Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szia!
Nekem is el tudnád küldeni az infót? Vannak nekem is, de nem igazán frissek, hátha a tiéd jobb 😊
Elõre is köszi
Nekem is el tudnád küldeni az infót? Vannak nekem is, de nem igazán frissek, hátha a tiéd jobb 😊
Elõre is köszi
bocs, nem 2x^2, hanem 3x^2
ezt írtad: "ott van szélsõértékhelye ahol a derivált nulla."
nézd meg x^3-nél hogy mennyi a deriváltfüggvényének értéke (2x^2, ezt jól tudod): nulla
és x^3-nek van szélsõértéke 0-nál? nincs.
"ez 1-ben mindenhol pozitív..." ki beszélt itt 1-rõl? nem igazán világos, amit írsz.
nézd meg x^3-nél hogy mennyi a deriváltfüggvényének értéke (2x^2, ezt jól tudod): nulla
és x^3-nek van szélsõértéke 0-nál? nincs.
"ez 1-ben mindenhol pozitív..." ki beszélt itt 1-rõl? nem igazán világos, amit írsz.
küldtem privátot, használd egészséggel ;D
ez nem feltétlenül igaz, lsd. f(x)=x^3, f(0)-nál. amit írtál az szükséges, de nem elégséges feltétele a lokális szélsõértéknek. kell még hogy az elsõ derivált értéke elõjelet váltson a pont egy környezetében (ha + -> - akkor lok. maximum, ha - -> + akkor lok. minimum, egyébként nem beszélhetünk szélsõértékrõl)
többek között erre kérdezett rá nálam a vizsgáztató, de nem tudott megakasztani (:
többek között erre kérdezett rá nálam a vizsgáztató, de nem tudott megakasztani (:
kidolgozott info tételek ha valakinek vannak/tudja a lelõhelyüket akár a pár évvel ezelõttieknek, akkor szóljon legyen szíves 😊
szélsõértékbõl egy dolgot kellett használnom eddig. ott van szélsõértékhelye ahol a derivált nulla.
találtam egy bizonyítást emelt matekra, sztem ezt érdemes lenne elõadni 😄
"Nem tanulni = megbukni
Tanulni = nem megbukni
Nem tanulni + Tanulni = megbukni + nem megbukni
=> Tanulni(nem + 1) = megbukni(nem + 1)
=> Tanulni = megbukni"
persze csak saját felelõsségre... 😉
"Nem tanulni = megbukni
Tanulni = nem megbukni
Nem tanulni + Tanulni = megbukni + nem megbukni
=> Tanulni(nem + 1) = megbukni(nem + 1)
=> Tanulni = megbukni"
persze csak saját felelõsségre... 😉
na én pont ezt az egy tételt nem akartam húzni...😄
ebbõl 10pontom se lett vonla(nekem se volt kidolgozva)
ebbõl 10pontom se lett vonla(nekem se volt kidolgozva)
matek szóbeli élménybeszámoló :]
9.30-ra voltam behívva, és 9:00 környékén már behívtak (szent istván gimn. fejér terem, ha esetleg innen volt ott valaki akkor pacsi)
kihúztam azt a tételt amibe kb. bele se néztem, mert nem volt kidolgozva (9. szélsõérték-problémák megoldása), de aztán rájöttem h nem nehéz és írtam 5-6 oldalt, feladatot is simán meg tudtam csinálni, eszembe jutott egy csomó alkalmazás, aztán szépen összeszedtem mit milyen sorrendbe kéne.
tétel necces volt, mert amit tudtam annak elfelejtettem a bizonyítását, és nem jött ki, viszont eszembe jutott egy jó, ami kicsit túlmutat a középiskolában tanított matematikán, de pont oda illett (geometriai közép miért annyi amennyi -> ln x és inverzfüggvénye az e^x), húzták a szájukat hogy ez nekik csak definíció, de a végén elfogadták tételként és bizonyításként, szóval rendesek voltak (meg is kérdezték hogy honnan tudom, meg hol olvastam róla, de erre mit lehet felelni? 😊 azt mondtam hogy tanultam).
visszagondolva nagyon örülök neki hogy ezt húztam, mert otthonvoltam ebben a témában és nem más kidolgozott tételét adtam elõ, hanem tényleg azt, amit összehoztam a felkészülési idõ alatt. a vizsgáztató kicsit kukacoskodott, de a keresztkérdéseire mindig egybõl határozott választ adtam, remélem ez meggyõzõ volt.
