29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
TDantes #26492 Nagyon magasak a pontok. 21 pontot emeltek tavalyhoz képest! 21-et! Nagyon sok, túl sok!
Magyarból 60-70%-ot kell teljesítenem , töriből 90-et(emelt szinten)hogy jövőre legyen esélyem!(bele számoltam azt is ha jövőre is sokkel megemelik a ponthatárt) Azt a rohadt..hát ez szíven ütött. Tavaly jóval kevesebb is elég lett volna. A magyartól félek, nem hiszem hogy sikerül ennyit. Fú, hát ez most igencsak baj. -
mEkLaU #26491 Csak kivancsisagbol, mert mar 2ik evemen tul vok egyetemen...
90% emelt kemia, 90% kozepszint biologia, nemet kozep, angol felsofok
vki szamolja mar ki rajtam kivul is, hogy ezt hany pontnak ertekeli, mert en 450 pontot szamolok ( 90+90 )*2 +40+50 = 450, a rendszer hogy szamolhat 440et? -
uh kicsit durvák lettek a pontok....
építőmérnökre tavaly 167 pont kelett, idén 289 (DE-MTK)
anglisztikára tavaly 340 körül, most levitték 100 ponttal...
ki tudja ezt követni, nem sok értelme volt pontok alapján felvételizni mert nemnagyon jöttek be a számítások... -
felvettek a zegyetemre. Ha nem kúrom el a matekot meg be is jelölöm a BME-t akkor felvettek volna. na mind1. lehet jövőre átmegyek, de nemhiszem hogy lenne hozzá kedvem :D -
Nadi #26488 engem is -
engem is :P -
jelentem felvettek! -
Kalozoner #26485 és be is van már halva a felvi.... -
Kalozoner #26484 BGF pszf 388 és 340 asszem, pitin felmentek a határok, tavaly a fizetős 288 vagy 300 volt, ahhoz képest +40 pont
, az államilag támogatott pedig +15 pont, kemény...
-
BME-VIK
mérnök-informatikus: 373 pont
villamosmérnök: 355 pont -
TDantes #26482 Oké, rendben, minden segítségnek örülök, köszönöm.
A nyelvtannal nem állok jól.Ráadásul míg középsuliba jártam, ilyesmivel nem foglalkoztunk, csak helyesírással. Az is vagy négy éve volt.
Ja, másik kérdés. Az emelt írásbelire is , lehet bevinni segítséget? Úgy rémlik középszinten lehetett, pl:törire történelem térképet. Mondjuk én nem vittem. De ha lehet, akkor majd viszek, azért egy kis plusz segítség. -
lord nihilus #26481 köszi -
bazz ha hamarabb szóltok akkor tudok belinkelni kb 15 megányi szóbeli tételt :DDDDDD -
Nadi #26479 Ma este 8tól -
lord nihilus #26478 lehet tudni hogy kb mikor lesznek ponthatárok? a tavaly előttire már nem emlékszek xD -
arra vonatkozik,hogy a kiszivárgott érettségi feladatok nincsenek itt...tételeket persze szabad kérni,azért (is) van ez a topic
részemről van 1-2 dolog ami rémlik idén nyelvtan középszintről a tételsorodból(a 2-es második része,3-as viszonylag könnyű,hivatalos nyelv is rémlik,talán 7-es,de ez nem biztos,8-9 jó része megvan,meg a 10esből is),amint lesz egy kis időm átküldöm PM-ben,szerintem még hónap végéig beszkennelem...csak csúnyán írok:) -
TDantes #26476 Miért éltem volna barlangban? Hogy mi van? -
gerrob #26475 "Tudom, látom fent a feliratot, de hol keressek nyelvtan tételeket?!"
A felirat nem erre vonatkozik. Eddig barlangban éltél? -
TDantes #26474 Üdv. Októberben szintemelő érettségit akarok majd tenni, magyarból és történelemből. Négy éve érettségiztem egyébként, középszinten, most olyan főiskolára akarok menni, ahová kevés a pontom, ezért a szintemelés.
A törivel nincs gond, az megy. Az irodalom, hát az nehezebben,de meg tudom tanulni.
Amivel bajban vagyok a nyelvtan tételek. Egyszerűen nem megy, ki se tudom dolgozni, nem találok anyagot hozzá. Igen ideges vagyok mert nekem igazából a töri a fontos, és nehogy már a hülye nyelvtan tételek miatt ne sikerüljön...
Tudom, látom fent a feliratot, de hol keressek nyelvtan tételeket?! Van egy csomó oldal, az igaz.De az ami nekem kell, nincs fent sehol. Semmilyen anyagot nem találok, semmit. Nem azt mondom ,hogy kész tételeket kérdek...de valami segítség jól jönne.
A következőkkel akadtam meg.
