29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Bmx01 #25691 a prezentáció az kicsit vicc volt sztem -
Ha függvény a hetes arányánál? ha("lőtt hetesek száma"=0;"";"bement/összes) Nekem így üres volt azokon a helyeken,ahol nem lőttek hetest. -
Mindegy miben csinálod,a lényeg,hogy meglegyen.Mi netscape composerrel csináltuk. -
felkészültségemhez mérten nehéz volt
worddel végülis sokat baszakodtam,főleg a 4. oldallal, de úgy érzem megérte
weblap,powerpoint nagyon pite volt kb 15 perc alatt végeztem a kettővel, de kellett is mer az excel így is beszivatott, főleg a végén elkezdtem kapkodni, volt amit kihagytam, diagrammom se tökéletes stb
access mondjuk jobban ment a vártnál de ott is lesznek hibák
az a baj hogy sztem mindenhol hagytam le apróságokat,plusz emellé a mér ismert hibáim,hát kivancsi leszek :\
#25686: az érettségi előtt meg kell adni h milyen szoftverlistáról akarsz dolgozni,nem tudom h jegyzettömb benne van e,de a feladaton látszik h frontpagere csinálták mer minden művelet olyan benne amit két kattintással meg lehet csinálni,ezért sztem még egy profi weblapszerkesztőnek is érdemesebb ilyen esetben a frontpaget használni -
Ááá,ez az info kurva egyszerű volt!:D Adatbázis volt egy kicsit szopatós,mire rájöttem hogy kell számolgatni benne,de utána ment az összes.2 óra alatt megvoltam,utána 5x átnéztem mindent,amit találtam hibát javítottam,megtanultam a főzelékkészítés módját,és aknakeresőztem
-
amúgy weblapot muszáj volt frontpage-ben csinálni?
pl aki jegyzettömbben megírta az nem jó? -
gregtom6 #25685 Ja, amúgy neked terribad meg akartam köszönni az access helpet, bár kicsit érkezhetett volna hamarabb is, ugyanis először 19.-én, utána 23.-án is kértem helpet, de akkor nem kaptam, google nem segített ilyen videós helpekben. Egy másik fórumon is kérdeztem, ott még ennyi helpet sem kaptam. Azért kösz, de ha már 1-2 órával hamarabb üzensz, jobb lett volna. -
gregtom6 #25684 Na nem olyan volt teljesen, mint számítottam rá:
Word: eddig 1-2 oldal volt, most meg 4 oldal, tele olyan dolgokkal, amiket ott kellett kitalálnom, mert nem ilyeneket néztem át.
Powerpoint, weblap: ment, diagramra nem volt idő, szöveg zavaros volt hozzá, dupla HA fv. egymásban nem ment, üres helyeken ###maradt.
Access: könnyebb volt, mint hittem, bár eddig 3 táblás sose volt, max 2. Utolsó 15-20 percben csináltam meg. Remélem jó lett nagyjából. -
10kor már végeztem mindennel, 45 perc alatt átnéztem (midnen feladatot újra néztem), én 0 hibát találtam :D
szóval a 90% biztos megvan :) -
uh ez nehéz volt :D
wordből csak az utolsó oldalt nem tudtam formázni, de azért mert nem tudom mivel kell folyamatos alsó vonalat húzni
frontpage, powerpoint ment.
excelből a diagramot és a táblázat formázást nem csináltam meg (az M1-22 táblázatokat otthagytam)
acces-ben pedig megcsináltam mindent, de sztem pontatlan lesz! összesítést sem használtam az adatoknál!
10:35-kor jöttem ki, szerintem 50-70% között lesz
-
gregtom6 #25681 Többit már megoldottam, lásd:#25665 hsz.-em. -
köszi ezért,remélem nem 5 pontom lesz az accessből,mint tavaly:D! -
Bmx01 #25679 na holnap infó..... -
ha még fentvagy infoerettsegi.blog.hu -n nézhetsz pár excel word access, powerpoint oktató videot, a régi érettségiket oldja meg, nagyon hasznosak. de ilyenkor már hasznosabb aludni egy jót előtte :) -
1, MÓDUSZ
2, =HA(x>y;"-"; HA(x=y;"0";"+")) -
gregtom6 #25676 Hát nehezen:)gondoltam, h úgy kell, de alig tudok belegondolni, és el is rontom, volt olyan, h ment úgy is, de nem mindig... -
ágyazz egymásba 2 ha függvényt,vagy az úgy nem megy?:D -
Vajk333 #25674 Üdv!Csak egy kérdésem van.
Úgy hallottam, hogy aki elő érettségit tesz le, az tehet olyat, hogy nem kéri a jegyét.
Ez igaz? -
gregtom6 #25673 leggyakoribb értéket az excelben melyik függvénnyel határozzuk meg?
