Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bandee1987
Engem robotika úgy marhára nem izgat. Erre nálunk megvan a megfelelõ szakirány. Persze kell hozzá érteni valamennyire azért.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

grizzly21
Pazmany szerintem baromi jo lenne, csak az a bajom vele hogy egy ember nem nagyon erthet abszolut profin 2 kulonbozo dologhoz.. ott van biosz is meg info..ennek a kettonek az osszekapcsolasabol szuletnek pl a vakokat segito kepmegjelenitos, robotikus meg mittomen milyen cuccok, ami tenyleg a cutting edge high tech, de egy ember ugyse tud osszehozni egyedul egy ilyet..

Áhh én inkább a robotikára gyúrnék. 😊
grizzly21
hat igen, mindig jon valami uj😊 csak erzekeltetni akartam a kerdes komolysagat, mert azert ilyet kerdezni komolyan..haat😊 hagyjuk

I.C.ram
Kb mintha azt mondanám, hogy Henry Ford mibõl szedte meg magát? Akkor most mindenki menjen el autógyárat alapítani? 😊
I.C.ram
Najó, de õ akkor tette ezt, amikor egy olyan hatalmas dolog kezdett kialakulni, mint a számítógép. Jókor volt jó helyen. Ma már nem lehet ilyen rövidtávon gondolkodni.
kraawz
3.
de kurvára mindegy végülis 😄

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

grizzly21
szerinted a vilag leggazdagabb embere mibol gazdagodott meg ? (kis sarkitassal)
na meg mostmar le is csuszott 2.helyre asszem

Bandee1987
Valamit valamiért. Amúgy nem az a gáz, hogy hogyan kerülj be, hanem hogy benntmaradj. Nekem elhiheted, most vagyok elsõ év végén, és elég kemény.

Csak oda tanulni kell 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Bandee1987
Infó szempontjából sztem 2 elismert képzés van ebben az országban, az egyik a BME a másik a BMF (Pázmány nemtom mennyire az, GDF-rõl inkább ne is beszéljünk).

Bandee1987
Persze, ha van gyakorlatod meg valami referenciamunkád.

I.C.ram
Java programozók nagyon keresettek.
I.C.ram
Persze, nem azt mondom, hogy nehéz munkát találni ezekkel a diplomákkal, hanem azt, hogy 500ezret a büdõs életben nem fog kezdõ diplomásként keresni senki.
Programozásból (C++,php, java, mysql) meg lehet élni ? 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Bandee1987
Ja, és mellesleg ny-európában is mérnökhiány van, az 5 legkeresett szakma mind mérnöki (gépész, villamos, infós, stb.)

I.C.ram
Már nem az infósok keresnek a legtöbbet, hanem a gépészek, és utána a villanyosok. 2000-es évek elején nõtt meg az infósok után a kereslet, azóta visszaesett. De nem kell megijedni, mert jelenleg egyik fõ diplomásból nincs túlképzés! Ez egy kurvanagy kamuszöveg a szar sajtó részérõl, amivel teledumálták a sok diák fejét, és azóta is ezt hangoztatják, hogy pl kozgázosokra nincs szükség, mert túlképzés van... lófaszt... jelenleg még mindig a 3-4. legkeresettebb diploma a közgazdász. kezdõ átlag fizetésben is benne vannak a top5ben.
Bandee1987
A mérnök infósok (különösen, bme, bmf) helyzete szerintem nem rossz ebben az országban. Nálunk (bmf-nik) folyamatosan jönnek a támogató cégekm, elõadásokat tartanak, karrierlehetõségeket kínálnka (pl. Nokia-Siemens, IBM, és egyéb hasonló világcégek), kompetenciaközpontok vannak (Cisco, Microsoft, Nokia, Hp). Szóval ha valaki tanul, és eljut a szakirányokig, akkor jó esélye van valami normális munkát találni, általában akik elvégzik, azoknak egy jó része már talált is magának állást(pl. kooperativ képzések által, ami gyakorlat szempontjából nem rossz dolog).

I.C.ram
Az egy kurvanagy kamu volt.

Konkréten a BME-s, idei állásbörze statisztikáit mondtam. Ott 210-200 körül volt a kezdõ infósok fizetése. Ismétlem magam. Ezek az idei, 2008-as BME-re vonatkozó statisztikák.

Azt te komolyan gondolod, hogy 500ezret kap egy kezdõ infós? Felejtsd el.
A bme-s "átlag" informatikusokról beszélünk? Történetesen kezembe akadt valamikor egy egyetemi újság ahol az állt, hogy az ottani kezdõ informatikusok bére 500 ezer.