1:A beszédhelyzet és a szövegkörnyezet mint a kommunikációt alakító tényező
2:Új nyelvi fejlemények és a nyelvművelés
3:Az ezredforduló információs csatornáinak hatása a nyelvhasználatra
4:A hivatalos nyelv szókincsének jellemzése
5:Az előfeltevések funkciója a mondat megértésében
6:A központozás szerepe a szöveg értelmezésében
7:Elbeszélő szövegek nyelvi jellemzői
8:Monologikus és dialogikus szövegtípusok nyelvi különbségei
9:A lineáris és a globális kohézió
10:Stílus elemek ,stílus érték
Van ami csak hiányos, kevés amit találtam hozzá, vagy nem tudom hogy jó-e.
Nagyon bosszús vagyok, mert az irodalom tételek úgy ahogy mennek, a történelem tételek meg nekem könnyűek...de ezekkel sehogy sem boldogulok.
Nem akarok ezek miatt elbukni . -
Abruzzi #26473 agyam van meg ha szükséges szorgalmas is tudok lenni, ettől függetlenül simán fosok BME-től, demindegy, ki kell próbálni. -
jajnemárr #26472 ez némileg javít a kilátásaimon. -
vagy te szamolod rosszul vagy ok, irj nekik. -
lenne egy kérdés: tanulmányi pontokkal 382 pontom lenne, duplázással 355, a felvi mégis így számítja a dolgaim, mér van ez? -
egyetertek -
Nuki #26468 De, el lehet.
Mindent el lehet szorgalommal. -
jajnemárr #26467 a BME- re agy is kell,/ezért nem oda megyek
/,azt nem tudják csak úgy szorgalommal elvégezni az emberek.
amúgy az érettségi mekkora kis semmi így utólag,majd szeptembertől szívunk... -
jobb ha fosol tole es kozben megis konnyunek talalod minthogy nagyot koppanj. Szerintem 1 ev alatt belatja az ember hogy megy vagy nem, ugyhogy kiprobalni mindenkepp erdemes:) -
Abruzzi #26465 Én mindenhonnan azt hallom pl. hogy BME szar, nehéz, ezerszer többet kell tanulni mint egy fősulin sokszor feleslegesen, szopatás van, a fele otthagyja az egészet 1 év után stb. Pedig valószínű felvesznek, és kipróbálni mindenképp kipróbálom. Csak bátyám is 4 évét elbaszta orvosi egyetemre ami nem ment neki, aztán most meg pilótának tanul és megy neki:D na ilyen hibába nem akarok esni, szóval ha nekem nem megy otthagyom a picsába és átmegyek valahova..
de azért mégis BME a színvonalas, elismert, ha elvégzel egy jó szakot tuti lesz olyan munkád amit még ebben az országban is megfizetnek rendesen...de azért kicsit fosok tőle :D -
ezt nem teljesen ertem, en vegulis eddig nem bantam meg, csak azt mondom, hogy siman felvettek, de igy is sokszor elgondolkoztam, hogy abbahagyom..sokan pedig meg is teszik, a felvettek fele statisztika szerint. -
majd ha végzel, akkor megváltozik a véleményed, hogy csak azért vettek fel téged mert ott végeztél, vagy csak a jobb egyetemen miatt kapsz magasabb kezdőfizetést -
en csak annyit akarok mondani bajjoslatok nelkul, hogy akit nem vesznek fel bme-re/eltere v barhova mernoki, info, ttk szakokra az ne aggodjon, mert az jobban jar..en annyit szopok vele igy is(es nem vagyok egyedul), hogy siman felvettek hogy nem biztos h meg egyszer bevallalnam -
Yepp #26461 remélem igazad lesz, mert akkor épp bejutok
482 pontom van :p -
481 pont :] -
Kalozoner #26459 igen, ez lett a vége mert kocsival bementem az xy suliba és kb 100-an voltak előttem, és 375 volt a parkolás óránkét úgyhogy nem volt jó biznisz, és rájöttem itthon van szkenner
, őgyhogy végülis 10 perc alatt megvolt...
-
sztetek bme vikre mérnök infóra mennyi lesz a ponthatár? -
jajnemárr #26457 oké, akkor gyanítom az nem gond... -
Kalozoner #26456 mindegy, személyesen elintézem, 8kerbe kell bemenni, kösz a segítséget.... -
Kalozoner #26455 akkor a 9-ikei határidő a feladásra szól? -
e-felvételin elküldöd szkennelve,vagy fénymásolod,hozzáírod a tanulói/hallgatói azonosítót és ajánlott levélben feladot.
az azonosítóról semmiképp ne felejtkezz el! -
Kalozoner #26453 szevazztok biztos volt már róla szó de rákérdezek, a többletpontot amit jelentkezés után szereztem azt hol kell bemutatnom? csakmert 9-ig van a határidő és tegnap kaptam meg a nyelvvizsgám! köszi