29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
sadi57 #26572 fogalmam sincs, hogy megy ez az egyetemen, de grizzly21 már nem ülhet mellém
-
azt ha jól tudom Neptunon keresztül kell majd intézni (vagy gondolom azoknál az egyetemeknél, ahol nem neptun van, ott nem. rémlik hogy van valami más rendszer is, de nem jut eszembe) -
meg ulesrendet is -
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA -
sadi57 #26568 sry félrenéztem. egyébként órarendet is levélben kapunk? -
úgy értette, hogy az sms nem hivatalos, viszont a levél az, de attól még ugyan az lesz írva a levélbe is mint az sms-be -
sadi57 #26566 a levél mint nem hivatalos tájékoztatás? akkor mi a hivatalos szerinted ha nem a levél? -
Egy SMS nem lehet hivatalos, ezért nem hivatalos tájékoztatás. Ugyanezt fogod kapni levélben. -
na ez most engem is elbizonytalanított
-
amúgy ez az sms amit kaptunk hogy besorolást nyert xy helyre, akkor ez már tuti hogy fel is vettek? vagy hogy működik?
ez nekem kicsit kétértelmű, meg én abba voltam hogy most a ponthatárok derülnek ki, jövő héten meg küldik az értesítést... -
jajnemárr #26562 basszus evvel mennyire egyetértek!!!!!
amúgy felvettek: SE -
na ELTE-IK újra :D -
Notram #26560 Hát igen, most inaktív valamiért a pontkalkulátor...
Ha érettségi duplázással számítanák a pontodat, akkor egyszerű:
(két felvételi tárgy érettségi százaléka) * 2 + többletpont (középfokú nyelvvizsga 35 pont, emelt érettségi 40, ...) -
http://www.felvi.hu/felveteli/pontszamito -
Hogy a f..omka tudom kiszámolni, hány pontom lenne most?
Ez vót nekem elmentve, de most persze nem jön be rajta semmi.
Newm, nem most éreccségiztem, csak érdekelne egy szak lehet jövőre, és megnézném, felvennének-e:D -
pontosan, bme-n se nagyonk fogadjak el miutan visszajossz Erasmusrol -
az oké, de simán mondhatják hogy szerintük nincs meg a 75%, és akkor így jártál. Így megy a legtöbb ERASMUSos úttal is, pl franciaszakos ismerősöm kiment Dijonba irodalmat hallgatni, itthon pedig nem ismerték el egyetlen tárgyát sem... Sok hasonlót hallottam már, ezért írtam a jóindulatot. -
Notram #26555 DE-IK mérnök infóra vettek fel.
Kik azok a szerencsések, akik csoporttársaim lesznek?
-
ronesz #26554 BME építőmérnökire valaki megy esetleg, ha már átcsaptunk társkeresőbe? -
Nadi #26553 Én DE-IK -
DE-MK Építőmérnökire felvettek.
Ide jön még valaki?:D -
Abruzzi #26551 Nha, felvettek BME gépészre. De látom itt mindenki villamosra megy vagy közlekre, aki gépészre jön az írjon már :D -
Nem a TO jóindulatán múlik, hanem azon, hogy a tárgy tematikája mennyiben fedi egymást. Ha legalább 75%, akkor el kell fogadni, benne van a TVSZ-ben. -
jövőre ugyanezt a lapot (vagy az e-felvételit) ki kell töltened, mint idén is, és ha elég lesz a pontod (a jövő évi határok szerint) akkor felvesznek, ott pedig kérheted hogy számítsák be az azóta megszerzett kreditjeidet, így van esély hogy nem veszted el azt az egy évet. Az ottani TO (meg tanszék) jóindulatán múlik, hány tárgyat hagynak jóvá, sajnos előre nem lehet tudni, de a magyar intézmények nem arról híresek, hogy különösebben jó fejek lennének ilyen tekintetben... -
Felvettek DF-GazdInfo államira (dunaújvárosi vagyok), ezen nem is csodálkozok, pedig pontszámok alapján bekerülhettem volna SZTE-n is ugyanerre. Jövőre át lehet iratkozni, vagy hogy működik az ilyesmi?
