Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Japep
#23862 ???

😄

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Bocs a dupláért, de nem tudjátok hogy az érettségi eredményeket feltették-e a netre (felvi.hu-n nem tudtam kiigazodni)?
Szóbelin angol sima ügy volt, nem volt vele semmi gond, töribõl viszont kihúztam a 3 tétel egyikét, amit nem tanultam meg (erdélyi fejedelemség), ráadásul lassan is dolgoztam ki, kb atlaszból meg forrásokból mondtam mindent, a kérdésekre nemnagyon tudtam válaszolni, elég szedett-vetett volt. Infó maxpont (keresés az interneten, helo), irodalomból meg "mutasd be a szentimentalista regények jellemzõjét Goethe: Az ifj. Werther szenvedései c. regény segítségével".

Azt se tudtam mirõl szól, csak elkezdtem olvasni és írtam ilyen dolgokat, mint a természet képek (õsz->elmúlás blabla), halál gondolat (annyit tudtam kb hogy a végén öngyilkos lesz), meg hogy már a címbõl kiderül (szenvedés) és beszéltem ilyenekrõl 5 percig kb, aztán elkezdett kérdezgetni és akkor elég hamar világossá vált hogy azt se tudom mirõl szól, vagy hogy mi történik benne 😊 Nyelvtanból meg valami nyelvjárások errõl is beszéltem, de nem tudtam konkrétan milyenek vannak 😊 Végülis beszéltem annyit hogy meglegyen a 4-es ebbõl is.

405 pontom lett SZIE-GTK-ra, bizakodom.
89
Izgulhatsz nyugodtan...ahogy belépsz a terembe egybõl meg fogsz nyugodni... 😄

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

kraawz
4 nap alatt 2 tárgyból lazán fel lehet készülni..
(persze a hülye sem fog😄)

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

nesto
gyerekek én 25-én érettségizek de töribõl még egy kanyi tételt nem tudok, ircibõl kb majdnem mindet, nyelvtanból meg max felét. de már annyi mindenki túl van rajta és mindenki azt mondja hogy törin a forrásból összelehet hozni akár egy négyest is, szóval nem parázok tõle. beszélni tudok a semmirõl is 20percet, úgyhogy csak biztatni tudok mindenkit aki velem egy hajóba evez. no para, ha izgulsz csak elrontod!

kraawz
igen,megtörtént nálam 😊

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

Bulykin
ki mondta hogy mindenki 5ös? lol

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. ちび Kicsi

Akkor szinte mindegy hogy mit, csak beszéljek?
Mondjuk a forrásról...
jóvan takarodjatok már hogy mindenkinek 5ös meg mindenXd
nekem ma volt az érettségim , így németbõl töribõl meg sem voltak a tételek ,infot át sem olvastam,magyart azt tanultam mert abból eléggé szar lett az írásbeliXD
így bementem 9re így németbõl egybõl kezdtem kb azt sem tudtam mirõl van szó csak mondom ja,nein,nichtXd . magyarból így kihúzom pont azt a tételt amit legtöbbször átolvastam,nyelvtanból meg kihúzom azt a tételt ami nem is volt megXd irodalom az tökéletes lett,nyelvtan az meg így kb tanárral együtt összehoztuk. utána jön az info így kb kihúztam azt a tételt amirõl még nem is hallottam ilyen webböngészés,meg meg emailezés meg faszom tudja így kapásból megkaptam rá a 4est Xd aztán jött a töri abból meg belehúzok a szarba a kereszténység kialakulásaXd azt sem tudom mi, hiába volt ott a forrás az sztem egy nagy szar nem lehet belõle semmit infot kivenni térkép meg az is 0. így vágjátok a tanár mondta le az egész tételt én meg bologattam hogy igen,tényleg,már emlékszemXd szal a lényeg nem kell parázni mert a tanárok úgyis átengednek mindenkit aki eljutott a szóbeliig és meglesz az érettségid .na csak ennyit akartam

Bulykin
ugyanígy voltam én is ,szert se tudtam töribõl, be is voltam szarva és szinte csak a forrásból éltem...
meg olyan volt az egyik kérdés, hogy:
" Jellemezd Mária Terézia legfontosabb rendeleteit! Legfontosabb Rendeletei:..." és kajak fel voltak sorolva a forrásban meg szinte ott volt minden, szal...4es lettemXD
Magyarból meg kinyitottam az egyik szöveggyûjteményt és a Szózat le volt benne elemezve...mondom bazz, de fasza vagyokXD abból is 4es lettem😄

