29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Boldeee #26332 Felvételi pontszámító kalkulátor -
Töri: 3
Magyar:3
Matek: 2
Angol: 4
Infó: 4 -
Boldeee #26330 http://www.felvi.hu/felveteli/pontszamito
Elvileg jól működik. -
at16 #26329 érettségi pontszámot nemnagyon értem. mi az hogy a 2 legjobbban sikerültet kell számolni?
-
tess -
at16 #26327 hali.
töri : 2
magyar : 3
matek : 3
német: 3
infó: 4
ez hány pontnak számít? (középszint) -
az derék :AS?D.sa,dsd
hát remélem holnap szóbelin hozom a formám nem húznak el -
nálunk 1 bukó volt, angolból
másik osztályban öten buktak:D -
véégeeee D::D:D: -
jajnemárr #26323 amúgy láttátok a új felvit??hogy miért pont most kellett megváltoztatni bazmeg... -
jajnemárr #26322 nekem is van biosz meg kémia, de így se jön ki...az is számít h mi emelt szintű? 
amúgy kémiából én is kovalens molekulák jellemzőit húztam,tök pite volt. -
magyar 3, matek 4, töri 3, német 3, biosz 4

-
És kihúztam 
De jól sikerült,1 óra felkészülésem volt :O Falon nézegettem a térképeket meg matek képleteket:D -
Boldeee #26319 Én múlt pénteken voltam. 13:10 re hívtak kb félkor mentem be és négykor mentem ki.
Magyar: Jókai Aranyember (női sorsok a regényben) Ez könnyű volt, lehetett beszélni róla...
Nyelvtan: Összetett mondatok. 3 mondat elemzése...
Töri: Bolsevizmus- Sztálin karrierje . Volt egy csomó forrás így ezzel sem volt gond
Fizika: Hőerőgépek Nah ez egy szerencsés húzás volt, mert jórészéről nem tudtam volna sokat beszélni. Nem is volt kísérlet csak ábra...
magyar: 90
matek: 79(emelt)
töri: 95
angol: 88
fizika: 87
425 pont lett, BME-re elég lesz:):) -
o0OAminaO0o #26318 Én már csütörtökön túl voltam rajta...reggel 8tól kb fél 1ig voltam benn..
angol: blablabla azzal kezdtem h I hope I can harvest the fruit of the last 12 yrs :D- /hát lehetett volna jobb is, de ruszkis magnót elkúrtam/
magyar: Séta a Nyugat emlékhelyein
+ nyelvtan: szónoklat felépítése /ezt nem is kérdezte mert anniyt dumáltam az irodalomról meg ennek a gyakorlati részéről, h sztem nem jutott rá idő, de nem is baj :D
+ feladat: ballagási beszéd vázlatának írása: ezt miután felolvastam, tanárnő azt mondja: elkérjük a vázlatodat és jövőre ez lesz a beszéd :D dőlt az egész tanári kar :D
kémia: molekulák alakja és polaritása....uncseeee
+ kísérlet: magnéziumot kellett pakolni sósavba, citromsavba, meg vízbe----pff mindenki h leste h a sósavban milyen gázfejlődés volt, tetszett nekik, a töritanárom szeme is ott gúvadozott :D aztán csináltam nekik még egy durranógáz-próbát, pukkant 1et, mondom H2 fejlődött :D úgy lestek, mint valami kisgyerek a játékboltban
töri: Mo a II. világháborúban...hát erről is alig tudtam befogni a pofám, a végén mondott még 2 kérdést, ha 2. válazsoltok grat: Milyen politikát folytatott No Magyarországgal és Romániával szemben? Hát mondom neki blabla, jó-jó de ő nem erre gondolt...aztán megtaláltam a választ.
biosz: megtermékenyítés, tüszőrepedés folyamata, védekezési módszerek, etikai vélemény, lombikbébi, klónozás
+gyakorlat: lomlevél keresztmetszete mikroszkóppal, rajzold le+ részek +feladatai
magyar: 91
matek: 95
töri: 88
angol: 91
biosz: 92
kémia: 89
Így 447 pontom van, tavaly SE-ÁOKra 432 volt, rem most se lesz sokkal több. -
o0OAminaO0o #26317 Meg minden más amiből érettségiztél...tehát az összes érettségit átlaga.
Pl. én magyar, töri, matek, angol, biosz, kémiából érettségiztem, így nekem ebből a hatból számolják az átlagomat. -
jajnemárr #26316 hello
az mégis hogy a francba lehet h nekem a felvi pontszámító kalkulátorával több pontom van mint amit én kiszámolok magamnak?az érettségi átlagban van az eltérés,felvin 2vel többet számol....most kinek higgyek??az érettségi átlag nem az 5 tárgy(magyar,matek,nyelv,választott,töri)százalékának az átlaga?