9.30-ra voltam behívva, és 9:00 környékén már behívtak (szent istván gimn. fejér terem, ha esetleg innen volt ott valaki akkor pacsi)
kihúztam azt a tételt amibe kb. bele se néztem, mert nem volt kidolgozva (9. szélsõérték-problémák megoldása), de aztán rájöttem h nem nehéz és írtam 5-6 oldalt, feladatot is simán meg tudtam csinálni, eszembe jutott egy csomó alkalmazás, aztán szépen összeszedtem mit milyen sorrendbe kéne.
tétel necces volt, mert amit tudtam annak elfelejtettem a bizonyítását, és nem jött ki, viszont eszembe jutott egy jó, ami kicsit túlmutat a középiskolában tanított matematikán, de pont oda illett (geometriai közép miért annyi amennyi -> ln x és inverzfüggvénye az e^x), húzták a szájukat hogy ez nekik csak definíció, de a végén elfogadták tételként és bizonyításként, szóval rendesek voltak (meg is kérdezték hogy honnan tudom, meg hol olvastam róla, de erre mit lehet felelni? 😊 azt mondtam hogy tanultam).
visszagondolva nagyon örülök neki hogy ezt húztam, mert otthonvoltam ebben a témában és nem más kidolgozott tételét adtam elõ, hanem tényleg azt, amit összehoztam a felkészülési idõ alatt. a vizsgáztató kicsit kukacoskodott, de a keresztkérdéseire mindig egybõl határozott választ adtam, remélem ez meggyõzõ volt.
ha megadták a felékészülési idõt, akkro az idõpontba nem igazán tudsz belekötni. Esetleg az érettségi elnök lehet kifogás, de nem hinném azzal sokr amennél..
Az idõpont nem igazán van megkötve, fõleg majd a középszintû érettségiknél, ott akár órát is simán csúszhat a dolog, de akár fél egy órával elõbb is elkezdõdhet..
Az idõpont nem igazán van megkötve, fõleg majd a középszintû érettségiknél, ott akár órát is simán csúszhat a dolog, de akár fél egy órával elõbb is elkezdõdhet..
ha megadták a kellõ felkészülési idõt, akkor nem nagyon tudsz semmit tenni. De ha nem adták meg, akkor sem, mert akkor meg neked kellett volna ott helyben kikérned az idõt..
Nem azt mondtam, hogy nem rajtam múlott, de ha esetleg nem sikerül a szóbelin a 11 pont, ami nagyon kéne, minden mindegy alapon van-e esélyem a fellebbezésnél egy ilyen kifogással? Mert elképzelhetõnek tartom, hogy a szabály az, hogy akkor hívjuk be a diákot, amikorra az ki van írva. Ergo ez szabálytalan volt?
miért? ha 20perccel késõbb hívnak be akkor pro lettél volna németbõl?😄
annak meg örülj h nem volt ott az elnök, legalább nem kötekedhetett(ha olyan fajta, belekérdezhet)
annak meg örülj h nem volt ott az elnök, legalább nem kötekedhetett(ha olyan fajta, belekérdezhet)
9 re voltam hivatalos, és voltam az elsõ felelõ németbõl, erre behívnak 20 perccel elõbb, ráadásul nem volt bennt érettségi elnök sem, szerintetek fellebbezhetek, ha majd nem úgy sikerül a vizsgám, ahogy akartam?
naja, csak bele kell építeni egy kis informatikát, hogy a szaknyelv is meglegyen😄 mennyit interneteztél, a fasza új videokártya hogy muzsikált a legújabb játékoknál.. XD
van gyakorlat!! nekem is van!