Bandee1987
Figyelj, ha nekem töribõl összjegyre 4-est adtak úgy, hogy szart se tudtam, csk a tételben leirt anyagot felolvastam, akkor neked is meg kell, hogy adják a 2-est min 😊

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Bulykin
nem derikt hagyja megbukni, hogy még jövõre is oda járjon ,mert nem volt még elég neki ez a 4 év...jaaaj😄

Az jó ötlet ha 1-2-3 tételt jól bemagolok és ha szerencsém van kihúzom? Ha meg más tételt húzok arról is csak tudok valamit mondani.
Szóbelin nem szokták megbuktatni a vizsgázókat ugye?
Ha jó a hangulat, akkor a diák sem annyira görcsös.
Nem tudom ti mennyire izgultatok, de én még akkor is izgulnék ha agyonra tanulnám magam, mert ez vizsgahelyzet.
De ha még halvány lila gõzöm sincs a tételrõl, a tanár akkor is kihúzza a diákból a 10%-ot ugye?
Bulykin
töribõl a forrás már maag megvan lazán a 10%, szal...
magyarból meg midnenki tud rizsázni, aki azt mondja , hogy nem, azisXD
angol meg német az más, azt egyszerûen tanulni kell, nem nehéz...

David2
ahhoz, h töribõl vagy magyarból ne érj el 10% nagyon mûveletlennek kell lenni. Alap mûveltséggel s segédanyagokkal is összehozható egy 4es szintû szóbeli.

S ha mégse érnéd el a 10%t, akkor pót tételt kötelességük huzatniuk

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

xy21
nekünk irodalmi atlaszt is lehet használni...

Kremmel Te vagy az én emberem!
Én nagyon félek most, ráébredtem arra, hogy milyen kevés idõm van és bepánikoltam.
Az irodalom tételeket 1 szer olvastam át, a törit még egyszer se.
Ha már megszólalok és beszélek, akkor már megvan a 10 % nem?
Én most nagyon be vagyok sz..va 😞
pedig irodalom írásbeli 74%, töri 80 %, angol 47%, biosz 70%.
Tényleg nagyon félek, ideges vagyok.
Kremmer
DeclanMatto nyugiiii!xD NEM LESZ GÁZ HIDD EL!!!!!NEKEM NEM VOLTAK MEG A TÉTELEIM!!!!!És röhögve átmnetem!Sõõõõt Törim dícséretes!xD

Ugye nem fognak a tanárok szóbelin buktatni?
Ugye annyira nem jellemzõ ez?
A 10 %-ot a hülyébõl is kiszedik
Japep
Szöveggyûjtemény + vers/regény/könyv

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Irodalom szóbelinél van bármiféle forrásanyag segítségként?
sztem elte ik ra nem lesz 400, bme-n meg 400fölött lesz sztem, a tavalyibol kiindulva..
xy21
én hétfõn 9kor fogok😞

fsgh
400 körül. De ez csak tipp

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

Ha egyszer belekérdeztek (angol) az sok pont levonás ?
Mert szokás szerint izgultam 😄

btw egy bme, elte info szakra kb mennyi pont kell ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Irodalom szóbelin van bármiféle forrásanyag segítségként???
És a többibõl? Töri, biosz, nyelvtan
én pont 12-kor érettségiztem infóbol, de a vizsgáztato már 11kor lelépett ebédelni.. 😊
Japep
Ugye az év végi bizonyítvány és az érettségi bizonyítvány fénymásolatát nekünk kell beküldeni az egyetemnek/fõsulinak? Meddig lehet?

És csak ennyit kell?
Vagy nem emlékszem, vagy nem mondták le nekünk... :S

CHELSEA FOOTBALL CLUB

nesto
12:00 körül érettségizett már valaki? állítólag olyankor ha mákod van kiviszik az elnököt ebédelni, és alig van bent tanár..