és változás 2 adat között, azt hogy, hogy ha x>y akkor -, ha x=y akkor 0, és ha x<y akkor + jel jelenjen meg? Ha csak 2 jelölés lenne, akkor meg tudnám csinálni "ha" fügvénnyel, de így nem. -
gregtom6 #25672 http://erettsegi.mindenkilapja.hu/
Ezen az oldalon a gyakorló feladatsorhoz nincs megoldás. Az itteni excel-nek és accessnak hol a megoldása? -
gregtom6 #25671 Az adattípust állítsd számlálóra. -
id A mérés azonosítója (számláló), ez a kulcs
Acces be a számláló mit takar? -
A táblázatnál használj ctrl+tab-ot és nem fog a következő cellába ugrani. -
gregtom6 #25668 Jó lenne, ha visszaírna valaki. -
Hétfőre minden érettségizőnek egy óriás kalappal!!! -
attól még a kurva anyját:D -
gregtom6 #25665 Pedig nem annyira nehéz, én már annyira begyakoroltam, most ebben a kis szünetben, hogy lemértem magam, az első 3 feladatot 1 óra 18 perc alatt meg tudtam csinálni(formázásokkal, mindennel). Ez a rekordom:) Utolsó 2 feladat is megy úgy-ahogy, arra kell időt hagyni. Excel nem nehéz, pláne ha tudod, milyen képletet használj, amik biztosan lesznek:
Szum, Átlag, Fkeres, Ha, Szumha, Min, Max, ....de lehet még a Hol.van, Dátum, Százalék, és egyéb matematikai tudást igénylőek, pl összeadás, ilyesmi,
http://erettsegi.mindenkilapja.hu <-itt vannak 2006-ig visszamenőleg az érettségik, nézzétek meg.
És nekem is van pár kérdésem:
Microsoft Word:
-táblázatban, cellán belül tabulátort beállítok, de TAB-ot nyomva kijelöli a köv. cellát, és a szöveg a cellában nem a tabulátorhoz ugrik. Hogy tudom odaléptetni a szöveget?
-fejléc, lábléc pontosan micsoda, hogy írható be ilyen, és ez egyenlő-e az élőfejjel, élőlábal?
-mi az a feltételes elválasztás? sortörés, hasábtörés, meg ilyeneket jelent? Vagy mit?
-Lábjegyzetet nem tudok írni, miért van ez? Ki van ütve a gombja.
Microsoft Access:
leírhatna vagy linkelhetne valaki valami olyan tutorialt, hogy a lekérdezésekben az operátorokat, függvényeket mikor melyiket használjuk, példafeladatokkal, v vmivel. Esetleg, aki gyakorolt rá, mutathatna feladatot, és mondjuk olyat mondani, h ha ilyen van, mindig ezt használjuk, stb. Csak kitalálni találok ki néha bonyolultakat, és közben egyszerű, meg ilyenek.
Kösz előre is a válaszokat. -
na,ma már tényleg felrakom a 2003-as offiszt...
vagy holnap
-
na jó megnéztem pár feladatsort. namost geci, mostmár nemtudok mit mondani:D
van amikor a word megy, van amikor a power point se, van amikor semmi SEM....excel az nálam bukó lesz, a függvényekhez hülye vagyok, ha érettségin kell majd vmit cuccozni vele csak kamillázok majd...
acces...hát, rendezgetni az adatokat még ugyahogy tudok, de jelentés meg így semmi sem megy :D
pár feladatot megkéne csinálnom, mert sík hülye vagyok :Ddd -
Ezt nem neked, csak úgy általában. Szóval bírom azokat a magukat "számítógépgurunak" tartó embereket, akik egy egyszerű plakátot vagy körlevelet nem tudnak megcsinálni, vagy vehetek egy excel (vagy OOo) diagramot. Pedig pont ugyanannyira hozzátartoznak a felhasználói ismeretekhez mint az hogy hogy kell az internetet beállítani meg ilyenek. -
:Dd
excel az, aami nekem nem fekszik :P -
ne basszá fel,utoljára 2003-as offiszt tavaly érettségin láttam
és akkor is elbasztam 1 csomó mindent:C
pl.az összes tabulátort,de azokat azóta sem értem:-D -
ja ezt én remélem :D
hát pl. ami trükköző és könnyen be lehet bukni...szóval nem A/5 méret kell kezdéskor meg nemkell sokat centizgetni meg ilyesmi -
oké extra cucc alatt miket érthetek?
és sok sikert mnindenknek:) -
youtube-n van videó megoldás.
meg régebbi feladatsorok szinte bárhol találhatóak, forrással és megoldással...
remélem hogy a word-ben nemlesz semmi extra cucc hétfőn... -
okm.gov.hu -
nem is tételeket:d
hanem éretségi feladatokat :d -
hali régi info tételeket honnan tudnék tölteni feladat írással ?
vagy ez beletartozik af enti kiiírásba? akkkor bocs -
hétfőn infó:D -
az érettségi bizonyítványba belekerül a jegy is, persze ez nem számít semmit, de mégiscsak szebben néz ki, ha 5-ös, mint 4-es