29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• o0OAminaO0o
    Abruzzi, nyugi ha elszámoltál valamit az elején és azzal számoltál tovább attól még nem 0 pontos az egész feladat, csak arra nem kapod meg a pontot amit elszámoltál, de ha az számolási elv amivel dolgoztál jó ugyanúgy megy rá a többi pont.
  • HTS s3rg1nh00
    ez így kb.17 pont a 18-ból
  • Abruzzi
    Bazzmeg újraszámoltam így ahogy leírtam és az jött ki mint neked, a hiba ottvolt hogy a legelején a digattyú nyomásának kiszámolásánál elbasztam a mértékegységet és így az egész feladatomban azzal számoltam szóval hibás eredményt kapok, de a gondolatmenetem meg végig jó. Most ez így 18ból 0 pont vagy kapok rá valamennyit?:S
  • Abruzzi
    Szerinted a 2. feladatban ha úgy csináltam h a levegő nyomása egyenlő a külső légnyomással plusz a dugattyú súlyából származó nyomás összegével, és ezután behelyettesítettem a p*V=n*R*T képletbe amiből kijött n, ebből ugye a megadott moláris tömeg alapján az m, abból meg m és V alapján sűrűség. Nekem logikusnak tűnik, csak félek hogy a levegő nyomását alapból szarul számoltam ezért az egész feladatom 0 pontos.
  • Abruzzi
    Nekem 1. feladat 50 N és 1,25 m. Levegő tömeg 0,00024 kg és 1,2 kg/m3 a sűrűség. 3.ban kb 0,5öt írtam (de a pontosat is), 16 cm, 50 év múlva meg 27,51 becsapódás asszem ezér nem biztonságos.

Te megoldásaid alapján kezdem úgy érezni h a 2. feladatot gecire elkúrtam ami azt jelenti hogy még szóbelivel is búcsúzhatok az ötöstől :S
  • Csisszancs
    A fizika közép feladatokra vannak eredmények? Az egyensúlyosnál nekem 50N és 2,5m (ez utóbbi nem biztos). A levegő tömeg 0,36g a sűrűség valami 1,8kg/m3. A bomlásnál pedig 1/1,98-ad részére, 15 és 16cm között, és 50 év múlva még huszonvalamennyi becsapódás/s lesz, tehát nem biztonságos. Nektek?
  • Abruzzi
    Nekem is volt pár ami tipp. Csak az a baj hogy amikben biztos voltam ott is vannak hibák, pl ez a radioaktivitásos feladat. Nha mindegy, ha a 60 pont megvan írásbelin akkor még 100%-os szóbelivel lehet 80 %, de már a 60 pontban sem reménykedek. maximum ha hibátlan mind a 3 feladatom, amire elég kicsi esély van. Szóbelitől nem félek mert vágom az elméletet és ilyen írásbeli után tuti hogy úgy bemagolom őket hogy álmomból felkeltve is tudjam az összeset...de azért kurva idegesítő hogy pont az érettségin cseszed el az olyanokat amiket alapból bármikor tudnál, és ugyanez volt matekban is, ott is pengeélen táncolok hogy meglesz-e 80 %.
  • jajnemárr
    nem éppen fenilketonúriát írtam...
  • jajnemárr
    én se szeretek kitöltögetni,de nem is kellett:tesóm már megtette
  • nearo
    Tavaly én is viszonylag sokat buktam a teszten. Pedig érettségi előtt csináltunk korábbi feladatsorokat, azok mind 36-40 pontosak lettek, erre élesben 30 se... nem kell aggódni, szóbelivel jól fel lehet húzni 80-90 fölé is. Nekem pl 100%-os szóbelim lett (álomtétel, hőtágulás :D), és 80 valamennyire feljavítottam.

Így végignézve az első részt nekem 10es és 14es feladat az abszolút tipp, de a többi megoldható.
  • Csisszancs
    A fizika origós megoldások tesztjei között legalább 2 van, ami biztosan rossz. Szerintem érdemes megvárni az okm.gov.hu-s megoldást!
  • Abruzzi
    Origos nem jó...nemtudom ki csinálta de vannak benne hibák. Viszont már most annyira felbasztam az agyam hogy hihetetlen. Radioaktív feladatnál azvolt a kérdés hogy hányad része bomlik el...én meg azt írtam hányad része marad meg. Fasza. Lesz kb 20 pontom a 40-ből a tesztben.
  • o0OAminaO0o
    Vagy az origo.hu -n van fenn.
  • o0OAminaO0o
    Már fennvan..én előbb néztem...csak annyit mondok, hogy én ezért választottam a kémiát a fizika helyett...pedig volt aki azt ajánlotta...pfff
  • Abruzzi
    Hát baszki szerintem egyáltalán nem volt könnyű a fizika...legalábbis előzőekhez képest. Teszt az kurva szar volt...feladatok között meg a második volt érdekes...várom fn-re a megoldásokat, de asszem nagyon oda kell tennem magam szóbelin ha ötöst akarok.
  • o0OAminaO0o
    Biosz hivatalos om javítókulcsot néztétek?
  • o0OAminaO0o
    Én nem a szürkéből tanultam, vagyis csak az elejét amíg nem sikerült megszereznem a régebbi Műszakis kiadást -összvissz 10 könyvesboltban jártam-, ebben nem kell töltögetni, én meg egyáltalán nem vagyok az a fajta aki szeret töltögetni, egy tankönyvet azért veszek meg h megtanuljam belőle az anyagot, egy munkafüzetet meg azért h gyakoroljak, de a kettőt ne variáljuk már. Jah meg ebben táblázatosan vannak benne az infók nagyon sok helyen, nekem meg vizuális memóriám van és így sokkal könnyebb megjegyeznem h mi hol van.
  • jajnemárr
    na jól van akkor nem vagyok egyedül :)
    az 5ösöm lesz az tényleg jó,csak erre nem év végén kellett volna rájönnöm.számomra Villányi szürke összefoglaló is nagggyon hasznos,azt ismétlem ma át.
    mindenkinek jó seggelést a mai napra...
  • Picizöldfül
    csütörtökön énis kémia:)
  • o0OAminaO0o
    Én is kémiázom, de csak közép...most h a bioszon túlvagyok úgy érzem nagy gáz nem történhet, főként h megcsináltuk különórán majdnem az egész Villányi Ötösöm lesz kémiából számolást, meg még benyaltam hozzá Villányi: Összefoglaló középiskolásoknak című könyvét...ez a 2.Bibliám :D Azért holnap még ismételek.