A 10 %-ot ugye könnyû elérni?
Ahhoz nem kell olyan sokmindent mondani ugye?
"Ha úgy nagyjából elmondom amikre emlékszem a tételbõl, az már elég?"
most erre mit lehet mondani??😄D
mást nem is tud mondani senki a tételböl, csak amire emléxik...lol
mert ugye amire nem emlékszik az illetö azt hogy mondja el? ^^
Ha úgy nagyjából elmondom amikre emlékszem a tételbõl, az már elég?
Ha már megszólalok akkor nagy baj nem lehet.
Mi alapján számítják ki a szóbeli százalékát?
Irodalomból milyen forrás van?
Nekem az irodalom írásbeli 74%, töri 80 %, angol 47 %, biosz 70 %.
Ha már az írásbelik így sikerültek nem lehet olyan nagy gáz szóbelin ugye?
Ha nyugodt maradok és beszélek, akkor jó lehet.
5c0rp330n
"Szóbelire hogy kell felkészülni?"
tanulsz.
"Csak magolni lehet, vagy az is elég ha elolvasom párszor?"
ez magadtól függ, te tudod, hogy h szoktál tanulni. én egyszer olvastam el odafigyelve mindent és nagyjából elég volt.
"Úgy át lehet menni?"
mármint ha csak elolvasod párszor? lehetni biztosan lehet, mert én egyszer olvastam el mindent maximum (illetve néhány dolog ki is maradt) és átmentem.
"Mennyire szigorúak?"
mittomén, a te tanáraid lesznek ott, nem az enyémek. általában nem szoktak nagyon keménykedni, ha van valami fingod a témáról, gáz nincsen, ha viszonylag jól tudod, akkor agészen vicces lehet az egész dolog.
"Forrásból sokmindent ki lehet venni?"
tudtommal csak töribõl adnak ilyet, és nálunk a legtöbb téma forrásából elég szépen ki lehetett hámozni a téma nagyrészét+ ott az atlasz.

szucsy89
lol még idõbe vagy😄

hát ha tanultál 4évig akkor elég átolvasni...meg hát attól is függ hogy milyen tételt húzol, meg ugye milyen jegy (%) a cél... ha a kettes akkor olvasgasd át a tételeket, pl töribõl forrás alapján már megvan de a többibõl mondani kell azért dolgokat....pl irci
Sziasztok!
Szóbelire hogy kell felkészülni?
Csak magolni lehet, vagy az is elég ha elolvasom párszor?
Úgy át lehet menni?
Mennyire szigorúak?
Forrásból sokmindent ki lehet venni?
David2
angol+francia középfokúval úgy lesz pedig😛

bocs most keltem, 480 az a 440 😛

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

450 pontod lesz a 440bõl, kész.

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

David2
magyar: 64<#buck>
töri: 89
matek: 90
angol emelet: 100 (kiváltott)
fizika emelt: 95<#taps>

így mûszakira 450 pontom lesz

jah, és kiváltott érettségivel nem nehéz sok pontot összehozni😛

Crazygirl
😊)) tok orulok mindenbol 5os lettem 😄
magyar:84%
töri:85%
matek:83%
angol:88%
informatika:88%

Összes pontom: 384, tanulmanyi+erettsegi+tobbletpont

A szex a leghatékonyabb nyugtatószer a világon.

nyami
na mondjuk azt még belõlük se nézem ki 😛, 9ik elött nyelvvizsga + oktv akarhanyadik helyezés (2 100%-os emelt). Egyébként a srác az 5 darab tárgyból vesztett összesen 8 %-ot 😄

5c0rp330n
nem vesztettek egy pontot sem sehol? :o

nyami
2 osztálytársamnak 480 lett 😄😄😄, én inkább ügyesen csináltam

5c0rp330n
az viszont beteg pontszám 😊 egy osztálytársamnak lett hasonló, tipikusan maximalista õ is 😊

PíszLávJuniti
tényleg, így megnézve ismerõs már az ábra ..

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

nyami
de hát vicceltem még oda iylet h társ. tudomány, szociológia, bme gazdasági akarmi 😄. Igazából csak ez vonzott úgy-ahogy, aztán majd kiderül milyen lesz.

szerk. : bme gazdaság és menedzsment

I.C.ram
Mást be se jelöltél?
nyami
😄 corvinus nemzetközi tanulmányok 😛

I.C.ram
és hoba tovább?