Szeretnénk gratulálni mindenkinek akit felvettek a felsőoktatásba! -
o0OAminaO0o #26547 /Jah ez am nem az én dolgozatom...csak anno megígértem, hogy elküldöm, hogy nevethessetek egy kicsit./ -
o0OAminaO0o #26546 Ezzel még tartoztam:
/12. évi utolsó irodalom témazárónk: Örkény: Tóték/
…Az Őrnagy addig keresi a hibát Tótban míg az menekülni nem képes. Ellen nem szegülhet mivel avval fia esélyeit, biztonságát kockáztatná. Az Őrnagy mindenáron megakarja törni Tótot, és ezért képes érzelmileg is zsarolni, de nem csak Tótot, hanem az egész családot is. (Az embereknek veszély esetén 3) Az ember veszély esetén 3 lépésen halad át: 1. megdermedés ( ezt ebben az esetben nem kell figyelembe vennünk) 2. menekülés ( Tót az árnyékszékre menekül az Őrnagy elől 3. Támadás (nem támadhat, mivel fiának a legjobbat akarja.)
Miután Tót már kerüli az őrnagyot az Őrnagy meg akarja érteni mért van ez, tehát valószínűleg észre sem vette, hogyan bánik Tóttal. tehát követi Tótot az árnyékszékre. Ez egy pozitív mozzanat az Őrnagy részéről, de ha belegondolunk, ki szeretné hogy kettesben végezhesse a dolgát? Úgygondolom nemsokan.
Végül nem marad más választás mint, hogy elmenjen az Őrnagy, és ezáltal a kettejük közti feszültség is megszűnjön.
T: 1/20
Sz: 7/20
Nyh: 8/20
helyesírás: -15----> -5 pont
össz: 11/ 20 pont 1
-
o0OAminaO0o #26545 FELVETTEK A SEMMELWEISRE!!!!! -
adj egy msnt, átküldöm, amim van :) -
TDantes #26543 Nem, csak gondolatban előreszaladtam, ha sikerül a szint emelés meg fel is vesznek és elvégzem...akkor merre és hogy. Bár ki tudja addig még hogy lesz. -
technopeter #26542 jah azt hittem h te is már msc előtt állsz:) nyelvtan szerintem nem gázos egyáltalán csak iq kell hozzá, bár én középszintüztem. hát mondom van pár hely, ahol a bsc után egyből indul msc és nem szeptemberben. de először államvizsgázzak le decbe , aztán majd utánnanézek mindennek:) sok sikert előrre is az érettségire és a továbbiakban!
-
TDantes #26541 Érettségi, közép szintűm van, és emelt szintűzők, hogy legyen elég pontom.
Csak a baj az, a magyarban vannak nyelvtan tételek is...na és azokból szinte semmi sincs meg, és nem is értek hozzá.
Aha, értem különben, tehát a decemberi vizsga után...nem csak szeptemberben indulnak akkor képzések? -
sadi57 #26540 köszi :). akkor elkezdem keresni csoporttársakat -
technopeter #26539 Szint emelő? az meg mi?:D hát én ugye új képzésbe vagyok 7 félévbe , most lesz a 7. félévem és én decemberbe államvizsgázok, igy , hogy ne legyen üres félév , pl a sulim az indít februárba, keresztfélévbe msc-t. de gödöllőre akarok menni msc-re ott nem tom indul-e. majd utánna lesek, de olyan jó , h mindig változtatnak valamin, azt se tom már h mivan:D -
csgj #26538 Igen, csak még nem hivatalos... Még nincs "kimondva", hogy felvettek :P -
sadi57 #26537 sziasztok,
a besorolás azt jelenti, hogy tuti frankó biztos felvettek ?:) -
TDantes #26536 A keresztfélévet se értem 
Az mi, hogy fél év közben, vagy mi?
Most csak arra jöttem rá hogy számolják akkor a mester képzést.
Szóval a lényeg, ha bejutok jövőre törire, elvégzem, utána mehetek mester képzésre ha felvételizek. Oké. Hú. Na de előre szaladtam, előbb szint emelőt kell megcsinálni. -
technopeter #26535 Hát ezekszerint valószínű :) és azt tudod hogy kerresztfélévben mindenhol indul msc? vagy ezt iskola válogatja? -
TDantes #26534 Azt hiszem rá jöttem. Szóval
Lehet, hogy félre értelmezem, de nem úgy van ,hogy meg van az alapképzés, és a mesterképzésre itt felvételi van. Azt az ember teljesíti, arra kap pontos, és ha megfelel, felveszik.
Én így értelmeztem. -
technopeter #26533 én is azt keresném mert hamarosan aktuális lesz:D de nem találtam én sem semmi infót.