29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
2balin2 #25611 nah csak megjegyzem, matekom kijavítva 95%, angolom 96% (mindegyik közép), holnap emelt info.. lesz ami lesz :)) -
maya25 #25610 Földrajzból érettségizett valaki? -
iguanodon #25609 Sziasztok.
Középszinten informatikából érettségizem 25.-én és az lenne a kérdésem, hogy a program választó nyilatkozatot mikor fogják kitöltetni, vagy általában minden gépre fel van telepítve az összes használható program. -
Abruzzi #25608 Hát az. Az a baj hogy a feladataim majdnem max pontosak, és nem lesz ötös a teszt miatt, mégsem érzem azt hogy ha többet készültem volna akkor jobbra írtam volna a tesztet. Nagyon szopatós volt sztem..1-2 becsapód, 1-2 félreolvasás, 1-2 olyan mit épp nemtudsz és rosszul tippelsz és máris összejön 6-8 hiba ami már 12-16 pontlevonás és onnan már nehéz megmaradni 80 %-on belül. Namindegy szerencse h lesz szóbeli.. -
Üdv! Nem az érettségihez, a felvételihez kapcsolódóan. Megkaptátok már a regisztrációs lapot? Én E-felvételin jelentkeztem, bankkártyával fizettem (jóvá is írták e-felvételin, a banknál is, erre a regisztrációs lappal jött egy 9000 Ft-os csekk, hogy hátralékom van, fizessek 8 napon belül különben ihaj. Ezek ennyire tökfejek? -
o0OAminaO0o #25606 Az a reakcióhő totál kikészített, annyira nem mindegy h hány tizedesjeggyel számolsz....de maga az elv jó ahogy írtam. Én még a benzolt rajzoltam fel sima 6tagú gyűrűként karikával a közepén...összvissz -7 pontot számoltam...de ki tudja a kerekítések mennyit visznek még szóval 85%ra számítok minimum. -
jajnemárr #25605 iszonyat remélem h nem számoltam el a reakcióhőt...amúgy ok -
Szerintem is egész könnyű volt. Bár elnéztem 1-2 dolgot =D Összességében véve nem érzem annyira rossznak. Az első jutalomfeladat volt =) -
jajnemárr #25603 milyen lett?szerintem az eddigiek pl. 2005 ös gyökerebbek voltak.és én nem tudtam átnézni.remélem nem számoltam félre... -
o0OAminaO0o #25602 Én közepet írtam.... -
jajnemárr #25601 valaki, közép kémiás? -
én 6 hibát számoltam a tesztnél, de tényleg köcsög, ezt nemrég írtam is, hogy a teszt bassza meg :D -
Abruzzi #25599 Én is ugyanúgy csináltam ahogy te. Végülis a javítókulcs elejét olvasd el, ott vannak olyanok hogy a megadottól eltérő nem hibás jó gondolatmenet ami jó eredményre visz arra megadható a pont v mittomén vmi ilyesmi, szóval szerintem simán megadhatják erre is, legalábbis nagyon remélem, szerintem kibaszás lenne ha nem.
Egyébként nekem akkor így a 3 feladatból 2 hibám van elvileg össesen, mégis csak max 70 pontom lesz, mivel a tesztből 11 jó válaszom van csak(Y)...ilyen szar tesztet egyik előző évi érettségiből sem írtam. Mindegy, 70 pont jólenne mert ahhoz egy 50 pontos szóbeli és megvan a 80 %..csak legyen meg 70 :S -
gondoltam, de nekem az a bajom, h vissza kellett adni tavaly, mert különben nem kaptam volna érettségi bizit.
azért kérdem, h adnak-e, mert ha nem, akkor irány a könyvtár még előtte. -
maya25 #25597 Szerintem vihetsz atlaszt, legalábbis mi a sajátunkat használhatjuk!!!! -
föciből szoktak adni atlaszt vagy vinni kell? úgy emlékszem törin anno 2008ban kaptunk... -
3-as lett németem -
Ojje, én is oda megyek! -
ah mégiscsak 7/8 a jó válasz. pedig direkt elolvastam. úgy tűnik nem tudok olvasni... -
na fent van a hivatalos megoldókulcsa a fizikának
Azt írja radioaktívos utolsó részre:
Az 50 év várakozási idő kevesebb, mint a felezési idő háromszorosa, így ez alatt az aktivitás nem csökken a nyolcadára sem, azaz nem csökken 26 beütés/s alá.
Vastagon szedett 2p+2p+2p
Válasz: Veszélyes 50 év múlva is: 1p
Na én ugye úgy számoltam, hogy:
N(50)=N(0)*2^(-50/17)=N(0)*0.13
"Az aktivitás mértéke egyenesen arányos a sugárzó részecskék számával"
210*0.13=kb.27
És mivel 27 nagyobb mint 15, ezért még 50 év múlva is veszélyes lesz.
Erre megkapom a max. pontot? Mondjuk fizika tanárom jófej majd megdumálom vele, de azért írhattak volna egy (b) megoldást is a hivatalos megoldókulcsban. -
Abruzzi #25591 Én BME gépészre jelentkeztem, oda tavaly 347 volt a határ és így 370 ponttal nyugodt lennék, de ahhoz kell a 80as matek meg 80as fizika (+ 2 nyelvvizsga már megvan) -
mi volt a baj a KSK-val? -
sima villamosmérnök :S -
meik szakra jelentkeztél? együtt leszünk elsősök :D nekem bme-ksk nem nagyon jött be, úgyhogy valószínűleg megyek át vik-re mérnök-infóra -
jaja nekem is kéne egy jó szóbeli, meg matek emelten is, bár szerintem már fel vagyok véve egyetemre mert matek nagyon jól sikerült és fizika se rosszul bme-vikre meg csak 356 pont kellett tavaly
ja amúgy a tesztsor bassza meg, köcsög tesztsor volt ez is mint az összes eddigi fizika közép tesztsor. fuj -
Abruzzi #25586 Én sem tudom, az origos megoldást olvasva lettem nagyon ideges hogy kiszámoltam hogy 0.125 része marad meg, és egyből beírtam az 1/8adot. A kérdésre nem emlékszem, de remélem az volt hogy hányad része marad meg mert azért ilyenen elbukni 2 pontot.