Ki jelentkezett még SE-ÁOK-ra?
  • Bebe555
    Én is kémiázom. =S
  • Fujiryu
    Mechanika mindig van az annyira alap.Amikor én mentem emeltre akkor részecske szöggyorsulást kellett számolni a föld mágneses terében, meg lejtős téglásat.Volt hőtanos is szóval ne aggódj lesz minden.
    Atomfizikát meg általában az esszében kérdeznek, de az kibekkelhető(mondjuk sztem az a legkönnyebb fajta esszékérdés témakör).
  • jajnemárr
    most h mondod tényleg fura lett volna ha kb. csak 50en érettségiznek emelten
    én is írtam 50 50 százalékot a méhesnél,de én nem igazán értettem az egész feladatot.(órán mi nem vettünk genetikát...(!!!))na mindegy .

kémiából valaki csütörtökön?
  • Csisszancs
    A Széchenyiben és a Lajosban is volt emelt. Én a Széchenyiben voltam. A méhesnél van valakinek eredménye az utolsó kettőre? Én mindkettőre azt írtam, hogy 50% homozigóta recesszív, vagyis higénikus, 50% pedig heterozigóta domináns, vagyis fenotípusában nem higénikus, de hordozó.. Valamelyikre csak jó lesz. Nem igazán jöttem rá, hogy hol jön be a két tulajdonság..
  • gerrob
    Mechanika szvsz minden évben van, az nagyon alap a fizikában. Amúgy meg szerintem bármi lehet, 10 éve a régi rendszerben érettségizve még atomfizika is volt, egy nagyon egyszerű felezési idő feladat, tiszta matek volt. 4 jegyű fvtáblát vigyél (ha lehet).
  • Abruzzi
    Holnap aki fizikából ír középszintet az így nézve az előző évi érettségit milyen feladatra számít? Nekem mindkét tanárom azt mondta hogy szerinte egy optika meg egy mechanika tuti lesz...meg talán egy gázos feladat. persze ez csak feltételezés, nagyrészt mindent átfutok még ma egyszer. Az a baj hogy a hőtanos keveréses feladatok a kedvenceim, erre alap hogy tavaly volt egy olyan :D optikát meg pont utálom. Nha mindegy, remélem nem lesz nehéz.
  • jajnemárr
    aki emeltet írt az nem hányta el magát a genetikás feladatsornál?sztem az elég nehéz volt...részemről az 0 pont gyanús, át se néztem
  • maya25
    én is igy gondolnám :):)
  • passatgt
    ja, akkor nemigen
  • maya25
    40%, 20 %
  • passatgt
    elfogadható szerintem
  • maya25
    Szerintetek ha a százalékosnál kerekítettem?????

• o0OAminaO0o
    És az
    I. feladatban:
    1. szerintem a társulás/biocönózisra gondoltak, mint élőlények által formált közeg
    2. válaszhoz helyes még a talajerózió
  • o0OAminaO0o
    Amúgy szerintem a genetikás résznél van 2 hiba. És az sütőélesztő se biológiai oxidáció, hanem erjedés. Jah és a szíves feladatnál nem 0,9 hanem 1 mp a helyes válasz.
  • jajnemárr
    nem hiszem h középszinten megbuknál...lehetetlen
  • passatgt
    origo.hu
  • maya25
    Hol nézitek a biosz megoldásait?????????????
  • passatgt
    nekem necces lesz:/
  • o0OAminaO0o
    Nah szóval, a feladatlap 80 pont az be kell szorozni 1,25tel h meglegyen a 100 pont- mert annyit kapunk rá, akkora szemétség, h így 1,25 pontot bukunk minden rossz válasznál- nah mind1, és igen 20 % a határ. Kinek h sikerült? Nekem kb 10 hibám van...
  • passatgt
    az 20 pont és az már 2-es