29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Cat 02 #26932
    Namivan? Már kevesebb, mint 3 hét :)
  • I.C.ram
    Csak az első érettségi van ingyen. Feltételezem, te szintemelőt, vagy javítót tennél. Azért meg már fizetni kell.
  • BEE LEE
    Hali!

Azt szeretném megtudni, hogy 23éves vok és úgy tudom még ingyen érettségizhetek estin vagy levelezőn.
    Ezt egy ismerősöm mondta, de ő már öreg :)

Szóval tud erről vki, valamit?

Köszi a segítséget!!
  • zkas
    pótfelvit ha jóltudom csak költségtérítésesre tudsz beadni
  • kraawz
    Attól függ,melyik város.. Egy kis 'önreklám', ha megengeditek:D

Debrecenben hétköznap, Nyíregyházán hétvégén(saját lakáson is akár) érettségire felkészítést vállalok szívesen, angol-matek-történelem tárgyakból. Ha érdekel, dobj üzenetet, ott mindent leírok, ami kellhet :)
  • GyuriX2572
    http://erettsegi.com/tudnivalok/mit-kell-tudni-a-potfelveteli-eljarasrol/
    itt az áll, hogy csak 1 kar 1 szakára lehet beadni.
    Gondolom lehet 1 szakra is beadni államira és költségtérítésesre is? (V eleve csak költségtérítésesre lehet?!)
  • GyuriX2572
    Iden hány helyre lehet beadni a pótfelvételit?
  • GyuriX2572
    Meddig jó a 2005-ös érettségi?
  • GyuriX2572
    Grat a szép pontszámhoz! :)

Akkor nekem (német+matek)*2 + angol felső: (100+82)*2 + 50 = 414

Tekintve, hogy tavaly 415 volt a ponthatár, kissé aggódom :D
  • Cat 02 #26923
    És max 80 plusz pont lehet, amiből max 50 lehet a nyelvvizsga, illetve emelet is +40 :p
  • csikoszebra
    Tudtok valami érettségire felkészítő tanárt ajánlani angolból, mert bukásveszélyben vagyok:S
  • kraawz
    duplázni akkor lehet, ha a két érettségi tárgyad összpontszámának kétszerese (leírom az enyém, hogy érthetőbb legyen: 98 angol, 92 töri) több, mint az a két érettségi tárgyad összege+jegyeid+érettségi átlagok. (nekem 190, jegyekből 98, átlagokból 90, vagyis 378). Duplázással viszont 190*2, vagyis 380 pontom volt, így automatikusan ezt számolják. Ehhez hozzájön még a nyelvvizsga (közép 35p, felső 50),és ha van szakirányú papírod, az még 30p ( pl nekem angol felső+idegenvezetői OKJ +80 pont még az alap 380hoz ).
  • Cat 02 #26920
    OM adja ki mik a témakörök, tanár állítja össze. (középszinten)
  • GyuriX2572
    Sziasztok! Idén is lehet duplázni az érettségi pontokat? (Azaz nem a félévi vizsgámat veszik figyelembe, hanem az érettségi százalékomat szorozzák fel 2-vel) Ez automatikusan megy?

Nyelvvizsgák hány százalékosnak számítanak (közép/felső) ? 2005-ben érettségiztem.
  • HTS s3rg1nh00
    tanár.
  • lamase
    a szóbeli érettségi tételeket a tanár adja ki, vagy az om állítja össze?
  • Cat 02 #26916
    om.hu / érettségi / korábbi...
  • RoyalPredator
    Az érettségi nem más, mint az általános műveltség illuzióját igazoló okirat. =)
  • lamase
    http://www.oh.gov.hu/okev_orszagos/erettsegi_vizsgak/2006_majusi_erettsegi ittvannak köszi:P
  • lamase
    pontosítok, az írásbeli vizsga kellene nekem korábbi évekből
  • lamase
    korábbi érettségi feladatok linkjeit tudnátok nekem adni?
  • Cat 02 #26911
    Pont.
  • bardocz
    Én ilyeneket már nem tudok, de nem is igazán érdekel :DDD
  • Sadist
    És ugyan mire megy az info érettségivel, ha egy hello worldöt sem tud írni?
  • Cat 02 #26908
    Nézd át és csináld meg a feladatokat, annál jobb tanulás nincs.
  • bardocz
    Középre írtam, emelttel nem tudom mi a helyzet.
  • exxit92
    Köszi szépen, de van valakinek vmi konkrétabb infója? Azt tudom hogy mi hány pontot ér, olyasmikre lennék kíváncsi hogy, pl mondta a tanárom hogy egyre több pénzügyi függvény kell excelben, és programozásnál nagyon kell vágni a beolvasásokat meg a sorba rendezést. Ha van ehhez hasonló infótok ne kíméljetek. :D És még 1 kérdés, ha elcseszem jövőre újrapróbálhatom? Ma hallottam hogy előrehozottnál ezt nem lehet...
  • Firerock
    pont így tudom őket sorba:D
    Acces: 0 :D
  • Cat 02 #26904
    Szerintem Excel éri a legkevesebbet (emelten legalábbis) + egy qrva nehéz képlet 2 pont, és ha beraksz egy szegélyt, az is 2... :D
  • bardocz
    Legtöbb pontot word éri, aztán excel, html, prezentáció, és adatbázis,
  • bardocz
    Nem baj, ő elhiszi. Tavaly az adatbázist nem tudta megcsinálni. Akkor most mégis mit akar?
  • Firerock
    ugyanezt elmondaná nekem csak középszinten?:D
    ez az egy tárgy amitől parázok
  • HUmanHunter
    programozás nélkül szart se ér az emelt infó
  • bardocz
    Osztálytársam úgy akarja megcsinálni, hogy a programozáshoz majd hozzá se kezd. Elhiszi, hogy így majd több pontja lesz, mint az elbaszott középszintűjével, amire kibaszott sokat készült, és mégis elcseszte az egészet, 4-esre írta meg csak. Így még szarabbat fog majd csinálni, mert hogy nem lesz max pontos neki a többi része, az hóttuti.
  • Cat 02 #26898
    Programozás, 45 pont.
  • exxit92
    Helló, valaki érettségizett infóból emelt szinten? Május 11.én megyek. Van vmi tippetek hogy mire kell nagyon rágyúrni hogy menjen (70% min. kéne)? Nagyon nehéz? Előre is köszi :)
  • zeli
    fizikafakt rlz. :)
  • fsgh
    Hát ha az alapoktól kezdődik akkor csak tanulni kell. Ami mondjuk nyilván nehezebb lesz kevés alappal...:S
  • Cat 02 #26894
    Akkor nem egyedül bukok :D
    Ám elvileg fizika alapoktól kezdődik, de 1 félév alatt már valami maxwell egyenletek vannak, ami wikipedia alapján nehéz.
  • fsgh
    Üdv a klubban:D Fizika érdekes lesz mert azt nem vágom:D De matekhoz meg van érzékem...

Egy 88%-os infóm már van... Már csak egy 5ös matek kéne érettségin. Emellé van egy nyelvvizsgám. És akkor már jöhet is a BME