Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PLackó
Nincs valakinek infója arról, hogy az angolt hogyan pontozzák? ( a 4 részfeladatot)

Pethy23
Ezen belül nagy vonalakba mit kellett mondani, és tényleg tanár mennyire segített?
doddencs
az kimaradt 😊

Szóösszetétel fajtái, jelentõssége.. példák besorolása

Pethy23
Nyelvtan?
A mi sulinkból sokan mentek BME-re és én is nagyon gondolkozok rajta, viszont az a visszajelzés jön h nehéz végigcsinálni..
Én meg inkább "bebiztosítom" magam, ha már technikumba mentem akkor végigcsinálom, és lesz egy papír a zsebembe..

Az kéne még 😛
Emelt magyar meg töri XD
Örülök ha középszinten összehozok egy 4est..

David2
összehoztál egy 10. oktv helyezést, és ötöd éven akarsz maradni? 😮

én is látom, h milyen az ötöd év itt a gimiben, szart se ér kb, mármint munkahely szempontjából

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

Mert mikor el kellett dönteni hogy mire megyek, akkor még nem volt meg a fizika, és plusz pontom csak a nyelvvizsgás 30 vagy 35 lett volna (nem tom mennyi pontosan..)

Viszont elég valószínû hogy maradok 5-öd éven a sulimba ahová járok, mert ad távközlési technikusi végzettséget. (így ha kib@sznának egyetemrõl vagy valami, akkor is lesz legalább egy papírom...)
Így viszont valószínûleg elmegyek jövõre elõrehozott közép szintû matekra..

doddencs
akkor nem csak töri-magyar szóbelije lenne még hátra..😄 Vagy lehet abból is emelt 😊

5c0rp330n
nem volt nyelvvizsgád vagy mi a francnak mentél emeltre matekból? 😊

doddencs
na VÉGE

Ma megvoltak a középszintû szóbelik is😊

A tételek húzásához nagyszerû kezem volt. Pontosan:
informatika: állományok és mappák, fájlok típusai, mûveletek, keresés
magyar: orosz széppróza a XIX. században
töri: Római közt. bukása

A szóbelire készülésem elég minimális volt, utolsó nap álltam rá, de akkor mondjuk becsülettel. A törihez szükségem volt szerencsére, kb. 3 tételt tudtam normálisan..ez az egyik volt

De Ti csak tanuljatok, nem lesz mindenkinek szerencséje😊. Sok sikert a szóbelikhez!

Nekem nagy mákom volt emelt matekon..
Halmazos tételt húztam, 34pont lett a 35-bõl.. Így a matek összesen: 77% (az irásbelim nem lett jó sajnos)
Még holnap van töri, magyar szóbeli és vége..
Infót és a nyelvet még tavaly illetve idén év elején letudtam, és a fizika Oktv 10. helynek köszönhetõen van egy 100%-os emelt fizikám..
Szóval összesen 434 pontom van a 480 ból. Remélem elég lessz😛

David2
170 tudomásom szerint

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

az oké, de ha van pl 1 90,5 % os magyar érettségid, meg egy 80,5 % -os törid, akkor az együtt 90 pont meg 80 pont vagyis 170, vagy 90,5 pont és 80,5 pont, vagyis 171 ?
Balumann
A szóbeli és írásbeli pontszámait összeadják, és annak veszik a százalékát (100% lesz a 2-nek az összege).

szucsy89
én is most tudtam meg 28/35...de nekem így is szar lett
5c0rp330n
szerintem tantárgyanként elveszik az egészrész feletti rész, de lehet, hogy tévedek.

nem úgy van, hogy a százalékokat összeadják és csak a végeredménynek veszik az egészrészét??