Nekem van egy ertekelo listam hogy mire hany pontot adnak 😛
Nekem van egy ertekelo listam hogy mire hany pontot adnak 😛
A szex a leghatékonyabb nyugtatószer a világon.
xDDDDDDDDDDDDDDDDD
de igazad van 😄
de igazad van 😄
magyar emelt szóbelirõl valaki valamit nem tud eddig? milyen konkrétumok vannak esetleg
köszönöm
köszönöm
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
jaja, korábban már néztem én is. vicces, hogy a tartalom 8 pont a 30-ból. felépítesz egy fasza kis feleletet a nyári élményeidbõl és kapsz 22 pontot a 30-ból 😊
nah találtam egy infót a szóbelirõl (tudom h én kérdeztem 😄 de lehet h másnak is segít valamit) szal:
"A feladatsor értékelési szempontjai:
- Logikai felépítés, vázlat (8 pont)
- Kifejezõkészség, szaknyelv használata (8 pont)
- Tartalmasság (8 pont)
- Kommunikatív készség (6 pont)"
nah meg lehet gyakorlati rész is:
"Bármely tételhez kapcsolódhat internetes kommunikációval kapcsolatos gyakorlati részfeladat, melynek várakozás nélküli végrehajtási ideje legfeljebb két perc.” - szal ebbõl van az a 20feladat amit mondtam
"A feladatsor értékelési szempontjai:
- Logikai felépítés, vázlat (8 pont)
- Kifejezõkészség, szaknyelv használata (8 pont)
- Tartalmasság (8 pont)
- Kommunikatív készség (6 pont)"
nah meg lehet gyakorlati rész is:
"Bármely tételhez kapcsolódhat internetes kommunikációval kapcsolatos gyakorlati részfeladat, melynek várakozás nélküli végrehajtási ideje legfeljebb két perc.” - szal ebbõl van az a 20feladat amit mondtam
elég az egy, de természetesen többel is megpróbálkoztam. ha többet mondasz, akkor a legjobban sikerültet kell értékelniük 😊
én kicsit csalódott vagyok, mert tényleg eléggé szart húztam ki. annyira nem vágtam be sajnos a témát, de jópár tétel sztem sokkal jobban mehetett volna. de mind1, vszínûleg nem ezen fog múlni, annyit nem rontok vele talán. de javítani semmiképpen nem fogok sajnos.
én kicsit csalódott vagyok, mert tényleg eléggé szart húztam ki. annyira nem vágtam be sajnos a témát, de jópár tétel sztem sokkal jobban mehetett volna. de mind1, vszínûleg nem ezen fog múlni, annyit nem rontok vele talán. de javítani semmiképpen nem fogok sajnos.
kösz a választ, a közép nem is izgat annyira 😊
jó neked, hogy már túl vagy rajta..
több definíciót is mondtál, vagy tényleg elég a "minimum" azaz az egy?
jó neked, hogy már túl vagy rajta..
több definíciót is mondtál, vagy tényleg elég a "minimum" azaz az egy?
20 perc a maximum idõ, ami rendelkezésre állhat emelten, de ezzel nem sokan szoktak élni. azért mondanak 15 percet, mert 2 gyerek felel le, amíg a harmadik felkészül és a minimális (és kb optimális) felkészülési idõ fél óra. középen meg talán 15 perc a maximum, vagy 10, ezt nem tudom.
nem tudom miért ír mindenki 15 percet, az om honlapján (amit most em tudok belinkelni) 20 perc szerepel, bár nem tudom ezt mennyire kell betartani
szóval om->érettségi->Az érettségi vizsga részletes követelményeirõl szóló 40/2002. (V.24) OM rendelet->matematika (a vizsga leírása)
szóval om->érettségi->Az érettségi vizsga részletes követelményeirõl szóló 40/2002. (V.24) OM rendelet->matematika (a vizsga leírása)
nekem csak tételeim vannak...
de van, 21 tételem és 20feladatom van és mindegyikbõl egyet-egyet kell bemutatnom, ez tuti. csak nem tudom mien arányban járnak a pontok.
sztem nincs gyakorlat...magért a tételért kapsz kb 15-16 pontot a többi azbból jön össze hogy adod elõ meg ilyenek...
FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!
kérdés:
középszintû infó szóbelinél hogy is vannak a dolgok?
nem a tételeket kérdem, hanem adott a téma amit húztam, arra van x idõm + van a "gyakorlati" rész amin vmi haláleccerû mûveletet kell csinálnom és a konkrét kérdésem:
a tételre kapok 15pontot és a mûveletre még 15öt?
vagy valami más alapján történik, esetleg más aránnyal a pontozás?
nem mintha annyira paráznék tõle csak tudni szeretném mi alapján megy ez 😄
középszintû infó szóbelinél hogy is vannak a dolgok?
nem a tételeket kérdem, hanem adott a téma amit húztam, arra van x idõm + van a "gyakorlati" rész amin vmi haláleccerû mûveletet kell csinálnom és a konkrét kérdésem:
a tételre kapok 15pontot és a mûveletre még 15öt?
vagy valami más alapján történik, esetleg más aránnyal a pontozás?
nem mintha annyira paráznék tõle csak tudni szeretném mi alapján megy ez 😄
oks, köszönöm az infókat. Szerencsére nekem még keddig van idõm, és szükségesm is van rá, akadnak hiányosságaim még😄
Köszi szépen!
köszönöm!
én linkeltem még nemrég, tess: link
http://www.felvi.hu/statisztika/gyors_jelentesek.ofi?mfa_id=1
vagy esetleg bárki más?😊
választasz egy borítékot, abban egy lap van, ami tartalmazza a tétel címét és a feladatot is, meg kell nekik mutatni, hogy mit húztál természetesen, de mindent elmondanak.
én megkérdeztem tõlük, hogy említsem az alkalmazásokat vagy nézzük meg a feladatokat és majd utána? miután másodpercekig csak néztek rám, azt mondtam, hogy jó, akkor lássuk az alkalmazásokat 😊 szóval ne számítsd nagy interaktivitásra, ne próbáld bevonni õket bevonni, ha viszont õk vonják be magukat azáltal, hogy kérdeznek valamit, érdemes mindent elmondani, amit hallani akarnak 😊
Nem tudod véletlenül merre tudnám csekkolni az idei jelentkezõk számát más intézményekben?😊
Biztos hülye kérdés, de a feladatot õk adják?
tõlem nem kérdeztek...elmondtam az alkalmazokat, és utána mondtam hogy "és most a feladatot szemléltetném" és elkezdtem mondani😄
ha annak vége akkor meg megmonod h ennyi, megköszönik és kijösszxd
bár én utolsó voltam szal sztem alig várták h vége legyen a feleletemnek😄
ha annak vége akkor meg megmonod h ennyi, megköszönik és kijösszxd
bár én utolsó voltam szal sztem alig várták h vége legyen a feleletemnek😄
Hát ez elég gáz.. akkor gondolkoznom kell miylen taktikát válasszak.
És a tételek sem egységesek, van amire a 15 perc is kevés, van amelyikre a 10 a reális.
Tesztelnem kell magam keddig, hogy mennyi idõ alatt dobom össze a vázlatot, h. még a feladatra is jusson idõm. 😄
MEg még egy kérdésem van, a felelet végén ugye elmondod az alkalmazásokat, s ezzel zárod le a feleletet. És utána mondanak vmit? Hogy jó, akkor lássuk a feladatot; vagy kérdeznek vmit, amit hiányoltak..stb?
És a tételek sem egységesek, van amire a 15 perc is kevés, van amelyikre a 10 a reális.
Tesztelnem kell magam keddig, hogy mennyi idõ alatt dobom össze a vázlatot, h. még a feladatra is jusson idõm. 😄
MEg még egy kérdésem van, a felelet végén ugye elmondod az alkalmazásokat, s ezzel zárod le a feleletet. És utána mondanak vmit? Hogy jó, akkor lássuk a feladatot; vagy kérdeznek vmit, amit hiányoltak..stb?
a BSC képzés az az amire jelentkezni fogsz ha akarsz továbbtanulni középsuli/technikum után, az MSC pedig az amire a BSC után jelentkezhetsz. Hogy ezek mit is takarnak pontosan azt az általad kinézett felsõoktatási intézmény honlapján nézheted meg.
Még messze vok a továbbtanulástól, csak nézegetem a dolgokat.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