Ja persze tudom van mindenféle rendszergarázda aki bármiféle képesítés nélkül informatikusnak nevezi magát. Na ilyet tényleg bárhol találsz de azért ne hasonlítgassuk a bme-hez.
Azért évente 300 (ugye kb fele végzi el) mûegyetemi infós nem sok egy 10 milliós országban. Hidd el, keresik õket, és jól meg is fizetik. Az persze mindig igaz, hogy ha jó vagy, akkor alkalmaznak, de akkor sem mellékes hogy honnan van a diplomád.
grizzly21
kulfoldon 350 az tenyleg nem sok.
Viszont ez mar egyszer szoba jott, infosok fizetese volt a legnagyobb valamilyen bme-s elemzesben, viszont itt volt a legnagyobb a szoras is..meg te mondtad😊

grizzly21
szerintem is baromi sok van, de mondjuk sok is kell. Az is igaz, hogy igazabol ugyis azon mulik minden, hogy mennyire tanulja meg magatol, otthon az ember azt ami erdekli..
En pl most 4es lettem C++ bol, ugy hogy a sok targyam miatt, otthon semmit nem tanultam ra, eloadasokra meg gyakra bejartam, ennyi. Ennek ellenere nem mondanam magam expertnek, sot, na de a lenyeg, hogy neztem es az emberek tulnyomo tobbsege a 2esert vert izzad, hogy akarnak igy dolgozni majd?
Es nem az o hibajuk, amennyi szart itt csinalni kell, az embernek megoszlik a figyelme..mindenhez ert egy kicsit, de semmihez sem ert nagyon, marpedig specializalodni kell, azt fizetik meg.

Masik pelda: ismerosom mar 1 eve lassan Londonban dolgozik, most egy epitkezesi ceghez vettek fel, erettsegi utan ment ki rogton, a 3d-s modellezes temat nagyon keni. Ennyi kellett neki, jo referencia, meg hogy teljesen magatol megtanulja.

I.C.ram
Ezt felejtsd el. Informatikusok kezdõ átlagbére jelenleg a gépészek, villamosmérnökök alatt van. Gépészeké meg olyan 230 körül mozog bruttó. Az meg a másik, hogy minden mûszaki suliban van infós képzés, ergó nagyon sokat képeznek ki. Nagy a verseny is.

Aki 350-et keres nettó kezdõként, az vagy protekcióval került be ilyen helyre, vagy kibaszott nagy mázlija volt (kb 0.00000001% esély) vagy pedig külföldön dolgozik, ahol mindjárt nem olyan magas az a nettó 350 😛
magus
no azért ne túlozzunk, infost is minden bokorból elõhúzol, sõt, egyszer áramszünet van még a csatornából is elõmászik egy. és egyrészt mûszakiról is rengeteg jön ki, másrészt ha rágyúrsz akkor nem vagy lemaradva más intézmény tanulójaként sem.

Informatikusként semmilyen vezetõnek nem kell lenni, hogy annyit keressen valaki, aki mondjuk a mûszakiról jön. 😊
Vezetõként meg szorozd meg n-nel, n->csillagos ég.
I.C.ram
Nem is azt mondom. Csupán azt, hogy diplomától sokan azt várják, hogy rögtön középvezetõ, nettó 350-ért. Pedig nagyon nem.
Jó, én még külföldi ambíciókat dédelgetek. Ha meg nem jön össze, akkor nem, de fizikai munkát nem igazán lennék képes végezni. 😊
I.C.ram
Csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy diplomások kezdõ fizetése bruttó 190ezer forint átlagban, és ez a reálos átlag. Egy CNC esztergályos 250et is kereshet. 😛
KillerGaller
Valaki tudja h. bioszból mennyit számít a szóbeli és az írásbeli? (hány %)

Tudom, hogy nem lesz sétagalopp, de jelen körülmények között nincs az az Isten, amiért humánra mennék, hogy aztán beálljak a diplomás munkanélküliek táborába, vagy a McDonald's-ba mosolytanfolyamra. 😊
Szóval majd összeszorítom a fogam, és szorgalmasan belegebedek a tanulásba, de megszerzek egy átkozott reáldiplomát, legyen ilyen vagy olyan, csak rendes fizetést kapjak érte.
Köszönöm a válaszokat.
gameplusz
Nézd meg, a link tartalma valós, csak k. vicces is egyben.

