nyelvek pumpáló lemmája. Eldöntési kérdések reguláris nyelvekre. Automaták végtelen szavakon.

Környezetfüggetlen nyelvtanok és nyelvek. A Chomsky-féle normálforma. Derivációs fák és bal- ill. jobboldali levezetések. Egyértelmû nyelvtanok és nyelvek. Veremautomaták. A környezetfüggetlen nyelvtanok és veremautomaták ekvivalenciája. Determinisztikus környezetfüggetlen nyelvek. Mûveletek környezetfüggetlen nyelveken. A környezetfüggetlen nyelvek pumpáló lemmája. Eldöntési kérdések környezetfüggetlen nyelvekre. A CYK algoritmus.

Általános nyelvtanok és környezetfüggõ nyelvtanok. A Chomsky-féle hierarchia. Lineárisan korlátos automaták és Turing gépek.

Ez is elég beszédes egy középiskolából kikerült diák számára, nemde?

Azt meg, hogy a felvettek fele egy, legfeljebb két éven belül kibukik, bármelyik hallgató megmondja neked. Ha ilyen alapvetõ információkat nem tudsz meg az iskola nyílt napján, az akkor az iskolát minõsíti.

5c0rp330n
nem, nem igazságos. ebbõl a szempontból az új rendszer igazságosabb is. igazából a váltás a 2 dolog között az igazságtalan. az, hogy akik egy idõpontig megcsinálták, azoknak megvan az emelt 100%, akik utána csinálták (ráadásul nehezebb helyen, mert azóta a régi gyenge helyeket alapfokra minõsítették), azoknak lóf@sz van. persze valamikor váltani kell, nem nagyon lehet megkerülni, de ennél azért valami jobbat is ki lehetett volna talán találni.

grizzly21
ha mar veszed a faradtsagot, hogy belemkotsz, legalabb olvasd el amit irok:
"a mintatervet kellett volna megmutatni, meg a targykovetelmenyeket "
a targykovetelmenyben benne van az anyag tartalma roviden.

Nyilt nap szart sem er, voltam meg regebben, majd pont ott fogjak elmondani a statisztikakat, hogy a felvettek fele elobb utobb kibukik, nekik ez nem eri meg

Sadist
Akkor neked is írom. Szerinted az igazságos, hogy akinek van pénze nyelvvizsgára, az gyakorlatilag pénzért kiválthatja az érettségit?

KillerGaller
höhh de normás esetrõl volt szó ...

Sadist
Normális esetben. A Down-kórosnak kicsit több van.

szucsy89
még jó hogy én a b-t húztam be:S

ráadásul úgy h elõször az a-t írtam be, bejött az igazgató hogy hibás 2 b van stbstb...na mondom akkor legyen b....xd
kraawz
Az Oktatási Hivatal közleménye az angol középszintû írásbeli vizsgáról
2008. május 8.
Az angol írásbeli érettségi országos szinten rendben lezajlott. Középszinten 1069 helyszínen 46178-en, emelt szinten 75 helyszínen 3941-en vizsgáztak e tárgyból.

Az angol nyelv középszintû írásbeli II. Nyelvhelyesség feladatlapjában az 1. feladat (8) pontjában a lehetséges válaszok sorában az A és a C jelen kívül kétszer szerepelt a B jel. Ez a feladat megoldását nem befolyásolta, a vizsgázónak az általa helyesnek tartott kifejezést kellett kiválasztania a négy lehetséges válaszból. A megoldás ebben az esetben az A jelhez tartozó szó volt.

na haladunk.. egy év alatt MAJDNEM sikerült összeállítani egy érettségit,amibe nem csúszik hiba..<#szomoru1><#lama>

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

szucsy89
deee ehez a 117hez még hozzájön a szóbeli...úgy tudom hogy max 150pontot lehet így elérni nem?
100%*-tól 5-ös de am.117-et lehet max elérni
szucsy89
120tól 5ös?
117 pont összesen (szóbeli nélkül) a 2 levél összesen 33 pont külön külön nem tom de rajta van az om honlapján
5c0rp330n
errõl én is írtam nemrég, tényleg nevetségesen igazságtalan ez az egész rohadt rendszer. azért, mert pár évvel késõbb születtél és pont elõtted törölték el a nyelvvizsga beszámítást, te szopsz, aki meg elõtted volt, 100%-os emeltje van? :S nekem nem egy felsõt, hanem 2 darab középfokú nyelvvizsgát sikerült letennem, erre most még csesztetnek az angol érettségivel. a kisujjamból rázom ki, nem arról van szó, de értelme mennyi? még szerencse, hogy nem olyan helyre jelentkeztem, ahova a nyelvet is be lehet számítani, mert akkor lennék igazán ideges, így csak olyan kényelmetlen a dolog, hogy be kell még mennem megírogatni a szánalmas szarjaikat.

szucsy89
ha ezt az én kommentemre írtad akkor igen

('válasz erre' gombot használj máskor)
középszint?
szucsy89
megmondaná valaki hogy az angol írásbeli hány pont szóbeli nélkül? és a 2 levél külön hány pont? thx
KillerGaller
A mienk se 😊 de mongyuk jó fej volt legalább XD

46ot!!! (ez sztem tuti jó legalább)

és a kromoszómákhoz hány db-ot írtatok?
a mi biosztanárunk meg nem is tanított semmit a könyv amibõl tanultunk sz*rt se ért
Sadist
Most jobb lett volna, ha marad a régi rendszer, ahol "pénzért kapod" az idegennyelvi érettségit? Akkor meg azért menne a hõbörgés, mert nem minden (amúgy tehetséges, jó nyelvérzékû) diáknak van pénze nyelvvizsgára. Lehetne megint népszavazást kezdeményezni, hogy legyen mindenkinek ingyen nyelvvizsga, höhö.
Sokra úgysem mennél vele, mert a különbözõ nyelvvizsgák nem összehasonlíthatók. Ha meg csak egyet fogadnának el, akkor mi értelme volna? Akkor tényleg legyen egy standard, amit érettséginek hívnak.
Most még valószínû nem így gondolod, de majd te is rájössz, hogy az a nyelvvizsga papír önmagában semmi, egy nulla. A mögötte lévõ tudás és a vele járó elõny a lényeg, hogy egyetemen könnyedén megérted a idegennyelvû szakmai irodalmat, vagy tudsz beszélgetni egy állásinterjún.
A normális munkaadót meg úgysem érdekli, hogy milyen papírod van, hanem megkérdezi, hogy mennyit voltál külföldön, részt vettél-e idegennyelvû kurzusokon, projektekben, szoktál-e idegennyelvû könyveket olvasni, filmeket nézni.

kraawz
elnézést az összes bioszostól, de amit középiskolában tanítanak .. hát az valami szánalom.

citromsavciklustól a fehérjeszintézisen át.. szar maszlag az egész -.-'

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

amúgy a suliba is azt mondták hogy a tavalyi meg a tavalyelõtti sokkal könyebb volt
én is azt hittem hogy könnyû lesz
KillerGaller
nem... az a faggyúréteg állítólag (persze énse azt írtam)

én bõralját írtam de nem biztos hogy jó
KillerGaller
Hát eléggé kiakasztott az tény...

Úgy mentem oda hogy háháá, élvezet lesz megírni... Erre hogymegszívtuk XD