Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

erre nem mondok semmit 😄
Mi az a BSC és MSC ? 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

David2
csak a bscével az a baj, szûkített a jogköre, h mit csinálhatsz, s ráadásul nem is fizetnek annyit

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

I.C.ram
MSc-nek az alényege, hogy különbözõ bscrõl is lehet menni ugyanarra az mscre. Pl pénzügyi mscre lehet menni pnzügyes meg gazdálkodási bscrõl is, így könnyebb tud dönteni az ember, hogyha már belekostolt, hogy tovább akarja csinálni a dolgot, vagy kicsit másfelé akar orientálódni.
5c0rp330n
felkészülni fél órád van (illetve amíg az elõtted lévõ 2 felelõ végez, ez változó, hogy mennyi idõ, de fél órát minimum kapnod kell-én nem kaptam sokkal többet), és ilyenkor van idõd a feladatot is megoldani, amivel nekem konkrétan a fele idõm elment és így sem értem a végére. annyira nem volt durva, csak pont egy olyan témát fogtam ki, ahol nem jutottak gyorsan eszembe a dolgok. és nem, a 15 percbe bele kell férnie a feladat megoldásának is. ez részben jó hír, ha nem tudsz sokat, mert sok idõt el lehet vele tölteni, részben rossz, ha akkor tudásod van, hogy hadarod végig az anyagot és pont a feladat miatt nem mondasz el mindent 100%-osan 😊

háth azt nem vágom h mien BSC elvégzése után lehet jelentkezni egy adott MSC szakra de az tuti h az utóbbi magasabb szintû képzést ad a választott szakirányból. Sztem a két illetõnél más lehetett akkor az elvégzett BSC szakirányultsága (pl mondjuk anyud bnõjének volt egy mérnöki infós BSC-je, a másik illetõnek meg egy prog tervezõi és sztem egy ilyen szituban akkor a követelmény a prog tervezõi lehetett hiába egyezett kettõjük MSC fokozata, de persze lehet h mint mondtad csak okokat kerestek)

Igazán az MSC-t nem vágom de valami ilyesmit sejtek
ha hülyeséget mondtam akkor sorry de jelenleg így tudom
I.C.ram
Sokat hallom, hogy MSct mindenképpen csak azután érdemes elvégezni, miután már van szakmai tapasztalata az embernek, és dolgozott a bsc diplomával valahol, de úgy érzi, hogy tudásszomja van. Senkinek nem ajánlják rögtön MSc-t a BSC után. Pont ez a lényege az egész rendszernek, hogy használhatóbb, gyakorlati tapasztalati képzés legyen, ne pedig csak elméleti, mint a régi egyetemi képzésben.
Vola: nemfeltétlen a msc a jobb
Anyám 1 barátnõje nemrég végzett az egyetemen, msc-t is elvégezte, és bár azon az egyetemen és azon a karon végzett, amelyet a leendõ munkaadója megjelölt feltételként, azért nem vették fel, mert az alap bsc után olyan szakirányt választott, ami nem pontosan ugyanaz amit elvártak vna, és helyette olyat vettek fel aki bár tökugyanott végzett, nem volt szakirányosodva, nem végezte el msc-t csak bsc-t
(persze lehet h csak kifogás volt és szimplán nem volt szimpi a csaj a fõnöknek, de ez volt a hivatalos indoklás..)
hát ahogy olvasgattam,az eltén programtervezõ van, magyarán programozó, bme-n meg mérnök infó, ahol a programozás mellett tanulsz mást is, ill ha jol tom jobban belemegy a hardveres részébe, meg fizikába.

de van 1 haverom bme-n, és azt mondta h mérnök infón elég sok fele lehet specializálodni, szakirányosodni..
jah és sztem BME 😄
a BSC után jelentkezhecc MSC-re ami egy magasabb szintû változata annak mely a BSC-ben megtanultakra épül. A régi hagyományos rendszerben a kettõ egyben volt de ebben a bolonnnyaai féle rendszerben kettéosztották (persze biztos tettek is pluszba valamit bele) és a nehezebbik magasabb szintû része lett az MSC avagy mesterképzés.
Ez láccik is abban h míg régen 5év volt az egyetem most a BSC az 6 vagy 7 félév, az MSC pedig assszem 4 vagy 5 (bár ebben nem vok biztos).
A lényeg hogyha elvégzed az MSC-t, akkor faszagyerek vagy 😄
Sry skacok, de mi az a mesterképzés ? illetve informatikusnka bme v elte jobb ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

doddencs
És a feladatra a végén hogyan nem jutott elég idõ rá, mennyi idõt adnak rá? Valamint a feladat uyge a 15 percen kívûl van..?

