Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

5c0rp330n
heti 4-5 óra volt suliban, de mondjuk inkább filmnézésbõl/netezésbõl tanultam meg nagyrészt. meg elõtte játékokból is már sok dolgot tudtam. végülis nem annyira hülyeség a 0. osztály ötlete, de utólag nem bánom, hogy kihagytam..

azt jol tudom, hogy ha bevezetnek 1 ilyen oktatási törvényt, mint pl ez a pontszámitás, akkor azt min 2 évig meg kell tartaniuk, és csak utána törölhetik el esetleg? ergó jövõre is lesz még duplázás? 😊

nemtom hol hallottam 😊
fsgh
akor nem gyengén van nyelvérzéked😄 grat

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

5c0rp330n
én suliban 10-ben kezdtem el angolt tanulni és 95% lett az érettségim 😊 elõtte jártam 1-2 évig heti egyszer különtanárhoz, de ott nem volt sok tanulás.

fsgh
én speciel segg hülye voltam angolból... a nulladik miatt vagyok ott angolból ahol...komolyan az igeidõket nem tudtam mikor ide jöttem😄 Értelmes mondatom nem volt aztán most meg érettségizm belõle(68%-os az írásbelim és még jön a szóbeli olyan 70körül lesz a vége...)

Szerintem hasznos az a heti 12-14 idegen nyelv óra

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

I.C.ram
5 éves gimi a világ legnagyobb faszsága. Hálás vagyok, hogy nekem sikerült 4 évesbe kerülnöm. Bár az utánunk lévõ évfolyam már 5 éves volt, szóval mázlim volt.
fsgh
évvestes vagyok és 5éves gimiben...vagyis nulladikba is jártam...így vagyok 2 évvel hátrébb. Most nézem az adatlapom 18-25-ig😄 még csak 17vagyok(1hónap még kell a 18hoz)

5c0rp330n
2 évig? :o
azt hogy csináltad? vagy vagy "kicsit" évvesztes? 😊

fsgh
dehogy építek...lesz 4 tantárgy amire figyelni kell 2 évig(Irodalom,Nyelvtan,Matek,Töri) Ezekre figyelek erõsen...(Többi meg le van xarva😄)

I.C.ram
ja. de ne építs erre, mert 2 év alatt változhatnak a dolgok.
fsgh
de akkor az évvégi tanulmányaimat nem is nézik? csak érettségi meg pluszpont?

doddencs
a két felvételi tantárgy eredményét összeadod, megszorzod 2-vel (eddig ugye max 400) ... és akkor ehhez jön még hozzá a max 80 plusszpont

fsgh
thx😊

más: a Duplázás pontosan mit takar?😊

felvi.hu

> pontszámító kalkulátor (jobb oldalt)
fsgh
Valaki tud adni egy linket hogy hogy számolják ki a pontokat? a 480-at. Nagyjából udom de pontosan kéne hogy tudjak tervezni/számolgatni...

doddencs
Elõször is ne általánosíts, nem szokásom siránkozni, az más dolog, valóban nem tartom nagyra az érettségit..

Másodszor pedig ha már feljössz egy fórumra, mielõtt felteszel vmi kérdést, illik visszaolvasni, nem tette-e már vki fel uazt a kérdést.. Mert senki sem szereti (legalábbis kétlem) ismételgetni önmagát, s többször is leírni uazt. Ennek ellenére én is leírtam mégegyszer, csak megjegyeztem ,h. máskor visszaolvashatnál.. 5 percet vesz el a tanulásodból.

grizzly21
Ez nem igy mukodik. Nagyon sok mulik azon, hogy mennyire menedzseli magat az ember, hogy tudja magat eladni. Szerintem eleg sok infos van, aki lehet hogy vegigvitte jo jegyekkel az egyetemet, de nem ert az uzlethez, es nem mondom hogy nagyon keves, de ahhoz kepest amit tud kis penzekert szop robotolo munkaval, hajtos cegnel. Mas meg elvegez valami konnyu helyen valamit, vagy meg az sem, de ert valamihez, azt felnagyitja es eladja magat.
Ha jo diplomad van viszont, es tudsz angolul akkor akar itthon akar kulfoldon jo allasokat lehet szerezni

Egyebkent amit lenn irtatok Samsung-os peldat az mas, az kulfoldi ceg, kulfoldon diploma nelkul ha ertesz valami komolyhoz akkor a havi felmilla brutto alapveto dolog, ugyhogy kicsit kevesnek is tartom azt a 600-at...bar ha itthon van a munkavegzes akkor igen, realis ar.

nekem sincs idõm visszaolvasgatni õket.... ezek a fránya játékok és délutáni sörözgetések elveszik minden idõmet.... 😄DD
DÖDI vagy ki vagy?szerinted én rohadá s i g itt ülök a gép elõtt(mint ti és aztán síránkozz h egy szót se tanultam)nincs idõm a ... üzeneteiteket elolvasni.innentõl kezdõdik az ......
5c0rp330n
na ja, pluszpontokból az új rendszerben a maxot összehozni szinte egy vicc. nekem 110 pontom lenne plusz, ha nem lenne korlátozva 80-ra, pedig nem vittem annyira túlzásba azért a dolgokat.

