29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Rainbow15 #29054 Én is Monroe-val szemezgettem, de aztán Lincoln lett belőle :D -
Jelen. :D -
jelen:D
nehezebbre számítottam, így simán meglesz 50% körülire vagy jobbra. -
Petike125 #29051 elég sokan. én spec monroe-t írtam a töriatlasz miatt, de mint kiderül Jefferson volt. -
WOLF3x6 #29050 írt még rajtam kívül valaki 3. elnöknek lincoln-t? :D -
hát számomra elég para volt ez a töri... -
fodorpetii #29048 köszi szépen, neked is sok sikert! :) -
fodorpetii #29047 suliba is így emlegetik... -
Legújabb kor szerintem a napjaink történése. -
inkább. :D
én pl a tudorok-ról egy szót nem tudnék írni. :D -
tééényleg most nézem... ez óriási tévesztés :D szerintem az a kategória a magyar történelem akart lenni... -
de mi a faszért oda sorolja a magyar középkort meg az újkort? tiszta hülyeség. -
ezt az elnevezést én sem hallottam még... a modern kort inkább szokták alkalmazni... -
legújabb kor? wtf? -
Ókor:
- kereszténység kialakulása
- róma
- augusztusz
Középkor:
- középkori város
- keresztesháború
- nagy földrajzi felfedezések
Újkor:
- abszolutizmus
- napkirály
- tudorok
- német alf. szabadságharc
- szöv. rendsz. kial.
- fasizmus
- sztálini személyi kultusz
- 2. vh.
- Német alf.
Legújabb kor:
- Mo. 2. vh-ban
- török kiűzése
- luxemburgi zsigmond
- holokauszt
- mai magyar demokrácia
- istván államszervezete
- lászló és könyves kálmán
- aranybulla
- dózsa féle parasztháború
- kiegyezés
- reformkor
Ezek nem voltak még kérdések , 2005-től :) Ill. azt hallottam hogy : Horthy korszak , Rákosi korszak , rendszerváltás :) -
Olie #29039 Sok időd már nincs, kis esszé egyetemes lesz, gondolom vagy vallás vagy államforma én erre tippelek, aztán nagy esszékhez nem tudom mit tudsz átnézni, dualizmust talán, vagy honfoglalással kapcsolatos dolgokat, árpád házat... Azt mondják hármast józan észből is ki lehet hozni, én ebben bizok :D Sok sikert! -
FAIL.
:D -
masoma #29037 előre tudom, hogy fellebbezni fogok...tanárnő drága azt mondta lenullázza azokat az esszéket amiket csak atlaszból és forrásból oldunk meg:D -
fodorpetii #29036 3asért mennyit érdemes tanulni? :D
kis esszé témák? vagy mi?segítsetek -
Olie #29035 Sok sikert hozzá, én becéloztam az 50%ot, ha jobb lesz az se baj : D de azért ennyinek meg kéne lennie. Remélem nem lesz olyan nehéz mint a matek, mert akkor ott helyben vágom fel az ereimet : D -
én 90% körüliben bízok. :D -
Olie #29033 Sztem egy hármas is összehozható... legalábbis én ebben bízok : DDDD -
Suffering #29032 2-eshez a 20%-nak a 2 feladatrésznél (kisfeladatok + esszé) összesen kell elérni, vagy meg van határozva, hogy mind2 résznél el kell elérni egy bizonyos minimum %-ot? -
Bőven. Még sok is:D -
Suffering #29030 2-eshez elég az atlasz meg a források? -
Olie #29029 A lényeg az, hogyha egy feladatról lövésed sincs, vagy nem tudod mit csinálj, nyisd ki az atlaszt és keress választ a kérdésekre, sokszor nem szó szerint, hanem csak morzsánként van elhintve a megoldás, de nagyon sokat tud segíteni! -
Velünk még gyakoroltatva is lett negyedikben a használata (értsd úgy h sokat használtuk), h szokjuk, mert tényleg sokat segít. -
ugye milyen szar? :DD
gabe zero: köszi, így már megvan -
ja jóó:DD
nekem olyan világ életembe nem volt. xD
valahogy 9.be elfeljtettünk venni.. de sose hiányzott.
majd kérek egyet.:D -
ott van hátul az atlaszban minden évszám. -
Úristen... na mindegy, nem égetem tovább magam. Alaplapokra nem is gondoltam... -
Töripuskát úgy hívják, hogy középiskolai történelmi atlasz;D -
Töriből nem írtok puskát? vagy nem érdemes? ( mondjuk az a kérdés miből is lehet:DD )
évszámokra, csaták kimenetelére, szerződésekre gondoltam.. -
Gabe zero #29021 Én a háromszögeset hagytam ki. Valami hasonlóságos egyenletet kellett felírni, de annyira nem agyaltam rajta, inkább kihúztam. -
Gabe zero #29020 Meg volt még adva, hogy az oldalak 2 cm-nél hosszabbak és egész számok. Így a következő egyenlet lesz. x az alaplap oldalai, y a magasság.
8(x-2)+4(y-2)=28
Ebből 3 féle test jöhet ki. -
Jaaaa...hogy úgy sarkokon...nemtudom miért, én csúcsnak gondoltam:DD
Fáradok, mind1, megyek vissza inkább geokémiázni:DDD -
Így értettem én is. Mondjuk jó, hogy mondod ezt a sarok dolgot, mert akkor 9 egység magas a kocka... -
Ha a sarkokon van, akkor 3 oldala piros.
Akkor lesz 2 oldala piros, ha 2 fedőlap "metszésvonalánál" van a kiskocka éle...tehát nem a csúcsoknál, ahol 3 fedőlap "metszi" egymást. -
Nem hagytál ki valamit? Ez így kevés információnak tűnik... ebből annyit tudok megmondani, hogy 7 egység magas az oszlop (mer ugye egy kiskockának akkor lesz piros két oldala, ha az a sarkon van). -
90% emelt?!
grat!! :)