mert ez igy hülyeség lenne sztem, pl ha irok 2 db 49,5 %-os érettségit, a te számitásoddal csak 98% összesen, igy viszont 99 lenne, duplázással mindjárt 2 pont bukás...
5c0rp330n
nah, matek szóbeli: 29/35
ezzel együtt 84,7%-ra állok, ami ebben a rendszerben 84%, vagyis rontottam 1 %-ot. megmondtam h rontani fogok 😊 ennek örülök most, azt hittem többet rontok. már csak egy infón kell kihúznom egy rizsázós tételt, a többit meg túlélni és ennyi volt, ezekre szerdán fog sor kerülni.

minket ma hivtak be tájékoztatora, szerdán fogok vizsgázni 11kor 😊
nem is baj addig jol meg tom tanulni legalább..
szucsy89
nah elkezdõdtek az érettségik:S sok sikert mindenkinek
grizzly21
az hogy lehet h EMK-nal a szoras nagyobb mint az atlag?
GTK-sok se keresnek rosszul

Balo
Igen, de egy év után már reális.<1>

<1> BME Karrier Iroda 2007-es felmérése a 2005-ben végzettekrõl, 60. oldal

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

sztem (remélhetõleg 😄) ahhoz elég hülyének kell lenni h vki meg se tudjon szólalni és még a 2est se szerezze meg szóbelin. Én azt mondom h csak azt a tárgyat érdemes komolyan venni ami beleszámít a renccerbe.
így én vhogy így "tanultam":

magyart 1x olvastam át azt csá, de azt is csak futólag mer úgyis adnak vmi anyagot, azt meg csak ki tudom elemezni egy 3asra
törit csak heppbõl 3x futottam át, mer megkért a tanárom h ne vegyem semmibe 😄 infóra meg alaposan rászálltam mer abból jól akarok szerepelni. angol meg vhol jó mélyen leszarva, egy nyelvvizsga után csak csak tudok vmit hebegni habogni mégha fingom se lesz mit kell mondani.

aki halálra tanulja magát az is lehet h belehúz abba amit kevésbé tud és akkor nem azt kapja amit érdemel, de így én max csak jobbat kaphatok mint amit a tanulás mennyisége után érdemelhetek 😄 ahhoz h vki ne érje el a 10%-ot ahhoz tényleg hülyének kell lenni, sztem...
Köszönjük Yeppese, oltásokat mellõzzük kérlek!
a jövõ értelmisége.
Ma reggel 5kor értem haza buliból, holnap szóbeli XD Nem aggódok miatta, reményeim szerint 3asra meglesz minden 😊 Szóbeli elég pöcc... Nyelvtan tételeket viszont nemártana elolvasni mert még egyszer sem tettem ezt meg. Huhh szorítson az egész SG! 😊 Utána úgy bebaszok hogy járni sem tudok majd 😄 Üdv mindenkinek! Sok sikert a többieknek!
5c0rp330n
ha meg így lenne, inkább fel sem veszem a telefont, ha ismeretlen szám/ofõm hív 😊

5c0rp330n
én szerda délutánra vagyok kiírva, annyira remélem nem fognak gyorsan haladni, hogy szerda elõtt be kéne mennem 😊

I.C.ram
Nem akarok senkinek se példát mutatni, de annó mikor kiírták a szóbelim idõpontját, akkor volt kb egy napom még, hogy átnézzem a magyart. Épp kezdtem volna neki a magyarnak itthon, amikor megcsörrent a telefon, hogy bekéne jönni, mert gyorsabban haladunk... van 1.5 órám... Fasza... úgy beszartam, mint még soha. Összesen tanultam rá kb 1 órát, és a 4-es írásbelimet felhúztam a szóbelivel 5ösre 😄 De nekem nagy mázlim volt, mert olyan tételeket húztam... szóval senki ne kövesse a példám, mert csúnyán póruljárhat 😊
5c0rp330n
én tegnap kezdtem az irodalmat, legkésõbb holnap végzek vele, nyelvtant egyszer átolvastam fél óra alatt (ami nekem megvan, de az nem éppen bõ anyag), sokkal többet nem fogok vele foglalkozni. aztán még a törit kéne egyszer viszonylag jól átolvasni és meg is vagyok. szerdán megyek én is 😊

szucsy89
hehe így visszaolvasva látom azért ti se viszitek túlzásba a tanulást😄

szerdán szóbelizem, most kezdtem el átnézni a törit...aztán 40magyar tétel, 20angol(bár arra nem tanulok van ny.vizsga), 20kgt...

