29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Bmx01
    a prezentáció az kicsit vicc volt sztem
  • bardocz
    Ha függvény a hetes arányánál? ha("lőtt hetesek száma"=0;"";"bement/összes) Nekem így üres volt azokon a helyeken,ahol nem lőttek hetest.
  • bardocz
    Mindegy miben csinálod,a lényeg,hogy meglegyen.Mi netscape composerrel csináltuk.
  • miilann04
    felkészültségemhez mérten nehéz volt
    worddel végülis sokat baszakodtam,főleg a 4. oldallal, de úgy érzem megérte
    weblap,powerpoint nagyon pite volt kb 15 perc alatt végeztem a kettővel, de kellett is mer az excel így is beszivatott, főleg a végén elkezdtem kapkodni, volt amit kihagytam, diagrammom se tökéletes stb
    access mondjuk jobban ment a vártnál de ott is lesznek hibák
    az a baj hogy sztem mindenhol hagytam le apróságokat,plusz emellé a mér ismert hibáim,hát kivancsi leszek :\

#25686: az érettségi előtt meg kell adni h milyen szoftverlistáról akarsz dolgozni,nem tudom h jegyzettömb benne van e,de a feladaton látszik h frontpagere csinálták mer minden művelet olyan benne amit két kattintással meg lehet csinálni,ezért sztem még egy profi weblapszerkesztőnek is érdemesebb ilyen esetben a frontpaget használni
  • bardocz
    Ááá,ez az info kurva egyszerű volt!:D Adatbázis volt egy kicsit szopatós,mire rájöttem hogy kell számolgatni benne,de utána ment az összes.2 óra alatt megvoltam,utána 5x átnéztem mindent,amit találtam hibát javítottam,megtanultam a főzelékkészítés módját,és aknakeresőztem
  • passatgt
    amúgy weblapot muszáj volt frontpage-ben csinálni?

pl aki jegyzettömbben megírta az nem jó?
  • gregtom6
    Ja, amúgy neked terribad meg akartam köszönni az access helpet, bár kicsit érkezhetett volna hamarabb is, ugyanis először 19.-én, utána 23.-án is kértem helpet, de akkor nem kaptam, google nem segített ilyen videós helpekben. Egy másik fórumon is kérdeztem, ott még ennyi helpet sem kaptam. Azért kösz, de ha már 1-2 órával hamarabb üzensz, jobb lett volna.
  • gregtom6
    Na nem olyan volt teljesen, mint számítottam rá:
    Word: eddig 1-2 oldal volt, most meg 4 oldal, tele olyan dolgokkal, amiket ott kellett kitalálnom, mert nem ilyeneket néztem át.
    Powerpoint, weblap: ment, diagramra nem volt idő, szöveg zavaros volt hozzá, dupla HA fv. egymásban nem ment, üres helyeken ###maradt.
    Access: könnyebb volt, mint hittem, bár eddig 3 táblás sose volt, max 2. Utolsó 15-20 percben csináltam meg. Remélem jó lett nagyjából.
  • kas123
    10kor már végeztem mindennel, 45 perc alatt átnéztem (midnen feladatot újra néztem), én 0 hibát találtam :D
    szóval a 90% biztos megvan :)
  • tigeroo
    uh ez nehéz volt :D

wordből csak az utolsó oldalt nem tudtam formázni, de azért mert nem tudom mivel kell folyamatos alsó vonalat húzni

frontpage, powerpoint ment.

excelből a diagramot és a táblázat formázást nem csináltam meg (az M1-22 táblázatokat otthagytam)

acces-ben pedig megcsináltam mindent, de sztem pontatlan lesz! összesítést sem használtam az adatoknál!

10:35-kor jöttem ki, szerintem 50-70% között lesz
  • gregtom6
    Többit már megoldottam, lásd:#25665 hsz.-em.
  • HTS s3rg1nh00
    köszi ezért,remélem nem 5 pontom lesz az accessből,mint tavaly:D!
  • Bmx01
    na holnap infó.....
  • terribad
    ha még fentvagy infoerettsegi.blog.hu -n nézhetsz pár excel word access, powerpoint oktató videot, a régi érettségiket oldja meg, nagyon hasznosak. de ilyenkor már hasznosabb aludni egy jót előtte :)
  • terribad
    1, MÓDUSZ