Meg pl azt az ábrásat is elbasztam h 30 fokos lejtőn lemegy és 45 fokosra meddig jut fel a test..gondolkodtam való életbeli példával, mondom baszki biztos nem megy fel olyan magasra. Itthon jöttem rá hogy fent van neki m*g*h energiája...lent az egész átlakaul 1/2*m*v négyzetté és ez alakul át újra m*g*h.ra, és mivel se m se g nem változott a tömeg se az energiamegmaradás miatt. Szóval ilyeneken bukom a 2-4-6 pontokat. Elég idegesítő, mondjuk matek után már kezdem megszokni. Én fullra a szóbelire fogom alapozni az 5öst, de attól annyira nem félek mert a legtöbb elméletet azért tudni kell itt a gyakorlathoz szóval sztem minden fizikás vágja, szal sztem csak kidolgozni és átolvasni kell aztán vhogy elmondani. Jól jönne egy 100 %os szóbeli :D -
A Föci holnap 2-től van igaz?Fosok tőle:S -
gotchaaa #25584 Na hallod, most jól elbizonytalanítottál.
-
Csisszancs #25583 Nekem is 1,25 jött ki, csak rosszul emlékeztem
. A hidrogénatomos gerjeszténél az első gerjesztett állapotnál miért nem 1 a "n"?
-
fizika tesztben a 13-as kérdés az volt, hogy hányad része bomlik el az anyagnak, vagy az hogy hányad részére bomlik? mert én úgy emlékszem, hogy direkt elolvastam a kérdést 2x, és arra emlékszem hogy hányad részére bomlik, origon viszont mást írnak. nem emlékszik valaki? -
gotchaaa #25581 Áh, ez a tesztrész...
-
Hát nemtom, ahogy így elhallgatom a közepeseket, úgy tűnik az emelt könnyebb volt, mint a közép:D
2 óra alatt végeztem vele, elég könnyűnek tűnt. Ráadásul egyik számolós feladatba az ábrát elkúrták, ugyanis ha x-ekkel jelölik a mágneses indukció vonalakat, akkor az merőlegesen befele mutatna, de ők úgy tekintették, hogy kifele jönnek...na mindegy... -
gerrob #25579 Hehe, hogy lehet elbaszni egy teljesen elemi felezési idős feladatot? Képzelem hol végezhetett a javító tanár. -
pasquale #25578 origóson a 10es és a 20as is rossz én is ezt a 2őt rontottam:S
10es: 1,65aJ
20as: C -
nah a radioaktívosat ki is javították -
origós szar, a radioaktivos biztos. szerintem 50 év múlva kb. 27 becsapodás lesz szóval az még a határérték felett lesz
teszteken buktam párat origos szerint 6-ot (12p)
viszont az szerintetek mennyi minusz, hogy felírtam a forgatónyomatékokat, de a hiányzó erőnél véletlen nem F*k1-et hanem F-et írtam. Így is kijött, mert a k1 az épp 1m volt, de ez mennyi minusz pont? -
o0OAminaO0o #25575 Jah a biosz oriót egy tanár csinálta...a fizikát nem tudom. :S Pl. amikor a matekot rakták fel akkor a Klebersberg Kúnó matektanára csinálta meg a feladatlapot, és alapból a 18. feladat a részét totál elrontotta -10 pont meg még a 17. végét..:S:S -
Abruzzi #25574 Fentvannak az origos megoldások viszont a radioaktivitásos feladatban megint van egy hiba sztem a d részben. A kezdeti részecskék számát 210-nek veszi pedig a 210 nem azt adta meg, de azzal számolva is huszonvalamennyire jön ki ott meg 11-et írnak.
Ezeket a megoldásokat kik csinálják? Mert ha tanárok akkor gratulálok, olyan hibákat tettek fel legelőször hogy néztem és idegeskedtem de rájöttem hogy nem én voltam a balfasz. -
Abruzzi #25573 Amugy te hogy számoltad az 1. feladatban a b részt h 2,5 m jött ki ?
Én úgy hogy mivel 75 N volt az erő amivel húzzuk a csigát, ez ugye a másik oldalon is megjelenik ahol 10 kg-s test volt, a g meg 10nek volt megadva így ott az 100 N, a vele ellentétes 75 n, ezek eredője 25 N ugye lefele. A másik oldalt pedig 2*10=20 N gravitációs erő húzza le. és akkor forgatónyomaték miatt
F1*k1=F2*k2
25*1=20*k2
k2=25/20= 1.25 m-re van az alátámasztástól.
Így írtam válaszban, mert ugye a forgástengelytől mért távolság a k2, és direkt megnéztem hogy honnan kérdi és csak annyi volt hogy hány m-re van az m2 test...de nemvolt ott hogy mitől, ezért direkt odaírtam hogy 1.25 az alátámasztástól (forgástengely)
-
Abruzzi #25572 Fú hát most kicsit sikerült megnyugtatnotok. Elvileg az összes számolásom jó csak a legelején elrontottam egy átváltást és utána az ugye hozta magával a többi számolási hibát. Remélem tényleg max 2-3 pontot vonnak le így...namindegy majd meglátjuk.