29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Nem lesz tudtommal. -
peet69 #2034 nem lesz -
De direkt kihangsúlyozták, hogy ismeretlen költőtől lesz verselemzés. Akkor elvileg max. az érvelésben lehet József A. szerintem. -
elvégre 60+120 perc (vagy 180, mosmá ugyis mindegy.. :D) -
peet69 #2031 remélem is...
xDDD -
sztem lesz -
hjja, ezt nemtom. Ha lesz is, max 5 perc -
jaja, szal
MINDENKINEK EGY HATALMAS NAGY KALAPPAL!!! SIKERÜLNI FOG, MEGLÁTJÁTOK!!!! -
a szövegértés és a szövegalkotás között lesz szünet? -
idézetet nem tudok, de saját véleményem van, és vmit még rizsázni tudnék róla. -
peet69 #2025 LoáL én azér ma átnéztem 6 témakört
[szerinte lófa**t sem ér de mind1] -
Mindenkinek egy nagy kalappal!!! Remélem holnap vidáman meséljük, hogy milyen jól megoldottuk a feladatokat :) -
me too
mivel az előbb léptem ki a gámából -
ja -
peet69 #2021 én épp most parázom a legjobban :D -
hali! én épp most készitem ki a holnapra szükséges cuccosokat, és nagyon kevésnek tűnik: télleg csak tollat és szemlyi igazolványt kell vinnem? semmi szöveggyűjtemény v ilyesmi? :| -
peet69 #2019 keressük megőket !!!!!!!! -
Ha te tudsz ehhez idézetet akkor ügyi vagy. én max avantgárdból tudnék amikor csoda volt a 15-20 km/h száguldás autómobillal :P -
Akkor mi most a sok információtól üreslelkű pszichopaták leszünk?
-
Nemtom, én is csak fél füllel hallottam. Ofőm szerint 1000% hogy az érettségi napja előtt kikerül a netre, mert ahány kézen keresztülmentek azok a dogák, kizárt dolog hogy valaki ne nyúljon le egyet :D -
azt elmondhatnád, hogy hol :) -
akik szeretnek érvelni, azoknak itt egy példa, hogy pl miről is kell:
„A külvilági információ manapság olyan mértékben árasztja el agyunkat, hogy gyakran nem marad idő és kapacitás a belső világból származó impulzusokkal való társításra, és ennek számos negatív következménye van. Nemcsak tudásunk, ismeretanyagunk válik felszínessé, hanem a lelki elsivárosodás és számos pszichiátriai megbetegedés is fenyeget. Agyunk információs környezete az elmúlt ötven-száz év során drasztikusan megváltozott. Az ősembertől a XIX-XX. századig a feldolgozandó információ növekedése olyan lassú volt, hogy az agy feldolgozó képességének fejlődése lépést tudott vele tartani. A közelmúltban a telefon, rádió, televízió, ma már mobiltelefon, internet megjelenése, az utazás egyszerűvé válása olyan információs robbanást és gyors globalizációt eredményezett, amely agyunkat már szinte megoldhatatlan feladat elé állítja.”
(Freund Tamás agykutató)
Az információ robbanásszerű növekedése áldás vagy átok?
Érveljen az információhoz való hozzájutás szabadsága VAGY feldolgozhatatlanságának következménye mellett!
(Terjedelem: max. 4 oldal.)
Na, szal aki ebből nem bír írni legalább egy 2-est, 3-ast az nagyon csíra... -
Sziasztok!
Igaz hogy már fönt vannak az érettségi dogák egy FTP szerveren? :D -
nézz meg egy példát: http://www.om.hu/letolt/kozokt/erettsegi2005/mintafeladatok/magyar/kozepszint_feladatsor.doc -
érvelni nem tudnék olyan sokat, mint elemezni -
Várhatóan József Attila lesz vmelyikben hisz idén születésének 100. évfordulója van.
A szövegértés akkor nem nehéz? :P Szal van 1 adott szöveg és akkor ilyen kérdések lehetnek, hogy a cím szerepe, alcím, stílus..... vissza kérdeznek a szövegre vagy mi a szösszenet lesz? -
bár lehet, hogy a verselemzésnél kapunk egy ismeretlenebb költőt ismeretlebn verssel, az se baj, a lényeg, hogy aki ezt választja, az tudjon rizsázni, elemezni! -
Szerintem novella elemzés nem lesz. -
akkor jó. Örülnék, ha József Attila vagy Radnóti lenne, még Ady sem lenne rossz.
Végülis mind1.
Ha már minimális szinten tud vki vmit az adott költőről, és tud rizsázni egy versről (ilyen-olyan költői képek, meg hogy mit akar ezzel mondani a költő, stb.) akkor simán össze lehet szedni egy 4-est..., persze a szóbelin még kell majd küzdeni. Az szövegértés rész meg nem lesz túl nehéz, abból is össze lehet szedni jó pár pontot. -
cyrus #2006 véletlen postoltam, szal :
-összehasonlító elemzés
-verselemzés
-érvelés -
cyrus #2005 nem szvsz, a szövegalkotás témaköre kötött:
választható 1 (azaz egy) darab amit meg kell csinálnod.
-összehasonlító elemzés -
Fontolóra vette már valaki a CNC-maróst mint pályalehetőséget?
-
Szvsz vers mindenképp lesz, legalább az egyik feladatban ha nem inkább kettőben. -
Nos, ha a szövegértést megcsinálja az ember nagyjából jóra, és még vmit irogat a 2. feladathoz, akkor simán megvan a 2-ese.
De én azért szeretnék legalább 4-es elérni... -
de ugye nem novellaelemezések lesznek? tehát mindenképp lesz vers, amit megadnak, és azt kell elemezni, igaz? -
Na az jó :) -
amikor irtunk próba szintjén, és én Tóth Árpád költeményét választottam, abból a költőböl sem tudtam semmit, mégis irtam egy 4-es úgy,hogy a helyesirási hibák miatt lett annyi
-
Jaja, bár remélem minél jobbat írok. Mondjuk felvételinél nem számít a magyar, de remélem minél jobban sikerül. :) -
Ott hol van? -
abonyitomz #1996 nincs sok hátra srácok , egy időben fogjuk irni , érvelést fogom választani ,