2, =HA(x>y;"-"; HA(x=y;"0";"+"))
  • gregtom6
    Hát nehezen:)gondoltam, h úgy kell, de alig tudok belegondolni, és el is rontom, volt olyan, h ment úgy is, de nem mindig...
  • HTS s3rg1nh00
    ágyazz egymásba 2 ha függvényt,vagy az úgy nem megy?:D
  • Vajk333
    Üdv!Csak egy kérdésem van.
    Úgy hallottam, hogy aki elő érettségit tesz le, az tehet olyat, hogy nem kéri a jegyét.
    Ez igaz?
  • gregtom6
    leggyakoribb értéket az excelben melyik függvénnyel határozzuk meg?
    és változás 2 adat között, azt hogy, hogy ha x>y akkor -, ha x=y akkor 0, és ha x<y akkor + jel jelenjen meg? Ha csak 2 jelölés lenne, akkor meg tudnám csinálni "ha" fügvénnyel, de így nem.
  • gregtom6
    http://erettsegi.mindenkilapja.hu/
    Ezen az oldalon a gyakorló feladatsorhoz nincs megoldás. Az itteni excel-nek és accessnak hol a megoldása?
  • gregtom6
    Az adattípust állítsd számlálóra.
  • bauer15
    id A mérés azonosítója (számláló), ez a kulcs
    Acces be a számláló mit takar?
  • gman906
    A táblázatnál használj ctrl+tab-ot és nem fog a következő cellába ugrani.
  • gregtom6
    Jó lenne, ha visszaírna valaki.
  • nan76
    Hétfőre minden érettségizőnek egy óriás kalappal!!!
  • passatgt
    attól még a kurva anyját:D
  • gregtom6
    Pedig nem annyira nehéz, én már annyira begyakoroltam, most ebben a kis szünetben, hogy lemértem magam, az első 3 feladatot 1 óra 18 perc alatt meg tudtam csinálni(formázásokkal, mindennel). Ez a rekordom:) Utolsó 2 feladat is megy úgy-ahogy, arra kell időt hagyni. Excel nem nehéz, pláne ha tudod, milyen képletet használj, amik biztosan lesznek:

Szum, Átlag, Fkeres, Ha, Szumha, Min, Max, ....de lehet még a Hol.van, Dátum, Százalék, és egyéb matematikai tudást igénylőek, pl összeadás, ilyesmi,
    http://erettsegi.mindenkilapja.hu <-itt vannak 2006-ig visszamenőleg az érettségik, nézzétek meg.

És nekem is van pár kérdésem:
    Microsoft Word:
    -táblázatban, cellán belül tabulátort beállítok, de TAB-ot nyomva kijelöli a köv. cellát, és a szöveg a cellában nem a tabulátorhoz ugrik. Hogy tudom odaléptetni a szöveget?
    -fejléc, lábléc pontosan micsoda, hogy írható be ilyen, és ez egyenlő-e az élőfejjel, élőlábal?
    -mi az a feltételes elválasztás? sortörés, hasábtörés, meg ilyeneket jelent? Vagy mit?
    -Lábjegyzetet nem tudok írni, miért van ez? Ki van ütve a gombja.

Microsoft Access:
    leírhatna vagy linkelhetne valaki valami olyan tutorialt, hogy a lekérdezésekben az operátorokat, függvényeket mikor melyiket használjuk, példafeladatokkal, v vmivel. Esetleg, aki gyakorolt rá, mutathatna feladatot, és mondjuk olyat mondani, h ha ilyen van, mindig ezt használjuk, stb. Csak kitalálni találok ki néha bonyolultakat, és közben egyszerű, meg ilyenek.

Kösz előre is a válaszokat.
  • HTS s3rg1nh00
    na,ma már tényleg felrakom a 2003-as offiszt...
    vagy holnap
  • tigeroo
    na jó megnéztem pár feladatsort. namost geci, mostmár nemtudok mit mondani:D

van amikor a word megy, van amikor a power point se, van amikor semmi SEM....excel az nálam bukó lesz, a függvényekhez hülye vagyok, ha érettségin kell majd vmit cuccozni vele csak kamillázok majd...

acces...hát, rendezgetni az adatokat még ugyahogy tudok, de jelentés meg így semmi sem megy :D

pár feladatot megkéne csinálnom, mert sík hülye vagyok :Ddd
  • Balo
    Ezt nem neked, csak úgy általában. Szóval bírom azokat a magukat "számítógépgurunak" tartó embereket, akik egy egyszerű plakátot vagy körlevelet nem tudnak megcsinálni, vagy vehetek egy excel (vagy OOo) diagramot. Pedig pont ugyanannyira hozzátartoznak a felhasználói ismeretekhez mint az hogy hogy kell az internetet beállítani meg ilyenek.
  • tigeroo
    :Dd

excel az, aami nekem nem fekszik :P
  • HTS s3rg1nh00
    ne basszá fel,utoljára 2003-as offiszt tavaly érettségin láttam
    és akkor is elbasztam 1 csomó mindent:C
    pl.az összes tabulátort,de azokat azóta sem értem:-D
  • tigeroo
    ja ezt én remélem :D

hát pl. ami trükköző és könnyen be lehet bukni...szóval nem A/5 méret kell kezdéskor meg nemkell sokat centizgetni meg ilyesmi
  • bauer15
    oké extra cucc alatt miket érthetek?
    és sok sikert mnindenknek:)
  • tigeroo
    youtube-n van videó megoldás.

meg régebbi feladatsorok szinte bárhol találhatóak, forrással és megoldással...

remélem hogy a word-ben nemlesz semmi extra cucc hétfőn...
  • HTS s3rg1nh00
    okm.gov.hu
  • bauer15
    nem is tételeket:d
    hanem éretségi feladatokat :d
  • bauer15
    hali régi info tételeket honnan tudnék tölteni feladat írással ?
    vagy ez beletartozik af enti kiiírásba? akkkor bocs
  • tigeroo
    hétfőn infó:D
  • N1ggA
    az érettségi bizonyítványba belekerül a jegy is, persze ez nem számít semmit, de mégiscsak szebben néz ki, ha 5-ös, mint 4-es