nembiztos h lejjeb megy, mert ebben a számitási modszerben meg bõkezûbben osztogatják a plusz pontokat...
5c0rp330n
biztosan kevesebb lesz valamivel a ponthatár. nem számolhatod át egy az egybe a pontokat az elõzõ rendszerbõl. itt minden egyes százalék egy pontot számít, ha duplázol, 2-t. az elõzõ rendszerben elbukhattál x %-ot pontlevonás nélkül, jelentõs %-ot pár pont levonással.

fsgh
én is valami hasonlót tervezek...de 400 pont lesz kb a ponthatár(ha tavaly 120 volt az 144-nek a 83%-a kb és 480nak meg 400...) necesen lesz csak annyim...

doddencs
én is jövõre terveim szerint BME mérnökinfóra megyek, de hát BME-n felkötheti az ember a gatyáját 😄😄

fsgh
egyik se vonz...😊 Infos szak lesz ebbõl...de azért az is szenvedõs lesz már látom. Lusta vagyok nagyon:S

fsgh
Jó matekos vagyok, majdnem legjobb az osztályban😄

I.C.ram
gépészek, villamosmérnökök.

De szerintem nagyon nagy ostobaság ez alapján dönteni. Azt csináld, ami érdekel.
doddencs
ne ez alapján válasz szakot, lutri, valamint kapcsolatokon múlik sok minden.. Szinkrontolmácsokat, vagy vmi ritka nyelveket ismerõket keresik sztem 😄😄

Mindeneesetre mérnökinfóval megvannak az elhelyezkedési lehetõségek.

doddencs
hát mérnökinfóra matek is kell, az tuti😄😄

fsgh
oké. Hülye vagyok.😄 210.

akkor már csak puszta kiváncsiságból. Kik keresnek pályakezdõként a legjobban?

I.C.ram
160 hogy jött ki neked?
fsgh
160 Bruttó? hát a nettóban semmi....:S

I.C.ram
Jó persze vannak speciális esetek, de a kezdõ mérnikinfós fizetés kb bruttó 210-230 körül mozog. 2008-as felmérés alapján.
persze brutto, nem ettó 😊
szal oszd el 2-vel
ezek nem kamu adatok. olvastam, h pl a Samsung cég magyarországrol is "toborzott" mérnök infósokat, és KIZÁRÓLAG a bme-rõl fogadták el a jelentkezést (ez 1 éve volt kb). Ne tudd meg most mennyit keresnek (a nagybátyám 1 volt diákja is köztük van), de elég az hozzá hogy némelyikük fizuja bõven felûlmólja a 600 ezret
I.C.ram
360 bruttó kezdõ fizú... 😄 Oszd el kettõvel, adj hozzá egy 30-at kb, és megkapod a végeredményt.

Nem tudom, hol olvassátok ezeket a kamu adatokat.
David2
mind2 elég magas, ha a megfelelõ helyen végzel

BME VIKen legutóbbi felmérés szerint 360 bruttó volt a kezdõk fizuja

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

fsgh
Egy Mérnök informatikusnak
1. Milyen esélyei vannak munkát találni?
2. Mennyi lehet a kezõ nettó fizetése?

fsgh
Elte kiesik, nem tudnék bentmaradni sztem... A többit köszi😊

I.C.ram
BMF, BME, ELTE, Pázmány. Ezek vannak itthon fõleg.
fsgh
ja és itt budapesten!

fsgh
Ha már a fõsulikról van szó...Nem nagyon vagyok benne a témában meg még van 2 évem de jó lenne azért már tervezgetni...Szóval milyen fõsulikat/egyetemeket tudtok mondani? Ne legyen mondjuk egy ELTE de azért neves legyen és mondjuk infóval kapcsolatos szakok is legyenek benne.😊

5c0rp330n
mint végzettség az a legjobb, úgy értettem, semmi több 😊

grizzly21
neked baj😛 😄

hát ha ilyen a PH akkor oda fogok valszeg 😊
I.C.ram
Azért ez túlzás. Nem kell hasra esni a BMEtõl.. MAjd meglátjátok, ha odajártok 😊
grizzly21
legismertebb talan

grizzly21
igen felveszik.
Ne lepodj meg rajta, a pontszam annak a fuggvenyei hogy hanyan jelentkeznek es hany embert vesznek fel. Infora sok embert vesznek fel es ahhoz kepest kevesen jelentkeznek. Nezd meg a tobbi hely ponthatarat, bme-n a legmagasabb ugyhogy kepzelheted a tobbit (pl elte info volt valami 105)

5c0rp330n
elõször is nem az egyik legjobb, hanem a legjobb, másodszor pedig: oda nem bejutni nehéz, hanem bennmaradni 😊

I.C.ram
PH-val nagyobb vagy egyenlõ pontszámú embereket MIND felveszik.