5c0rp330n
ehh, mázlista 😊

szucsy89
nah megvolt a matek😄 14es tételt húztam, háromszögek nevezetes pontjai ,szögei stb...hát a feladatba belekavarodtam kicsit😄 de segítettek rendesek voltak, bár tom h az már pontlevás😄

nem lett olyan rossz, majd meglátjuk
fireball
Ha van itt olyan, aki volt ma biosz emelten szóbelizni, az mondja már meg mien témát húzott 😊

aprilia etx-cross simson schwalbe-streetfigter

Amúgy nézzétek meg a 2006os, a tavalyi, és az idei jelentekõk számát a szakotokra!

Pl. BCE-GTK. Kereskedelem és marketing ANK: 2006. 258 jelentkezõ, ph:119
2007. 568 jelentkezõ, ph:136
2008. 494 jelentkezõ, ph<136

Ebben bízom.

jó okés minden a helyén újra 😄
közben írtam az elõbb egy hosszú kifejtést ehhez de a köcsög sg megint beszopatott xDD
Rockynhooo
:-|

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Rockynhooo
amúgy valóban , haver orvosira megy, és bioszbol emeltezik , nem másbol hiába volt másbol jobb... szal ennyi 😄

I.C.ram
még csak nem is kell 100asra megírni, elég, ha a min %ot hozod, amire már jár a +40, és kész... Elég nagy baklövés lenne a rendszerben, szóvla szerintem tuti nincs így 😊
Rockynhooo
yo nem vágom , télleg kár volt beleszolnom 😄 rég foglalkoztam már a továbbtanulással de én ugy emlékeztem a +40 pont ez esetben is számít , mint amit írtál. elnézést ha bárkit is félre informáltam , esetleg szívinfarktus közeli helyzetbe hoztam 😊

5c0rp330n
tuti h nincs így. megcsinálom az ének emeltet százasra és megyek a mûszakira a pluszpontokkal? elég idióta a rendszer, de ennyire azért nem.

"+80 pont az külön van" - mipöcs? nah figyelj már ide kicsit és gondolkodj el rajta:

ha megadnák rá akkor simán kijáccható lenne a rendszer, ilyen kiskapukat nem hagynak azért. Mint mondtam kisujjamban van a rendszer mer én anno rengeteget kerestem h hol lehet kijáccani és mivel hogyan h minél több pontom legyen de ha lehet is valahol akkor nem ilyen módon.

Szal ha mondjuk matek és infó a felvi tárgyad akkor semmit sem ér Neked a magyar, töri, angol, stb emelt szinted....
nah akkor minden tisztázódott 😉 A lényeg h míg el nem fogynak a régi nyelvvizsgás még nem felvételizõk addig nagy szopás lesz ez a renccer.

De mire minden szempontból egál lenne az esély bárkinek bárhova, addigra úgyis megint lesz vmi fasság vagy más renccer lesz.
A köv fordulat valszeg az emelt/középszintek piszkálása lesz mivel csökkent az emeltezõk száma, mer sok szempontból nem éri meg, csak ha nagyon vágod. Nah de nekünk már mindegy 😄
fireball
Ja, akkor valami alapja mégis volt 😊

Rockynhooo
de nem mernék rá megesküdni most így hogy mégegyszer átgondolom 😄 de így emlékszem <#rolleyes>

bulba
Az egyetem egyes nyelvi szakokra ( anglisztika germanisztika stb)
De pl a asszem a jogra is lehet nyelv a felvételi tárgy, de ott elég a közép is ha azt számíttatja be vki.
Tehát cask nagyjából igaz.

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

Rockynhooo
a +80 pont az külön van, az mindenképp jár. emeltre (ha eléri azt a szintet amitõl megadják) , nyelvvizsgára, stb stb.

Pontosan.
I.C.ram
Tudtommal nem. Különben mindenki lerakna akármibõl egy emeltet, megírná 2-esre, és máris kapja a +40-et, a felvételi tárgyát meg röhögve megírja középszinten 90+%ra.
fireball
oks, akkor hülyeség, viszont igy nem tul igazságos

fireball
De én is kérdeznék valamit, hogy ha csináltál egy emelt szintût valamibõl, az azért járó pluszpont beleszámít olyan helyre is, ahová az épp nem felvételi tantárgy?

I.C.ram
Ez nem így van.
fireball
Én csak a suliban hallottam, de azért is gondoltam, hogy igaz lehet, mivel ez igy azért sokkal fairebb lenne...