i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn

kraawz
itt valami nem oké,ha ketten röhögnek.

tnap buli volt,segítsetek ki. kösz 😄

5c0rp330n
beteeeg 😊

uramisten<#idiota><#zavart2>
Kéhlek 😊

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

kraawz
köszönöm <#smile>

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

kraawz
valaki be tudná linkelni az ének érettségi követelményeit ?
köszönöm 😊

magus
talán?

a bme-n a tanárok nagy részének fogalma sincs hogyan kéne ezt az egészet csinálni.

amúgy ha nem vagy reálos akkor a gazdaság és menedzsment sem lesz sétagalopp, tele van olyan tárgyakkal ahol rengeteg képlet van

I.C.ram
Állítólag a BME GTK egyre jobb, mert sorra csábítják át a neves elõadokat a BCErõl. Kb egy szinten van a kettõ szinvonalban. Talán a BME-n kicsit nehezebb a matek, BCE meg talán tapasztaltabb.
Nekem fogalmam sem volt róla, hogy ekkora ellentétek húzódnak a BME és BCE között, így mindkét helyen GTK gazdasági és menedzsmentre jelentkeztem, plusz a BCE-n turizmus-vendéglátásra, a BME-n meg építészetre, ahol az alkalmasságin tuti elhasaltam, errõl az értesítést a napokban kéne kézhez kapnom. 😊
Igazából fogalmam sincs, hogy melyik lenne a legjobb, de ha a BCE gazdaságija tényleg jobb, ha csak egy hajszálnyival is, mint a BME-é, akkor azt hiszem még lesz változtatás a listámon. 😊
Nyílt napon összesen egyen voltam, az IBS-nél, attól felfordult a gyomrom, plusz az is hozzásegített, hogy 260 km-re lakom Pesttõl, szóval nem mentem több nyílt napra, így csak nagyjából tudtam tájékozódni. Na, hova ne menjek semmiképp? (az építészetet csak családi nyomás miatt jelöltem, de amúgy sem vagyok nagy reálos ember, szóval nagy valószínûséggel kifejezetten élvezet lesz az egyetem - hogy mért nem szedtem össze magam a pszichológiához...)

Nekem igazából nincs gondom a nyelvvizsga + érettségi rendszerrel, de azért az angolon megengedtem magamnak egy "és a mai érettségit köszönjük Magyar Bálintnak" kijelentést. 😊 Aki úgyis beszéli a nyelvet, annak nem jelent problémát az érettségi, az érettségi ingyenes is (vagyis többnyire), szóval nincs miért reklamálni, csak annyiért, hogy feleslegesen kell a nyelv érettségi napján felkelni.
A biosz közép ismerõseim megnyilvánulásai alapján nagyon nehéz volt.
grizzly21
igazad van, az en idomben kellett 125, tavaly mar 600 embert vettek fel

Emelt infót ír valaki hétfõn?
Ja és a BME infóra 120 volt a ponthatár tavaly, nem 125, mint lejjebb írták. Jó, ok csak 5 pont de az is számíthat. Tehát ha a tavalyi ponthatár volt 120, ami arányosan átszámítva kereken 400, akkor a valódi ponthatár mennyi lehet idén? Mondjuk 380?
5c0rp330n
nem zavar, ha tizedikben lehetett volna, ugyanúgy szar lett volna, 11.-ben éreztem magam elõször felkészülbe egy nyelvvizsára.

David2
kilencedikben de ne zavarjon, sokan rajtam kívûl megcsinálták

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

5c0rp330n
azt az 50%-ot pedig nemtom honnan szedted, mindenesetre ez ha igaz is, annál nem jelentene többet, minthogy sokan akkor is megpróbálták mint utolsó lehetõséget, ha fing közük nem volt az adott nyelvhez.

5c0rp330n
aha, adott volt a lehetõség. nyolcadikban utoljára. kösziszia.

David2
nem értem mit vergõdsz ezen, Neked is adatott volt a lehetõség, h megcsináld, okosabbja élt is vele. Azért nehogy azt hidd, h olyan gyaloggalopp lett volna azis, 50% volt a bukás ráta, s nekem is sokat kellett güriznem, h átmenjek rajta.

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

grizzly21
agree

bulba
Szerintem ott lett elrontva a rendszer amikor eltörölték a felvételit. Eddig minden egyetem ténylegesen tudta hogy milyen embert fog felvenni és olyan felvételit csinált ami rávilágított arra hogy milyen képességû és tudású az adott felvételizõ.

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play