-
Tavaly ezt a tételt húztam :) -
pl:10101101
Na ezt felbontod úgy,hogy egy részben 4 db 0 vagy 1-es legyen jobbról balra:
Tehát az első rész: 1101
Megint jobbról balra elkezded átváltani,az első helyi érték az: 2 a 0-dikon= 1-el ;2-dik helyi érték: 2 az 1-őn=2 ;3-dik helyi érték az: 2 a 2-dikon= 4-el ;4-dik helyi érték az: 2 a 3-dikon= 8-al.
Ezután ahol 1-es van az alá oda írod az értékét: 8 4 0 1 -->Ezt összeadod--> =13
Ezután ugyanígy a köv.részt: 1010 --> Ugyanúgy,mint az elsőt! --> =10
Ez így összesen: 10+13=33 -
Nem az,hogy szarul magyarázol,csak a zinterneten keresztül valahogy nem jön át 
Sima számot bármit átváltok,akár 16-os számrendszerbe is,matekórákon ezzel "játszottam", csak én hülye a negatív számokkal elfelejtettem játszani:D -
akkor meg marad az elsőként leírt módszer,jobbról balra elkezded számolni,ahol nulla van ott a kettő annyiadik hatványa nem szerepel,ahol 1 az meg igen
tehát mondjuk az 101 az 2^2,2^1-n nem,mert 0-van,majd 2^0-on igen,mert megint egyes...tehát 1+4=5
érthető már,vagy még mindig elég szarul magyarázok?:D -
Csakhogy valószínű nem lehet számológépet használni számok átváltására,hiszen elvesztené az értelmét. -
mármint 10-es számrendszerbe?baromi 1szerű,a végéről minden szám azt jelenti,kettő a 0.,1.stb hatványon,ergo ez 2^0+2^1+2^5 ha jól számolom,az meg ugye 1+2+32
win számológépben meg annyit kell csinálnod,hogy balról az első 1-estől beírod binárisban,aztán átrakod a rádiógombot a decimális mellé,ki is írja rögtön az eredményt:35 -
írdd be valami hard-geek topikba, biztos tudni fogják :D -
:D
Én számológépbe írogattam be dolgokat,de semmivel sem vagyok előrébb,nem értem:D -
megpróbáltam okoskodni a win számológépével, de nem sikerütl :D:D -
00100011-et valaki átírná nekem negatívba?
Ezt sajna még nem igazán értem:D
-
Én inkább javítottam volna jövőre.De azért grat;) -
Én már 17.-én lenyomtam,Német:Resaurant oder Stadtische Verkehr(összeségében,tehát írásbeli és szóbeli 88%),Magyarir.:Balassi Bálint vitézi költészete,Magyar ny.:Nyelvjárások(ö.:94%),töri:az ókori és modern demokráciák összehasonlítás(ö.:90%),föci:tavak+Japán(ö.:82%),matek 67% -
Vajk333 #26303 Üdv!
Elhatároztam magam, hogy mégis bemegyek szóbelizni előrehozott infóból, próba szerencse, hát ha olyan tétel húzok ki, amit fullosan tudok(húszból hármat tudtam), s hátha összegyűjtök a harmincból minimum 25 pontot a hármashoz.Ugyanis úgy voltam vele még pár nappal ezelőtt, hogy nem akarok kettest kapni infóból, mert az írásbeli kurva szar lett (31 pontos), inkább megbukok és javítózok.De képzeljétek, a 18-ast húztam, azaz KERESÉST A NETEN, GYAKORLATI FELADATOKKAL(MENETREND KERESÉS A GOOGLÉN).
27 pontos lett a felelés, megvan a hármas.:) -
Bmx01 #26302 nagy 1 bizonyítvánnyal is több lett -
én mindenből az elsőt húztam, de nem sorba voltak:)
mondjuk mindegy is lett volna, mert nem tudtam milyen sorrendben vannak a tételek:D -
nekünk elvileg sorban lesznek a tételek.
magyarból első leszek, kihúzom 2x az első tételeket. meg már mindenki megbeszélte hogy ki mit húz :DDDDddd
töriből nem sorban lesz, ott viszont lesz forrás... -

Szerintem is össze fogom hozni:D -
úgyis kihúzod -
én csütörtökön...eddig 18 infó tételt olvastam el...ma jön kis töri, aztán holnap magyar(nyelvtan) -
Én szerintem be fogok szarni holnap,de nem para,jólesz.Kb 5 tétel van,amit határozottan nem akarok húzni. -
na holnap már tényleg megyek énis, végre....
el se hiszem. de most nem is izgulok annyira, mint hétfőn :| -
Nah végre! 
Irodalom:Radnóti
Nyelvtan:Hangalakok és jelek
Töri:M.o. az első v.h.-ban + trianoni béke köv.-ei -
hát, stilisztika... elég nehéz amúgy, nem csak annyiból áll h ellősz pár szlengszót:P