Ez nagyon jó lenne, így a fair. De ezt még én sem hallottam, ez tuti?

nah ezt honnan szoptad ki? 😄 mutass nekem egy forrást ahol ez le van írva mer tudtommal nem így van, de ha bizonyítod akkor elhiszem. Nem kötekedésképp csak sztem nincs benne logika, mer ha kiváltja a 100as emeltet akkor kiváltja, olyan a tudtommal nincs h akkor õk rakják le újra. Várom a bizonyítást... 😉
fireball
Na de az úgy van, hogy akinek felvételi tantárgy a nyelv, annak mindenképp meg kell csinálni az érettségit nyelvbõl,m nem válthatja ki a nyelvvizsgaeredményével az érettségit, csak ha az nem felvételi tantárgy.

"Teljesen igazságos" ??? Háth ezt most nem tudom mire vélni... 😄 Amúgy meg nem is ugyanazért kapnak többet, hanem a könnyebbért, ugyanis a nehézség is változott. Szal összevetve, olyan szakokra ahol nézik az idegen nyelvet, hatalmas elõnye van egy olyan valakinek, aki még a régi rendszerben nyelvvizsgázott és ezáltal kiszorítja azokat akik tudás alapján elõrébb lehetnének, de így esélyük sincs a 100as emelteseket lekörözni, csak reménykedni hogy nem túl sok van belõlük.
Engem most nem érint a szitu, de biztosan vannak akiket igen és ez unfair akárhogy is nézzük, mivel nem az egyéni tudásról szól a felvétel.
5c0rp330n
az emelt szóbeli eredményét egyébként mikor/hol lehet megtudni?

5c0rp330n
párszor beleszóltak, amikor nem volt valami egyértelmû. a bizonyításnál egyszer, mert nem említettem meg egy lényeges dolgot. összességében többször szóltak bele, mint számítottam, ami jó, mert azt utálom, amikor csak néznek rád pókerarccal és írogatnak te meg azt sem tudod, hogy hol csesztél el mit. persze ez még így is benne volt valamennyire.

bulba
Miközben csináltada feladatot meg beszéltél bizonyítottál stb, mennyire szóltak/ kérdeztek bele?

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

5c0rp330n
már túlvagyok rajta. kihúztam a területszámítós-integrálosat, ami pont eléggé át volt rendezve ahhoz képest, ahogy a könyvben volt, ahogy tanultam.. viszonylag sikerült összeszednem a témát annak ellenére, hogy amikor kihúztam, még az az érzés volt bennem, hogy: "ja, ilyen tétel is volt?". viszont emiatt voltak pontatlanságok néhol, amibe belekötöttek és a feladattal is sok idõm elment: 2 fv közti területet kellett számolni integrállal és már nem jutottam a végére.. ami szopó, hogy ha miximálisan szar a szóbelim (0 pont, ilyen persze nincsen), akkor a 85%-os írásbelit 65%-ig tudom rontani, ha pedig maximum pontot kapok, mindössze 3%-ot javítok és 88%-on állok. de annyira azért remélem nem csesztem el, szóval egy 75-80% talán így is meglesz. mindenesetre csak ronthatok vele, de ezt már elõre is tudtam.

Már megvan!Sikerült!De kösz a segitséget.
Hát ja igy van,csak szerintem nem elég ennyi.Aztán ki tudja.
grizzly21
hat szerintem eloszor is minden futo folyamatot leallitod, majd vegul az anyafolyamatot is (ami az elso folyamat ami elindul). Memoria uritese, majd kikapcs? de jobb ha rakeresel erre valahol

Valaki tudna nekem segiteni infóból?
Az op-rendszer tételembe kell olyan,hogy kikapcsolásnál mit csinál.Nagyjából tudom,csak valami emberi megfogalmazásban kellene,és ami nagyjából elég.
Vagy,hogy esetleg hol találok ilyen tételeket.
Elõre is köszi!<#szomoru1>
grizzly21
az uj pontozast nem vagom, de csak az kap nyelvert pontot (nem a nyelvvizsgaert jaro 30 v mennyi plusszpont), akinek az kell felveteli targykent nem?

holnap 9.30 emelt matek szóbeli (szent istván gimn. jön még vki ide?)
7 db tételt tudok a 25-bõl úgyhogy kemény lesz ez a nap (:
"én egyedül a 100as emeltet érõ régi nyelvvizsgákkal nem vok kibékülve mer az k*urvára nem jogos"

Nem kicsit idegesítettem föl magam ezen. Ugyanazért kaptak plusz több mint 40 plusz pontot, amiért én nem. Teljesen igazságos.