sztem nem lesz olyan vészes...

szerintetek az idén a ponthatár alacsonyabb lesz mint tavaly?
ott a pont 😄
kraawz
nem,csak nekem írásbeli 84% lett,a tudásom elég biztos,és magamat ismerve 1 nap elég "megtanulni" a 40 tételt.

de vérpistike,neked tanulni kell,futás vissza magolni<#levele>

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

Klemice
látom te is adod itt a keményet mint a többiek hogy ó hát én leszarom a szóbelit nem tanulok rá

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

kraawz
valaki földrajz szóbeli követelményeket belinkelné ? 😄DDd

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

I.C.ram
Nagyon kevés helyen vam ég MSc. MSc diploma tudtommal még nem is nagyon van itthon. Szóval várni kell míg beindul ez az egész.
I.C.ram
Beszélj az adott egyetem tanulmányi osztályával, és ott megmondják, hogy a te diplomád jó-e vagy sem az õ MSCjükre.
"...ha van egy 5 eves latin-mongol szakos diplomad..." - áááááááááá! xDDDD
PíszLávJuniti
Ez a kérdés, hogy ráépülõ e. Ahogy olvastam egyetemek honlapján, "kidolgozás alatt". :/

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

grizzly21
hat jo kerdes. gondolom ugy van hogy ha van egy 5 eves diplomad, az megfelel egy bsc+msc parosnak, tehat olyan msc-re mehetsz amihez jo az a bsc. De pl ha van egy 5 eves latin-mongol szakos diplomad az nem hiszem hogy jo lesz fizikus msc-re.

ivjoe
Sztem csak akkor, ha megvannak azok a tárgyak, amik a másik szak bsc-jében vanak?
PíszLávJuniti
Az rendben, de másik szak MSc-jére el tudok vele menni?

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

grizzly21
hagyomanyos diploma MSC-nek szamit

PíszLávJuniti
MSc-re mi alapján lehet jelentkezni? A régirendszerbõl van rá mód? Mert nem világos hogy honnan hova lehet, mi mivel "kompatibilis".
A hagyományos rendszerben szerzett diplomámmal tudok jelentkezni egy másik mérnöki szak MSCjére?

I.C.ram
Hát miért ne? Lehet, hogy késõbb kezdte el komolyan érdekelni az infó. Még fiatalok vagyunk ahhoz, hogy véglegesen kialakuljon az érdeklõdési körünk.
5c0rp330n
ezt én sem gondoltam így (bár azért a legnagyobb koponyák vszínûleg nem ott kezdik, mielõtt atomfizikusok lesznek😊 ), viszont vki csak akkor csinál ilyet szvsz, ha közben rájött, hogy totál mást akar igazából csinálni, mint eredetileg gondolta. ebben az esetben viszont miért végezné el még a bölcsészkart, ha utána úgysem akar vele csinálni semmit?

I.C.ram
Van olyan, hogy csak állami létezik, bár nagyon ritka. Meg van olyan is, ahol csak fizetõs. Ez utóbbi jóval gyakoribb. Bár ezek is fõleg csak a magánsulikon vannak.
I.C.ram
Miért is nem? Azért, mert valaki bölcsészre jár nem jelenti, hogy hülye... Bár tudom, most nagyon megdöbbentél ezen a kijelentése, de így van.
fsgh
Kérdésemre még nem kaptam választ😄 Minden esetben van fizetõs és állami lehetõség? Vagy létezik olyan hogy valahol csak állami van?

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!